Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Αν δεν μπορείτε πραγματικά να ξοδέψετε πολλά σε μια διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου, αφιερώστε κάποιο χρόνο για να το κάνετε μόνοι σας και εφαρμόστε αυτές τις 15 εντολές.

Αν διαβάζετε εφημερίδες ή παρακολουθείτε τηλεόραση, γνωρίζετε ότι η διαφήμιση πουλάει. Αλλά ακόμα και έμπειροι άνθρωποι  που κάνουν διαφήμιση δεν είναι σίγουροι για το τι λειτουργεί καλύτερα όσον αφορά τη διαφήμιση.

Ένας μεγάλος έμπορος λιανικής είπε κάποτε ότι

η διαφήμιση λειτουργεί, απλώς εμείς δεν ξέρουμε πώς, γιατί, ή πού λειτουργεί καλύτερα.

Η δημοσιότητα είναι η μυστηριώδης ξαδέλφη της διαφήμισης. Είναι πιο αξιόπιστη σε σχέση με αυτήν επειδή κρίνεται με βάση την αξία της και μόνο και φέρει τη σφραγίδα της έγκρισης ενός συντάκτη. Επίσης περιβάλλεται από την πάντοτε μαγική λέξη «δωρεάν».

 

Η δημοσιότητα είναι η μυστηριώδης ξαδέλφη της διαφήμισης.

 

Η δημοσιότητα και το μάρκετινγκ του βιβλίου είναι εύκολα αναγνωρίσιμα ως συγγενή. Συχνά προχωρούν χέρι-χέρι και όμως μπορούν να είναι ασύμβατα. Οι εκδότες των καλών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν θα επιτρέψουν από  το διαφημιστικό τμήμα να τους επηρεάσει.
Παρόλα αυτά, σε μια προσπάθεια να είναι εντελώς αμερόληπτοι, διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις ιστορίες των διαφημιστών δημοσιογραφικά, εφόσον κρίνουν ότι έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Γι ‘αυτό είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση ως ένα μέσο που προβάλλεται στο κοινό όπου θα θέλατε να δείτε να στέκεται μπροστά στην ταμειακή μηχανή σας, ή να κάνει κλικ για να αγοράσει το βιβλίο σας από το διαδίκτυο.

 

Η διαφήμιση μπορεί να είναι μια είσοδος σ’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Μια γνωριμία σας στο διαφημιστικό τμήμα μπορεί να είναι πρόθυμη να βάλει ένα δελτίο τύπου στο γραφείο ενός από τους συντάκτες, ίσως ακόμη και να το προωθήσει ώστε να το δει κάποιος. Δε δίνουν υποσχέσεις, αλλά μερικές φορές λειτουργεί.
Εάν πρόκειται να δοκιμάσετε αυτή τη διαδρομή, επιλέξτε μια «μικρή λίμνη» – μια «καλλιτεχνική» εβδομαδιαία ή μια λογοτεχνική ιστοσελίδα – ώστε  τα ευρώ που ξοδεύετε να “πιάνουν τόπο” και να σας προσέξουν.

 

Η εφημερίδα αναθέτει σ’ έναν δημοσιογράφο να καλύψει την ιστορία που θέλετε να πείτε.

 

Μερικές φορές ένα περιοδικό ή εφημερίδα “τρέχει” μια ειδική προώθηση που ονομάζεται κεκαλυμμένη διαφήμιση. Αυτά είναι τμήματα όπου πληρώνετε για μια διαφήμιση και, στη συνέχεια, η εφημερίδα αναθέτει σ’ έναν δημοσιογράφο να καλύψει την ιστορία που θέλετε να πείτε.

 

Το άρθρο φέρει λίγο από το κύρος της επιμέλειας – δηλαδή, ο μέσος αναγνώστης μπορεί να υποθέσει ότι το άρθρο έχει επιλεγεί μόνο από τα προσόντα του. Ο συγγραφέας ή εκδότης που θα συναντήσετε μπορεί να προσεγγιστεί αργότερα, όταν έχετε μια εξαιρετική ιστορία να πείτε.
Η υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων, Erin Shachory διαχειρίζεται τη δημοσιότητα των καταναλωτών και τους συμβουλεύει πάνω σε διαφημιστικές στρατηγικές. Ξέρει ότι οι πελάτες της την προσλαμβάνουν – τουλάχιστον εν μέρει – για τη «μεγάλη βάση δεδομένων» της. Είναι κάτι που, με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας.

 

Ωστόσο, η κεκαλυμμένη διαφήμιση δεν είναι δωρεάν, όταν θα πρέπει να πληρώσετε για να δείτε τον εαυτό σας ή το βιβλίο σας να διαφημίζεται.
Αν δεν μπορείτε πραγματικά να ξοδέψετε πολλά σε μια διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου, αφιερώστε κάποιο χρόνο για να το κάνετε μόνοι σας και εφαρμόστε αυτές τις 15 εντολές…

 

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

4 Responses to Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

print-on-demand

 

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Εγγραφή youtube