Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση των Ebooks που θα αυτοεκδόσετε

 

advertisingΓια να ξεκαθαρίσουμε την διαδικασία και τα εργαλεία που χρειάζονται, το καλύτερο είναι να την χωρίσουμε σε τρία βήματα ή μέρη: Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση.

 

Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά όλα τους είναι απαραίτητα, έτσι κι αλλιώς, για να γίνει γνωστό το ebook σας στο ευρύ κοινό. Γνωρίζοντας το τι είναι το καθένα τους και πως μπορεί να σας χρησιμεύσει, θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να προσελκύσετε τους αγοραστές και τους αναγνώστες της αγοράς που έχετε επιλέξει

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Marketing

 

«Δημιουργήστε “θόρυβο” για το βιβλίο σας, πριν την δημοσίευσή του»

 

upgoers1-2-2Μιλήστε όπου μπορείτε για το βιβλίο σας πριν ακόμη εκδοθεί. Δώστε στον κόσμο μία ιδέα του τι περίπου είναι, διαφημίζοντάς το σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες ιστοσελίδες. Προκαλέστε την περιέργειά τους ώστε να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Δραστηριοποιηθείτε σε ομάδες συζήτησης (forums), και χτίστε το όνομά σας μέσα από blogs και σελίδες κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter και το Facebook. Μπορείτε εύκολα να αποκτήστε φίλους ή ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί, αν ακολουθήστε κάποιους άλλους, πιθανότατα θα σας ακολουθήσουν και αρκετοί από αυτούς. Ένα άρθρο σας σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο θα σας εκθέσει μπρος στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων άμεσα. Δημιουργήστε προσδοκίες σχετικά με την έκδοση του ebook σας, και μοιραστείτε τες με τους ακόλουθούς σας. Δημοσιεύστε αποσπάσματα του στα δίκτυα αυτά, καθώς και σε σελίδες όπως την Siminars.com, μία ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να ανεβάστε κομμάτια του βιβλίου σας χωρίς καμία χρέωση. Μπορείτε επίσης να κάνετε κινήσεις, όπως διαγωνισμούς και κληρώσεις, ή εκπτώσεις για όσους το προ-παραγγείλουν, ή να δημιουργήστε ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) για όσους ενδιαφέρονται για το γράψιμό σας. Προκαλέστε αναμονή και αφήστε τους να θέλουν “περισσότερα”. Αυτό είναι περίπου το μάρκετινγκ.

 

Διαφήμιση

 

«Κάνετε έναν προϋπολογισμό των διαφημιστικών εξόδων για το ebook σας»

 

upgoers5-3-2Ίσως χρειαστεί να ξοδέψτε λεφτά για να βγάλετε λεφτά. Εκτός της δωρεάν διαφήμισης, όπως του να εμφανιστείτε σε μία συνέντευξη στην τοπική σας εφημερίδα, υπάρχει πολύς διαφημιστικός χώρος σε διάφορες ιστοσελίδες για ανεξάρτητους εκδότες, όπως εσείς. Πληρώστε μία υπηρεσία σχολιασμών και κριτικής βιβλίων, για να γράψουν κάτι και για το δικό σας. Τότε θα έχετε και μία κατά κάποιο τρόπο “επίσημη” έγκριση από μία έγκυρη πηγή. Το βιβλίο σας θα γίνει πιο ενδιαφέρων και αξιόπιστο όταν έχετε σχόλια από τέτοιου είδους πηγές. Μιλήστε για αυτό σε ανεξάρτητα φόρουμ βιβλίων, αγοράστε διαφημιστικό χώρο σε τοπικά περιοδικά, ή ακόμα φτιάξτε φυλλάδια με πληροφορίες για το ebook σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε και ένα καλό εξώφυλλο για το βιβλίο σας. Δώστε στον κόσμο μία ενδιαφέρουσα εικόνα που θα τραβήξει την προσοχή τους. Η διαφήμιση γίνετε για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το προϊόν σας, αλλά θα πρέπει να διατηρήστε αυτό το ενδιαφέρον μέσω της προώθησης.

 

Προώθηση

 

«Προωθήστε το βιβλίο σας μέσω συνεντεύξεων ή δελτίων τύπου»

 

promotionΧρησιμοποιήστε προσφορές, όπως δώρα ή εκπτωτικά κουπόνια, για να προσελκύσετε αναγνώστες που θα βοηθήσουν στην διάδοσή του μέσω κοινωνικών δικτύων όπως η Goodreads.com. Ανακοινώστε οποιαδήποτε ειδική προσφορά μέσω ενός μπλογκ σας, που μπορείτε εύκολα να κατασκευάστε με πλατφόρμες όπως η WordPress. Δώστε κίνητρα, προσφέροντας στους πρώτους 50 αγοραστές το επόμενο βιβλίο σας δωρεάν, με αντάλλαγμα μία θετική κριτική τους. Στείλτε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου σας  σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες δημοσίευσης και κάνετε retweet όλα τα tweets που μιλούν για το ebook σας, και ζητήστε από τους ακόλουθούς σας να κάνουν το ίδιο.

Facebook – Προσθήκη σελίδας “προτροπής” (landing page)

MailChimp

MailChimp – Δωρεάν ομαδική αλληλογραφία!

Bonsai Stories: ΔΩΡΕΑΝ προώθηση βιβλίων, κριτικές, προτάσεις, διαγωνισμοί και κληρώσεις.

BookOis

Bookois: ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικό δίκτυο για συγγραφείς & πλατφόρμα προώθησης βιβλίου και συγγραφέα/αυτοεκδότη.

Trello: Πως να οργανώσεις τη συγγραφική σου δραστηριότητα, αλλά και τη ζωή σου!!

BookSirens for Reviews

BookSirens: Απόκτησε περισσότερες κριτικές για την αυτέκδοσή σου στην Amazon.

-μηνιαίο-ημερολόγιο-κοινωνικών-μέσων

Το μηνιαίο ημερολόγιο μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Web Radio3

Web Radio: Απόκτησε εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ τον δικό σου Διαδικτυακό Ραδιοφωνικό Σταθμό.

Πως να δημιουργήσω ένα Sway – Δωρεάν εφαρμογή για blogging

Socialoomph – Αυτοματισμοί & προγραμματισμοί αναρτήσεων (blog, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.)

bookia

Bookia και Biblionet. Προβολή/Προώθηση βιβλίων δωρεάν!

Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση των Ebooks που θα αυτοεκδόσετε

Αυτο-έκδοση: Τι περιλαμβάνει μία “Συγγραφική Πλατφόρμα” ενός σύγχρονου διαδικτυακού αυτοεκδότη!

siminars

Siminars – Δωρεάν προώθηση των βιβλίων σας & δημιουργία σειρών μαθημάτων

Wattpad

Wattpad – Προβάλετε τα βιβλία σας στην Wattpad

Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - WEBINAR 2019

Έκδοση και Αυτοέκδοση βιβλίου – Webinar 2019 | Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

Σύνοψη
Εάν σκέφτεστε σοβαρά της διάδοση του βιβλίου σας, το μάρκετινγκ, η διαφήμιση και η προώθηση είναι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Δείτε αυτά τα «καθήκοντα» σαν διαδικασίες βήμα προς βήμα, που θα πρέπει να κάνετε για να γίνετε επιτυχημένος ως συγγραφέας. Αποτελεσματικά και συστηματικά, χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία αυτοδημοσίευσης προς όφελός σας. Μόλις αντιληφθείτε τις διαφορές τους, θα μπορείτε και να αναπτύξτε αποτελεσματικά αυτές τις μεθόδους. Βεβαιωθείτε ότι τις εφαρμόζετε με την σωστή σειρά. Πρέπει να κάνετε το μάρκετινγκ πριν από τη διαφήμιση, και να διαφημίστε πριν την προώθηση, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

Πνευματικά Δικαιώματα

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

 

Εγγραφή youtube