Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Διαδικτυακές πλατφόρμες έκδοσης και διακίνησης ψηφιακών βιβλίων

 

 

 

Πολλές πλατφόρμες έκδοσης σας παρέχουν εργαλεία για τη έκδοση και τη διακίνηση του βιβλίου σας.

 “Createspace can publish eBooks as well as hard copies of your eBook”Η έκδοση και η διακίνηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορείτε να γράψτε το καλύτερο βιβλίο του κόσμου! Ένα που να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα προκαλέσει θύελλα στο αναγνωστικό κοινό. Μπορείτε να σιγουρέψτε το ότι είναι τέλεια γραμμένο, υπέροχα επιμελημένο, απίθανα μορφοποιημένο, και παρ’ όλα αυτά να έχετε δημιουργήσει ένα προϊόν που να μην διαβαστεί ποτέ και από κανέναν. Κι αυτό γιατί δεν άκουσε ποτέ κανείς για την ύπαρξή του.

 

Για να φτιάξτε ένα επιτυχημένο ebook θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε όταν φτάσετε στο στάδιο της διακίνησης (marketing). Ναι, η διακίνηση μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση και μερικές φορές απαιτεί τη χρήση αρθρογραφίας, ή ακόμα και ομάδας δημοσίων σχέσεων. Προς το παρόν ωστόσο, ας ξεκινήσουμε λίγο πιο αργά. Για το βιβλίο σας που έχετε αποφασίσει να πουλήσετε, υπάρχουν πλατφόρμες έκδοσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε άμεσα.
Να μερικές από τις πιο δημοφιλείς, τουλάχιστον από τις πιο αγαπημένες μου!

 

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα
lulu

Η Lulu είναι ένα μέρος όπου μπορείτε, όχι μόνο να δημοσιεύστε το βιβλίο σας (καλύτερα από τα περισσότερα site που επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός βιβλίου), αλλά και να το διακινήστε. Μπορείτε να γράψτε το βιβλίο σας, ψηφιακό ή έντυπο, και αμέσως να αρχίστε να το πουλάτε μέσα από τα κανάλια αυτής της πλατφόρμας. Είναι δικτυωμένη με μερικά από τα καλύτερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, μέχρι τα μεγαλύτερα κανάλια διακίνησης του κόσμου, όπως τα Amazon και Barns & Noble. Ακόμα, σας επιτρέπει να διαμορφώστε τις τιμές πώλησης όπως εσείς επιθυμείτε.

 

blog-logo

Η Payhip είναι πιο λυτή λύση για το βιβλίο σας απ’ ότι η Lulu, αλλά αξίζει μία αναφορά, για το πόσο απίστευτα απλή είναι. Χρησιμοποιώντας την Payhip, μπορείτε να δημιουργήστε συνδέσμους (links) προς το βιβλίο σας σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Είναι σχεδιασμένη ώστε να λειτουργεί πολύ καλά με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter, Facebook κ.ά. Επίσης διαχειρίζεται όλες τις πληρωμές για εσάς μέσω Pay Pal.

 

kdp-logo-stacked-a

Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να δημοσιεύστε το βιβλίο σας. Η Amazon είναι η εταιρία που έχει κερδίσει κι εμένα, από την πρώτη μου κιόλας εκδοτική προσπάθεια, και διαθέτει και το ασυναγώνιστο KDP Select. Αν θέλετε να συνεργαστείτε με την Amazon, μέσα από το Kindle store θα μπορέστε με τον ταχύτερο τρόπο να συνδεθείτε με χιλιάδες χιλιάδων χρήστες αυτής της υπερ-πλατφόρμας, ή όπως κάποιοι την ονομάζουν, της “μηχανής παραγωγής χρήματος” της παγκόσμιας αγοράς. Με δεδομένο του ότι η Kindle είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στα ebooks, εκδίδοντας σε αυτή την πλατφόρμα σημαίνει άμεση αναγνώριση, για εσάς , και για το βιβλίο σας.
Αυτό όμως που θεωρώ ως πρόβλημα με την Amazon, είναι ότι δεν διαθέτει αλγόριθμο αναγνώρισης της Ελληνικής γλώσσας -προς το παρόν-, και ο μόνος τρόπος για να ανεβάσετε βιβλία στην Ελληνική είναι μέσω τρίτων εταιριών (third party).

 

swlogo

H Smashwords είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον νέο εκδότη να βεβαιωθεί πως το έργο του θα βρεθεί μπρος στα μάτια ενός τεράστιου πλήθους αναγνωστών. Η πλατφόρμα αυτή θα προωθήσει το βιβλίο σας μέσα από το iBookStore της Apple,  αλλά και την Barnes & Nobles, και μίας ντουζίνας άλλων βιβλιοπωλείων. Η έκδοση είναι εντελώς δωρεάν, σε αντίθεση με κάποιες άλλες ιστοσελίδες του είδους. Το πιο σημαντικό είναι πως ο συγγραφέας θα αποκομίσει μεταξύ 65% και 85% των ποσοστών του, ακόμη και από την κυκλοφορία του βιβλίου του μέσω τρίτων, κάτι που οι άλλες πλατφόρμες σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν.

 

logo_small_new

Συνεργαστείτε μαζί της για να αποκτήστε πρόσβαση σε διεθνές κοινό. Αν αισθάνεστε πως το βιβλίο σας θα τα καταφέρει καλύτερα σε παγκόσμιο, παρά σε τοπικό επίπεδο, προτιμήστε την κυκλοφορία του με την Kobo. Αυτή η πλατφόρμα συνδέεται  με τους εκδότες σε πάνω από 170 χώρες. Έχει κανάλια συνεργασίας με χιλιάδες καταστήματα πώλησης βιβλίων, τόσο σε ηλεκτρονική, όσο και σε έντυπη μορφή, και διαθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο επαφών, που χρησιμοποιεί συνεχώς ώστε να φέρνει στους πελάτες της την μέγιστη προσοχή του κοινού. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η Kobo θα μορφοποιήσει ένα απλό έγγραφο word, σε ένα πλήρες ηλεκτρονικό βιβλίο για σας, χωρίς καμία χρέωση.

 

imagesΣε αυτή την πλατφόρμα, τρία είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά και με όποια άλλη δεν αναφέρω σε αυτό το άρθρο.

  1. Τα βιβλία σας τα πουλάτε κατευθείαν από την ιστοσελίδα σας.
  2. Το ποσοστό που προσφέρουν στο συγγραφέα είναι το θεαματικό νούμερο 95%, ποσοστό για το οποίο αμφιβάλω αν θα βρεθεί ποτέ σημαντικός ανταγωνιστής του.
  3. Ένα βασικό στοιχείο του marketing είναι η λίστα συνδρομητών-πελατών. Παρά την μεγαλύτερη δημοτικότητα πολλών από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες, από καμία τους δεν πρόκειται να αποκομίστε ούτε ένα email από τους αγοραστές σας, πράγμα που, σαν διαδικτυακός έμπορος πρέπει να σας ενδιαφέρει απόλυτα, ιδιαίτερα αν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με Affiliate marketing και Email marketing, κάτι που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 

Σύνοψη
Υπάρχει μία πληθώρα από διαδικτυακούς εκδότες, διαθέσιμους για όλα τα γούστα και προσδοκίες. Μερικοί είναι φυσικά καλύτεροι από άλλους.  Οι προτιμώμενοι από εμένα είναι οι Kobo Writing Life, Smashwords, Amazon KDP, Payhip, Lulu και Gumroad. Σας προτείνω να κάνετε μία πιο ενδελεχή έρευνα πριν επιλέξτε κάποια, αν κι εγώ προσωπικά συνεργάζομαι με όλες, ανάλογα με το είδος του βιβλίου μου και τους εμπορικούς προσανατολισμούς που μου προσφέρει το κάθε ένα βάσει του αντικειμένου του. Όποια κι αν επιλέξτε πάντως, σας εύχομαι καλή τύχη με το ηλεκτρονικό βιβλίο σας!

Kindle Scout – Πως να κερδίσεις πενταετές συμβόλαιο έκδοσης του βιβλίου σου με την Amazon

Scribd

Scribd – Ανεβάστε τα ψηφιακά σας βιβλία στο Scribd

Πως να κερδίσεις χρήματα με την Amazon, ακόμα και χωρίς δικό σου βιβλίο? (Marketing Services, Sellers, Assosiates, KDP Select)

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

KDP cover 2

Πως να εκδώσεις ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με την Amazon KDP Select (2015)

Διαδικτυακές πλατφόρμες έκδοσης και διακίνησης ψηφιακών βιβλίων

Blurb’s BookWright

Blurb #1 – BookWright: ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο για συγγραφή βιβλίων ή περιοδικών & άμεση δημοσίευσή τους.

Αυτοέκδοση βιβλίου – Διαφήμιση & κοινωνικά δίκτυα

Amazon

Πως να αυτοεκδώσω δωρεάν το έντυπο βιβλίο μου στην Amazon με τη μέθοδο της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία (Print on Demand) – 2018

Google Books – Προώθηση των βιβλίων σας μέσα από το Google Play.

Lulu – ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση κατά παραγγελία των βιβλίων σας (και στην Ελληνική γλώσσα) με την Lulu / 2021

Amazon 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για Έντυπα βιβλία, e-Books & Audiobooks

Amazon KDP 2022: Δωρεάν αυτοέκδοση για ξενόγλωσσα έντυπα βιβλία (σκληρό & μαλακό εξώφυλλο), e-Books & audiobooks.

Smashwords – Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σου! Παγκόσμιες τιμολογήσεις (Global Pricing Control)

Οι 2 κορυφαίες ιστοσελίδες για να εκτυπώστε ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο σας

Οι 2 κορυφαίες ιστοσελίδες για να εκτυπώστε ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο σας – 2020

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

print-on-demand

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

kobo-top-header

Kobo – Αυτοεκδώστε ΔΩΡΕΑΝ τα ψηφιακά βιβλία σας με την Kobo Writing Life

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενημερώσου για την αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα με τη μέθοδο της “Εκτύπωσης κατά Παραγγελία”, από ΕΔΩ…

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

22 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] τη δουλειά σας. Μπορείτε να συνδέσετε την Siminars με όσες εταιρίες αυτο-έκδοσης επιθυμείτε. Η δικές σας προωθητικές ενέργειες και τα […]

Manos Louloudis

Ποιο από όλα αυτά δέχεται να εκδόσει βιβλίο, ή Ebook στα ελληνικά;

[…] Ένα έχετε ήδη δημοσιεύσει ένα βιβλίο σας με κάποια εκδοτική πλατφόρμα, μπορείτε να το προωθήσετε μέσω των φίλων σας, των […]

Elena Tinga

Για σας. Ξέρετε να μου πείτε ποιος είναι ο τόπος έκδοσης ενός βιβλίου όταν εκδίδεται μέσω Amazon; Θεωρείται τόπος έκδοσης η Αμερική ή η Ελλάδα; Ευχαριστώ.

[…] όταν φαίνονται όλα «λαμπερά» και θετικά. Επιπλέον, κάποιες εταιρίες δεν επιτρέπουν την ανάρτηση πληρωμένων σχολίων στις […]

[…] ανάγκες και τους στόχους σας, διαλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα δημοσίευσης του βιβλίου σας, προωθήστε τον εαυτό σας, κάντε την […]

[…] ψηφιακών βιβλίων τους μέσα από το Scribd Store, μία κλασσική πλατφόρμα αυτοέκδοσης και […]

[…] ανάγκες και τους στόχους σας, διαλέξτε την κατάλληλη πλατφόρμα δημοσίευσης του βιβλίου σας, προωθήστε τον εαυτό σας, κάντε την […]

[…] τουλάχιστο. Το καλύτερο είναι, πως υπάρχουν πολλές πλατφόρμες αυτοέκδοσης εκεί έξω, που προσφέρουν κάτι τέτοιο […]

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι