Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

 

Το να συγγράψει κάποιος ένα βιβλίο φαντάζει εύκολη υπόθεση. Σίγουρα, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «απλή» υπόθεση, εξετάζοντας το ζήτημα επιφανειακά, δηλαδή, σκεπτόμενοι πως όλοι μας γνωρίζουμε γραφή και είμαστε Homo Sapiens!
Όμως, η αλήθεια για την συγγραφή είναι αυτή που μας φανερώνει η αμείλικτη πραγματικότητα: «Το 1% το εκδιδόμενων βιβλίων ετησίως γίνεται Best Seller».

 

Εύκολα γίνεται αντιληπτό το ότι, λίγες είναι οι πιθανότητες μεγάλης επιτυχίας ενός βιβλίου σήμερα, μέσα στον ωκεανό των δισεκατομμυρίων εκδόσεων.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν οφείλουμε στον εαυτό μας (και ίσως και στην ανθρωπότητα) να γράφουμε οποιαδήποτε σκέψη μας σε ένα φύλλο χαρτί, ούτε είναι λόγος να μας αποθαρρύνει από το να προσπαθήσουμε να δημοσιεύσουμε αυτές στις σκέψεις μας.

Οφείλουμε όμως πρωτίστως να παραδεχθούμε, πως, δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι χιλιάδες επιτυχίες τίτλων βιβλίων ή και θρυλικών συγγραφέων ανά την υφήλιο. Και σίγουρα, πρέπει να «πονηρευτούμε» για το ότι, ίσως, υπάρχει κάποια ή κάποιες φόρμουλες συγγραφής, μεθοδολογίες και τεχνικές, στις οποίες οφείλεται η επιτυχία -μικρή ή μεγάλη- των βιβλίων και των συγγραφέων αυτών.

 

Σαν συγγραφέας παραμυθιών, non fiction βιβλίων και  blogger, δεν μπορώ να παρουσιαστώ ως ειδήμων στη συγγραφή μυθιστορημάτων, και, γενικά, μεγάλων σε όγκο και πλοκή βιβλίων. Μέσα όμως από την μακροχρόνια μελέτη μου πάνω σε διάφορες τεχνικές συγγραφής, κατάφερα να συλλέξω πολλές συμβουλές επιτυχημένων λογοτεχνών. Κάποιες από αυτές τις παραθέτω στο άρθρο αυτό, θεωρώντας πως θα φανούν χρήσιμες σε όλους τους συγγραφείς, όλων των ειδών.

 

Υπότιτλος: «Πως να μην γράψεις μυθιστόρημα»

 

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

8 Responses to 7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube