Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Να γιατί νομίζω ότι πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

 

Έχει ανοίξει ένας συνεργάτης μου εδώ και χρόνια έναν δοκιμαστικό λογαριασμό στην Draft2Digital και είχε μόνο ένα βιβλίο που δημοσιευόταν σε αυτήν, που πωλείται – ακόμα – με 0.00€. Σπάνια ασχολείτο με αυτόν τον λογαριασμό, δεδομένου ότι δεν δημιουργεί εισόδημα.

Όμως, πριν καιρό, θέλοντας να δοκιμάσουμε την πλατφόρμα, δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο, στα 2.99€, στις 4 Ιουλίου 2016, χωρίς εκείνος να περιμένει καμία ανταπόκριση. Εγώ ήμουν ήδη πεπεισμένος για την “ευρεία δημοσίευση”, εκείνη την εποχή, από τις δικές μου αυτοεκδόσεις, σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και μορφές.

 

Δεν μπήκε καν να ασχοληθεί με την πώληση του, έως ότου έλαβε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την D2D, ένα μήνα μετά. Τον περίμενε μεγάλη έκπληξη. Ένα νέο βιβλίο χωρίς σχόλια και βαθμολογήσεις, χωρίς μάρκετινγκ και προώθηση, έκανε 22.56€ κατά τον πρώτο μήνα και 71.35€ μέχρι τον Αύγουστο…και εξακολουθεί να πουλάει, καθώς διαβάζετε τώρα!!!

 

Self-Publishing:

Τι είναι το Draft2Digital και γιατί όλη η αναστάτωση με την “ευρεία δημοσίευση” τα τελευταία χρόνια;

 

Τα ποσά που αναφέρω πιο πάνω, είναι τα κέρδη από το ένα μόνο βιβλίο. Υπήρχε και το άλλο βιβλίο, που το έδινε δωρεάν. Το δωρεάν βιβλίο του, συνέβαλε πάνω από το 99% στην πώληση των συνολικών βιβλίων που πωλήθηκαν.

Είναι μια κλήση αφύπνισης για εμάς, που έχουμε πάρει πάρα πολύ “ζεστά” την KDP Select της Amazon, που ξεχνάμε εντελώς ότι πρέπει να κάνουμε “ευρεία δημοσίευση”. Και να δημοσιεύουμε τα βιβλία μας και σε άλλους ηλεκτρονικούς εμπόρους, προσεγγίζοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό σε διεθνές επίπεδο, και μεγιστοποιώντας τα πιθανά κέρδη μας.

 

Πολλοί συγγραφείς σαν εμάς προσελκύονται από τα υπέρογκα κέρδη άλλων συγγραφέων και την τεράστια αναγνωσιμότητα της Amazon KDP Select, και παραβλέπουν τις δυνατότητες διεύρυνσης και επέκτασης στις παγκόσμιες αγορές.

Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο να χορηγήσεις στην Amazon 100% αποκλειστικά δικαιώματα για τα Kindle ebooks σας, εάν και μόνο εάν όλα πάνε ομαλά…κάτι που είναι απίθανο, σε οποιαδήποτε μορφή επιχειρήσεων.

 

Οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανόνες, τις πολιτικές ή το πρόγραμμα της, θα έχουν πιθανόν σημαντική επίδραση στα έσοδά σας. Ακόμα χειρότερα, η Amazon μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τον λογαριασμό σας για παραβίαση ή παράπονα, και η οποία είναι εντελώς εκτός ελέγχου (μας). Κυριολεκτικά, έχουν τη δύναμη να μας κάνουν “πέρα” μέσα ​​σε μια νύχτα.

Η αυτοέκδοση 100% μόνο με την Amazon, και, γενικά, η εξάρτηση σε μία μόνο πλατφόρμα, κάνει την επιχείρησή μας εύθραυστη, ανεξάρτητα από το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η αγορά.

 

Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Είναι αυτό που επιλέγουμε να πιστέψουμε, και αυτή είναι η επιλογή που έκανα κι εγώ από την αρχή – δημοσιεύοντας τα βιβλία μου ευρέως, μέσω διαφορετικών αγορών και εταιριών αυτοέκδοσης, όπως – τώρα – και με την Draft2Digital.

 

Στο σημερινό βίντεο, θα μάθεις βήμα-βήμα πως να αυτοεκδόσεις ΔΩΡΕΑΝ το ψηφιακό σου βιβλίο (eBook ή Audiobook) με την πλατφόρμα της Draft2Digital!

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 
Amazon 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για Έντυπα βιβλία, e-Books & Audiobooks

Amazon KDP 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για ξενόγλωσσα έντυπα βιβλία (σκληρό & μαλακό εξώφυλλο), e-Books & audiobooks.

Τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο μπορούν τώρα να δημοσιευτούν στο Amazon μέσω της πλατφόρμας KDP, κάτι που αποτελεί εξαιρετική είδηση τόσο για τους καθιερωμένους αυτοεκδότες, όσο και για τους νέους αυτοεκδότες. Οι ανάγκες των πελατών μπορούν πλέον να καλυφθούν με αυτούς τους νέους τύπους βιβλίων…

2 comments
print-on-demand

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα συγγραφέα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

10 comments

Lulu – ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση κατά παραγγελία των βιβλίων σας (και στην Ελληνική γλώσσα) με την Lulu / 2021

Μία από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων στο διαδίκτυο είναι η Lulu. Εκτός του ότι είναι η παλαιότερη όλων, διαθέτει και εξαιρετική εσωτερική αγορά (lulu marketplace), η οποία θεωρείται καλύτερη ακόμα και από εκείνη του μεγαθήριου Amazon. Στον χώρο των αυτοεκδόσεων και της προώθησης βιβλίων, είναι “βασίλισσα”!

7 comments
worldwide

Γιατί πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

2 comments
9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

Αυτή την Κυριακή 4 Μαρτίου σηματοδοτείται η έναρξη της ένατης ετήσιας εβδομάδας ανάγνωσης και προώθησης ebook της Smashwords! Η εγγραφή είναι εύκολη. Κάντε κλικ στο https://www.smashwords.com/dashboard/sitewidePromos για να εγγράψτε τα βιβλία σας σε επίπεδα έκπτωσης 25% -off, 50% -off, 75% -off ή ΔΩΡΕΑΝ…

2 comments
Amazon

Πως να αυτοεκδώσω δωρεάν το έντυπο βιβλίο μου στην Amazon με τη μέθοδο της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία (Print on Demand) – 2018

Η Amazon είναι γνωστή σχεδόν σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, ως επί τω πλείστον για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι πως μπορείς να το ανεβάσεις και να το πουλάς ΚΑΙ σε έντυπη μορφή, με τη μέθοδο του Print on Demand (Εκτύπωση κατά Παραγγελία)…

7 comments

Αυτοέκδοση βιβλίου – Διαφήμιση & κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα δικαίως χαρακτηρίζονται ως Βασιλιάδες του διαδικτύου, τουλάχιστον από κοινωνικής απόψεως.
Δεν πρέπει να ξεχνάς όμως, πως, εκτός από κοινωνικές σχέσεις και κουτσομπολιό, τα κοινωνικά δίκτυα σου παρέχουν και μία μοναδική δυνατότητα. Το να δημοσιοποιείς την ιδιότητά σου ως συγγραφέα, την παρουσία των έργων σου, την ανάπτυξη ιδιαίτερων σχέσεων με άτομα “κλειδιά” που…

5 comments

Smashwords – Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σου! Παγκόσμιες τιμολογήσεις (Global Pricing Control)

Η Smashwords εισήγαγε σήμερα τον Global Pricing Control, ένα νέο χαρακτηριστικό που δίνει στους συγγραφείς και τους εκδότες έλεγχο της τιμολόγησης των ebook τους σε 246 διαφορετικές χώρες και σε 152 τοπικά νομίσματα. Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σας, όπου ανήκει…

2 comments

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

Η προώθηση των βιβλίων, είναι και θα είναι πάντα η “Αχίλλειος πτέρνα” των διαδικτυακών αυτοεκδοτών/συγγραφέων. Από την προώθηση και τη διαφήμιση των έργων τους -αλλά και του εαυτού τους- θα κριθεί η επιτυχία ή η καταστροφή τους, ακόμα και εκείνου που έχει γράψει ίσως το μεγαλύτερο αριστούργημα του αιώνα!!
Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη ούτε πολύ μυαλό για να καταλάβουμε τη χρησιμότητα των προωθητικών ενεργειών μας…

7 comments

Πως να κερδίσεις χρήματα με την Amazon, ακόμα και χωρίς δικό σου βιβλίο? (Marketing Services, Sellers, Assosiates, KDP Select)

Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζει -ή παραβλέπει- ένας σύγχρονος αυτοεκδότης/συγγραφέας, είναι το γεγονός, ότι, πέραν των βιβλίων του, μπορεί να εμπορεύεται ΚΑΙ βιβλία άλλων λογοτεχνών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και γλώσσας γραφής).
Ακόμα κι αν δεν έχεις γράψει ποτέ στη ζωή σου μία λέξη, αν δεν έχεις ολοκληρώσει ούτε ένα 20σέλιδο σύγγραμμα…

7 comments

Google Books – Προώθηση των βιβλίων σας μέσα από το Google Play.

Η Google Books (παλαιότερα γνωστή ως Google Book Search και Google Print) είναι υπηρεσία της Google Inc. με αναζήτηση πλήρους κειμένου βιβλίων και περιοδικών που έχει σαρώσει η Google με τη χρήση οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) και έχουν αποθηκευτεί την ψηφιακή της βάση δεδομένων. Τα βιβλία παρέχονται είτε από τους εκδότες και συγγραφείς, μέσω του Προγράμματος Συνεργατών της Google Books, είτε από…

4 comments

Kindle Scout – Πως να κερδίσεις πενταετές συμβόλαιο έκδοσης του βιβλίου σου με την Amazon

Το Kindle Scout είναι ένας διαδικτυακός εκδοτικός οίκος με δυνατότητα ανάγνωσης για νέα, ποτέ πριν δημοσιευμένα βιβλία. Είναι ένας τόπος όπου οι αναγνώστες βοηθούν στο να αποφασιστεί αν αξίζει να δημοσιευτεί ένα βιβλίο…Τα επιλεγμένα βιβλία θα εκδοθούν από το Kindle Press (Amazon) και θα λάβουν 5ετές ανανεώσιμο συμβόλαιο, και…

4 comments

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Αντρέας(@andreas)

Ευχαριστώ φίλε! Καλή χρονιά, με ωραία αρθράκια!

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

 

Εγγραφή youtube

 

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση