Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

 

 

e-readingΈνα από τα πρώτα ερωτήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να κάνουν αυτοέκδοση ενός eBook είναι πόσα χρήματα μπορούν να βγάλουν. Παρ’ όλα αυτά, το να βγάλεις χρήματα γενικά, δεν είναι το τέλος των πραγμάτων. Θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσα έξοδα αποφεύχθηκαν, για να υπολογίσεις το καθαρό σου κέρδος. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, η αυτοέκδοση μπορεί να σας αποφέρει περισσότερα χρήματα και μπορείτε να γλιτώσετε και περισσότερα χρήματα…

 

Σύνοψη
Το να κερδίσετε χρήματα με την αυτοέκδοση δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά το ποσό που εξοικονομείτε και που ξοδεύετε είναι σημαντικά συγκρίσιμο με των εκδοτικών οίκων. Τα κέρδη σας πραγματικά εξαρτώνται από το πόσο θα επενδύσετε στο βιβλίο σας, και σε χρήμα, και σε χρόνο, και από το πόσο δημιουργικοί θα είστε στην προώθηση και στο μάρκετινγκ σας. Χρησιμοποιώντας όλες τις δωρεάν επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, θα συμβάλει στο καθαρό σας κέρδος σημαντικά, επειδή θα αποφύγετε χρηματοοικονομικές επενδύσεις στην διαδικασία του να φέρετε το βιβλίο σας μπροστά στο αγοραστικό σας κοινό. Επίσης, θα αποφύγετε την πιθανή οικονομική ζημία σε περίπτωση μίας παταγώδους αποτυχίας!

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Βγάζοντας λεφτά!

 

“Κερδίζετε περισσότερα χρήματα αυτοεκδίδοντας τα βιβλία σας”

 

 

businessman-using-digital-tabletΤα χρήματα που βγάζετε από τις πωλήσεις των βιβλίων σας μπορούν κυριολεκτικά να παρακολουθούνται σε απευθείας σύνδεση. Τα περισσότερα εργαλεία για αυτοέκδοση eBook, σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε πόσα λεφτά βγάζετε κάθε μήνα. Αλλά, πόσα μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε; Αυτό ποικίλλει και εξαρτάται από εσάς. Εάν είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε προσωπικά με την προώθηση των βιβλίων σας, μπορείτε να πουλήσετε χιλιάδες αντίτυπα/αντίγραφα! Εάν όχι, μπορεί να πουλήσετε μόλις ένα.

Η εταιρία που θα διαλέξετε να αυτοεκδώσετε θα καθορίσει επίσης το πόσα θα κερδίσετε, διότι οι περισσότερες από αυτές θα κρατήσουν ένα ποσοστό από τα κέρδη. Γενικά, το ποσοστό που παρακρατούν είναι 20%, αλλά κάποιες πλατφόρμες, όπως η Amazon, μπορεί να σας κρατήσει μέχρι και 50% των κερδών. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι πολύ καλύτερο ποσοστό από αυτά των εκδοτικών οίκων. Πολλοί από αυτούς, απαιτούν από εσάς και τον πράκτορά σας την διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας, όπου δεν θα έχετε εσείς το “πάνω χέρι”, όπως θα έχετε όταν επιλέξετε την δική σας εταιρία αυτό-έκδοσης.

 

Τα χρήματα που δαπανώνται.

 

“Επιλέξτε την πλατφόρμα δημοσίευσης σας σοφά”

 

woman-payingΤο πόσα χρήματα θα ξοδέψετε στην πλατφόρμα αυτοέκδοσης, θα καθορίσει το καθαρό κέρδος σας. Ορισμένες από αυτές, χρεώνουν με “πακέτα”, άλλες με συγκεκριμένο ποσό, και άλλες με ποσοστό. Για παράδειγμα, η Lulu προσφέρει ένα πακέτο που κοστίζει 5000$ και περιλαμβάνει δημοσίευση, διανομή, και προώθηση του βιβλίου σας. Εάν κρίνετε πως δεν αξίζει αυτό το έξοδο προκαταβολικά, ή αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να καλύψετε άμεσα, μπορείτε πάντοτε να επιλέξετε την φθηνότερη επιλογή των 248$, όπου θα σας κάνουν μόνο την έκδοση, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε εσείς τις υπόλοιπες εργασίες που προανέφερα.

 

Τα χρήματα που εξοικονομούνται.

 

“Χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα”

 

cash-jarΤα χρήματα που μπορείτε να γλυτώσετε αυτό-δημοσιεύοντας ένα βιβλίο σας θα συντελέσουν στο καθαρό κέρδος σας, επειδή, χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα. Εάν ένας παραδοσιακός εκδοτικός οίκος θα σας χρεώνει π.χ. 10.000€ αλλά η αυτοέκδοση σας κοστίσει 248€, θα έχετε εξοικονομήσει πάνω από 9.000€. Αυτό σημαίνει πως η αυτοέκδοση θα είναι “μπροστά” από τον εκδοτικό οίκο κατά 9.000€. Επιπλέον, εάν κάνετε όλη την προωθητική εργασία μόνοι σας, θα σώσετε και πάλι ακόμα πιο πολλά χρήματα, που, αν θελήσετε θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς, όπως για επιμέλεια, διαφήμιση κ.ά. Τέλος, επιλέγοντας εσείς την εταιρία αυτοέκδοσης η διαδικασία επιταχύνεται και γλιτώνετε πολύ χρόνο, και ο χρόνος είναι χρήμα, σωστά; Εξοικονομήστε χρόνο ακολουθώντας την διαδρομή της αυτοέκδοσης και βγάζοντας το βιβλίο σας στην αγορά συντομότερα, όπου μπορείτε να το πουλάτε και να κερδίζετε χρήματα.

 

One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you’ve always wanted. Do it now.
Paulo Coelho

ΠΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ EBOOK

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Επιτυχία

10 κλειδιά για την προσωπική επιτυχία!

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS. Vanity publishing

procrastination

Πώς να χειριστείτε την αναβλητικότητα εάν είστε συγγραφέας eBook

Εργασία μέσω διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

money

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

muse 1

5 τρόποι για κάθε συγγραφέα για να ξαναβρεί την “Μούσα του”

editing

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

easy

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

ηλεκτρονικό βιβλίο

Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

self publishing 2

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την Αυτοέκδοση

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου.

4 Responses to Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

 • Μια ερώτηση, σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το google play, και το apple store, ίσως λιγότερο και το store της microsoft, πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτό; Το να μπορέσει ένα βιβλίο να μπεί εκεί; Και πόσα επιπλέον θα χρειαστεί;

  • Το microsoftstore.com & microsoftpressstore.com είναι για αγορά προγραμμάτων και βιβλίων της microsoft, δεν ξέρω γιατί το αναφέρετε.
   Πάντως, συμπτωματικά, ετοιμάζω ένα βίντεο-άρθρο για google play, google books και appstore. Αυτές οι πλατφόρμες σου παρέχουν φιλοξενία/hosting, αλλά χρειάζεσαι να φτιάξεις και εφαρμογή. Αναλυτικότερα, στο άρθρο/α…ακόμα ψάχνω λίγο τις εφαρμογές, και μάλλον θα είναι σε δεύτερο άρθρο. Σίγουρα όμως θα κάνω και ένα μόνο για την google και τα απίστευτα εργαλεία της.

   Όσο για το “στοίχημα” που λέτε, είναι σχετικά μικρά τα κόστη, οπότε, λεφτά σε τέτοιες “μεριές” ποτέ δεν θεωρούνται χαμένα ή ρίσκο, και, στοίχημα, είναι το να αποφασίσετε να αυτοεκδώσετε, όχι χρηματικό μάλιστα, αλλά χρόνου που θα αφιερώσετε και πάθους που θα έχετε. Ίσως μάλιστα, εάν έχετε και σωστή “συγγραφική πλατφόρμα” (επίσης άρθρο που θα ακολουθήσει), αυτές οι μικρο-επενδύσεις να κάνουν και τη διαφορά.
   Σίγουρα βέβαια εξαρτάται ΚΑΙ από τις προωθητικές στρατηγικές που θα καταστρώσει ένας σοβαρός αυτοεκδότης/λογοτέχνης, που οφείλει να παράγει έργο συνεχώς, με νέα βιβλία, ανάπτυξη κοινού και επικοινωνία μαζί του, και χίλια-δύο πραγματάκια που μπορεί -και πρέπει, αρκετά τουλάχιστον- να κάνει.
   Όσοι πίστεψαν πως, γράφοντας και αυτοεκδίδοντας ένα βιβλίο έγιναν και πλούσιοι αυτομάτως, αποτύγχανε παταγωδώς. Μόνο οι επίμονοι και ερωτευμένοι με τη συγγραφή πέτυχαν, να το έχετε στην άκρη του μυαλού σας, ακόμα κι αν επιλέξετε να συνεργαστείτε κάποτε με έναν παραδοσιακό εκδοτικό. Πάλι, από τη δική σας προώθηση θα εξαρτηθούν οι πωλήσεις, επί το πλείστον.

 • Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Να υποθέσω πως οι τιμές και οι εταιρίες στα παραδείγματα είναι από αυτές που δεν παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες;

  • Χρόνια πολλά και σε σένα Διομίδη. Υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές στις περισσότερες πλατφόρμες, έτσι κι αλλιώς. Στο άρθρο εξηγείται καλύτερα το θέμα. Π.χ. η Lulu έχει, από δωρεάν μέχρι 5000$ πακέτα επιλογών, που έχουν και άλλες παροχές βέβαια. Το συνιστώμενο από εμένα είναι το να μάθει ο κάθε ένας συγγραφέας τα στάδια των διαδικασιών που απαιτούνται στην αυτο-έκδοση ψηφιακών προϊόντων, ούτως ώστε να μπορεί να έχει μέχρι και ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος. Αν κάποιος μπορεί και έχει να ξοδέψει χρήματα, με σκοπό το να κερδίσει από χρόνο που θα αφιερώσει σε άλλες, πιο κερδοφόρες ή εποικοδομητικές εργασίες, είναι απολύτως αποδεκτό και ίσως και συμφέρον. Είναι θέμα κρίσης του καθενός ατόμου ξεχωριστά.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube