Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

 

Δημοσιεύστε το βιβλίο σας στο διαδίκτυο.

 

writer 1Ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει αυτοεκδότης συγγραφέας βιβλίων στην σημερινή εποχή, χρειάζεται όμως η απόκτηση τεχνογνωσίας για να γίνετε επιτυχημένοι συγγραφείς!

 

Μερικές απλές συμβουλές και κόλπα μπορεί να σας δώσουν ένα πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό σας. Όταν η αγορά είναι κορεσμένη από αυτoεκδότες συγγραφείς, το καλό όνομα, είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε τους ανθρώπους να μας προσέξουν…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Οι εικόνες είναι σημαντικές.

 

picturesΗ πρώτη εντύπωση αποκτάται μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Αυτό ισχύει για οτιδήποτε βλέπουμε, συμπεριλαμβανομένων και των βιβλίων. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι οι εικόνες που θα επιλέξουμε για το βιβλίο μας θα επηρεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές του. Κάτι τόσο απλό όσο ένα εξώφυλλο, μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια αγορά και ένα πέρασμα. Ως συγγραφέας, είναι δική σας δουλειά το να επιλέξετε τις εικόνες που θα αρπάξουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, και θα τους προσφέρουν μία οπτική εντύπωση για το ίδιο το βιβλίο σας. Υπάρχουν πολλά κορυφαία εργαλεία αυτοέκδοσης που μπορούν να βοηθήσουν στην εκπλήρωση αυτής της αποστολής.

 

Γνωρίζετε τις “κριτικές” σας.

 

reviews 4Να είστε εξοικειωμένοι με το τι λέει ο κόσμος για το eBook σας. Να ξέρετε ότι, οι άνθρωποι που δίνουν χρόνο για να γράψουν μία κριτική, είναι, ή αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον, ή αυτοί που είναι πολύ δυσαρεστημένοι, ή αυτοί που είναι πολύ ευχαριστημένοι. Τα σχόλια είναι αυτά που θα αντικατοπτρίσουν τα παραπάνω. Κάντε χρήση αυτών των σχολίων για μελλοντική βελτίωση των γραπτών σας, αλλά να θυμάστε ότι δεν γίνεται να ικανοποιήσετε τους πάντες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το τι λέγεται, ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε θετικές κριτικές, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους αναγνώστες.

 

Έλεγχος των τιμών μας.

 

«Μην ΥΠΕΡ τιμολογήσετε ή ΥΠΟ τιμολογήσετε τα βιβλία σας»

 

pricesΟι πιθανοί πελάτες έχουν την πολυτέλεια της σύγκρισης των τιμών. Ως συγγραφέας, θέλετε να εξασφαλίσετε το ότι οι τιμές σας είναι ανταγωνιστικές με eBooks από το ίδιο είδος και επίπεδο ανάγνωσης, όπως το δικό σας. Εάν το βιβλίο σας είναι σε υψηλότερη τιμή από ό, τι άλλα βιβλία σχετικά με το ίδιο θέμα, πιθανότατα θα “προσπεραστείτε” από άλλα με χαμηλότερη τιμή. Από την άλλη, μην χαμηλώνετε την τιμή πολύ, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι εντός του τυπικού εύρους των τιμών παρόμοιων βιβλίων.

 

Προσφέρετε κι άλλα χαρακτηριστικά.

 

interactiveΤα ψηφιακά βιβλία, προσφέρουν δυνατότητες για επιπλέον περιεχόμενο. Διαδικτυακά εργαλεία αυτοέκδοσης, σας δίνουν την μοναδική δυνατότητα να συμπεριλάβετε εικόνες, διαδραστικές πτυχές, καθώς και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν στον αναγνώστη να μελετήσει το βιβλίο σας με ένα μοναδικό τρόπο. Αξιοποιώντας αυτά τα εργαλεία, μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει το βιβλίο σας πιο ελκυστικό για τους αναγνώστες. Βεβαιωθείτε ότι εξετάσατε λεπτομερώς αυτές τις επιλογές, και αξιοποιήστε τες εάν τις θεωρήσετε κατάλληλες για εσάς.

 

Γνωρίστε το κοινό σας.   

 

«Να γνωρίζετε το κοινό σας και να τους δίνετε το καλύτερο»

 

peopleΌταν γνωρίζετε το για ποιόν γράφετε, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το μήνυμά σας είναι το κατάλληλο για το κοινό σας. Αυτό δίνει το βιβλίο σας μια σωστή κατεύθυνση, και σας βοηθά στην πώλησή του, αφού έχει ήδη γραφτεί, διορθωθεί και δημοσιευθεί. Η γνώση του κοινού σας θα κατευθύνει πολλές από τις αποφάσεις σας ως ανεξάρτητος συγγραφέας. Η σωστή στόχευση της αγοράς είναι το κλειδί, όταν είστε υπεύθυνος για ένα βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

 

Σύνοψη
Το να μάθετε την χρήση των εργαλείων που είναι σήμερα διαθέσιμα για τους αυτoεκδότες συγγραφείς, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να προσαρμόσετε το βιβλίο σας, τις εικόνες, και τις τιμές για το δυνητικό κοινό σας. Το να σκεφθείτε εκ των προτέρων αυτές τις λεπτομέρειες, θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία της αυτoέκδοσής σας στην αγορά. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και κόλπα, θα βρείτε την απαιτούμενη βοήθεια στο ταξίδι της αυτoδημοσίευσης.

 

Replace fear of the unknown with curiosity

 

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

Podcast5

Δημιούργησε ΔΩΡΕΑΝ το Podcast του βιβλίου σου!!!

muse 1

5 τρόποι για κάθε συγγραφέα για να ξαναβρεί την “Μούσα του”

5 τρόποι για να πάρετε κριτικές & σχόλια για το βιβλίο σας!

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

ΠΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ EBOOK

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

print-on-demand

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την Αυτοέκδοση

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

seo-

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

5 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Που μπορούμε να αναρτησουμε κατι ? ενα κειμενο.
για να δουμε αν αρεσει και να παρει καποιες πρωιμες κριτικες?

Στέλιος

Γεια.
Προσπαθώ να καθορίσω την ιδανική τιμή για το ebook που θέλω να ανεβάσω στην Barnes & Noble, αλλά δυσκολεύομαι. Βιβλία της ίδιας κατηγορίας έχουν τεράστιες διαφορές τιμών. Αυτό μάλλον εξαρτάται και από το όνομα του συγγραφέα, και όχι από το πόσο πουλιόνται τα άλλα αντίστοιχα βιβλία. Θα δοκιμάσω και την Amazon KDP που είδα στο βίντεο που ανέβασε ο Δήμος, μήπως καταφέρω εκεί καλύτερες πωλήσεις. Αν κάποιος σκεφτεί κάτι άλλο, ευπρόσδεκτος να ακούσω την γνώμη του.
Ευχαριστώ!!!

Μαριλένα
Απάντηση σε  Στέλιος

Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Barnes & Noble, αλλά πάντως στην KDP select έβγαλα τα πρώτα μου έσοδα, μετά από μήνες ψάξιμο, εντός και εκτός διαδικτύου. Δοκίμασε την Amazon, και γίνεται και σκέτη, χωρίς το KDP select, αν σε πειράζει η μικρή δέσμευσή του.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση