Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Αυτο-έκδοση βιβλίου στην Ελλάδα της κρίσης.

13099

Πάρα πολλοί άνθρωποι, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα ιδιαίτερα συγγραφικά ή ποιητικά ταλέντα, κάποια στιγμή στη ζωή τους γράφουν…κάτι. Είτε είναι ποιηματάκια, είτε μίνι ιστοριούλες, είτε παραμύθια, είτε μυθιστορήματα, είτε διατριβές & επιστημονικές εργασίες, όλα αυτά – και πολλά άλλα – θεωρούνται συγγράμματα.

 

Και, εφόσον τα μετατρέψεις σε ψηφιακή μορφή, σήμερα είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να δημιουργήσεις και να εκδώσεις ένα ψηφιακό βιβλίο (eBook, audiobook), αλλά ακόμα και έντυπα βιβλία, με την “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand ή PοD). Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Αυτο-έκδοση βιβλίου μέσω διαδικτύου», και, πιο σωστά, «διαδικτυακή αυτο-έκδοση».

 

Γιατί λοιπόν άραγε – αφού είναι η πλέον συμφέρουσα για τους συγγραφείς μέθοδος – δεν χρησιμοποιείται ευρέως η αυτοέκδοση στην χώρα μας, τι μας φοβίζει, τι μας εμποδίζει, αλλά και πόσο εύκολο είναι το να «αυτοεκδώσεις» τα βιβλία σου σήμερα στην Ελλάδα της “κρίσης”;…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

Έχω με λύπη παρατηρήσει, μετά από πολύ καιρό συναναστροφής με συνδρομητές του blog –καθώς και με τους συγγραφείς/ποιητές που επέλεξαν να αυτοεκδώσουν τα βιβλία τους σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ– πως, όχι μόνο οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν πως να αυτοεκδώσουν και να εμπορευθούν τα χειρόγραφα ή τα ψηφιοποιημένα κείμενά τους, αλλά, δυστυχώς, οι πιο πολλοί από αυτούς τους δυνητικά μελλοντικούς λογοτέχνες τα έχουν και «πεταγμένα» μέσα σε συρτάρια, μη βρίσκοντας τους σωστούς τρόπους αξιοποίησής τους, και που μαζί τους «πεταγμένα» βρίσκονται και τα όποια συγγραφικά όνειρά τους

 

upgoers4-3

Αυτό θα δικαιολογούταν σε παλαιότερους αιώνες, ακόμα και μέχρι τις κοντινές προηγούμενες δεκαετίες, όπου η κυριαρχία των εκδοτικών οίκων ήταν κραταιά και απόλυτη. Ήταν αυτοί, οι οποίοι καθόριζαν το τι και ποια συγγράμματα θα κυκλοφορούσαν στην αγορά, που έκριναν ποια βιβλία πληρούσαν τις υποκειμενικές τους εμπορικές απαιτήσεις και αξίες, που προωθούσαν μόνο τους επώνυμους λογοτέχνες ή όσους νέους έκριναν πως το έργο τους θα έχει –όσο το δυνατόν πιο σίγουρα– πωλήσεις και εμπορικότητα, με σκοπό όλων αυτών την αποκομιδή του μέγιστου κέρδους, όπως άλλωστε έχουν σαν σκοπό τους όλες οι εμπορικές ιδιωτικές εταιρίες και οργανισμοί.

 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΙΑ…

 

binggung_zpsdb725514-300x260Τι μπορούν να κάνουν στη σημερινή εποχή οι παλιοί και νέοι λογοτέχνες ώστε να αυτοεκδώσουν τα βιβλία τους, να τα διακινήσουν, να τα προωθήσουν, και να έχουν δικά τους όλα τα κέρδη (ή το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό) από τις πωλήσεις τους, χωρίς καμία μεσολάβηση άλλων (ατζέντης, πλασιέ, εκδοτικός κλπ.);

 

 

Γενικά, υπάρχουν 6 δυνατά σενάρια:

 

1. Το σύγγραμμα παραμένει στο συρτάρι ή μέσα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή –στην καλύτερη των περιπτώσεων– εκτυπώνεται σε κάποιον χαμηλής ποιότητας οικιακό εκτυπωτή, με πρόχειρο δέσιμο ή σύρραψη, για αναμνηστικό ή για διαμοιρασμό σε φίλους και συγγενείς.

 

2. Το τυπώνεις πρόχειρα σε μερικά αντίτυπα/αντίγραφα κι έπειτα τα διαμοιράζεις σε όσους περισσότερους εκδοτικούς οίκους μπορείς, ελπίζοντας κάποιος, κάποτε, να εκτιμήσει την ποιότητα του «τέλειου» έργου σου.

 

3. Το αυτοεκδίδειςή, καλύτερα, προσπαθείς– με τυχαίους τρόπους και μεθόδους που πιθανόν άκουσες ή διάβασες συμπωματικά μέσα σε κάποια ιστοσελίδα στο internet. Αναμφισβήτητα, υπάρχουν διάφορα blogs που μιλούν περιστασιακά για την αυτο-έκδοση βιβλίου. Συνήθως οι πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες δίνονται επί πληρωμή (συχνά υψηλή, και άνευ εγγυήσεων επιστροφής χρημάτων), και η γλώσσα γραφής των πληροφοριών ΔΕΝ είναι η Ελληνική.
Ένα όμως blog, εκ των ελαχίστων –αν όχι το μοναδικό– με ΔΩΡΕΑΝ και πλήρη πληροφόρηση, και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα, είναι αυτό που βρίσκεσαι τώρα, η «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ».

– Κάποιοι λογοτέχνες –κυρίως εκκολαπτόμενοι– αφιέρωσαν τον απαραίτητο χρόνο και βρήκαν την διάθεση να δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους προσφερόταν, και να επωφεληθούν από τις δωρεάν παρεχόμενες πληροφορίες μας, από τους οποίους με μεγάλη μας χαρά είδαμε αρκετές επιτυχίες!!
– Για μερικούς άλλους, φαινόταν –ή και φαίνεται– κάτι το κοπιαστικό ή δαιδαλώδες ή τουλάχιστον βαρετό, το να μελετήσουν συστηματικά την πληθώρα των δωρεάν πληροφοριών που διατίθενται μέσα στην ιστοσελίδα της «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ» ώστε να κατορθώσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μετατραπούν, από απλοί συγγραφείς, σε επιχειρηματίες αυτοεκδότες!!

 

4. Προμηθεύεσαι τη σειρά σεμιναρίων ταχείας εκμάθησης «Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ» www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu
Μέσα από αυτά τα βίντεο/σεμινάρια μπορείς γρήγορα & εύκολα, με τον βήμα-βήμα τρόπο εκμάθησης από το Α έως το Ω, να αυτοεκδώσεις τα “αριστουργήματά” σου εντελώς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, και χωρίς την ανάγκη ελέγχου ή παρεμβάσεων τρίτων.

 

5. Εμπιστεύεσαι την όλη διαδικασία στην άρτια & άριστη ομάδα συνεργατών της «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ», οι οποίοι, με πολύ χαμηλές χρεώσεις (με γνώμονα τα οικονομικά πλαίσια της εποχής της “κρίσης”), και μέσα από την τεχνογνωσία και την επαγγελματική τους κατάρτιση, αλλά και με την εγγυημένη ποιότητα των εργασιών τους, θα σου προσφέρουν ένα τελικό «προϊόν» που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνο ενός οποιουδήποτε έγκριτου “παραδοσιακού” εκδοτικού οίκου. Επίσης, δεν θα δεσμευτούν ούτε κατ’ ελάχιστο, ούτε τα πνευματικά, ούτε τα εμπορικά δικαιώματά σου, και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις θα καθορίζονται, θα λαμβάνονται και θα διαχειρίζονται αποκλειστικά από εσένα, τον συγγραφέα!!!

 

6. Το εκδίδεις ΥΒΡΙΔΙΚΑ: δηλαδή, εκτός της αυτοέκδοσής σου, συνεργάζεσαι με ένα μικρό αλλά δυναμικό και αξιόπιστο εκδοτικό οίκο –όπως τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείς να εκμεταλλευτείς περισσότερες και μεγαλύτερες αγορές, από ό,τι θα μπορέσεις εντελώς μόνος.

 

 

info products 1
Ζήτησε σήμερα να μάθεις τις ΝΕΕΣ και οικονομικότερες τιμολογήσεις των υπηρεσιών της
“Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης”


Επικοινώνησε μαζί μας πατώντας ΕΔΩ…

 

 

Συμπέρασμα
Επιλέγοντας λοιπόν το χρησιμότερο για σένα από τα τρία τελευταία “σενάρια” για την αυτοέκδοση των συγγραφικών σου έργων, θα μπορείς, και να έχεις τον περισσότερο – έως και τον απόλυτο – έλεγχο της έκδοσης (και όλων των επιμέρους εργασιών και σταδίων της), να αποκομίζεις το μέγιστο των κερδών από τις πωλήσεις των βιβλίων σου, και να μπορείς χωρίς καμία παρέμβαση/έγκριση τρίτων να αναθεωρείς, να αλλάζεις, να επανεκδίδεις, ακόμα και να διακόπτεις την δημοσίευση των βιβλίων σου κατά το δοκούν.

 

Το μέλλον του βιβλίου, ως ύπαρξη, θεωρώ πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον όρο “διαδικτυακή αυτοέκδοση”, αναλογιζόμενος το πώς επηρέασαν και μετάλλαξαν τις χιλιάδες των απαρχαιωμένων ιδεών και μεθόδων οι εμφανίσεις και εξελίξεις των εκάστοτε νέων τεχνολογιών του ανθρώπου, σε όλους τους τομείς, ανά τους αιώνες…

Δήμος Βελέντζας

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

Δέκα οφέλη του διαβάσματος

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

epub reader

Lithium: Δωρεάν αναγνώστης Ebook για smartphones & tablets (Android)

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

ΟΣΔΕΛ

ΟΣΔΕΛ – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων και Λόγου

Οι Έλληνες εκδότες στην εποχή της κρίσης και των capital controls

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Audiobooks  – Πλεονεκτήματα των ηχογραφημένων βιβλίων.

report 1

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

copywriting

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας επιμελητής κειμένων

Η κατάσταση στον κόσμο του ελληνικού έντυπου βιβλίου

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018.

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

Γιατί αγοράζουμε διαρκώς νέα βιβλία…ενώ έχουμε αδιάβαστα;

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενημερώσου για την αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα με τη μέθοδο της “Εκτύπωσης κατά Παραγγελία”, από ΕΔΩ…

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΩΝΙΑΔΗΣ

Θέλω να διαθέσω το ψηφιακό μου βιβλίο δωρεάν με τους όρους των Creative Commons αλλά μετά τη λήψη του ανάλογου ISBN. Πως μπορεί να το κάνω;

Καλημέρα Δήμο και όλη η παρέα.
Εγώ θα τολμήσω να σε διαφημίσω και ας μην εγκρίνεις το σχόλιο αν θέλεις, αλλά θα πω δημοσίως πως οι υπηρεσίες σου ΜΕ ΕΣΩΣΑΝ. Από πέρσι που σε πρώτο βρήκα διάβασα πολλά, ίσως και όλα τα άρθρα σου. Στην αρχή εξέδωσα το καλοκαίρι ένα ηλεκρτρονικό βιβλίο για λογιστές με την Smashwords απ’ όπου δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος γιατί τα ποσοστά που βγαίνουν από τους retailers είναι μηδαμινά. Από την ίδια την smashwords όμως είναι καλά. Αμέσως μετά, τον Σεπτέμβρη, άρχισα να ψάχνομαι για την περίπτωση του έντυπου. Ρώτησα ΌΛΟΥΣ τους μικροεκδοτικούς που μου έβγαζε η google στα αποτελέσματα αναζήτησης για “αυτοέκδοση”. Μέχρι τον Γενάρη δεν είχα καταφέρει να βρω κάποιον συμφέροντα και σκεφτόμουνα το print on demand, με ξένες εταιρίες από αυτές που μίλαγες στο μπλογκ. Έτσι, όταν τότε έβγαλες τη σειρά μαθημάτων “Φόρμουλα της Αυτοέκδοσης” άρπαξα την ευκαιρία και την αγόρασα από την πρώτη μέρα, από την ώρα του δωρεάν σεμιναρίου που έκανες τότε. Έτσι μπόρεσα να μάθω να κάνω μόνος μου τα περισσότερα, και τα υπόλοιπα τα έδωσα να μου τα προχωρήσεις εσύ. Διάλεξα την blurb για να συνεργαστώ, πάει πολύ καλά, και τώρα ετοιμάζω και το δεύτερο μέρος. Άρα σε λίγες μέρες θα δεχτείς κι άλλο τηλεφώνημά μου για δεύτερη συνεργασία.
Δημοσίως λοιπόν, σε ευχαριστώ για την απίθανη δουλεία που έκανες και κάνεις, και υπερτονίζω, για τους άλλους που θα διαβάσουν το σχόλιο, πως δεν με κρέμασες ούτε κατ’ ελάχιστο και με βοήθησες πολύ και με πράματα εκτός συμφωνίας, και παρότι δεν χρησιμοποίησα όλες τις υπηρεσίες που προσφέρεις.
Να’ σαι πάντα καλά, να μας μορφώνεις φίλε!

Mariana Kat.

Η Goya είναι η εταιρία που λες Δήμο στη Όλγα, τους ξέρω. Μίλησα κι εγώ πέρσι μαζί τους. Έκανα και το λάθος να πληρώσω και 356.70€ σε μία άλλη εταιρία (εκδοτικός οίκος εκείνη, όχι τυπογραφείο, αλλά δεν θέλω να πω όνομα. Εσύ θα κατάλαβες μόνο και μόνο από την τιμή που λέω) και μου πήγε ο κούκος αηδόνι τελικά, κάπως όπως λες και από πάνω στο σχόλιο, για να μου ξανακάνουν πράγματα όπως τα ήθελα και κάποια δεν μου τα άλλαζαν με τίποτα κιόλας. Τελικά το προηγούμενο καλοκαίρι έκδωσα ένα από τα βιβλία μου με την Lulu αλλά μετά πήγα στην Create space γιατί έβγαινε φτηνότερα. Πότε λες να δούμε στην Ελλάδα πραγματικές εταιρίες print on demand ;;;

Olga Sap.

Δηλαδή πιστεύεις πως η “πραγματική” αυτοέκδοση, όπως την λες, είναι οικονομικότερη από την έκδοση με εκδοτικούς τύπου “επιχορηγούμενης έκδοσης”;

Olga Sap.
Απάντηση σε  Δήμος Βελέντζας

Εγώ Δήμο είδα πως κάποιες που αναφέρεις και στη σειρά μαθημάτων ζητάνε π.χ. μόνο 350€ για 50 αντίτυπα. Υπάρχει κάτι που δεν βλέπω ή δεν καταλαβαίνω;

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση