Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

 

reportsΣτο τέλος του 2014 οι επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου έκαναν μία έρευνα στο κοινό τους, ρωτώντας ποιες τάσεις και τεχνολογίες πιστεύουν ότι θα έχουν αντίκτυπο στην βιομηχανία έκδοσης βιβλίων το 2015. Η έρευνα συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με το πού οι εκδότες αναμένουν αύξηση για τις επιχειρήσεις, σε τι εργαλεία σχεδιάζουν να επενδύσουν, και σε ποιους τομείς θα θέλανε περαιτέρω εκπαίδευση.

 

Πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων εργάζονται στους τομείς του εμπορίου (34%) και της εκπαίδευσης (22%). Το υπόλοιπο είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ των τομέων, θρησκείας, πανεπιστήμιου, επαγγελματιών, και των τμημάτων συνεταιριστικών εκδόσεων. Συμμετείχαν επίσης, κατασκευαστές βιβλίων (8%) και άλλοι προμηθευτές της βιομηχανίας (11%). Και οι περισσότεροι ερωτηθέντες, κατείχαν θέσεις ανωτέρων στελεχών διαχείρισης (38%)…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

Ανάπτυξη της βιομηχανία των ψηφιακών βιβλίων.

 

Survey Graph1Δικαιολογημένα, η εκτίμηση των ερωτηθέντων για το τι επιφυλάσσει το μέλλον ήταν ανάμικτη, αλλά μερικές ενδιαφέρουσες τάσεις ξεχωρίζουν. Ήμασταν περίεργοι, ποια προϊόντα βιβλίου θα τονώσουν την αύξηση των εσόδων το 2015. Το 79% των ερωτηθέντων προβλέπουν ότι τα ebooks θα είναι η πρωταρχική κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη. Η εκτύπωση ήρθε δεύτερη με 60%. Είναι ενδιαφέρον ότι οι εκδότες δεν βλέπουν τις εφαρμογές (apps) των ebook, αλλά και τις εφαρμογές εκτός βιβλίου, ως ζωτικής σημασίας για την αύξηση των εσόδων. Παρά το γεγονός ότι οι εκδότες έχουν συνειδητοποιήσει την αποδοτικότητα και τις δυνατότητες των ebooks, τα μοντέλα των εφαρμογών και η προκύπτουσα R.O.I. (Return of investment) δεν έχουν ακόμη να προσδιορισθεί.

 

Το μέλλον του μάρκετινγκ και των πωλήσεων των βιβλίων.

 

Survey Graph2Επειδή οι περισσότεροι εκδότες πειραματίζονται με νέα εργαλεία μάρκετινγκ και πώλησης βιβλίων, μεταξύ συνδρομητικών ιστοσελίδων και καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, θεωρήθηκε σημαντικό να ερωτηθούν ποιες εκδοτικές πλατφόρμες θα έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες. Η ποικιλία των απαντήσεων ήταν αποκαλυπτική. Ωστόσο, το 68% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα Social Media θα γίνουν ένα κρίσιμο μέρος της εργαλειοθήκης του εμπόρου βιβλίου. Στη δεύτερη θέση, 49% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι απευθείας πωλήσεις είναι ένα σημαντικό μοντέλο πώλησης βιβλίων για το μέλλον. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες  παραμένουν χαμηλά στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των εκδόσεων. Με μόνο 29% των ερωτηθέντων να επιλέγουν τις συνδρομητικές υπηρεσίες, οι εκδότες είναι επιφυλακτικοί για τις πραγματικές ευκαιρίες εσόδων.

 

Επενδυτικά σχέδια εκδοτών για το 2015.

 

Survey Graph4Όταν οι εκδότες ρωτήθηκαν, ποιες υπηρεσίες ή εργαλεία έκδοσης βιβλίων σκοπεύουν να προμηθευτούν το 2015, στην κορυφή της λίστας τους βρέθηκαν οι υπηρεσίες μετατροπής ψηφιακών βιβλίων (eBooks) με 37%, καθώς και οι ψηφιακές εκτυπώσεις και οι εκτυπώσεις κατά παραγγελία (Print οn Demand) με 36%. Η παραδοσιακές εκτυπώσεις βρέθηκαν στην τρίτη θέση με 21%, το οποίο δεν εξηγεί και την κατά 2,4% αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2013, όπως ανακοίνωσε η Nielsen BookScan Report. Φαίνεται πως πολλοί αναγνώστες και εκδότες δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα έντυπα βιβλία, και ότι αυξήθηκε ελαφρώς η διάθεση του κοινού για ανάγνωση.

 

Τα προβλήματα της «ανακαλυψημότητας», δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

 

Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες της έρευνας, ποια εκπαιδευτικά θέματα θα ήθελαν να δουν φέτος από τις επιχειρήσεις του βιβλίου. Τα ενδιαφέροντα κάλυψαν όλη την γκάμα, αλλά το S.E.O. (Search Engine Optimization) και η ανακαλυψημότητα παραγκώνισαν άλλα θέματα κατά 43%. 

 

Σύνοψη
Καθώς όλο και περισσότερα φυσικά καταστήματα κατεβάζουν ρολά, οι εκδότες θα πρέπει να βρουν τρόπους αναδημιουργίας της απρόσμενης και ευχάριστης εμπειρίας της αναζήτησης βιβλίων ενός φυσικού βιβλιοπωλείου, στις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι ένας χώρος σημαντικής ανάπτυξης στην εκδοτική κοινότητα, και θα συνεχίσει να είναι το 2015. Οι ερωτηθέντες, έδειξαν ενδιαφέρον επίσης για την καταναλωτική αγορά, την ψηφιακή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, και των μεταδεδομένων. Περιέργως, η διαχείριση δεδομένων ήταν η δεύτερη χαμηλότερη περιοχή ενδιαφέροντος. 

Πόσο κοστίζει μια θέση στη βιτρίνα για ένα βιβλίο;

Η Ιατρός και συγγραφέας Χρυσή Ντελάκη, μιλάει για... όλα, με τον Δήμο Βελέντζα (thumb)

Η Ιατρός και συγγραφέας Χρυσή Ντελάκη, μιλάει για… όλα, με τον Δήμο Βελέντζα.

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

google-classroom

Google Classroom: Δημιούργησε τους δικούς σου διαδραστικούς τόπους!!

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

ΙΔΕΕΣ για σχολική…βιβλιο-κουβέντα! Συγγραφικές συμβουλές για μαθητές, δημιουργική γραφή, και άλλα…

copywriting

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας επιμελητής κειμένων

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Υπόθεση Αυτοέκδοση - Εκδημοκρατισμός ή υπονόμευση της συγγραφής και της ανάγνωσης;

Υπόθεση Αυτοέκδοση: Εκδημοκρατισμός ή υπονόμευση της συγγραφής και της ανάγνωσης;

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Παραμύθι

Το λαϊκό παραμύθι ως λογοτεχνικό είδος (προφορική λαϊκή λογοτεχνία)

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

Η Ελεάνα Τσακιροπούλου με τον Δήμο Βελέντζα

Η συγγραφέας Ελεάνα Τσακιροπούλου σε μια συζήτηση με τον Δήμο Βελέντζα

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφήμιση βιβλίου.

9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

ΠΗΓΗ

 

 

“It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness; that is life.
Jean Luc Picard

 

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

5 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] πολλού το «προϊόν» του βιβλίου. Η αλματώδης αύξηση της βιβλιοπαραγωγής στα χρόνια της πλαστής ευημερίας, σε συνδυασμό με την […]

[…] η οικονομική κρίση αποτελεί παράγοντα επίσπευσης της ψηφιακής μετάβασης για το 27%. Επίσης, οι Έλληνες εκδότες θεωρούν ότι οι […]

[…] πολλού το «προϊόν» του βιβλίου. Η αλματώδης αύξηση της βιβλιοπαραγωγής στα χρόνια της πλαστής ευημερίας, σε συνδυασμό με την […]

Katerina Vossou

Δυστυχώς οι άνθρωποι σε όλη την ιστορία τους είχαν υπερανεπτυγμένες αντιστάσεις απέναντι στην πρόοδο. Ο φόβος της αλλαγής και του καινούργιου μας καθυστερούσε πάντοτε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και θηριώδεις και άθλιοι θεσμοί, όπως π.χ. η Ιερά Εξέταση και άλλα. Και βέβαια, οι εκάστοτε άρχοντες εκμεταλλευόντουσαν την ανθρώπινη αδυναμία με τον καλύτερο τρόπο που εξυπηρετούσε τα ποταπά σχέδιά τους!

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

self-publishing online FAQ

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

 

Εγγραφή youtube

 

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση