Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

 

  • Είσαι συγγραφέας μυθιστορημάτων, ποιητής, επιστήμονας, εκπαιδευτικός, ή, απλώς, ένας άνθρωπος που γράφει σε…χαρτάκια;
  • Έχεις συγγράψει το αριστούργημά σου και σκέφτεσαι ΠΟΙΟΣ είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να το εκδώσεις;
  • Αμφιβάλλεις αν θα κατάφερνες να αυτοεκδώσεις το έργο σου, αλλά διστάζεις και να εμπιστευτείς πλέον τη δουλειά σου σε “παραδοσιακούς” εκδοτικούς οίκους;

Μάθε για το ΤΙ θα χρειαστεί να “καταφέρεις” για να εκδώσεις το/τα βιβλία σου με έναν εκδοτικό οίκο σήμερα, και σκέψου μόνος σου για το, ΜΗΠΩΣ η Αυτοέκδοση, με όλες τις δυσχέρειες και διαδικαστικά που υποχρεούσαι να ακολουθήσεις (έχοντας όμως σχεδόν το 100% του κέρδους), είναι τελικά λιγότερο “ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΗ” – παρά τα φαινόμενα – από την παραδοσιακή εκδοτική οδό;…

 

Είναι περιττό να κάνω οποιαδήποτε αντιπαράθεση/αντιπαραβολή.
Το άρθρο “μιλάει” από…μόνο του. Ένας “παιάνας” για την Αυτοέκδοση!
Και τα έχω βιώσει και αυτοπροσώπως, πριν αρκετά χρόνια.

Δήμος Βελέντζας

 

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

 

Πηγή: vivliofagoigreece

 

 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ

Η αγορά είναι δύσκολη…
Οι οικονομία στα χειρότερά της…


Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, όπως πάντα, σε μία μόνιμη κρίση, εκτός από ορισμένους οίκους που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Οι συγκεκριμένοι οίκοι, δεν θα σας εκδώσουν αν δεν έχετε εκδώσει κάτι άλλο πιο πριν.
Δικαίως, θα σκεφτείτε, πως να εκδώσω αφού δεν έχω εκδώσει;
Ή πως υποτίθεται ότι θα έχω ήδη εκδώσει εφόσον κανείς δεν θα με εκδώσει χωρίς να εκδώσω, και άλλες τέτοιες φαύλες σκέψεις.


Αυτό πρέπει να το αποφύγετε, και, με κάποιον τρόπο, να βρείτε μία τρύπα σε όλο το σύστημα που θα σας φέρει σε μία πρώτη επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

Αν είστε άσημος, να γνωρίζετε εκ των προτέρων, πως, η αγορά για εσάς θα είναι αδυσώπητη. Συνήθως, θα στέλνετε το έργο σας και θα μένει σε ένα σκονισμένο ράφι να κάθεται και να περιμένει να διαβαστεί. Κάτι που μπορεί να μην γίνει και ποτέ. Σφίξτε τα δόντια, κάντε το στομάχι πέτρα και πολεμήστε, γιατί το δικαιούστε.

 

 • Βήμα #1
  Ολοκληρώστε το έργο σας. 
 • Βήμα #2
  Δώστε το σε ανθρώπους που μπορούν να το κρίνουν σωστά και αντικειμενικά και ακούστε τα σχόλιά τους. Πάντα ξέρουν καλύτερα από εσάς.
 • Βήμα #3
  Αφήστε το στην άκρη και διαβάστε το μετά από καιρό, όχι σαν συγγραφείς, αλλά σαν αναγνώστες που ξόδεψαν χρήματα για να το πάρουν στα χέρια τους και έχουν απαιτήσεις. 
 • Βήμα #4
  Κατοχυρώστε τα πνευματικά δικαιώματα του έργου σας.
 • Βήμα #5
  Γράψτε μία σύνοψη του έργου. Όχι μία από τις κλασσικές περιλήψεις πίσω από τα προϊόντα λογοτεχνίας, αλλά μία περίληψη που περιέχει τα πάντα, όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Ακόμα και το τέλος που θέλετε να κρατήσετε μυστικό από τον αναγνώστη. Τίποτα δεν μένει μυστικό από τον εκδότη.
 • Βήμα #6
  Συμπληρώστε ένα βιογραφικό σημείωμα. Η επαγγελματική/ακαδημαϊκή εμπειρία είναι σπάνια χρήσιμη οπότε περιγράψτε την επιγραμματικά.
 • Βήμα #7
  Αναζητήστε ηλεκτρονικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο τους εκδοτικούς που εκδίδουν βιβλία σαν το δικό σας. Οι περισσότεροι εκδοτικοί έχουν μία κατηγορία στην οποία και διαπρέπουν. Στοχεύετε σε αυτούς.
 • Βήμα #8
  Επικοινωνήστε μαζί τους πριν στείλετε το έργο σας. Πολλοί θα σας απορρίψουν πριν προλάβετε να πείτε «ε, ξέρετε, έχω ολοκληρώσει ένα έργο και…». Συχνές αιτιολογίες, η οικονομική κρίση, ο κορεσμός του είδους (και ας μην το έχουν διαβάσει, ξέρουν καλύτερα) ή ίσως επειδή δεν θα εκδώσουν την συγκεκριμένη κατηγορία εκείνη την σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τα έξοδα εκτύπωσης δεκάδων δειγμάτων, που ανέρχονται σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ευρώ, συνολικά.
 • Βήμα #9
  Στείλτε το έργο σας στους εκδοτικούς που έχετε επιλέξει και έχουν δεχτεί από πριν πως θα διαβάσουν το έργο σας. Προσοχή: Στις ηλεκτρονικές σελίδες, υπόσχονται πως όλοι το διαβάζουν, αλλά δεν είναι έτσι πάντα!
 • Βήμα #10
  Ζείτε στην Ελλάδα. Ποτέ μην το βγάλετε αυτό από το μυαλό σας. Βρείτε κάποιον γνωστό-γνωστού ενός εκδότη γιατί ακόμα και τώρα, το έργο σας μπορεί να μείνει στο ράφι.
 • Βήμα #11
  Να έχετε υπομονή. Θα περιμένετε μήνες, βυθισμένοι στην σιωπή και θα εύχεστε να σας είχαν απορρίψει νωρίς αντί να περάσετε το βασανιστήριο της αναμονής. Προσοχή: Πολλοί δεν θα σας ανακοινώσουν καν ότι σας απορρίπτουν. Για την ακρίβεια…οι περισσότεροι.
 • Βήμα #12
  Σε περίπτωση θετικής απάντησης, δεχτείτε ότι σας προσφέρουν, αν σας προσφέρουν κάτι. Το να κλωτσάει και από πάνω ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας είναι ανήκουστο και μπορεί να σας πάει πολλά βήματα πίσω. Μην ξεχνάτε. Οι περισσότεροι εκδότες είναι μία παρέα.
 • Βήμα #13
  Αν έχετε δεχτεί απορρίψεις και μόνο -που είναι και το πιο πιθανό σενάριο για πρωτοεμφανιζόμενο- περιμένετε λίγο καιρό, αναδιαμορφώστε το έργο σας, κοιτάξτε στο internet για διαγωνισμούς και άλλα τέτοια και περιμένετε για δύο-τρία χρόνια πριν την δεύτερη απόπειρα έκδοσης.
 • Βήμα #14
  Αποφύγετε την αυτοέκδοση*. Στην Ελλάδα, δεν έχει μέλλον. Αν κάποιος εκδότης σας πλησιάσει και σας ζητήσει να τον βοηθήσετε με το αρχικό ποσό και άλλα τέτοια, απομακρυνθείτε πριν σας πείσει. Γιατί είναι πολύ καλοί στο να πείθουν. Από αυτό άλλωστε ζούνε.

  >>>>>>>
  *“Αυτοέκδοση”, ο συντάκτης του άρθρου, εννοεί τον όρο που χρησιμοποιούν μερικοί νέοι -συνήθως- εκδοτικοί, που δε συνάδει με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια του όρου “Αυτοέκδοση”. Διάβασε το άρθρο: Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS Vanity publishing.
  (Δήμος Β.)

Αν είστε ποιητές ή συγγραφείς παραμυθιών, η αγορά είναι ακόμα πιο δύσκολη. Είμαστε σίγουροι ότι με μεγάλη υπομονή και αυτοθυσία, κανένας που αξίζει πραγματικά δεν θα πάει χαμένος.
Ευχόμαστε σε όλους σας το καλύτερο!

Από την συγγραφή στην έκδοση – Παραδοσιακή έκδοση, Αυτοέκδοση ή Συνέκδοση;

9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

ΙΔΕΕΣ για σχολική…βιβλιο-κουβέντα! Συγγραφικές συμβουλές για μαθητές, δημιουργική γραφή, και άλλα…

OSDEL

ΟΣΔΕΛ – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων και Λόγου

google-classroom

Google Classroom: Δημιούργησε τους δικούς σου διαδραστικούς τόπους!!

Εργασία μέσω διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

report 1

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

Audiobooks  – Πλεονεκτήματα των «ηχογραφημένων βιβλίων»

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Δέκα οφέλη του διαβάσματος

Παραμύθι

Το λαϊκό παραμύθι ως λογοτεχνικό είδος (προφορική λαϊκή λογοτεχνία)

selfpublish

Υπόθεση Αυτοέκδοση: Εκδημοκρατισμός ή υπονόμευση της συγγραφής και της ανάγνωσης;

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου.

7 Responses to Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

 • Απορώ πως η Μυρτώ δεν το θεωρεί απατεωνιά το να περιμένει ένα χρόνο να της απαντήσουν και άλλο ένα να την εκδώσουν!!! Τυχερή μάλιστα τη θεωρώ. Θα σας πληροφορήσω πως της αδερφής μου, 4 παραμύθια, σταλμένα σε 6 εκδοτικούς, έλαβε απάντηση/απόρριψη μόνο από ΕΝΑΝ, μετά από 13 μήνες!!! Δεν εκδόθηκε κανένα ποτέ βέβαια. Τώρα που βρήκα το μπλογκ αυτό θα το προτείνω στην αδερφή μου, αν και το έχει εντελώς διαγράψει το ονειράκι της.

 • Δε νομίζεις πως είναι λίγο άδικο αν μη τι άλλο το να αντιμετωπίζονται οι εκδοτικοί ως απατεώνες; Εμένα, μπορεί να καθυστέρησαν 8 μήνες να το εγκρίνουν και μπορεί να έκαναν και 1 χρόνο να το εκδώσουν τελικά αλλά το έβγαλαν το βιβλίο μου και ας ήμουν άσημη.

  • Βαρύς ο όρος σου Μυρτώ!
   Ούτε εγώ, ούτε ο συνάδελφος blogger εκφράσαμε τέτοια άποψη, παρ’ ό,τι πολλοί είναι, και το καταθέτουν παραπονεμένοι ή και εξαπατημένοι συγγραφείς, χρόνια τώρα. Βέβαια, απατεώνες υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ, γιατί όχι και στον εκδοτικό χώρο;
   Το ζητούμενο είναι το ΠΟΙΑ μέθοδος θα είναι πιο επικερδής, η Αυτοέκδοση, με όλες τις αντιξοότητες της, με διαρκή κινητικότητα του αυτοεκδότη/συγγραφέα, με το ρίσκο όλο στις πλάτες/τσέπες του (αλλά με το μέγιστο κέρδος), ή η γνωστή και μη εξαιρετέα για αιώνες “Παραδοσιακή Έκδοση”, με όλες τις “ανέσεις” της, την ανεμελιά, και άλλα “καλούδια” της;

   Το πιθανότερο με τους μικρο-εκδότες, γενικώς, είναι να μας κοστίσει “ο κούκος αηδόνι”, είτε γιατί θα μας ζητηθούν (όπως κάνουν οι εκδοτικοί που αναφέρουν τη μέθοδό τους ως “αυτοέκδοση” )να καλυφθούν ΟΛΑ τα εκτυπωτικά έξοδα (σε τιμές πού υψηλότερες του “κανονικού”, συνήθως) συν τις υπηρεσίες (που έτσι κι αλλιώς τις χρεώνεστε εσείς και στις δύο μεθόδους), είτε θα υποχρεώνουν σε κάμποσα αντίτυπα αγορά από τον συγγραφέα (σπανίως, με χρέωση μέχρι και στη λιανική τιμή, και, συνήθως, 50-150τεμ.), είτε και τα δύο, είτε και άλλα, που δεν έχουμε ίσως καν φανταστεί ότι θα “φορτωνόμασταν” (όπως, π.χ. υποχρεωτικές παρουσιάσεις, εντός και εκτός έδρας μας, και, σχεδόν πάντα, με τα έξοδα μετακίνησης/διαμονής από την τσέπη του συγγραφέα, περίεργα χρονοδιαγράμματα, ρήτρες, κ.ά.).
   Αυτού του τύπου οι μικρο-εκδοτικοί οίκοι ΔΕΝ θα ξεπεράσουν ποτέ το 30% του ποσοστού κέρδους σας (αν και ο μέσος όρος που έχω παρατηρήσει είναι γύρω στο 15%), η τιμή που θα καθορίσουν, τουλάχιστον στους 5-6 που μίλησα προσωπικά μαζί τους (ως συγγραφέας, πριν 2 χρόνια), είναι κατά ΠΟΛΥ υψηλότερη από αυτή που θα μπορούσε να “πιάσει” το βιβλίο, δλδ. που θα το αγόραζαν οι άνθρωποι!!
   Επίσης οι προωθητικές/διαφημιστικές υπηρεσίες που θα έχετε συμφωνήσει να σας παρέχουν είναι αμφιβόλου “υπάρξεως”, ή έστω ποιότητας και αποτελέσματος (από όσα έχω ακούσει από συναδέλφους συγγραφείς που το έζησαν). Ακόμα, δεν παρέχεται ουδεμία ουσιαστική εγγύηση παροχής τους, απαραίτητης, θεωρώ, για το συγγραφέα, για να διασφαλίσει έστω αυτό (την προώθησή του σε βιβλιοπωλεία, ιστοσελίδες κ.α. που υπόσχονται), αφού δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ εμπορικό ρίσκο να αναλάβουν, και αφού έχουν πληρωθεί αδρά και συμφωνήσει εγγράφως για να το κάνουν…

   Οι “μεγάλοι” εκδοτικοί, όλα τα παραγωγικά έξοδα τα καλύπτουν οι ίδιοι μεν (συχνά, ισχύουν ΚΑΙ σε αυτούς κάποιες από τις παραπάνω χρεώσεις/έξοδα), όμως, το ποσοστό του κέρδους που σας προσφέρουν είναι από 0-5% δε, που μπορεί να φτάσει και περισσότερο εάν είστε γνωστός ή αν κάνετε επανεκδόσεις (σε σχετικά σύντομα διαστήματα) ή αν “υποψιάζονται” κέρδη, γενικώς, από τη δουλειά/βιβλίο σας. Ακόμα, έχουν σοβαρότατη νομική κάλυψη από μόνιμους -συνεργαζόμενους ή και υπαλλήλους τους- δικηγόρους, πράγμα που μπορεί να τους επιτρέψει την απόλυτη ευελιξία (και ίσως και εκμετάλλευση).

   Η επιλογή λοιπόν Μυρτώ είναι υποκειμενική, και το μόνο που επιδιώκω εγώ είναι ενημέρωση σχετικά με το ποιες επιλογές υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες για τους επίδοξους συγγραφείς/αυτοεκδότες…
   Δεν μπορώ να μην δηλώσω βέβαια πως είμαι υπέρ της αυτοέκδοσης και όχι της παραδοσιακής οδού, αλλά θεωρώ πως τα τεκμήρια για την άποψη μου που καταθέτω δημοσίως είναι και οι μεγαλύτεροι “σύμμαχοι” και υποστηρικτές της ίδια της άποψης αυτής. Επίσης, ξεκάθαρα καταθέτω και απόψεις για τα μειονεκτήματα ή εμπόδια/δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο αυτοεκδότης που διάλεξε τον δρόμο της αυτοέκδοσης.
   Πάντως, αυτά που γράφεις ότι σου συνέβησαν δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κατά της αυτοέκδοσης…αντιθέτως…2 χρόνια υπομονής; Ελπίζω να ανταμείφθηκε ο κόπος σου…

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube