Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

 

  • Είσαι συγγραφέας μυθιστορημάτων, ποιητής, επιστήμονας, εκπαιδευτικός, ή, απλώς, ένας άνθρωπος που γράφει σε…χαρτάκια;
  • Έχεις συγγράψει το αριστούργημά σου και σκέφτεσαι ΠΟΙΟΣ είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να το εκδώσεις;
  • Αμφιβάλλεις αν θα κατάφερνες να αυτοεκδώσεις το έργο σου, αλλά διστάζεις και να εμπιστευτείς πλέον τη δουλειά σου σε “παραδοσιακούς” εκδοτικούς οίκους;

Μάθε για το ΤΙ θα χρειαστεί να “καταφέρεις” για να εκδώσεις το/τα βιβλία σου με έναν εκδοτικό οίκο σήμερα, και σκέψου μόνος σου για το, ΜΗΠΩΣ η Αυτοέκδοση, με όλες τις δυσχέρειες και διαδικαστικά που υποχρεούσαι να ακολουθήσεις (έχοντας όμως σχεδόν το 100% του κέρδους), είναι τελικά λιγότερο “ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΗ” – παρά τα φαινόμενα – από την παραδοσιακή εκδοτική οδό;…

 

Είναι περιττό να κάνω οποιαδήποτε αντιπαράθεση/αντιπαραβολή.
Το άρθρο “μιλάει” από…μόνο του. Ένας “παιάνας” για την Αυτοέκδοση!
Και τα έχω βιώσει και αυτοπροσώπως, πριν αρκετά χρόνια.

Δήμος Βελέντζας

 

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

 

Πηγή: vivliofagoigreece

 

 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ

Η αγορά είναι δύσκολη…
Οι οικονομία στα χειρότερά της…


Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, όπως πάντα, σε μία μόνιμη κρίση, εκτός από ορισμένους οίκους που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Οι συγκεκριμένοι οίκοι, δεν θα σας εκδώσουν αν δεν έχετε εκδώσει κάτι άλλο πιο πριν.
Δικαίως, θα σκεφτείτε, πως να εκδώσω αφού δεν έχω εκδώσει;
Ή πως υποτίθεται ότι θα έχω ήδη εκδώσει εφόσον κανείς δεν θα με εκδώσει χωρίς να εκδώσω, και άλλες τέτοιες φαύλες σκέψεις.


Αυτό πρέπει να το αποφύγετε, και, με κάποιον τρόπο, να βρείτε μία τρύπα σε όλο το σύστημα που θα σας φέρει σε μία πρώτη επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

Αν είστε άσημος, να γνωρίζετε εκ των προτέρων, πως, η αγορά για εσάς θα είναι αδυσώπητη. Συνήθως, θα στέλνετε το έργο σας και θα μένει σε ένα σκονισμένο ράφι να κάθεται και να περιμένει να διαβαστεί. Κάτι που μπορεί να μην γίνει και ποτέ. Σφίξτε τα δόντια, κάντε το στομάχι πέτρα και πολεμήστε, γιατί το δικαιούστε.

 

 • Βήμα #1
  Ολοκληρώστε το έργο σας. 
 • Βήμα #2
  Δώστε το σε ανθρώπους που μπορούν να το κρίνουν σωστά και αντικειμενικά και ακούστε τα σχόλιά τους. Πάντα ξέρουν καλύτερα από εσάς.
 • Βήμα #3
  Αφήστε το στην άκρη και διαβάστε το μετά από καιρό, όχι σαν συγγραφείς, αλλά σαν αναγνώστες που ξόδεψαν χρήματα για να το πάρουν στα χέρια τους και έχουν απαιτήσεις. 
 • Βήμα #4
  Κατοχυρώστε τα πνευματικά δικαιώματα του έργου σας.
 • Βήμα #5
  Γράψτε μία σύνοψη του έργου. Όχι μία από τις κλασσικές περιλήψεις πίσω από τα προϊόντα λογοτεχνίας, αλλά μία περίληψη που περιέχει τα πάντα, όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Ακόμα και το τέλος που θέλετε να κρατήσετε μυστικό από τον αναγνώστη. Τίποτα δεν μένει μυστικό από τον εκδότη.
 • Βήμα #6
  Συμπληρώστε ένα βιογραφικό σημείωμα. Η επαγγελματική/ακαδημαϊκή εμπειρία είναι σπάνια χρήσιμη οπότε περιγράψτε την επιγραμματικά.
 • Βήμα #7
  Αναζητήστε ηλεκτρονικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο τους εκδοτικούς που εκδίδουν βιβλία σαν το δικό σας. Οι περισσότεροι εκδοτικοί έχουν μία κατηγορία στην οποία και διαπρέπουν. Στοχεύετε σε αυτούς.
 • Βήμα #8
  Επικοινωνήστε μαζί τους πριν στείλετε το έργο σας. Πολλοί θα σας απορρίψουν πριν προλάβετε να πείτε «ε, ξέρετε, έχω ολοκληρώσει ένα έργο και…». Συχνές αιτιολογίες, η οικονομική κρίση, ο κορεσμός του είδους (και ας μην το έχουν διαβάσει, ξέρουν καλύτερα) ή ίσως επειδή δεν θα εκδώσουν την συγκεκριμένη κατηγορία εκείνη την σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τα έξοδα εκτύπωσης δεκάδων δειγμάτων, που ανέρχονται σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ευρώ, συνολικά.
 • Βήμα #9
  Στείλτε το έργο σας στους εκδοτικούς που έχετε επιλέξει και έχουν δεχτεί από πριν πως θα διαβάσουν το έργο σας. Προσοχή: Στις ηλεκτρονικές σελίδες, υπόσχονται πως όλοι το διαβάζουν, αλλά δεν είναι έτσι πάντα!
 • Βήμα #10
  Ζείτε στην Ελλάδα. Ποτέ μην το βγάλετε αυτό από το μυαλό σας. Βρείτε κάποιον γνωστό-γνωστού ενός εκδότη γιατί ακόμα και τώρα, το έργο σας μπορεί να μείνει στο ράφι.
 • Βήμα #11
  Να έχετε υπομονή. Θα περιμένετε μήνες, βυθισμένοι στην σιωπή και θα εύχεστε να σας είχαν απορρίψει νωρίς αντί να περάσετε το βασανιστήριο της αναμονής. Προσοχή: Πολλοί δεν θα σας ανακοινώσουν καν ότι σας απορρίπτουν. Για την ακρίβεια…οι περισσότεροι.
 • Βήμα #12
  Σε περίπτωση θετικής απάντησης, δεχτείτε ότι σας προσφέρουν, αν σας προσφέρουν κάτι. Το να κλωτσάει και από πάνω ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας είναι ανήκουστο και μπορεί να σας πάει πολλά βήματα πίσω. Μην ξεχνάτε. Οι περισσότεροι εκδότες είναι μία παρέα.
 • Βήμα #13
  Αν έχετε δεχτεί απορρίψεις και μόνο -που είναι και το πιο πιθανό σενάριο για πρωτοεμφανιζόμενο- περιμένετε λίγο καιρό, αναδιαμορφώστε το έργο σας, κοιτάξτε στο internet για διαγωνισμούς και άλλα τέτοια και περιμένετε για δύο-τρία χρόνια πριν την δεύτερη απόπειρα έκδοσης.
 • Βήμα #14
  Αποφύγετε την αυτοέκδοση*. Στην Ελλάδα, δεν έχει μέλλον. Αν κάποιος εκδότης σας πλησιάσει και σας ζητήσει να τον βοηθήσετε με το αρχικό ποσό και άλλα τέτοια, απομακρυνθείτε πριν σας πείσει. Γιατί είναι πολύ καλοί στο να πείθουν. Από αυτό άλλωστε ζούνε.

  >>>>>>>
  *“Αυτοέκδοση”, ο συντάκτης του άρθρου, εννοεί τον όρο που χρησιμοποιούν μερικοί νέοι -συνήθως- εκδοτικοί, που δε συνάδει με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια του όρου “Αυτοέκδοση”. Διάβασε το άρθρο: Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS Vanity publishing.
  (Δήμος Β.)

Αν είστε ποιητές ή συγγραφείς παραμυθιών, η αγορά είναι ακόμα πιο δύσκολη. Είμαστε σίγουροι ότι με μεγάλη υπομονή και αυτοθυσία, κανένας που αξίζει πραγματικά δεν θα πάει χαμένος.
Ευχόμαστε σε όλους σας το καλύτερο!

OSDEL

ΟΣΔΕΛ – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων και Λόγου

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

Παραμύθι

Το λαϊκό παραμύθι ως λογοτεχνικό είδος (προφορική λαϊκή λογοτεχνία)

Οι Έλληνες εκδότες στην εποχή της κρίσης και των capital controls

copywriting

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας επιμελητής κειμένων

selfpublish

Υπόθεση Αυτοέκδοση: Εκδημοκρατισμός ή υπονόμευση της συγγραφής και της ανάγνωσης;

Από την συγγραφή στην έκδοση – Παραδοσιακή έκδοση, Αυτοέκδοση ή Συνέκδοση;

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

Γιατί αγοράζουμε διαρκώς νέα βιβλία…ενώ έχουμε αδιάβαστα;

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων

Πνευματικά δικαιώματα: Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων.

report 1

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα της κρίσης.

Η κατάσταση στον κόσμο του ελληνικού έντυπου βιβλίου

Εργασία μέσω διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube