Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Να γιατί νομίζω ότι πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η Draft2Digital (D2D) ιδρύθηκε το 2012, και είναι μία πλατφόρμα ψηφιακών εκδόσεων που προσφέρει υπηρεσίες μετατροπής και διανομής για συγγραφείς.

Αυτοεκδίδοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας – ή το audiobook σας, επίσης – στην Draft2Digital, θα συμπεριληφθεί σε πολλά διαφορετικά κανάλια διανομής, όπως η Apple, η Barnes & Noble, η Kobo, η Scribd και βιβλιοθήκες, ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!

 

Έχει ανοίξει ένας συνεργάτης μου εδώ και χρόνια έναν δοκιμαστικό λογαριασμό στην Draft2Digital και είχε μόνο ένα βιβλίο που δημοσιευόταν σε αυτήν, που πωλείται – ακόμα – με 0.00€. Σπάνια ασχολείτο με αυτόν τον λογαριασμό, δεδομένου ότι δεν δημιουργεί εισόδημα.

Όμως, πριν καιρό, θέλοντας να δοκιμάσουμε την πλατφόρμα, δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο, στα 2.99€, στις 4 Ιουλίου 2016, χωρίς εκείνος να περιμένει καμία ανταπόκριση. Εγώ ήμουν ήδη πεπεισμένος για την “ευρεία δημοσίευση”, εκείνη την εποχή, από τις δικές μου αυτοεκδόσεις, σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και μορφές.

 

Δεν μπήκε καν να ασχοληθεί με την πώληση του, έως ότου έλαβε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την D2D, ένα μήνα μετά. Τον περίμενε μεγάλη έκπληξη. Ένα νέο βιβλίο χωρίς σχόλια και βαθμολογήσεις, χωρίς μάρκετινγκ και προώθηση, έκανε 22.56€ κατά τον πρώτο μήνα και 71.35€ μέχρι τον Αύγουστο…και εξακολουθεί να πουλάει, καθώς διαβάζετε τώρα!!!

 

Self-Publishing:

Τι είναι το Draft2Digital και γιατί όλη η αναστάτωση με την “ευρεία δημοσίευση” τα τελευταία χρόνια;

 

Τα ποσά που αναφέρω πιο πάνω, είναι τα κέρδη από το ένα μόνο βιβλίο. Υπήρχε και το άλλο βιβλίο, που το έδινε δωρεάν. Το δωρεάν βιβλίο του, συνέβαλε πάνω από το 99% στην πώληση των συνολικών βιβλίων που πωλήθηκαν.

Είναι μια κλήση αφύπνισης για εμάς, που έχουμε πάρει πάρα πολύ “ζεστά” την KDP Select της Amazon, που ξεχνάμε εντελώς ότι πρέπει να κάνουμε “ευρεία δημοσίευση”. Και να δημοσιεύουμε τα βιβλία μας και σε άλλους ηλεκτρονικούς εμπόρους, προσεγγίζοντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό σε διεθνές επίπεδο, και μεγιστοποιώντας τα πιθανά κέρδη μας.

 

Πολλοί συγγραφείς σαν εμάς προσελκύονται από τα υπέρογκα κέρδη άλλων συγγραφέων και την τεράστια αναγνωσιμότητα της Amazon KDP Select, και παραβλέπουν τις δυνατότητες διεύρυνσης και επέκτασης στις παγκόσμιες αγορές.

Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο να χορηγήσεις στην Amazon 100% αποκλειστικά δικαιώματα για τα Kindle ebooks σας, εάν και μόνο εάν όλα πάνε ομαλά…κάτι που είναι απίθανο, σε οποιαδήποτε μορφή επιχειρήσεων.

 

Οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανόνες, τις πολιτικές ή το πρόγραμμα της, θα έχουν πιθανόν σημαντική επίδραση στα έσοδά σας. Ακόμα χειρότερα, η Amazon μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τον λογαριασμό σας για παραβίαση ή παράπονα, και η οποία είναι εντελώς εκτός ελέγχου (μας). Κυριολεκτικά, έχουν τη δύναμη να μας κάνουν “πέρα” μέσα ​​σε μια νύχτα.

Η αυτοέκδοση 100% μόνο με την Amazon, και, γενικά, η εξάρτηση σε μία μόνο πλατφόρμα, κάνει την επιχείρησή μας εύθραυστη, ανεξάρτητα από το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η αγορά.

 

Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Είναι αυτό που επιλέγουμε να πιστέψουμε, και αυτή είναι η επιλογή που έκανα κι εγώ από την αρχή – δημοσιεύοντας τα βιβλία μου ευρέως, μέσω διαφορετικών αγορών και εταιριών αυτοέκδοσης, όπως – τώρα – και με την Draft2Digital.

 

Στο σημερινό βίντεο, θα μάθεις βήμα-βήμα πως να αυτοεκδόσεις ΔΩΡΕΑΝ το ψηφιακό σου βιβλίο (eBook ή Audiobook) με την πλατφόρμα της Draft2Digital!

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

2 Responses to Γιατί πρέπει να αυτοεκδώσετε το βιβλίο σας με την Draft2Digital.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube