Διαδικτυακή Αυτοέκδοση…Τι είναι και πως γίνεται;

brand copy copy2 copy250x250

 Η “Διαδικτυακή Αυτοέκδοση” είναι ένα BLOG
που σκοπό του έχει την πληροφόρηση
των νέων ή παλαιότερων συγγραφέων
που ενδιαφέρονται για την αυτοέκδοση
των βιβλίων τους μέσω διαδικτύου. 

 

 

  • Όλες οι απαραίτητες μέθοδοι και τεχνικές σχετικά με την διαδικασία της Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης, από την ΑΡΧΗ μέχρι τo ΤΕΛΟΣ.
  • Ότι χρειάζεται να γνωρίζει ο επίδοξος “Online” αυτοεκδότης συγγραφέας για τις εταιρίες για Διαδικτυακή Αυτοέκδοση με τις οποίες μπορεί να συνεργαστεί για την πώληση και την προώθηση των ψηφιακών βιβλίων (eBooks – Audiobooks) αλλά και έντυπων βιβλίων του (Print on Demand).
  • Εξειδικευμένες τεχνικές Marketing, Διαφήμισης και Προώθησης των δημιουργημάτων σας που χρειάζεται να ακολουθείσετε, βήμα προς βήμα, για να έχετε μία επιτυχημένη συγγραφική πορεία στο διαδίκτυο.
  • Άρθρα, βίντεο, νέα, συμβουλές, στρατηγικές και bonuses, που θα σας βοηθήσουν να βαδίστε εύκολα τον δύσβατο δρόμο που λέγεται “Διαδικτυακή Αυτοέκδοση”, εξοικονομώντας χρήμα και χρόνο!

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση. Τι είναι και πως γίνεται;

 

 


 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Πόσο κοστίζει η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση;
Βασικά, η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση δεν κοστίζει τίποτα, εάν μπορέσεις  να κάνεις μόνος σου όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Εάν δυσκολευτείς ή δεν μπορέσεις να αποφύγεις κάποιο κόστος, μάθε πως να εξοικονομήσεις χρήματα κατά την Διαδικτυακή Αυτοέκδοση…

Είναι η διαδικτυακή αυτοέκδοση για μένα;
Η διαδικτυακή αυτοέκδοση είναι για τον καθένα, ο οποίος έχει τουλάχιστον ένα ψηφιακό ή φυσικό βιβλίο στη διάθεσή του –είτε το έχει δημιουργήσει ο ίδιος, είτε το έχει προμηθευτεί έτοιμο– και που έχει τα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποκομίσεις το μέγιστο των δυνατών κερδών από την εμπορία τους, χρειάζεται όμως κάποια προσπάθεια εκμάθησης των μεθόδων που απαιτούνται. Σαφώς ο καθένας μπορεί να περπατήσει αυτό τον ιδιαιτέρα προσοδοφόρο δρόμο!

Τι είναι οι πλατφόρμες αυτοέκδοσης;
Πλατφόρμες αυτοέκδοσης είναι εταιρίες για Διαδικτυακή Αυτοέκδοση οι οποίες σου προσφέρουν χώρο, δωρεάν ή επί πληρωμή (κάποιες από αυτές), για να ανεβάσεις και να πουλάς τα βιβλία σου έναντι ενός ποσοστού από τα κέρδη.

Μπορώ να πουλάω τα βιβλία μου χωρίς την χρήση εταιριών αυτοέκδοσης;
Εάν θες να αποφύγεις το ποσοστό κέρδους που παρακρατούν οι εταιρίες αυτοέκδοσης, μπορείς να εμπορεύεσαι τα βιβλία σου μέσα από δικές σου ιστοσελίδες, και χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα εταιρίες οι οποίες μεσολαβούν για την είσπραξη των κερδών των πωλήσεων. Τα ποσοστά που παρακρατούν είναι σαφώς πολύ λιγότερα από τις πλατφόρμες για Διαδικτυακή Αυτοέκδοση, αλλά δεν έχουν δικό τους ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο (όπως έχει π.χ. η Amazon).

Είναι απαραίτητο να έχω δική μου ιστοσελίδα;
Όχι, δεν είναι απαραίτητο, εάν και εφόσον συνεργαστείς με κάποια εταιρία διαδικτυακής αυτοέκδοσης, η οποία θα σου παρέχει και τον χώρο που θα προβάλλεται το έργο σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, στη Διαδικτυακή Αυτοέκδοση είναι πολύ καλύτερο το να διαθέτεις ιστοσελίδα, είτε σαν συγγραφέας όπου θα παρουσιάζεις όλα σου τα βιβλία, είτε –ακόμα καλύτερα– να έχεις μία ξεχωριστή ιστοσελίδα για κάθε ένα από τα βιβλία σου. Υπάρχουν πολλές δωρεάν πλατφόρμες κατασκευής τους, όπως η WordPress και η Weebly.

Είναι υποχρεωτική, και πόσο κοστίζει η έκδοση ISBN;
Για τα ψηφιακά βιβλία (eBook, Audiobook, Videobook) δεν είναι υποχρεωτικός ο αριθμός ISBN, λόγω του ότι η χρησιμότητά του έγκειται στο να αναγνωρίζονται σε σκάνερ ταμειακών μηχανών καταστημάτων τα φυσικά προϊόντα αυτόματα. Στην περίπτωση των ψηφιακών προϊόντων, λόγω του ότι μετακινούνται μέσω διαδικτύου, δεν είναι υποχρεωτική η απόκτησή του. Η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος πάντως στον παρέχει δωρεάν, οπότε δεν έχεις λόγο να μην τον προμηθευτείς. 

Τι λογισμικό χρειάζομαι για να αυτοεκδώσω τα βιβλία μου;
Στη Διαδικτυακή Αυτοέκδοση, εάν δεν χρειαστείς ιστοσελίδα δική σου –οπού τότε το λογισμικό είναι δωρεάν από τις πλατφόρμες που αναφέρονται στο blog– το μόνο που θα σου χρειαστεί είναι ένας κειμενογράφος, όπως τα Microsoft Office ή και τα δωρεάν Open Office.

Από ποιες συσκευές θα διαβάζονται τα ψηφιακά βιβλία μου που θα αυτοεκδώσω;
Από όλες όσες έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης κειμένων, δηλαδή τα PC, Laptop, Tablet, αλλά και από πιο εξειδικευμένες που λέγονται ψηφιακοί αναγνώστες (eReaders), καθώς και από κινητά τηλέφωνα

Πως θα προωθήσω και θα διαφημίσω τα βιβλία που θα αυτοεκδώσω;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και στρατηγικές για το μάρκετινγκ την προώθηση και την διαφήμιση των βιβλίων που κάποιος εκδίδει με Διαδικτυακή Αυτοέκδοση. Κάποιες από τις πλατφόρμες αυτοέκδοσης μπορούν να αναλάβουν αυτές τις διαδικασίες, όμως επί πληρωμή. Και βέβαια, υπάρχουν και οι δωρεάν τρόποι.

Τι είναι τα ψηφιακά πληροφοριακά προϊόντα;
Τα ψηφιακά πληροφοριακά προϊόντα, πιο γνωστά ως Infoproducts (Information Products), όπως το λέει και η λέξη, είναι όλα τα ψηφιακά προϊόντα που περιέχουν πληροφορίες διαφόρων ειδών, όπως είναι τα εκπαιδευτικά μαθήματα και όποια πληροφορία έχει σχέση με τη μετάδοση γνώσης, και που είναι γραμμένα σε ψηφιακή μορφή, δηλαδή, ηλεκτρονικά βιβλία, εικόνα (video, φωτογραφία) και ήχο (cd, dvd). Από κάποιους θεωρούνται πληροφοριακά προϊόντα και τα λογοτεχνικά έργα.  

Τι είναι το υβριδικό μοντέλο αυτοέκδοσης;
Υβριδικό είναι το μοντέλο αυτοέκδοσης, όπου, πέρα από τη διαδικτυακή αυτοέκδοση –μέσω πλατφορμών/εταιριών αυτοέκδοσης του ίντερνετ, ψηφιακών ή έντυπων βιβλίων– μπορείς να εκδώσεις τα βιβλία σου ταυτόχρονα και με παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους. Το υβριδικό μοντέλο εφαρμόζεται συνήθως για την έντυπη έκδοση βιβλίου. 

Μπορώ να αυτοεκδώσω και Audiobooks?
Τα ηχογραφημένα βιβλία (Audiobooks) είναι και αυτά ψηφιακά βιβλία, αλλά λόγω του διαφορετικού τους φορμάτ (ήχος), πρέπει να εκδοθούν από διαφορετικές εταιρίες αυτοέκδοσης από εκείνες των ηλεκτρονικών και έντυπων βιβλίων. Επίσης έχουν άλλη διαδικασία και μέθοδο κατασκευής τους, διαφορετική από των κειμένων. Αλλά και βέβαια μπορείς να τα εκδώσεις με Διαδικτυακή Αυτοέκδοση.

Μπορώ να αυτοεκδώσω και έντυπα βιβλία;
Μπορείς, με την μέθοδο του “Print on Demand”. Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρίες για Διαδικτυακή Αυτοέκδοση έντυπων βιβλίων που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. 

Τι είναι η Εκτύπωση κατά Παραγγελία (Print on Demand);

Η εκτύπωση κατά παραγγελία (Print On Demand) επιτρέπει στους συγγραφείς να εκτυπώνουν έναν πολύ μικρό αριθμό βιβλίων ή ακόμη και ένα αντίγραφο, όποτε υπάρχει ζήτηση.

Όπως ορίζει η Wikipedia: POD, «η εκτύπωση κατά παραγγελία είναι μια τεχνολογία εκτύπωσης και μια επιχειρηματική διαδικασία στην οποία τα αντίγραφα βιβλίων δεν εκτυπώνονται έως ότου η εταιρεία παραλάβει μια παραγγελία, επιτρέποντας εκτυπώσεις μεμονωμένων ή μικρών ποσοτήτων.
Με άλλα λόγια, εκτυπώστε τα βιβλία σας όταν έχετε τη ζήτηση.

 

Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να βαδίσουμε ΜΑΖΙ με όποιον αποφασίσει να ανηφορίσει τον δρόμο που ονομάζεται “Διαδικτυακή Αυτοέκδοση”, και ασχολείται με την AYTOέκδοση ψηφιακών και φυσικών βιβλίων
μέσα από το διαδίκτυο.

Στο blog αυτό αναφέρομαι σε όλη την διαδρομή και τα βήματα που και εγώ ακολούθησα και εξ-ακολουθώ, μεταφέροντάς σας όλες τις πληροφορίες και τεχνικές, τα χρήσιμα εργαλεία και τα κατάλληλα προγράμματα -που χρειάζεται ένας ΑΥΤΟΕΚΔΟΤΗΣ- που καθημερινά θα ανακαλύπτω ή έχω μέχρι τώρα ανακαλύψει στην προσωπική μου πορεία για την Διαδικτυακή Αυτοέκδοση των βιβλίων μου. Αυτά τα βήματα θα ακολουθήσουμε και με την παρέα αυτής της ιστοσελίδας.
Dimos Velenjas

 

 

 

 


 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το κανάλι προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και τις ιδέες σε αυτά τα άρθρα & βίντεο. Αυτά, δεν είναι οικονομική ή επενδυτική συμβουλή. Απλώς μοιράζομαι τη γνώμη μου χωρίς καμία εγγύηση για κέρδη ή ζημίες από επενδύσεις. Το επίπεδο επιτυχίας σας στην επίτευξη των όποιων αποτελεσμάτων που πιθανόν αναφέρονται σε αυτά τα άρθρα & βίντεο απαιτεί δέσμευση, σκληρή δουλειά, εμπειρία και γνώση. Στη Διαδικτυακή Αυτοέκδοση έχουμε λάβει εύλογα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες σε αυτά τα άρθρα & βίντεο είναι ακριβείς, αλλά δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι οι ιστότοποι που αναφέρονται σε αυτά είναι απαλλαγμένοι από σφάλματα. Συμφωνείτε ρητά να μην βασίζεστε ΜΟΝΟ στις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά τα άρθρα & βίντεο.

 


 

 


 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
email : info@selfpublishingonline.eu
Τηλ/νο: 210 654 4563
Κινητό: 698 214 7793 

Ας μιλήσουμε στο Gruveo – δεν απαιτείται εγγραφή

Instand VoIP: www.gruveo.com/@dimos

Ας μιλήσουμε στο Skype – δεν απαιτείται εγγραφή

Βιντεοκλήση Skype: https://join.skype.com/DY4ardcWTVD

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση