Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

 

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

 

“Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) είναι η διαδικασία κατά την οποία, ένας επισκέπτης που έχει κατευθυνθεί στη σελίδα παρουσίασης/πώλησης του βιβλίου μου –στην όποια πλατφόρμα/εταιρία αυτοέκδοσης PoD έχω επιλέξει– μπορεί να παραγγείλει 1 (ένα) και μόνο αντίτυπό του, ή και περισσότερα.
Μετά την αυτοματοποιημένη πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ή paypal (όχι σε όλες) το βιβλίο που παραγγέλθηκε εκτυπώνεται ψηφιακά σε σύντομο χρόνο και ύστερα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην χώρα και στη διεύθυνση του αγοραστή.

 

Με τον τρόπο/μέθοδο αυτό, ο συγραφέας/αυτοεκδότης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει – προκαταβολικά ή εκ των υστέρων – ούτε ένα ευρώ για την όλη διαδικασία. Η Εταιρία λαμβάνει την παραγγελία από τον ΕΝΑ πελάτη, πληρώνεται, εκτυπώνει το βιβλίο –βάση των αρχείων που εσύ θα έχεις αρχικά ανεβάσει σε αυτούς-, το συσκευάζει, το ταχυδρομεί, και τέλος σου καταθέτει το ποσοστό κέδρους σου στην τράπεζα που έχεις επιλέξει.

 

Η “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” ενδείκνυται για βιβλία που πρέπει να τυπωθούν μεμονωμένα ή σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, εκτός της κατά μονάδα πώλησης του βιβλίου του, ο κάθε εκδότης (εσύ) έχει και την ευκαιρία να παραγγείλει μικρές (ή και μεγάλες) ποσότητες αντιτύπων – με τιμή χονδρική και εξαιρετικά ανταγωνιστική, σε σχέση με το συνολικό κόστος εκτύπωσης και μεταφοράς από ένα Ελληνικό τυπογραφείο – με σκοπό να τα εμπορευθεί μόνος του στην Ελληνική αγορά.

 

Το συνολικό κόστος (εκτύπωση-συσκευασία-διανομή/μεταφορά) ποικίλει από εταιρία σε εταιρία. Το ποιο σύνηθες φαινόμενο είναι η χαμηλή κοστολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υψηλή χρέωση στα μεταφορικά ή τα τέλη συσκευασίας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της “ψαλίδας” –ακόμα και της εξίσωσης των τελικών συνόλων- μεταξύ όλων των γνωστών εταιριών του εξωτερικού.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο χρόνο παράδοσης, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 32 ημερών, με ανάλογο κόστος. Υπάρχει βέβαια αυτή η επιλογή, και στον ΕΝΑ αγοραστή, και στο συγγραφέα/εκδότη που θα παραγγείλει ποσότητα αντίτυπων.

 

Ο αριθμός των εταιριών αυτοέκδοσης για PoD είναι αρκετά μεγάλος.

Κάποιες όμως από αυτές δεν συνδιαλέγονται με τις Ελληνικές τράπεζες, κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα στις περιγραφές και τους τίτλους που εμφανίζουν μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία τους και κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα ούτε στα εσωτερικά κείμενα του βιβλίου, πράγμα που μας αναγκάζει να τα γράφουμε ή να τα μεταφράζουμε στα Αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα, γενικά. 

 

 

Αυτό, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μας λύνουν πλέον οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ!!

 

Έχοντας εισακούσει τα παράπονα των Ελλήνων συγγραφέων για την άρνηση της Ελληνικής γλώσσας από μερικές εταιρίες αυτοέκδοσης του εξωτερικού, όπως και το σχετικά μεγάλο κόστος των μεταφορικών από την έδρα των εταιριών (συνήθως είναι στις ΗΠΑ), οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ προχώρησαν σε μια κίνηση…”ματ”.

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενέταξαν στις μεθόδους τους  για την έκδοση βιβλίων ΚΑΙ τη μέθοδο “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD), και είναι διαθέσιμη ως μία εκ των πολλών επιλογών έκδοσης ή αυτοέκδοσης των βιβλίων των Ελλήνων συγγραφέων. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς μεγάλα έξοδα μεταφορικών –τα οποία θα αύξαναν την τελική/λιανική τιμή του βιβλίου-, αλλά και μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης των παραγγελθέντων βιβλίων σε λίγες μέρες –έναντι των 2 ή και 3 εβδομάδων που κάνουν για να παραδοθούν από τις εταιρίες του εξωτερικού, π.χ. στην Ελλάδα, από Amazon Αμερικής (ΗΠΑ)- κ.ά.

 

Ο στόχος της “Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης” όλα τα χρονιά της ύπαρξής της (από το 2014) ήταν η έγκυρη και πλήρης –κατά το δυνατόν- ενημέρωση των Ελλήνων λογοτεχνών σχετικά με τις μεθόδους αυτοέκδοσης και τις δυνατότητες της. Παράλληλα, οι βοήθειες των επαγγελματιών συνεργατών μας προς τους συγγραφείς που αποφάσισαν να εισέλθουν στον στίβο της αυτοέκδοσης, ήταν καθοριστικής σημασίας στην επιτάχυνση και αρτιότητα της όλης διαδικασίας της αυτοέκδοσης του/των βιβλίων τους.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το βίντεο/άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στις 3 εταιρίες/πλατφόρμες αυτοέκδοσης του εξωτερικού για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) -amazon, blurb, lulu- με τις οποίες μπορείς σήμερα να εκτυπώσεις, να εμπορευθείς και να προωθήσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

Η τέταρτη επιλογή σου για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία”, δλδ. με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό βίντεο, σύντομα…


Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, από ΕΔΩ: https://lefkomelani.gr/print-on-demand-in-greece-ekdoseis-lefko-melani/

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

Δοκίμασε μόνος σου τους παρακάτω υπολογιστές κόστους των 3 εταιριών…

#amazon, #blurb, #lulu

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟIΗΣΗ: Στο παρακάτω βίντεο, αναφέρω και την Ingram Spark, η οποία δεν συνεργάζεται τελικά με την Ελλάδα, γενικώς. Συνεπώς, 3 είναι οι εταιρίες που υπάρχουν σήμερα, το 2021. 

 

Google Books – Προώθηση των βιβλίων σας μέσα από το Google Play.

Kindle Scout – Πως να κερδίσεις πενταετές συμβόλαιο έκδοσης του βιβλίου σου με την Amazon

Διαδικτυακές πλατφόρμες έκδοσης και διακίνησης ψηφιακών βιβλίων

PAYHIP

Payhip – Πούλησε τα ηλεκτρονικά βιβλία σου μέσω Payhip

Gumroad – Πούλησε τα ψηφιακά βιβλία σου με την Gumroad

Platforms

Επιλέγοντας την πλατφόρμα αυτοέκδοσης που σας ταιριάζει

kobo-top-header

Kobo – Αυτοεκδώστε ΔΩΡΕΑΝ τα ψηφιακά βιβλία σας με την Kobo Writing Life

ebook

Κριτικές των 4 κορυφαίων Αυτοεκδοτικών Εταιριών

Smashwords – Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σου! Παγκόσμιες τιμολογήσεις (Global Pricing Control)

Πως να κερδίσεις χρήματα με την Amazon, ακόμα και χωρίς δικό σου βιβλίο? (Marketing Services, Sellers, Assosiates, KDP Select)

print-on-demand

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

Πως να αυτοεκδώσω δωρεάν το έντυπο βιβλίο μου στην Amazon με τη μέθοδο της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία (Print on Demand).

worldwide

Γιατί πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

blurb 2

Blurb – Εκτύπωση των βιβλίων σου κατά παραγγελία (P.O.D)

Lulu – ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση κατά παραγγελία των βιβλίων σας (και στην Ελληνική γλώσσα) με την Lulu / 2021

Αυτοέκδοση βιβλίου – Διαφήμιση & κοινωνικά δίκτυα

flipsnack

Flip Book – Πως να φτιάξετε ένα Flip Book με την Flipsnack

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

print-on-demand

 

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Εγγραφή youtube