Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Information Products / Πως να δημιουργήσετε Πληροφοριακά Προϊόντα

 

Ένας συγγραφέας μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή Πληροφοριακών Προϊόντων (Information Products).

 

info productsΤα Information Products (πληροφοριακά προϊόντα) απλά είναι ένας τρόπος για να διδάξεις κάτι που γνωρίζεις μέσω προϊόντων, που μπορούν να είναι ψηφιακό κείμενο, ήχος ή βίντεο. Επίσης τα συνδρομητικά κανάλια (membership sites) είναι ένα ακόμα είδος τέτοιου προϊόντος, στο οποίο μπορούν να εμπεριέχονται όλες οι μορφές τέτοιων προϊόντων.
Τέτοιου είδους  προϊόντα θεωρούνται και η συμβουλευτική/προπονητική (Coaching/Consulting), τα τηλε-σεμινάρια (Webinars) και οι σειρές βίντεο-μαθημάτων (Courses).

 

Για να μπορέσεις να πουλήσεις ένα Information Product, απαιτείται το να μπορείς να λύσεις κάποιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι έχουν οι συγγραφείς, είναι το πώς γράφεις και πουλάς ένα βιβλίο. Είναι κάτι που αντιμετώπισα κι εγώ ο ίδιος, και δεν θα μπορέσει ποτέ κανείς να πει πως έχει καταφέρει να το λύσει απόλυτα, λόγω του ότι οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και νέες μέθοδοι και εργαλεία εμφανίζονται καθημερινά.

 

Παρ’ όλα αυτά, εγώ οφείλω να μοιράζομαι την όποια γνώση έχω αποκτήσει -και θα αποκτώ- πάνω στο πρόβλημα αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτη και παγιωμένη. Άλλωστε, σε ποιο θέμα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι κατέχει την απόλυτη γνώση; Ακόμα και ο μέγιστος των σοφών Σωκράτης, είπε «Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα», και ο Ηράκλειτος είπε «Τα πάντα ρει». Θα ήταν λοιπόν πολύ αλαζονικό να ισχυριστούμε ότι έχουμε καλύψει πλήρως το γνωσιακό φάσμα ενός θέματος.

 

Σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ που παρακολούθησα με θέμα το CERN, ο  Κος Νανόπουλος δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να πούμε ποτέ ότι μάθαμε όλα τα μυστικά του σύμπαντος, γιατί σε κάθε ερώτηση που απαντούμε γεννιόνται δέκα άλλες νέες ερωτήσεις προς απάντηση.

 

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε περισσότερα για τα «Πληροφοριακά Προϊόντα» και στο βίντεο θα δείτε ένα παράδειγμα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός Information Product!

 

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

 

Σύνοψη
Το να δημιουργήσεις και να πουλήσεις το δικό σου πληροφοριακό προϊόν χρειάζεται πολύ δουλειά, η οποία είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα παράγουν. Αλλά η ανταμοιβή είναι αφάνταστη! Εάν έχεις πάρει στα σοβαρά το να μετατρέψεις το πάθος σου σε αληθινή επιχείρηση, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχεις είναι να δημιουργήσεις τα δικά σου πληροφοριακά προϊόντα. Το πρώτο σου προϊόν δεν πρόκειται να είναι τέλειο. Αντιθέτως, δες το σαν ένα πείραμα. Μία διαδικασία εκμάθησης. Θα κάνεις λάθη, αλλά ταυτόχρονα θα γίνεσαι και καλύτερος. Όσα προϊόντα και να έχεις φτιάξει, πάντοτε θα έχεις κάτι παραπάνω να μάθεις. Δεν θα πάψεις ποτέ να μαθαίνεις. Όλη η ζωή είναι μία συνεχής διαδικασία μάθησης. Και μην ξεχνάς! «Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα»…

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

10 Responses to Information Products / Πως να δημιουργήσετε Πληροφοριακά Προϊόντα

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube