Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Οι καλύτεροι τρόποι για δωρεάν προώθηση του eBook σας

 
 

freeΗ προώθηση του βιβλίου σας μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερα απ’ ότι νομίζετε. Όταν προωθείτε το βιβλίο σας, δεν υπάρχει καμία διαφήμιση που να δουλεύει καλύτερα από την ΔΩΡΕΑΝ! Η διαφήμιση και η προώθηση του βιβλίου σας δεν χρειάζεται να κοστίσουν πολύ, και τις δωρεάν επιλογές που υπάρχουν είναι εύκολο να τις διαχειριστείτε μόνος σας. Πολλές από αυτές, ουσιαστικά, «χτίζονται» η μία πάνω στην άλλη, και εάν κάνετε την διαφήμιση και την προώθηση με αυτές τις δωρεάν μεθόδους σωστά, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Κοινωνικά Δίκτυα

 

«Συνδεθείτε με το κοινό σας μέσω των κοινωνικών δικτύων»

 

social media 2Πρώτα απ’ όλα, αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook, το Twitter, ή το Instagram, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν τώρα αμέσως. Αυτοί οι λογαριασμοί είναι δωρεάν, και μπορούν να σας βοηθήσουν αφάνταστα στο να προωθήσετε το βιβλίο σας. Το Facebook είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προώθησης, γιατί σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικές σελίδες, και για το βιβλίο σας, και για εσάς ως συγγραφέα, που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για εσάς.

Αν μόλις τώρα ξεκινάτε, ζητήστε από όλους τους φίλους και γνωστούς να κάνουν Like στις νέες σελίδες σας. Μετά ζητήστε τους να τις προωθήσουν. Εάν έχετε 100 φίλους που τις προωθούν, και αυτοί έχουν από 10 φίλους ο καθένας που θα κάνουν Like στις σελίδες σας, τότε θα αποκτήστε 1000 Like μέσα σε λίγα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, 1000 άνθρωποι θα δούνε την σελίδα του βιβλίου σας, και θα μάθουν ότι εσείς είστε ο συγγραφέας του.

 

Δωρεάν ιστοσελίδα

 

web siteΟι δωρεάν ιστοσελίδες είναι εύκολες στη χρήση, και μπορείτε να τις κατασκευάσετε εντελώς μόνοι σας. Αναπτύξτε ένα web site που θα μιλάει για εσάς, παρουσιάστε αποσπάσματα του/των βιβλίων σας, και δημιουργήστε τρόπους επικοινωνίας μαζί σας. Επιπλέον, συμπεριλάβετε εικόνες από τα βιβλία σας, αλλά και από τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι λατρεύουν τα γραφικά, και όσα περισσότερα τους προσφέρετε, τόσο περισσότερο θα ενδιαφερθούν για την ιστοσελίδα σας. Μετά, συνδέστε το Site σας με το Facebook και το Twitter, για να έχετε περισσότερο κόσμο να σας επισκέπτεται online. Ζητήστε τους να μοιραστούν τις σελίδες που έχετε δημιουργήσει και αυξήστε την έκθεσή σας σε περισσότερο κόσμο, δωρεάν.

 

Siminars.com

 

siminarsΤο Siminars.com, είναι μία ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ανοιχτά και διαδραστικά φόρουμ, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για εσάς και για το βιβλίο σας. Υπάρχει ένας επί πληρωμή τομέας σε αυτή την ιστοσελίδα, αλλά κι ένας δωρεάν, που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε μία προεπισκόπηση του βιβλίου σας. Μόλις ο κόσμος μάθει για το τι μιλάει το βιβλίο σας, αλλά και για εσάς τον ίδιο ως συγγραφέα, θα είναι πιο πιθανό να το προωθήσουν, χωρίς καν να τους το ζητήσετε! Επίσης, συνδέστε το φόρουμ σας με την ιστοσελίδα σας και τις σελίδες σας στο Facebook.

 

Τοπικές εφημερίδες και περιοδικά

 

«Ζητήστε από περιοδικά και εφημερίδες να δημοσιεύσουν μία συνέντευξή σας»

 

newspapersΟι τοπικές εφημερίδες και τα περιοδικά αναζητούν πάντα τρόπους για να προωθήσουν ανθρώπους, ειδικά εάν είναι από την δική τους περιφέρεια. Εάν ζείτε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη και έχετε γράψει ένα βιβλίο, ρωτήστε την τοπική κοινότητα ή τον καλλιτεχνικό συντάκτη της τοπικής εφημερίδας, μήπως θα τους ενδιέφερε να σας έπαιρναν μία συνέντευξη. Οι άνθρωποι των επαρχιακών πόλεων πάντα ενδιαφέρονται να μαθαίνουν εάν κάποιος συμπολίτης τους καταφέρνει κάτι σημαντικό, ή απλά, εάν τα πάει καλά κάπου. Αν δεν είστε από κάποια μικρή πόλη, αλλά σκέφτεστε να επισκεφθείτε κάποια με σκοπό την προώθηση του βιβλίου σας, ξεκινήστε την προώθησή του αμέσως, με τον παραπάνω τρόπο.

Dimos Velenjas

 

 

[clear]

Σύνοψη
Όταν αυτοδημοσιεύετε ένα βιβλίο, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για το πού πηγαίνουν τα χρήματά σας και που δεν θα πρέπει να πάνε. Δεν χρειάζεται να δαπανήστε έναν τόνο λεφτά για διαφήμιση. Ξεκινήστε με την δημιουργία μίας δωρεάν ιστοσελίδας, και ανοίξτε όσους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων νομίζετε ότι χρειάζεστε και τους προλαβαίνετε. Συνδέστε τα όλα μεταξύ τους, και ξεκινήστε ένα φόρουμ συζητήσεων στο Siminars.com. Τέλος, κάντε τους συντάκτες των τοπικών εφημερίδων και περιοδικών να ενδιαφερθούν για εσάς. «Πουλήστε» τον εαυτό σας και την ιστορία σας σε αυτούς, και αυτοί πιθανότατα θα θελήσουν να την μεταφέρουν στους αναγνώστες τους. Επιπλέον, μπορείτε να αναφέρετε στο κοινό τους, που μπορούν να βρουν τις σελίδες σας στο διαδίκτυο. Όλες αυτές οι δωρεάν επιλογές είναι αλληλένδετες, και χρησιμοποιώντας τες όλες προς όφελός σας, θα σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη δωρεάν προώθηση για το βιβλίο σας.

Dude, suckin’ at something is the first step to being sorta good at something.

Jake, «Adventure Time»

 

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

 

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

14 Responses to Οι καλύτεροι τρόποι για δωρεάν προώθηση του eBook σας

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Δεν είσαι συνδρομητής μας?

Γίνε τώρα μέλος
της συντροφιάς μας
για να έχεις πρόσβαση σε όλες
τις αναρτήσεις & άρθρα του blog!

help-twitter copy2 copy

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube