Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

 

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

 

“Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) είναι η διαδικασία κατά την οποία, ένας επισκέπτης που έχει κατευθυνθεί στη σελίδα παρουσίασης/πώλησης του βιβλίου μου –στην όποια πλατφόρμα/εταιρία αυτοέκδοσης PoD έχω επιλέξει– μπορεί να παραγγείλει 1 (ένα) και μόνο αντίτυπό του, ή και περισσότερα.
Μετά την αυτοματοποιημένη πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ή paypal (όχι σε όλες) το βιβλίο που παραγγέλθηκε εκτυπώνεται ψηφιακά σε σύντομο χρόνο και ύστερα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην χώρα και στη διεύθυνση του αγοραστή.

 

Με τον τρόπο/μέθοδο αυτό, ο συγραφέας/αυτοεκδότης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει – προκαταβολικά ή εκ των υστέρων – ούτε ένα ευρώ για την όλη διαδικασία. Η Εταιρία λαμβάνει την παραγγελία από τον ΕΝΑ πελάτη, πληρώνεται, εκτυπώνει το βιβλίο –βάση των αρχείων που εσύ θα έχεις αρχικά ανεβάσει σε αυτούς-, το συσκευάζει, το ταχυδρομεί, και τέλος σου καταθέτει το ποσοστό κέδρους σου στην τράπεζα που έχεις επιλέξει.

 

Η “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” ενδείκνυται για βιβλία που πρέπει να τυπωθούν μεμονωμένα ή σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, εκτός της κατά μονάδα πώλησης του βιβλίου του, ο κάθε εκδότης (εσύ) έχει και την ευκαιρία να παραγγείλει μικρές (ή και μεγάλες) ποσότητες αντιτύπων – με τιμή χονδρική και εξαιρετικά ανταγωνιστική, σε σχέση με το συνολικό κόστος εκτύπωσης και μεταφοράς από ένα Ελληνικό τυπογραφείο – με σκοπό να τα εμπορευθεί μόνος του στην Ελληνική αγορά.

 

Το συνολικό κόστος (εκτύπωση-συσκευασία-διανομή/μεταφορά) ποικίλει από εταιρία σε εταιρία. Το ποιο σύνηθες φαινόμενο είναι η χαμηλή κοστολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υψηλή χρέωση στα μεταφορικά ή τα τέλη συσκευασίας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της “ψαλίδας” –ακόμα και της εξίσωσης των τελικών συνόλων- μεταξύ όλων των γνωστών εταιριών του εξωτερικού.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο χρόνο παράδοσης, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 32 ημερών, με ανάλογο κόστος. Υπάρχει βέβαια αυτή η επιλογή, και στον ΕΝΑ αγοραστή, και στο συγγραφέα/εκδότη που θα παραγγείλει ποσότητα αντίτυπων.

 

Ο αριθμός των εταιριών αυτοέκδοσης για PoD είναι αρκετά μεγάλος.

Κάποιες όμως από αυτές δεν συνδιαλέγονται με τις Ελληνικές τράπεζες, κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα στις περιγραφές και τους τίτλους που εμφανίζουν μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία τους και κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα ούτε στα εσωτερικά κείμενα του βιβλίου, πράγμα που μας αναγκάζει να τα γράφουμε ή να τα μεταφράζουμε στα Αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα, γενικά. 

 

 

Αυτό, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μας λύνουν πλέον οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ!!

 

Έχοντας εισακούσει τα παράπονα των Ελλήνων συγγραφέων για την άρνηση της Ελληνικής γλώσσας από μερικές εταιρίες αυτοέκδοσης του εξωτερικού, όπως και το σχετικά μεγάλο κόστος των μεταφορικών από την έδρα των εταιριών (συνήθως είναι στις ΗΠΑ), οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ προχώρησαν σε μια κίνηση…”ματ”.

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενέταξαν στις μεθόδους τους  για την έκδοση βιβλίων ΚΑΙ τη μέθοδο “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD), και είναι διαθέσιμη ως μία εκ των πολλών επιλογών έκδοσης ή αυτοέκδοσης των βιβλίων των Ελλήνων συγγραφέων. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς μεγάλα έξοδα μεταφορικών –τα οποία θα αύξαναν την τελική/λιανική τιμή του βιβλίου-, αλλά και μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης των παραγγελθέντων βιβλίων σε λίγες μέρες –έναντι των 2 ή και 3 εβδομάδων που κάνουν για να παραδοθούν από τις εταιρίες του εξωτερικού, π.χ. στην Ελλάδα, από Amazon Αμερικής (ΗΠΑ)- κ.ά.

 

Ο στόχος της “Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης” όλα τα χρονιά της ύπαρξής της (από το 2014) ήταν η έγκυρη και πλήρης –κατά το δυνατόν- ενημέρωση των Ελλήνων λογοτεχνών σχετικά με τις μεθόδους αυτοέκδοσης και τις δυνατότητες της. Παράλληλα, οι βοήθειες των επαγγελματιών συνεργατών μας προς τους συγγραφείς που αποφάσισαν να εισέλθουν στον στίβο της αυτοέκδοσης, ήταν καθοριστικής σημασίας στην επιτάχυνση και αρτιότητα της όλης διαδικασίας της αυτοέκδοσης του/των βιβλίων τους.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το βίντεο/άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στις 3 εταιρίες/πλατφόρμες αυτοέκδοσης του εξωτερικού για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) -amazon, blurb, lulu- με τις οποίες μπορείς σήμερα να εκτυπώσεις, να εμπορευθείς και να προωθήσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

Η τέταρτη επιλογή σου για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία”, δλδ. με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό βίντεο, σύντομα…


Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, από ΕΔΩ: https://lefkomelani.gr/print-on-demand-in-greece-ekdoseis-lefko-melani/

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

<strong>Άρθρο</strong><strong>Σχετικά</strong><strong> Άρθρα</strong>

 

Δοκίμασε μόνος σου τους παρακάτω υπολογιστές κόστους των 3 εταιριών…

#amazon, #blurb, #lulu

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟIΗΣΗ: Στο παρακάτω βίντεο, αναφέρω και την Ingram Spark, η οποία δεν συνεργάζεται τελικά με την Ελλάδα, γενικώς. Συνεπώς, 3 είναι οι εταιρίες που υπάρχουν σήμερα, το 2021. 

 

Δωρεάν Αυτοέκδοση με Επιτυχία - Lulu

Δωρεάν Αυτοέκδοση με Επιτυχία: Τα Πλεονεκτήματα για δωρεάν αυτοέκδοση με την Lulu (2024)

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για την δωρεάν αυτοέκδοση με την Lulu είναι η ευελιξία της στις εκτυπώσεις. Εκτός από τα παραδοσιακά έντυπα, μπορείτε να δημιουργήσετε εικονο-βιβλία και ημερολόγια, και όλα αυτά με μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο, προσφέροντας ευελιξία σε όλους τους δημιουργούς.

4 comments
Αυτοέκδοση του βιβλίου σου ΔΩΡΕΑΝ με την Blurb: Εύκολη και ποιοτική έκδοση σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες (2024).

Αυτοέκδοση του βιβλίου σου ΔΩΡΕΑΝ με την Blurb: Εύκολη και ποιοτική έκδοση σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες (2024).

Η Blurb είναι μία ακόμα κορυφαία πλατφόρμα για «εκτύπωση κατά παραγγελία» ή «Print on Demand» (P.O.D). Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά και ποικίλα, σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές της εταιρίες, καθιστώντας τη μία από τις τέσσερις καλύτερες πλατφόρμες για εκτύπωση βιβλίων κατά παραγγελία…

6 comments

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

Το μεγαθήριο της Amazon, πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές στα κοστολόγια των προς εκτύπωση κατά παραγγελία βιβλίων (Print on Demand).
Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις αναλυτικά όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αλλά και το ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες διαστάσεις και τύποι βιβλίων για να αυτοεκδώσεις το αριστούργημά σου.

0 comments
Amazon_Thumb

Amazon Kindle D.P: Πως επιλέγω τις Κατηγορίες και Λέξεις Κλειδιά του Βιβλίου μου;

Οι σωστές Κατηγορίες και οι κατάλληλες Λέξεις-Κλειδιά, είναι οι σημαντικότεροι και καθοριστικότεροι παράγοντες για την επιτυχία ενός βιβλίου στο διαδίκτυο, και όχι μόνο. Με αυτό το σκεπτικό, στο βίντεο-άρθρο αυτό, σου παρουσιάζω τους απλούστερους τρόπους για να αναδείξεις το βιβλίο σου μέσα στον ωκεανό βιβλίων αυτού του μεγαθηρίου, μέσω της σωστής επιλογής σου στις κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά που θα τοποθετήσεις στο βιβλίο σου, κατά τη διαδικασία της δημοσίευσής του στην Amazon.

0 comments
Blurb’s BookWright

Blurb #1 – BookWright: ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο για συγγραφή βιβλίων ή περιοδικών & άμεση δημοσίευσή τους.

Ένα τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία βιβλίων από το μηδέν, είναι το BookWright της Blurb. Εκτός της λειτουργικής ευκολίας και απλότητάς του, είναι και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! “Χτίζοντας” το βιβλίο σου με τη χρήση του BookWright μπορείς να το δημοσιεύσεις άμεσα στην πλατφόρμα της Blurb.

4 comments
AMAZON_Reviewers

5 μέθοδοι για να βρείτε δωρεάν αξιολογητές/σχολιαστές και κριτικούς στην Amazon!

Οι κριτικές πελατών είναι πολύ σημαντικές για τους πωλητές βιβλίων -και όχι μόνο- της Amazon και οι θετικές κριτικές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής μιας νέας αυτοέκδοσης κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

4 comments
Δημιούργησε και δημοσίευσε βιβλία _LOW CONTENT

Lulu: Πως να Δημιουργήσω και Δημοσιεύσω Βιβλία Χαμηλού Περιεχομένου (Low Content) εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα βιβλία χαμηλού περιεχομένου (π.χ. σημειωματάριο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος στο διαδίκτυο και μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας μόνο έναν φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή από το σπίτι -ακόμα και με ένα smartphone- και από οπουδήποτε στον κόσμο.

4 comments
Amazon 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για Έντυπα βιβλία, e-Books & Audiobooks

Amazon KDP 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για ξενόγλωσσα έντυπα βιβλία (σκληρό & μαλακό εξώφυλλο), e-Books & audiobooks.

Τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο μπορούν τώρα να δημοσιευτούν στο Amazon μέσω της πλατφόρμας KDP, κάτι που αποτελεί εξαιρετική είδηση τόσο για τους καθιερωμένους αυτοεκδότες, όσο και για τους νέους αυτοεκδότες. Οι ανάγκες των πελατών μπορούν πλέον να καλυφθούν με αυτούς τους νέους τύπους βιβλίων…

4 comments
print-on-demand

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα συγγραφέα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

10 comments

Lulu – ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση κατά παραγγελία των βιβλίων σας (και στην Ελληνική γλώσσα) με την Lulu / 2021

Μία από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων στο διαδίκτυο είναι η Lulu. Εκτός του ότι είναι η παλαιότερη όλων, διαθέτει και εξαιρετική εσωτερική αγορά (lulu marketplace), η οποία θεωρείται καλύτερη ακόμα και από εκείνη του μεγαθήριου Amazon. Στον χώρο των αυτοεκδόσεων και της προώθησης βιβλίων, είναι “βασίλισσα”!

7 comments
worldwide

Γιατί πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

2 comments
9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

Αυτή την Κυριακή 4 Μαρτίου σηματοδοτείται η έναρξη της ένατης ετήσιας εβδομάδας ανάγνωσης και προώθησης ebook της Smashwords! Η εγγραφή είναι εύκολη. Κάντε κλικ στο https://www.smashwords.com/dashboard/sitewidePromos για να εγγράψτε τα βιβλία σας σε επίπεδα έκπτωσης 25% -off, 50% -off, 75% -off ή ΔΩΡΕΑΝ…

2 comments

Θέλεις να γνωρίσεις την οικονομικότερη & ευκολότερη μέθοδο αυτοέκδοσης έντυπων βιβλίων στην Ελλάδα;;;

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] σας Βιβλίου ή του Εκτυπούμενου Κατά Παραγγελία / Print on Demand (στο γραμματοκιβώτιο του e-mail σας ή σε ιστοσελίδες και […]

[…] από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων στο διαδίκτυο είναι η Lulu. Εκτός του ότι είναι η […]

[…] ανεβάσεις τα βιβλία σου μόνο στην/στις πλατφόρμες αυτοέκδοσης που σε εξυπηρετούν ουσιαστικά. [Παράδειγμα: Να μην […]

[…] ανεβάσεις τα βιβλία σου μόνο στην/στις πλατφόρμες αυτοέκδοσης που σε εξυπηρετούν ουσιαστικά. [Παράδειγμα: Να μην […]

Ιάκωβος

Η Lulu είναι πανάκριβη πάντως. Καλά θυμόσουνα τα 14€ μεταφορικά, 15$ συγκεκριμένα μου κόστισε εμένα πριν 6 μήνες το proof. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά εγώ πήγα στην createspace πια, μεγάλες διαφορές. Θα δοκιμάσω και την ingramspark ίσως. Καλή χρονιά να έχουμε!

Βάσια

Χρόνια πολλά Δήμο! Ευχαριστώ που και φέτος συνεχίζεις να δίνεις τα φώτα σου, και σε μένα (1 χρόνο τώρα) και σε όσους νέους συγγραφείς ενδιαφέρονται να αυτοεκδώσουν.
Θέλω να πω, πως εμένα, για ασπρόμαυρο βιβλίο, μου έβγαλε φτηνότερη τιμή η Createspace για το ένα κομμάτι, ενώ για 10 και πάνω έβγαινε φτηνότερη η ingramspark.

Διομήδης

Καλή χρονιά σε όλους. Δήμο, μπήκα στην ingramspark για να ανοίξω λογαριασμό και μου έβγαλε μήνυμα πως δεν συνεργάζονται με τις Ελληνικές τράπεζες.

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι