Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

Η προώθηση των βιβλίων, είναι και θα είναι πάντα η «Αχίλλειος πτέρνα» των διαδικτυακών αυτοεκδοτών/συγγραφέων. Από την προώθηση και τη διαφήμιση των έργων τους -αλλά και του εαυτού τους- θα κριθεί η επιτυχία ή η καταστροφή τους, ακόμα και εκείνου που έχει γράψει ίσως το μεγαλύτερο αριστούργημα του αιώνα!!

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη ούτε πολύ μυαλό για να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα και την χρησιμότητα των προωθητικών ενεργειών μας. Μια ματιά να ρίξουμε στα αποτελέσματα οποιονδήποτε αναζητήσεων βιβλίων -πχ. στην Amazon ή και οπουδήποτε αλλού- θα γίνει εύκολα κατανοητή η διαφορά «κλάσης» των αποτελεσμάτων. 

 

Βλέποντας σε έναν τίτλο βιβλίου 4.5-5 αστέρια βαθμολογία, δεκάδες, εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες σχόλια αναγνωστών, και διάφορα άλλα «καλούδια» φορτωμένα από την ίδια την εταιρία (best seller, top 100 κ.α.), δεν θα είναι καθόλου απίθανο, ο/οι τίτλοι αυτοί, να έχουν μετατρέψει, έναν απλό και καθημερινό άνθρωπο/συγγραφέα, σε πολυ-εκατομμυριούχο!!! 

 

 

Ίσως να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά, το να γίνει ένας συγγραφέας επαγγελματίας, με όλη τη σημασία της λέξης, δηλαδή, να έχει ως βασική -ακόμα και μοναδική- πηγή εισοδήματος την εμπορία των βιβλίων του, δεν είναι προσωπική μου φαντασίωση. 

 

Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως είμαι ένας από αυτούς, αλλά οι πωλήσεις των βιβλίων μου δεν είναι αμελητέες, παρότι οι άλλες επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω όσο χρόνο και προσπάθεια απαιτείται για να γίνουν (οι πωλήσεις των βιβλίων μου) βασική πηγή εισοδήματος.

Ούτε μπορώ να πω ότι αυτό είναι μέσα στα μελλοντικά πλάνα μου, μια και η επαγγελματική μου ιδιότητα του εκδότη (αλλά και οι άλλες, αν προσέξεις το βιογραφικό μου) με καλύπτει και με ικανοποιεί πλήρως, και, ο χρόνος μου, η ψυχή και το σώμα μου, έχουν αφιερωθεί -επί το πλείστον- σε αυτόν τον τομέα, κι όχι στου επαγγελματία συγγραφέα.


Έχω γνωρίσει και συναναστραφεί όμως ουκ ολίγες φορές με πολλούς τέτοιους ανθρώπους, όλα αυτά τα χρόνια των διαδικτυακών αυτοεκδόσεων των βιβλίων μου, μέσα από φόρουμ και συγγραφικές ομάδες.


Και δεν αναφέρομαι μόνο σε συγγραφείς με δεκάδες τίτλους ή και περισσότερους, αλλά και σε άλλους, με ίσως μόνο ΕΝΑ βιβλίο όλο κι όλο.
Αυτές οι τελευταίες περιπτώσεις συγγραφέων, είναι και οι πιο αξιοθαύμαστες, χωρίς να χρειάζεται να το εξηγήσω αυτό…ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ????

 

Και όμως!!!…

…Ένα βιβλίο με 35-40.000 σχόλια, με βαθμολογία 4.9, με άψογες και συγκλονιστικές περιγραφές που πουλάνε από μόνες τους, με πλατφόρμα και προφίλ συγγραφέα που θα το ζήλευαν ακόμα και μεγαθήρια όπως οι: Gillian Flynn, Dan Brown, Paulo Coelho, Stephen King κ.ά., δε θα με παραξένευε καθόλου αν έβλεπα τον/την συγγραφέα του να ζει στις Μπαχάμες ή στο Beverly Hills, οδηγώντας μία Ferrari, αποκλειστικά και μόνο από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου!!!

 

 

Ελπίζω και εύχομαι, ειδικά η τελευταία παράγραφος, να είναι κίνητρο και για εσένα, και να σου δώσει ώθηση και αισιοδοξία, όχι απαραίτητα για να γίνεις κι εσύ εκατομμυριούχος, αλλά για να δώσεις την ευκαιρία στο/στα έργα σου να αγγίξουν το όνειρο της επιτυχίας, όση και αν είναι αυτή…

Άλλωστε, ποιος είναι αυτός ο συγγραφέας, που δεν έχει μέγιστη επιθυμία και μέλημά του  το να δει κάποια μέρα το αγαπημένο έργο του σε ένα ράφι βιβλιοπωλείου ή σε μια κορυφαία ιστοσελίδα -όπως αυτή των Amazon, Google play, CreateSpace, Smashwords, Kobo, iStore κ.ά.- και ο οποίος ίσως να έχει αφιερώσει χρόνια ολόκληρα στη συγγραφή του και την τελειοποίησή του;

Εγώ πάντως, δόξα τω Θεό, έγινα τουλάχιστον ένας από αυτούς!

 

ΕΣΥ, δεν θες να γίνεις????

Στο υπόλοιπο του άρθρου, θα μοιραστώ μαζί σου δεκάδες πηγές και ιστοσελίδες για την δωρεάν προώθηση, αλλά και την επί πληρωμή διαφήμιση του/των βιβλίων σου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

 

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

7 Responses to ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube