Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Mobile format – Μετατροπή e-Book σε μορφή συμβατή για κινητά τηλέφωνα.

 

 

Φτιάξτε το ηλεκτρονικό βιβλίο σας φιλικό προς κινητά τηλέφωνα.

 

mobile-and-reading-the-newsΥπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες στις οποίες μπορούν να γίνουν τα e-Books και πολλές διαφορετικές συσκευές στις οποίες μπορούν να διαβαστούν. Οι περισσότερες πλατφόρμες αυτοέκδοσης έχουν χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να προβάλλετε το e-Book σας σε πολλές διαφορετικές συσκευές, αλλά παραβλέπουν τα κινητά τηλέφωνα. Αν συναντήσετε μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει την μετατροπή του e-Book σας σε μορφή συμβατή για κινητά (Mobile format), επιλέξτε την. Εάν επιλέξατε μία εταιρία που δεν προσφέρει τέτοια μετατροπή, θα πρέπει, ή να βρείτε μία που να μπορεί, ή να κάνετε μόνος την μετατροπή αυτή…

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Γιατί είναι καλή ιδέα;

 

«Ένα e-book σε κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε»

 

on-screen-of-e-book-readerΗ χρήση του κινητού web έχει ξεπεράσει την κανονική χρήση του Διαδικτύου. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους για τα πάντα και υπάρχουν πολλές εφαρμογές e-Reader διαθέσιμες για κινητά τηλέφωνα, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να διαβάζουν e-Books κατευθείαν στα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν είναι όλες οι εφαρμογές από μεγάλα ονόματα όπως Nook, Kindle, iPad κλπ., που σημαίνει ότι αν ο αναγνώστης επιλέξει μία εφαρμογή που δεν κάνει αυτή την μετατροπή δεν θα είναι σε θέση να κατεβάσει το βιβλίο σας. Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό θα πρέπει εξαρχής να γίνει το βιβλίο σας σε μορφή συμβατή για κινητά τηλέφωνα (Mobile format).

 

Μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα των «κινητών» ebooks.

 

old-vs-newΤο αρνητικό με τα κινητά τηλέφωνα είναι ότι οι οθόνες είναι γενικά πολύ μικρές για να διαβάσετε πολύ κείμενο με τη μία, και η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται γρήγορα όταν χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του e-Reader, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων ως e-Readers .
Ένα βιβλίο που έχει μετατραπεί σε συμβατή μορφή για κινητές συσκευές (Mobile format) μπορεί να προσφέρει πολύ αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα, αν έχετε γράψει ένα παιδικό βιβλίο όπου τρεις πάπιες από καουτσούκ κολυμπούν σε μια μπανιέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε διαδραστικότητα δείχνοντας τις πάπιες να κολυμπούν γύρω-γύρω και μπορείτε επίσης να προσθέσετε ηχητικά εφέ. Ενώ μπορείτε να τα κάνετε αυτά για τους e-Readers, χρειάζονται περισσότερο χρόνο και είναι γενικά μια πιο δαπανηρή διαδικασία. Εάν ένα άτομο δεν θέλει να κουβαλάει μαζί του και έναν e-Reader και ένα κινητό τηλέφωνο, μπορεί να έχει πρόσβαση στα βιβλία του με το smartphone του. Αυτό σημαίνει ότι αποκτάτε περισσότερους αναγνώστες, φτιάχνοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο σας σε τέτοια μορφή.

 

Πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

 

«Είναι εύκολο να βρείτε πηγές για αυτο-έκδοση ψηφιακών βιβλίων»

 

digital-book-on-smartphoneΜπορείτε να κάνετε αυτό το είδος της μετατροπής μόνος σας επιλέγοντας ένα από τα κορυφαία e-Book self-publishing εργαλεία που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Μπορείτε ακόμα να βρείτε στο διαδίκτυο κάποια online προγράμματα και να ολοκληρώσετε την όλη διαδικασία πάλι μόνος σας, εάν θέλετε να αποφύγετε την αγορά εργαλείων ή προγραμμάτων από εταιρίες αυτο-έκδοσης. Το μόνο που σας χρειάζεται είναι ένα πρόγραμμα και μία μικρή γνώση της χρήσης του για να κάνετε την μετατροπή ο ίδιος.

 

Γιατί δεν πρέπει να το κάνετε μόνοι σας.

 

tablet-with-notepadΩστόσο, αν μπορείτε να το αποφύγετε, δεν θα πρέπει να κάνετε αυτό το είδος της μετατροπής μόνοι σας. Ένα θέλετε ένα διαδραστικό βιβλίο, θα χρειαστεί κάποια εργασία συγκεκριμένη, και αν δεν γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε τους ήχους και τις διαδραστικές ενέργειες με τον σωστό τρόπο μπορεί να δημιουργήσετε ένα χάος. Αντί να κάνετε τις πλαστικές πάπιες που αναφέραμε πιο πριν να τσιρίζουν, μπορεί να τις κάνετε να βελάζουν! Εάν μπορείτε, επιλέξτε μια πλατφόρμα που σας δίνει αυτή την επιλογή εκ των προτέρων. Υπάρχουν πολλές τέτοιες πλατφόρμες διαθέσιμες και οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν αυτό το εργαλείο χωρίς επιπλέον κόστος.

My Storybook – Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας παιδικών βιβλίων

canva

Canva – Δωρεάν εφαρμογή για δημιουργία εξώφυλλων, και όχι μόνο!

Δημιουργία εξώφυλλων με ΔΩΡΕΑΝ online κατασκευαστή

Δημιουργία εξώφυλλων με ΔΩΡΕΑΝ online κατασκευαστή

Neurolingo – ΔΩΡΕΑΝ Online Εφαρμογές Γλωσσικής Τεχνολογίας & Γλωσσικά βοηθήματα.

Αυτοέκδοση & Διαφήμιση – Ραδιόφωνο/ΤV/Website Banner Ads

Πως να εκδώσεις δωρεάν ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Πως να εκδώσεις δωρεάν ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (2019)

Imikimi – Δωρεάν online εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών.

Facebook – Προσθήκη σελίδας «προτροπής» (landing page)

interactive books

Κάνοντας το ebook σας διαδραστικό!

Polldaddy – Διαδικτυακό »εργαλείο» για έρευνες, ψηφοφορίες, ερωτηματολόγια

αυτο-έκδοση

ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία & προγράμματα για συγγραφείς/αυτοεκδότες

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

Ποίηση & Poem Hunter: ΔΩΡΕΑΝ αυτοέκδοση και προώθηση ποιημάτων, κριτικές βιβλίων και προβολή τους.

Audiobooks 2

Audiobooks – Εργαλεία δημιουργίας Ηχογραφημένων Βιβλίων

BrandYourself

BrandYourself – Εργαλείο διαχείρισης «φήμης» & Διαδικτυακής παρουσίας

Crello

Crello – Δωρεάν online πρόγραμμα δημιουργίας όμορφων γραφικών για την προώθηση των βιβλίων μας.

Socialoomph – Αυτοματισμοί & προγραμματισμοί αναρτήσεων (blog, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.)

 

Σύνοψη
Μετατρέποντας το e-Book σας σε μορφή συμβατή για κινητές συσκευές (Mobile format) θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε τους πελάτες που δεν έχουν e-Readers, αλλά μπορεί να έχουν εφαρμογή για ανάγνωση e-books στα κινητά τηλέφωνά τους. Επιπλέον, θα σας επιτρέψει να κάνετε αρκετά πρωτότυπα πράγματα στα ηλεκτρονικά σας βιβλία, με αναλογία κόστους/απόδοσης τέτοιας, που δεν μπορείτε να έχετε από τις άλλες πλατφόρμες αυτο-έκδοσης. Η φορητότητα είναι το «κύμα» του μέλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει e-Readers, και e-Books επίσης.

Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.
Peter Drucker

 

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Εκδότης βιβλίων, ψηφιακών και έντυπων, και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Γραφιστική, την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

6 Responses to Mobile format – Μετατροπή e-Book σε μορφή συμβατή για κινητά τηλέφωνα.

  • Χρόνια πολλά και από εμένα, λίγο καθυστερημένα. Κι εγώ κάνω δοκιμές στις οθόνες, αλλά χρησιμοποιώ το developers tool του περιηγητή μου. Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι σχετικό γιατί μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένος τύπος φορμάτ για τα βιβλία. Ξέρω πως γνωρίζεις Δήμο το αντικείμενο. Δεν κάνεις και ένα βίντεο ή άρθρο με την χρήση του γενικά; Είναι πολύ χρήσιμο νομίζω.

    • Να’ σαι καλά Αθηνά, επίσης. Ισχύει αυτό που λες και θα κάνω κάτι για το θέμα, σύντομα. Υπάρχουν ακόμα και online εξομοιωτές οθονών. Για τα kindle books υπάρχει και εξομοιωτής της Amazon. Υπάρχουν γενικά εργαλεία για αυτή τη δουλειά.

  • Καλό Πάσχα παιδιά!!!
    Νομίζω ότι πολύ λίγοι θα βολεύονται με το να διαβάζουν ένα βιβλίο στο smartphone, και αν κρίνω και από τις προ επισκοπήσεις στο βίντεο για την KDP, στις μικρές οθόνες δεν θα χωράει σχεδόν τίποτα. Δεν είναι λίγο παράδοξο αυτό, ειδικά εάν σκεφτούμε πως η χρήση τηλεφώνων για ανάγνωση αυξάνεται;

    • Επίσης Έφη, να’ σαι καλά. Ναι, η αλήθεια είναι πως φαίνεται παράδοξο αλλά δεν είναι και τόσο. Σκέψου μόνο ότι η νέες γενιές βλέπουν ατελείωτες ώρες βίντεο, τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια και πολλά άλλα στα smart phones τους, άρα γιατί να δυσκολευτούν στο διάβασμα ενός βιβλίου, ειδικά εάν είναι σχετικά μικρό;

    • Δοκίμασα το Πάσχα να διαβάσω ένα βιβλίο με smartphone, και δεν ήταν και τόσο άσχημα! Το κατάφερα τελικά…135 σελίδες…σερί!

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube