Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

 

 

 

Οι πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων ξεπέρασαν τις πωλήσεις των έντυπων

 

ebookΤα Ebooks έχουν εκδημοκρατίσει τον κόσμο του βιβλίου. Με τα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα, οι συγγραφείς ψηφιακών βιβλίων είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντικούς δεσμούς με τους αναγνώστες τους.

 

Οι κριτικές για την ποιότητα των βιβλίων έχουν απομακρυνθεί από τις ελίτ και τους απόμακρους εκδοτικούς οίκους, και οι  αξιολογήσεις, που  είχαν  γίνει υποκειμενικό ζήτημα, τώρα πια έχουν αφεθεί στους καταναλωτές…

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Ήρθε το τέλος για τα τυπωμένα βιβλία;

 

«Στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, τα έντυπα βαδίζουν προς την εξαφάνιση»

 

writing 2Τα διαδικτυακά εργαλεία αυτοέκδοσης είναι τα νέα πιεστήρια και τυπογραφεία. Αιώνες πριν, τα έντυπα βιβλία σε χαρτί είχαν κάνει την ανάγνωση πιο δημοκρατική. Σήμερα, ο “αγωνιστικός χώρος” διαμορφώνεται και πάλι από τα ebooks. Τα εργαλεία που υπάρχουν είναι πολύ εύκολα στη χρήση, χάρη στην ευρέως διαθέσιμη τεχνολογία, και τα έντυπα βιβλία αποτελούν πλέον σύμβολα του συστήματος των συντεχνιών των απανταχού ελιτίστικων προγραμμάτων, των κενόδοξων εκδοτών, και των αναγνωστών που θα αγοράσουν οποιοδήποτε βιβλίο λανσάρει ο τάδε ή ο δείνα μεγάλος εκδοτικός οίκος που τους έχει “προσηλυτίσει”. Όταν το αναγνωστικό κοινό θα ανακαλύπτει νέους αγαπημένους συγγραφείς , δεν θα χρειάζονται πλέον να ανήκουν στο ποίμνιο των εκδοτικών εταιριών.

 

Δεν υπάρχει πια η ανάγκη των συντακτών και των εκδοτικών οίκων

 

PUBLISHERSΑυτές τις μέρες, οι άνθρωποι είναι μορφωμένοι αρκετά για να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν ένα βιβλίο αξίζει ή όχι να διαβαστεί. Είναι λιγότερο εξαρτημένοι από τους συντάκτες και τους εκδότες να τους πουν τι να διαβάσουν και τι όχι. Φανταστείτε τον Γαλιλαίο να είχε στη διάθεσή του τα σημερινά εργαλεία για αυτοέκδοση! Ο κόσμος θα είχε μάθει ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, αμέσως μόλις θα είχε γίνει η ανακάλυψη. Οι συντάκτες και οι εκδοτικοί οίκοι δημιουργούν χάσμα και απόσταση μεταξύ συγγραφέων και αναγνωστών, όμως, η διαδικτυακή αυτοέκδοση βιβλίων επιτρέπει απευθείας επαφή και στενότερη σχέση των αναγνωστών, όχι μόνο με τους συγγραφείς, αλλά και με κοινότητες αναγνωστών, επίσης.

 

Επιπτώσεις σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες

 

« Τα ebooks, σύντομα θα αντικαταστήσουν τα έντυπα βιβλία στα ράφια των βιβλιοθηκών»

 

libraryΗ βιομηχανία των ψηφιακών αυτοεκδόσεων είχε μετασχηματιστική επίδραση στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες. Σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center, δώδεκα τοις εκατό των ανθρώπων που διάβασαν eBooks το 2014, τα έχουν δανειστεί από την γειτονική βιβλιοθήκη. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι πωλήσεις των eReaders κάνουν το ίδιο. Οι χρήστες των eBooks διαβάζουν περισσότερα βιβλία απ’ ότι οι χρήστες του έντυπου βιβλίου, δίνοντας – παραδόξως – μία αύξηση των πωλήσεων για τα βιβλιοπωλεία. Οι βιβλιοθήκες χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρά για πρόσβαση σε έντυπα βιβλία, απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Οι άνθρωποι διαβάζουν από υπολογιστές, καθώς και από τηλέφωνα και κινητές συσκευές, και είναι χαρακτηριστικό το ότι, τα τερματικά υπολογιστών καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στις βιβλιοθήκες, ενώ, αντιθέτως, στα ράφια τους μπαίνουν όλο και λιγότερα έντυπα βιβλία.

 

Η ποιότητα των διαδικτυακά αυτοεκδιδόμενων βιβλίων

 

qualityΚαθώς οι άνθρωποι αγωνίζονται, για άλλη μία φορά, να προλάβουν τις νέες τεχνολογίες, θα αναπτύξουν κατάλληλες μεθόδους ελέγχου ποιότητας για την παρακολούθηση της μαζικής εισροής των αυτοδημοσιευόμενων ψηφιακών βιβλίων. Εργαλεία που θα μπορούν να αξιολογούν την ποιότητα ενός έργου, καθώς και υπηρεσίες αξιολόγησης και επανεξέτασης. Οι υπηρεσίες επανεξέτασης, θα κάνουν στα βιβλία μία επαγγελματική αξιολόγηση, ώστε να μετριαστούν οι μεροληπτικές απόψεις των συγγραφέων, ή οι απόψεις και κριτικές που οι συγγραφείς έχουν “αγοράσει”, κατά κάποιο τρόπο, από φίλους και συγγενείς. Για παράδειγμα, η μητέρα του συγγραφέα σίγουρα θα δώσει στον κανακάρη της μία πεντάστερη βαθμολογία. Ένας επαγγελματίας κριτικός μπορεί να εξισορροπήσει την κατάσταση. Η ποιότητα των ebooks, στην πραγματικότητα δεν είναι, ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από των εντύπων βιβλίων λόγω της ευκολίας παραγωγής τους. Άλλωστε, δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος έκδοσης, αλλά η αξία του περιεχομένου τους.

 

Σύνοψη
Τα ψηφιακά βιβλία έχουν άμεσα επηρεάσει στην μείωση του αναλφαβητισμού, και έχουν δημιουργήσει στενότερους δεσμούς, που κρατούν τον κόσμο της γραφής και της ανάγνωσης ενωμένους σφικτότερα. Ο κόσμος του βιβλίου εισέρχεται σε μία πιο δημοκρατική εποχή, όπου οι αναγνώστες παίρνουν τις αποφάσεις σχετικά με το τι θέλουν να διαβάσουν, και μειώνεται η δύναμη των συντακτών και των εκδοτικών οίκων. Αυτό, θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στους συγγραφείς, που τώρα θα μπορούν να συνδεθούν με το αναγνωστικό κοινό μέσω κοινωνικών δικτύων και φόρουμ συζητήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα παράγουν έργα που οι άνθρωποι θα θέλουν πραγματικά να διαβάσουν.

google-classroom

Google Classroom: Δημιούργησε τους δικούς σου διαδραστικούς τόπους!!

Πόσο κοστίζει μια θέση στη βιτρίνα για ένα βιβλίο;

Η κατάσταση στον κόσμο του ελληνικού έντυπου βιβλίου

9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018.

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

ΙΔΕΕΣ για σχολική…βιβλιο-κουβέντα! Συγγραφικές συμβουλές για μαθητές, δημιουργική γραφή, και άλλα…

copywriting

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας επιμελητής κειμένων

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφήμιση βιβλίου.

Γιατί αγοράζουμε διαρκώς νέα βιβλία…ενώ έχουμε αδιάβαστα;

Η Ελεάνα Τσακιροπούλου με τον Δήμο Βελέντζα

Η συγγραφέας Ελεάνα Τσακιροπούλου σε μια συζήτηση με τον Δήμο Βελέντζα

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

Audiobooks  – Πλεονεκτήματα των ηχογραφημένων βιβλίων.

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

The world is moving so fast that the man who says it can’t be done is generally interrupted by someone doing it.

Elbert Hubbard

 

Σύνοψη
Η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας αυτοέκδοσης, δεν είναι πάντοτε κάτι εύκολο. Γνωρίζοντας καλά το σε τι αφορά το έργο σας, και ξεκαθαρίζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, αποφασίστε τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να αφιερώσετε στη διαδικασία αυτοέκδοσης του βιβλίου σας. Περιορίζοντας τις επιλογές σας δίνοντας πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες σας, και έχοντας πίστη στην εργασία σας, θα είστε σε θέση να κάνετε την σωστότερη επιλογή πλατφόρμας αυτοέκδοσης, που θα σας βοηθήσει να φέρετε στη ζωή το βιβλίο που πάντα ονειρευόσασταν.

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] έντονα από τα νέα εκδοτικά μοντέλα και τον εκδημοκρατισμό της συγγραφής και της έκδοσης βιβλίων. Έτσι, με τις νεοσύστατες εταιρείες που […]

[…] Life θα μορφοποιήσει ένα απλό έγγραφο word, σε ένα πλήρες ηλεκτρονικό βιβλίο για σας, χωρίς καμία […]

[…] αναζήτησης βιβλίων ενός φυσικού βιβλιοπωλείου, στις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι ένας χώρος σημαντικής ανάπτυξης στην εκδοτική […]

[…] υιοθετήσει στρατηγικές που θα εναρμονίζονται με τις τεχνολογικές αλλαγές και το ψηφιακό περιβάλλον ενώ οι Έλληνες εκδότες σε […]

Κώστας

Εγώ βρε παιδιά διαβάζω και τα δύο -ακούω και βινύλια και mp3- και όλα καλά. Γιατί τρώγεστε; Ομολογώ πάντως ότι τα ebooks με έχουν βολέψει πάρα πολύ στις διακοπές, που δεν χρειάζεται να κουβαλάω μαζί τα χάρτινα, άσε που σε έναν reader έχω 3000 τίτλους για να επιλέξω. Ενώ με τα έντυπα, μία ζωή τσακωνόμουν με την γυναίκα μου για το ποια και πόσα βιβλία θα κουβαλάγαμε στα κάμπινγκ με τη μοτοσυκλέτα!!!

Στέλιος

Δεν θα πεθάνει ποτέ το τυπωμένο βιβλίο. Είναι αυτή η αίσθηση και η μυρωδιά του χαρτιού που δεν θα μπορέσει κανένα ebook να την αντικαταστήσει. Το λέω γιατί έχω βιβλιοπωλείο και ζω μέσα στα βιβλία, και έχω και πάρα πολλά και στο σπίτι μου.

Στέλιος
Απάντηση σε  Δήμος Βελέντζας

Καλά τα λες, μόνο που εγώ είμαι 48 χρονών γέρος, κι έχω παλιές ιδέες. Εσείς οι πιτσιρικάδες μόνο από video games ξέρετε και από σερφάρισμα.

Όλγα
Απάντηση σε  Στέλιος

Εγώ Στέλιο είμαι 52 και μου αρέσουν περισσότερο τα ebooks από τα τυπωμένα, εδώ και χρόνια μαλιστα

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση