Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Να γιατί νομίζω ότι πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

 

Έχει ανοίξει ένας συνεργάτης μου εδώ και χρόνια έναν δοκιμαστικό λογαριασμό στην Draft2Digital και είχε μόνο ένα βιβλίο που δημοσιευόταν σε αυτήν, που πωλείται – ακόμα – με 0.00€. Σπάνια ασχολείτο με αυτόν τον λογαριασμό, δεδομένου ότι δεν δημιουργεί εισόδημα.

Όμως, πριν καιρό, θέλοντας να δοκιμάσουμε την πλατφόρμα, δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο, στα 2.99€, στις 4 Ιουλίου 2016, χωρίς εκείνος να περιμένει καμία ανταπόκριση. Εγώ ήμουν ήδη πεπεισμένος για την “ευρεία δημοσίευση”, εκείνη την εποχή, από τις δικές μου αυτοεκδόσεις, σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και μορφές.

 

Δεν μπήκε καν να ασχοληθεί με την πώληση του, έως ότου έλαβε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την D2D, ένα μήνα μετά. Τον περίμενε μεγάλη έκπληξη. Ένα νέο βιβλίο χωρίς σχόλια και βαθμολογήσεις, χωρίς μάρκετινγκ και προώθηση, έκανε 22.56€ κατά τον πρώτο μήνα και 71.35€ μέχρι τον Αύγουστο…και εξακολουθεί να πουλάει, καθώς διαβάζετε τώρα!!!

 

Self-Publishing:

Τι είναι το Draft2Digital και γιατί όλη η αναστάτωση με την “ευρεία δημοσίευση” τα τελευταία χρόνια;

 

Τα ποσά που αναφέρω πιο πάνω, είναι τα κέρδη από το ένα μόνο βιβλίο. Υπήρχε και το άλλο βιβλίο, που το έδινε δωρεάν. Το δωρεάν βιβλίο του, συνέβαλε πάνω από το 99% στην πώληση των συνολικών βιβλίων που πωλήθηκαν.

Είναι μια κλήση αφύπνισης για εμάς, που έχουμε πάρει πάρα πολύ “ζεστά” την KDP Select της Amazon, που ξεχνάμε εντελώς ότι πρέπει να κάνουμε “ευρεία δημοσίευση”. Και να δημοσιεύουμε τα βιβλία μας και σε άλλους ηλεκτρονικούς εμπόρους, προσεγγίζοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό σε διεθνές επίπεδο, και μεγιστοποιώντας τα πιθανά κέρδη μας.

 

Πολλοί συγγραφείς σαν εμάς προσελκύονται από τα υπέρογκα κέρδη άλλων συγγραφέων και την τεράστια αναγνωσιμότητα της Amazon KDP Select, και παραβλέπουν τις δυνατότητες διεύρυνσης και επέκτασης στις παγκόσμιες αγορές.

Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο να χορηγήσεις στην Amazon 100% αποκλειστικά δικαιώματα για τα Kindle ebooks σας, εάν και μόνο εάν όλα πάνε ομαλά…κάτι που είναι απίθανο, σε οποιαδήποτε μορφή επιχειρήσεων.

 

Οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανόνες, τις πολιτικές ή το πρόγραμμα της, θα έχουν πιθανόν σημαντική επίδραση στα έσοδά σας. Ακόμα χειρότερα, η Amazon μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τον λογαριασμό σας για παραβίαση ή παράπονα, και η οποία είναι εντελώς εκτός ελέγχου (μας). Κυριολεκτικά, έχουν τη δύναμη να μας κάνουν “πέρα” μέσα ​​σε μια νύχτα.

Η αυτοέκδοση 100% μόνο με την Amazon, και, γενικά, η εξάρτηση σε μία μόνο πλατφόρμα, κάνει την επιχείρησή μας εύθραυστη, ανεξάρτητα από το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η αγορά.

 

Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Είναι αυτό που επιλέγουμε να πιστέψουμε, και αυτή είναι η επιλογή που έκανα κι εγώ από την αρχή – δημοσιεύοντας τα βιβλία μου ευρέως, μέσω διαφορετικών αγορών και εταιριών αυτοέκδοσης, όπως – τώρα – και με την Draft2Digital.

 

Στο σημερινό βίντεο, θα μάθεις βήμα-βήμα πως να αυτοεκδόσεις ΔΩΡΕΑΝ το ψηφιακό σου βιβλίο (eBook ή Audiobook) με την πλατφόρμα της Draft2Digital!

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 
Ingram

Η Οικονομικότερη Εκτύπωση Αυτοέκδοσης: Ingram Spark, Οδηγός για Συγγραφείς

Η αυτοέκδοση έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για συγγραφείς που θέλουν να μοιραστούν τα έργα τους με τον κόσμο χωρίς τους περιορισμούς των παραδοσιακών εκδοτικών οίκων. Η Ingram Spark, μια κορυφαία πλατφόρμα αυτοέκδοσης, προσφέρει στους συγγραφείς μια ευέλικτη και οικονομική λύση για τη δημοσίευση και διανομή των βιβλίων τους.

0 comments
Δωρεάν Αυτοέκδοση με Επιτυχία - Lulu

Δωρεάν Αυτοέκδοση με Επιτυχία: Τα Πλεονεκτήματα για δωρεάν αυτοέκδοση με την Lulu (2024)

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για την δωρεάν αυτοέκδοση με την Lulu είναι η ευελιξία της στις εκτυπώσεις. Εκτός από τα παραδοσιακά έντυπα, μπορείτε να δημιουργήσετε εικονο-βιβλία και ημερολόγια, και όλα αυτά με μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο, προσφέροντας ευελιξία σε όλους τους δημιουργούς.

4 comments
Αυτοέκδοση του βιβλίου σου ΔΩΡΕΑΝ με την Blurb: Εύκολη και ποιοτική έκδοση σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες (2024).

Αυτοέκδοση του βιβλίου σου ΔΩΡΕΑΝ με την Blurb: Εύκολη και ποιοτική έκδοση σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες (2024).

Η Blurb είναι μία ακόμα κορυφαία πλατφόρμα για «εκτύπωση κατά παραγγελία» ή «Print on Demand» (P.O.D). Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά και ποικίλα, σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές της εταιρίες, καθιστώντας τη μία από τις τέσσερις καλύτερες πλατφόρμες για εκτύπωση βιβλίων κατά παραγγελία…

6 comments

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

Το μεγαθήριο της Amazon, πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές στα κοστολόγια των προς εκτύπωση κατά παραγγελία βιβλίων (Print on Demand).
Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις αναλυτικά όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αλλά και το ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες διαστάσεις και τύποι βιβλίων για να αυτοεκδώσεις το αριστούργημά σου.

0 comments
Amazon_Thumb

Amazon Kindle D.P: Πως επιλέγω τις Κατηγορίες και Λέξεις Κλειδιά του Βιβλίου μου;

Οι σωστές Κατηγορίες και οι κατάλληλες Λέξεις-Κλειδιά, είναι οι σημαντικότεροι και καθοριστικότεροι παράγοντες για την επιτυχία ενός βιβλίου στο διαδίκτυο, και όχι μόνο. Με αυτό το σκεπτικό, στο βίντεο-άρθρο αυτό, σου παρουσιάζω τους απλούστερους τρόπους για να αναδείξεις το βιβλίο σου μέσα στον ωκεανό βιβλίων αυτού του μεγαθηρίου, μέσω της σωστής επιλογής σου στις κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά που θα τοποθετήσεις στο βιβλίο σου, κατά τη διαδικασία της δημοσίευσής του στην Amazon.

0 comments
Blurb’s BookWright

Blurb #1 – BookWright: ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο για συγγραφή βιβλίων ή περιοδικών & άμεση δημοσίευσή τους.

Ένα τέλειο εργαλείο για τη δημιουργία βιβλίων από το μηδέν, είναι το BookWright της Blurb. Εκτός της λειτουργικής ευκολίας και απλότητάς του, είναι και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! “Χτίζοντας” το βιβλίο σου με τη χρήση του BookWright μπορείς να το δημοσιεύσεις άμεσα στην πλατφόρμα της Blurb.

4 comments
AMAZON_Reviewers

5 μέθοδοι για να βρείτε δωρεάν αξιολογητές/σχολιαστές και κριτικούς στην Amazon!

Οι κριτικές πελατών είναι πολύ σημαντικές για τους πωλητές βιβλίων -και όχι μόνο- της Amazon και οι θετικές κριτικές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής μιας νέας αυτοέκδοσης κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

4 comments
Δημιούργησε και δημοσίευσε βιβλία _LOW CONTENT

Lulu: Πως να Δημιουργήσω και Δημοσιεύσω Βιβλία Χαμηλού Περιεχομένου (Low Content) εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα βιβλία χαμηλού περιεχομένου (π.χ. σημειωματάριο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος στο διαδίκτυο και μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας μόνο έναν φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή από το σπίτι -ακόμα και με ένα smartphone- και από οπουδήποτε στον κόσμο.

4 comments
Amazon 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για Έντυπα βιβλία, e-Books & Audiobooks

Amazon KDP 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για ξενόγλωσσα έντυπα βιβλία (σκληρό & μαλακό εξώφυλλο), e-Books & audiobooks.

Τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο μπορούν τώρα να δημοσιευτούν στο Amazon μέσω της πλατφόρμας KDP, κάτι που αποτελεί εξαιρετική είδηση τόσο για τους καθιερωμένους αυτοεκδότες, όσο και για τους νέους αυτοεκδότες. Οι ανάγκες των πελατών μπορούν πλέον να καλυφθούν με αυτούς τους νέους τύπους βιβλίων…

4 comments
print-on-demand

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα συγγραφέα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

10 comments

Lulu – ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση κατά παραγγελία των βιβλίων σας (και στην Ελληνική γλώσσα) με την Lulu / 2021

Μία από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων στο διαδίκτυο είναι η Lulu. Εκτός του ότι είναι η παλαιότερη όλων, διαθέτει και εξαιρετική εσωτερική αγορά (lulu marketplace), η οποία θεωρείται καλύτερη ακόμα και από εκείνη του μεγαθήριου Amazon. Στον χώρο των αυτοεκδόσεων και της προώθησης βιβλίων, είναι “βασίλισσα”!

7 comments
worldwide

Γιατί πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

2 comments

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Αντρέας

Ευχαριστώ φίλε! Καλή χρονιά, με ωραία αρθράκια!

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση