Πως να πραγματοποιήσω μία αγορά μέσω διαδικτύου (online).
Η ηλεκτρονική αγορά ενός προϊόντος (online αγορά) από το διαδίκτυο σήμερα στη χώρα μας είναι μία παρεξηγημένη και αμφιλεγόμενη “εμπειρία”. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, πως, για τους Έλληνες, το διαδίκτυο βρίσκεται ακόμα εκτός “κουλτούρας” τους, λόγω της συνήθους καθυστέρησης των πολιτισμικών και τεχνολογικών εξελίξεών μας, σε σύγκριση βέβαια πάντα με τις άλλες “αναπτυγμένες” χώρες της υφηλίου.
Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά!
Υπότιτλος: «Πως να μην γράψεις μυθιστόρημα»
Εδώ και χρόνια, το διαδίκτυο, όχι απλά έχει μπει στη ζωή μας -πρωτίστως μέσω των κοινωνικών δικτύων- αλλά κατέχει και σημαντικό ποσοστό στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινού χρήστη του ίντερνετ.
“Επτά στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν το Ίντερνετ (69.7%), και έξι στους δέκα (60,4%) σε καθημερινή βάση”, σύμφωνα με την έρευνα Web ID της Focus Bari (στο το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014).
Συγκεκριμένα, σε άρθρο της εφημερίδας “Ναυτεμπορική”, την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο “Ωριμάζει η χρήση του Ίντερνετ στην Ελλάδα” τονίζεται το ό,τι:
Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου παρουσιάζονται επίσης φανατικοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού περισσότεροι από ένας στους δύο, ποσοστό 52,4%, κάνει πλέον χρήση των κοινωνικών δικτύων.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα ποσοστά των καταναλωτών που πραγματοποίησαν αγορές μέσα από το διαδίκτυο, όπως φαίνεται και στην ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, από τις 15 ∆εκεµβρίου 2015 .
Η διαδικασία των ηλεκτρονικών αγορών είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχουμε στην κατοχή μας έναν λογαριασμό σε μεσολαβητικές εταιρίες ασφαλείας προσωπικών δεδομένων, όπως η PayPal και άλλες. Αλλά, και μόνο με την χρήση μίας απλής κάρτας, χρεωστικής (αναλήψεων) ή και πιστωτικής, μπορείς εύκολα και γρήγορα να ψωνίσεις οτιδήποτε, και μάλιστα από όλον τον πλανήτη!
Στο παρακάτω βίντεο σύντομο περιγράφεται με απλά λόγια η διαδικασία αγοράς ψηφιακών αλλά και φυσικών προϊόντων, όπως είναι τα βιβλία, τομέας που μας άφορα άμεσα όλους τους λογοτέχνες που θέλουν να εμπορευθούν τα βιβλία τους -ιδιαιτέρως τους αυτοεκδότες-, αλλά και τον καθένα που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μία οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά.
Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Εκδότης βιβλίων –ψηφιακών και έντυπων– και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Γραφιστική, την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης και Μηχανικός Ήχου.
Το βίντεο είναι “όλα τα λεφτά”. Μόλις έμαθα να αγοράζω από το ίντερνετ! Απίστευτο το πόσο απλό είναι και πόσο απίστευτα δύσκολο νόμιζα πως ήταν τόσα χρόνια. Νιώθω λίγο κουτός. Μόνο με αντικαταβολές έχω αγοράσει πράγματα. Ούτε ένα ebook δεν αξιώθηκα να ψωνίσω με κάρτες, ενώ στον φυσικό κόσμο τις χρησιμοποιώ καθημερινά. Πάντα φοβόμουνα το ίντερνετ, αλλά τελικά είναι ίσως και πιο ασφαλές. Αγόρασα και την Ντάλια την έντυπη και κατέβασα και το ηλ. βιβλίο της, για αρχή. Πολύ όμορφο παραμύθι, το είπε και η κόρη μου η δεκάχρονη. Το έντυπο θα αργήσει να έρθει;
Να κάνω και paypal λες; Θα είναι καλύτερα;
Κλασσική περίπτωση Μάριε, γι’ αυτό το έκανα το βίντεο-άρθρο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι το θεωρούν άθλο το να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές…
Να κάνεις και paypal, εάν σε ενδιαφέρει η απόλυτη ασφάλεια, αλλά θα σε χρεώνουν 2-10% προμήθεια σε κάθε χρήση/αγορά. Αν το αποφασίσεις, δες το βίντεο-οδηγό εδώ https://goo.gl/lAsXaA για το πως να ανοίξεις έναν λογαριασμό ιδιώτη.
Αν δυσκολευτείς, μπορούμε να το κάνουμε εμείς στις υπηρεσίες μας, ειδικά εάν επιλέξεις τον “επαγγελματικό λογαριασμό”, οπού υπάρχουν ρυθμίσεις αρκετές.
Αχ τι καλός που είσαι! Μέσα στο μυαλό μου ήσουνα; Εγώ πίστευα πως μόνο με πιστωτική κάρτα γινόντουσαν οι αγορές, όχι και με την αναλήψεων. Ευχαριστώ πολύ!
Παρακαλώ Ευαγγελία! Μπορείς πλέον να ανοίξεις και νέο τραπεζικό λογ/σμό σε τράπεζες (μέχρι πρόσφατα δεν γινόταν λόγω capital controls). Έτσι, θα μπορείς να έχεις μία χρεωστική κάρτα μόνο για αγορές από το ίντερνετ, και να καταθέτεις όποτε θες να αγοράσεις κάτι το συγκεκριμένο ποσό μόνο, οπότε, και χακάρισμα να πεις πως κάποιος μπορεί να κάνει θα βρει μόνο λίγα (αν ασχοληθεί ποτέ χάκερ με τέτοια ποσά).