Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

 

Ώστε θέλετε να γράψτε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook); “Welcome to the club!”

 

ηλεκτρονικό βιβλίοΤο ηλεκτρονικό βιβλίο είναι το μέλλον, και το μέσο αυτό αυξάνεται διαρκώς.

 

Ένα ebook που παράγεται σωστά, μπορεί να εδραιώσει την αξιοπιστία σας ως συγγραφέα, αλλά αν γίνει λάθος μπορεί να τερματίσει την συγγραφική καριέρα σας, πριν ακόμα αυτή αρχίσει. Για να το φτιάξετε σωστά χρειάζεται προετοιμασία, και θα πρέπει να γνωρίζετε τι απαιτείται να κάνετε πριν ακόμα αρχίστε τη συγγραφή του…

 

Σύνοψη
Πριν ξεκινήστε τη διαδικασία δημοσίευσης ενός ebook, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Θα πρέπει να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζονται ή επιθυμούν οι αναγνώστες του, να καθορίστε την αντίθεση – σύγκρουση στο ηλεκτρονικό βιβλίο σας, ώστε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε γύρω από αυτή για να το κάνετε πιο ενδιαφέρων. Ακόμα, να είστε σε θέση να μιλήσετε γι’ αυτό, αλλά και για να το διαφημίσετε. Μη γράφετε μόνο για χάρη της δημοσίευσης/δημοσιότητας. Αντί αυτού, δώστε κάτι καλό στους ανθρώπους για να διαβάσουν.

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

Καθορίστε ΤΙ ΖΗΤΑΝ οι αναγνώστες.

 

“Γράψτε ένα ebook για τους αναγνώστες κι όχι για εσάς!”

 

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο δεν έχει να κάνει με εσάς, ακόμη κι αν εσείς αυτό πιστεύετε. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να είστε ένας συγγραφέας που γράφει ότι θέλει αυτός, αλλά αν θέλετε να γίνετε ένας επιτυχημένος συγγραφέας θα πρέπει να δίνετε στο κοινό σας αυτό που ζητάει. Ψάξτε για θέματα όπου διασταυρώνονται τα δικά σας ενδιαφέροντα με των αναγνωστών σας. Αυτή θα είναι η ευτυχής “χρυσή τομή”, όπου εσείς θα μπορείτε να γράφετε ότι σας ικανοποιεί, και οι αναγνώστες σας θα λαμβάνουν αυτό που ζητάνε.

 


Ακολουθήστε την “αντίστροφη πορεία”.

 

ηλεκτρονικό βιβλίο

“Έχετε ένα σχέδιο δράσης”.

 

Αν δημοσιεύετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο απλά και μόνο για να δημοσιεύστε ένα βιβλίο, τότε το κάνετε για λάθος λόγους. Υπολογίστε νωρίτερα, τι θα θέλατε να γίνει αν το ebook σας δημοσιευόταν τώρα. Πως θα θέλατε οι άνθρωποι να αντιδράσουν; Τι θα θέλατε να κάνουν με το ηλεκτρονικό βιβλίο σας; Μόλις θα γνωρίζετε το στόχο σας, μπορείτε και να τον πετύχετε γιατί θα έχετε μπροστά σας ένα ξεκάθαρο μονοπάτι να ακολουθήστε. Μόλις θα ξέρετε ποια βήματα να ακολουθήσετε, θα μπορείτε να οργανωθείτε κατάλληλα και να κάνετε αυτά που απαιτούνται γρηγορότερα και ευκολότερα.

 

 

Φανταστείτε την “σύγκρουση/αντίθεση” και χρησιμοποιήστε την.

 

ηλεκτρονικό βιβλίο

“Κάθε ιστορία περιέχει μία αντίθεση, αλλιώς δεν είναι ιστορία”.

 

Ποια είναι η σύγκρουση που περιέχεται στο ηλεκτρονικό βιβλίο σας; Χρησιμοποιήστε την σαν το μέσο που θα συνδεθείτε με το κοινό σας και που θα τους ελκύσει προς το περιεχόμενό του. Δεν είστε σίγουρος για το ποια είναι η αντίθεσή σας, ή μήπως δεν έχετε καμία; Σκεφθείτε το “σημείο καμπής” στο βιβλίο σας. Ακόμα και αν γράφετε σχετικά με τους τρόπους βαφής ενός τοίχου, υπάρχει ένα σημείο καμπής. Τι σας κάνει να διαλέξτε μία τεχνική από μία άλλη; Τι θα συμβεί αν παραλείψετε ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία βαφής; Όλα αυτά αφορούν στη αντίθεση στο ηλεκτρονικό βιβλίο σας.

 


Καταστήστε το ebook σας ευκολοδιάβαστο από τους αναγνώστες.

 

tumblr_ns9lxfm0g11u7hb43o1_1280

Οι πελάτες σας δεν ψάχνουν για ένα δύσκολο στην ανάγνωση ηλεκτρονικό βιβλίο, ακόμα κι αν το θέμα του είναι επιστημονικής φαντασίας. Αντίθετα, ζητούν ένα ανάγνωσμα που ρέει εύκολα, και, αν κάτι χρειάζεται περεταίρω εξήγηση, μπορείτε να χρησιμοποιήστε συνδέσμους και σχετικές πηγές από όπου μπορούν να λάβουν αυτές τις πληροφορίες. Η ομορφιά των ebooks είναι ότι η δομή τους δεν είναι “γραμμική”. Είναι “σπονδυλωτή” και μπορούν να κινηθούν γύρω από διαφορετικές ομάδες κανόνων, κάτι που τα τυπωμένα βιβλία δεν το επιτρέπουν.

 

 

Να είστε έτοιμοι να μιλήστε για το ηλεκτρονικό βιβλίο σας.

 

ηλεκτρονικό βιβλίο

“Ενημερώστε το κοινό για το ebook σας”.

Θα πρέπει να έχετε σχέδιο δράσης, έτοιμο, για την περίπτωση που θα δημοσιευτεί το ηλεκτρονικό βιβλίο σας. Ουσιαστικά, θα πρέπει να αρχίστε να μιλάτε για αυτό πριν ακόμα δημοσιευτεί. Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουν οι άνθρωποι κάτι για το βιβλίο σας, είναι το να τους πείτε εσείς γι’ αυτό. Προετοιμαστείτε κατάλληλα για να μιλήστε γι’ αυτό, και αποφασίστε πως θέλετε να το διαφημίστε. Θα πρέπει να ετοιμάστε την προωθητική εκστρατεία σας προτού να είναι έτοιμο να δημοσιευτεί.

 

 

Σύνοψη
Πριν ξεκινήστε τη διαδικασία δημοσίευσης ενός ebook, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Θα πρέπει να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζονται ή επιθυμούν οι αναγνώστες του, να καθορίστε την αντίθεση – σύγκρουση στο ηλεκτρονικό βιβλίο σας, ώστε να μπορέσετε να αναπτυχθείτε γύρω από αυτή για να το κάνετε πιο ενδιαφέρων. Ακόμα, να είστε σε θέση να μιλήσετε γι’ αυτό, αλλά και για να το διαφημίσετε. Μη γράφετε μόνο για χάρη της δημοσίευσης/δημοσιότητας. Αντί αυτού, δώστε κάτι καλό στους ανθρώπους για να διαβάσουν.

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

editing

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

easy

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

procrastination

Πώς να χειριστείτε την αναβλητικότητα εάν είστε συγγραφέας eBook

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου.

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

Εργασία μέσω διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

ηλεκτρονικό βιβλίο

Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

Επιτυχία

10 κλειδιά για την προσωπική επιτυχία!

money

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS. Vanity publishing

ΠΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ EBOOK

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

writer

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

7 Responses to Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

  • Πάλι ο ενοχλητικός με τις ερωτήσεις του. Λοιπόν Δήμο, λες να διασταυρωθούν τα ενδιαφέροντά μου με των πιθανών πελατών. Εγώ ας πούμε, ενδιαφέρομαι για την αγιογραφία, που αλήθεια ενδιαφέρομαι και κάνω (λιγάκι spaming) και σκέφτομαι να γράψω ένα βιβλίο για αυτή. Πως θα μπορούσα να ξέρω εάν αυτός ο τομέας έχει ζήτηση στην Ελλάδα; Αν υπάρχει αγορά για την αγιογραφία; Μόνο το keyword research είναι ο τρόπος; Υπάρχει και άλλος ή άλλοι μήπως;

    • Μη μου αγχώνεσαι Βασίλη, γι’ αυτό το έκανα αυτό το μπλογκ, για να με “ενοχλείτε”! Λοιπόν, πάλι νιώθω πρεσάρισμα, γιατί ετοιμάζω ένα άρθρο για το πως βρίσκουμε τη σωστή αγορά, όμως δεν έχω ακόμα βρει το χρόνο. Θα το επισπεύσω όμως τώρα. Αλλά θα σου δώσω μία απλή απάντηση στην ερώτηση σου, προσωρινά, μέχρι την ανάρτηση περισσότερων λεπτομερειών. Μπες λοιπόν στο internet και ψάξε για web magazines ή μπλογκς που μιλάνε για την αγιογραφία. Επίσης κοίτα στα περίπτερα τι περιοδικά και λοιπά έντυπα κυκλοφορούν γι’ αυτό το αντικείμενο. Εάν είναι κάμποσα, ή έστω ένα-δύο, τότε η αγορά είναι βιώσιμη. Αλλιώς, “πάρε το αλλιώς” που λένε, γιατί μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το αντικείμενο, και δεν θα έχεις πωλήσεις στο βιβλίο σου. Τα υπόλοιπα…προσεχώς.

      • Γεια χαρά Δήμο, χρόνια πολλά, και ευχαριστώ για το άρθρο για το στένεμα της αγοράς και την παρουσίαση για τα info products. Βέβαια φαντάζομαι πως δεν τα έγραψες για εμένα μόνο. Αυτό που πρόσεξα πάντως μέσα από την έρευνά μου είναι ότι, ενώ δεν υπάρχουν έντυπα για την αγιογραφία υπάρχουν πολλά φόρουμ και μπλογκ για αυτή. Έχω κάνει και αρκετές διασυνδέσεις από εκεί μέσα και σκέφτομαι να ξεκινήσω την κίνηση του βιβλίου που σου είπα. Τι νομίζεις εσύ;

        • Και βέβαια να το ξεκινήσεις! Δεν ξέρω ακριβώς τι βιβλίο θα είναι -υποθέτω εκπαιδευτικό- αλλά αν νομίζεις ότι έκανες την σωστή προεργασία προχώρα το. Πρόσεξε μόνο μην είναι βιαστική ενέργεια. Καλύτερα λίγο αργότερα και επιτυχημένα παρά νωρίτερα και αποτυχημένα. Καλή τύχη πάντως Βασίλη!!!

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube