Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση των Ebooks που θα αυτοεκδόσετε

 

advertisingΓια να ξεκαθαρίσουμε την διαδικασία και τα εργαλεία που χρειάζονται, το καλύτερο είναι να την χωρίσουμε σε τρία βήματα ή μέρη: Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση.

 

Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά όλα τους είναι απαραίτητα, έτσι κι αλλιώς, για να γίνει γνωστό το ebook σας στο ευρύ κοινό. Γνωρίζοντας το τι είναι το καθένα τους και πως μπορεί να σας χρησιμεύσει, θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να προσελκύσετε τους αγοραστές και τους αναγνώστες της αγοράς που έχετε επιλέξει

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Marketing

 

«Δημιουργήστε “θόρυβο” για το βιβλίο σας, πριν την δημοσίευσή του»

 

upgoers1-2-2Μιλήστε όπου μπορείτε για το βιβλίο σας πριν ακόμη εκδοθεί. Δώστε στον κόσμο μία ιδέα του τι περίπου είναι, διαφημίζοντάς το σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες ιστοσελίδες. Προκαλέστε την περιέργειά τους ώστε να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Δραστηριοποιηθείτε σε ομάδες συζήτησης (forums), και χτίστε το όνομά σας μέσα από blogs και σελίδες κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter και το Facebook. Μπορείτε εύκολα να αποκτήστε φίλους ή ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί, αν ακολουθήστε κάποιους άλλους, πιθανότατα θα σας ακολουθήσουν και αρκετοί από αυτούς. Ένα άρθρο σας σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο θα σας εκθέσει μπρος στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων άμεσα. Δημιουργήστε προσδοκίες σχετικά με την έκδοση του ebook σας, και μοιραστείτε τες με τους ακόλουθούς σας. Δημοσιεύστε αποσπάσματα του στα δίκτυα αυτά, καθώς και σε σελίδες όπως την Siminars.com, μία ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να ανεβάστε κομμάτια του βιβλίου σας χωρίς καμία χρέωση. Μπορείτε επίσης να κάνετε κινήσεις, όπως διαγωνισμούς και κληρώσεις, ή εκπτώσεις για όσους το προ-παραγγείλουν, ή να δημιουργήστε ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) για όσους ενδιαφέρονται για το γράψιμό σας. Προκαλέστε αναμονή και αφήστε τους να θέλουν “περισσότερα”. Αυτό είναι περίπου το μάρκετινγκ.

 

Διαφήμιση

 

«Κάνετε έναν προϋπολογισμό των διαφημιστικών εξόδων για το ebook σας»

 

upgoers5-3-2Ίσως χρειαστεί να ξοδέψτε λεφτά για να βγάλετε λεφτά. Εκτός της δωρεάν διαφήμισης, όπως του να εμφανιστείτε σε μία συνέντευξη στην τοπική σας εφημερίδα, υπάρχει πολύς διαφημιστικός χώρος σε διάφορες ιστοσελίδες για ανεξάρτητους εκδότες, όπως εσείς. Πληρώστε μία υπηρεσία σχολιασμών και κριτικής βιβλίων, για να γράψουν κάτι και για το δικό σας. Τότε θα έχετε και μία κατά κάποιο τρόπο “επίσημη” έγκριση από μία έγκυρη πηγή. Το βιβλίο σας θα γίνει πιο ενδιαφέρων και αξιόπιστο όταν έχετε σχόλια από τέτοιου είδους πηγές. Μιλήστε για αυτό σε ανεξάρτητα φόρουμ βιβλίων, αγοράστε διαφημιστικό χώρο σε τοπικά περιοδικά, ή ακόμα φτιάξτε φυλλάδια με πληροφορίες για το ebook σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε και ένα καλό εξώφυλλο για το βιβλίο σας. Δώστε στον κόσμο μία ενδιαφέρουσα εικόνα που θα τραβήξει την προσοχή τους. Η διαφήμιση γίνετε για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το προϊόν σας, αλλά θα πρέπει να διατηρήστε αυτό το ενδιαφέρον μέσω της προώθησης.

 

Προώθηση

 

«Προωθήστε το βιβλίο σας μέσω συνεντεύξεων ή δελτίων τύπου»

 

promotionΧρησιμοποιήστε προσφορές, όπως δώρα ή εκπτωτικά κουπόνια, για να προσελκύσετε αναγνώστες που θα βοηθήσουν στην διάδοσή του μέσω κοινωνικών δικτύων όπως η Goodreads.com. Ανακοινώστε οποιαδήποτε ειδική προσφορά μέσω ενός μπλογκ σας, που μπορείτε εύκολα να κατασκευάστε με πλατφόρμες όπως η WordPress. Δώστε κίνητρα, προσφέροντας στους πρώτους 50 αγοραστές το επόμενο βιβλίο σας δωρεάν, με αντάλλαγμα μία θετική κριτική τους. Στείλτε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σας  σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες δημοσίευσης και κάνετε retweet όλα τα tweets που μιλούν για το ebook σας, και ζητήστε από τους ακόλουθούς σας να κάνουν το ίδιο.

bookia

Bookia και Biblionet. Προβολή/Προώθηση βιβλίων δωρεάν!

Polldaddy – Διαδικτυακό ”εργαλείο” για έρευνες, ψηφοφορίες, ερωτηματολόγια

ΔΩΡΕΑΝ Αυτο-προώθηση της Αυτο-έκδοσης σου με την Books Look

Είσαι Αυτοεκδότης – Συγγραφέας; ΔΩΡΕΑΝ Αυτο-προώθηση της Αυτο-έκδοσης σου.

Goodreads – Ιστοσελίδα κριτικής & προώθησης βιβλίων

Αυτοέκδοση & Διαφήμιση – Ραδιόφωνο/ΤV/Website Banner Ads

Book Affiliate Marketing: Εύκολο εισόδημα από έμμεσες πωλήσεις βιβλίων – και όχι μόνο!

Flashissue - Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - WEBINAR 2019

Έκδοση και Αυτοέκδοση βιβλίου – Webinar 2019 | Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση

Αυτο-έκδοση: Τι περιλαμβάνει μία “Συγγραφική Πλατφόρμα” ενός σύγχρονου διαδικτυακού αυτοεκδότη!

Bonsai Stories: ΔΩΡΕΑΝ προώθηση βιβλίων, κριτικές, προτάσεις, διαγωνισμοί και κληρώσεις.

Socialoomph – Αυτοματισμοί & προγραμματισμοί αναρτήσεων (blog, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.)

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2 – Λίστες Ελληνικών ιστοσελίδων & βιβλιοπωλείων για Book Promotion

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

5 τρόποι για να πάρετε κριτικές & σχόλια για το βιβλίο σας!

WritersCafe.org – Online κοινότητα γραφής & κριτικής για προώθηση των συγγραμμάτων σου.

siminars

Siminars – Δωρεάν προώθηση των βιβλίων σας & δημιουργία σειρών μαθημάτων

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Σύνοψη
Εάν σκέφτεστε σοβαρά της διάδοση του βιβλίου σας, το μάρκετινγκ, η διαφήμιση και η προώθηση είναι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Δείτε αυτά τα «καθήκοντα» σαν διαδικασίες βήμα προς βήμα, που θα πρέπει να κάνετε για να γίνετε επιτυχημένος ως συγγραφέας. Αποτελεσματικά και συστηματικά, χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία αυτοδημοσίευσης προς όφελός σας. Μόλις αντιληφθείτε τις διαφορές τους, θα μπορείτε και να αναπτύξτε αποτελεσματικά αυτές τις μεθόδους. Βεβαιωθείτε ότι τις εφαρμόζετε με την σωστή σειρά. Πρέπει να κάνετε το μάρκετινγκ πριν από τη διαφήμιση, και να διαφημίστε πριν την προώθηση, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

 

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

8 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] Οι αναγνώστες σας θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε εσάς εάν τους έχετε μετατρέψει σε οπαδούς σας! Δημιουργήστε μία ξεχωριστή αγορά για τα βιβλία σας, πάρα να προσπαθείτε να τα ενσωματώσετε στην ήδη υπάρχουσα και στην τρέχουσα ζήτηση της αγοράς βιβλίων, γενικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος, και να αποκτήστε βέβαια και περισσότερους αγοραστές. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ΠΩΣ να δημιουργήστε αυτή την αγορά. Γνωρίζοντας καλά το ύφος σας και το είδος των βιβλίων σας, θα μπορείτε να φανταστείτε και το υποψήφιο κοινό σας, ώστε να δημιουργήσετε μία ενεργή πελατειακή βάση. Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί, χωρίς το μάρκετινγκ, την διαφήμιση και την προώθηση… […]

[…] ακόμα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το μάρκετινγκ και την προώθηση των βιβλίων […]

[…] λογοτεχνήματός του, διευρύνοντας έτσι το φάσμα του μάρκετινγκ και της προώθησης του βιβλίου […]

[…] βοηθάει πάντα στην προσπάθειά του για επιτυχημένο μάρκετινγκ και προώθηση των αυτο-εκδιδομένων βιβλίων […]

[…] Οι αναγνώστες σας θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε εσάς εάν τους έχετε μετατρέψει σε οπαδούς σας! Δημιουργήστε μία ξεχωριστή αγορά για τα βιβλία σας, πάρα να προσπαθείτε να τα ενσωματώσετε στην ήδη υπάρχουσα και στην τρέχουσα ζήτηση της αγοράς βιβλίων, γενικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος, και να αποκτήστε βέβαια και περισσότερους αγοραστές. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ΠΩΣ να δημιουργήστε αυτή την αγορά. Γνωρίζοντας καλά το ύφος σας και το είδος των βιβλίων σας, θα μπορείτε να φανταστείτε και το υποψήφιο κοινό σας, ώστε να δημιουργήσετε μία ενεργή πελατειακή βάση. Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί, χωρίς το μάρκετινγκ, την διαφήμιση και την προώθηση. […]

Βάσια

Για φαντάσου. Κι εγώ νόμιζα πως και τα τρία είναι το ίδιο πράμα. Και όταν διάβασα και τον δωρεάν οδηγό που δίνεις -και. μεταξύ μας, δεν θα έπρεπε να τον χαρίζεις- τότε κατάλαβα πόσο αλλού ήμουνα τόσο καιρό.

Αλέξης
Απάντηση σε  Βάσια

Κι εγώ το ίδιο έπαθα Βάσια. Και δεν είναι τζάμπα ο οδηγός. Πουλιέται στην gumdoad για 10€ μάλιστα. Μόνο στους συνδρομητές του μπλόγκ τον χαρίζει ο Δήμος. Αν και περιληπτικός, είναι πολύ διαφωτιστικός.

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι