Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πως να κάνετε «Στένεμα» την αγορά αιχμής σας

 

niche market 1Ο κόσμος της αυτοέκδοσης των ebook είναι αχανής. Για τον λόγο αυτό, όταν έχετε γράψει ένα ebook είναι σημαντικό να περιορίστε την «αγορά σας», αλλιώς θα πρέπει να ξεπεράστε τα όρια του εαυτού σας, πράγμα πολύ δύσκολο αλλά και περιττό, ίσως και βλαβερό! 

 

Ποιος θα διαβάσει αυτά που έχετε γράψει; Ποιόν προσπαθείτε να ελκύστε ώστε να κάνει κλικ στο σύνδεσμο που οδηγεί στην ιστοσελίδα σας; Είναι σημαντικό να προσδιορίστε αυτή την αγορά, για να μπορέστε αποτελεσματικά να προωθήστε το βιβλίο σας.

 

Σύνοψη
Ο σωστός περιορισμός της αγορά αιχμής σας, μπορεί να καθορίσει την άνοδο ή την κάθοδό σας στον δρόμο της αυτοέκδοσης. Όταν προσπαθείτε να «ανοιχτείτε» υπερβολικά, μπορεί να παραβλέψετε κάτι σημαντικό και το μήνυμά σας να χαθεί. Όταν έρθει η ώρα να επιλέξτε με ποια εταιρία θα δημοσιεύστε, θα προωθήστε και θα πουλήστε το βιβλίο σας, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά για ποιο θέμα ακριβώς μιλάει το ebook σας, ποιος θα ενδιαφερθεί να το αποκτήσει, και πως θέλετε εσείς να το πουλήστε. Αυτές οι πληροφορίες είναι επιτακτικής ανάγκης, για να δημιουργήστε έναν επιτυχημένο συγγραφέα και αυτοεκδότη!

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Κάντε λίστα για το τι αφορά το θέμα του βιβλίου

 

«Κατηγοριοποιήστε το περιεχόμενο με τον σωστό τρόπο, δίνοντας όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείτε για αυτό».

 

listΞεκινήστε καταγράφοντας το για τι περίπου μιλάει το βιβλίο σας. Τα άτομα που θα σκεφτούν να το αγοράσουν, θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσουν εύκολα εάν το βιβλίο σας είναι κατάλληλο για αυτούς, έτσι θα πρέπει να γνωρίζεται τι ακριβώς αναζητούν οι πιθανοί πελάτες σας. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε μια λεπτομερή, ευκολονόητη και ελκυστική περιγραφή του. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε αυτή την περιγραφή οπουδήποτε το βιβλίο σας είναι διαθέσιμο για αγορά ή προώθηση. Ένας καλός τίτλος και ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο δεν είναι αρκετά για να αντιληφθούν οι πιθανοί αναγνώστες του το περιεχόμενό του. Κάνοντας το βιβλίο σας εύκολα αναγνωρίσιμο, θα βοηθήσει, επίσης, τους ανθρώπους που αναζητούν στο διαδίκτυο για θέματα ή είδη βιβλίων σχετικά με το δικό σας. Μία καλή περιγραφή επιτρέπει, ακόμα, στις μηχανές αναζήτησης να ανεβάσουν ψηλά  το βιβλίο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή είναι μία απλή διαδικασία, που θα κάνει όμως τεράστια διαφορά στο να καταλήξει ή όχι το ebook σας στα σωστά χέρια.

 

Κατηγοριοποιήστε το ποιοι θα πρέπει να είναι το κοινό σας

 

«Να γνωρίστε καλά τις κατηγορίες των ανθρώπων που θα ενδιαφερθούν για το βιβλίο σας».

 

reader typesΣυγκεκριμένοι άνθρωποι, διαβάζουν συγκεκριμένα βιβλία. Ποιος είναι ο «ιδανικός» αναγνώστης σας; Προσδιορίζοντας αυτό, θα σας βοηθήσει να περιορίστε το ποιους προσπαθείτε να πλησιάστε για να διαβάσουν τη δουλειά σας. Τι είδους βιβλίο έχετε γράψει; Είναι φαντασίας, πεζός λόγος, ρομάντζο; Αυτό θα υπαγορεύσει ποιος θα ανήκει στο πιθανό κοινό σας. Καθορίζοντάς το, θα σας βοηθήσει να περιορίστε το ποιος θα είναι στο κοινό σας, και θα σας βοηθήσει να εντοπίστε το που θα πρέπει να διατεθεί το βιβλίο σας για αγορά.

 

Κατηγοριοποιήστε το που θέλετε να πουλιέται

 

«Περιορίστε τις επιλογές του που θέλετε να διατίθεται για αγορά».

 

where to sellΠου θα πρέπει να πουλάτε την αυτοέκδοσή σας; Ποιες εταιρίες και διαδικτυακές πλατφόρμες ταιριάζουν καλύτερα στο βιβλίο σας; Ανάμεσα στις μεγαλύτερες πλατφόρμες αυτοέκδοσης βρίσκεται η Amazon, ακολουθούμενη από την Barnes & Noble, αλλά υπάρχει πληθώρα λιγότερο δημοφιλών, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητων εταιριών αυτοέκδοσης. Ωστόσο, δεν είναι όλες τόσο αποτελεσματικές στο να πουλήσουν βιβλία σε όλα τα είδη κοινών. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το να περιορίστε την αγορά αιχμής που σας αφορά. Επιλέγοντας μία πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για να στοχεύει μία συγκεκριμένη αγορά -σαν την δική σας- μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας μεταξύ της επιτυχίας και αποτυχίας του έργου σας.

 

Κατηγοριοποιήστε τις τεχνικές προώθησης και πώλησης

 

«Έχετε κάποιο πλάνο για τη διαφήμιση του βιβλίου σας; Γνωρίζεται τις στρατηγικές πώλησης που θα χρειαστεί να εφαρμόσετε;»

 

categoriesΑφού έχετε επιλέξει την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήστε, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίστε το ότι είστε σε θέση να γνωστοποιήστε το ebook σας μόνοι σας. Επιλέξτε τις τεχνικές μάρκετινγκ που ταιριάζουν στο επιλεγμένο κοινό σας. Θα διαφημίζατε ένα μυθιστόρημα για ενήλικους, σε μία ιστοσελίδα σχεδιασμένη για τα παιδιά; Αν και αυτό φαίνεται να είναι «κοινή λογική», μπορεί συχνά να αγνοηθεί όταν βιάζεστε να μιλήστε στον κόσμο για το έργο σας. Βεβαιωθείτε ότι οι τεχνικές διαφήμισης και πώλησης είναι οι κατάλληλες για το κοινό που στοχεύετε και θέλετε να προσεγγίστε.

Αυτοέκδοση & Διαφήμιση – Ραδιόφωνο/ΤV/Website Banner Ads

Πως να δημιουργήσω ένα Sway – Δωρεάν εφαρμογή για blogging

Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - WEBINAR 2019

Έκδοση και Αυτοέκδοση βιβλίου – Webinar 2019 | Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση

Τα 10 βήματα για μία ολοκληρωμένη Αυτοέκδοση βιβλίου στο Διαδίκτυο.

info-products

Information Products / Πως να δημιουργήσετε Πληροφοριακά Προϊόντα

niche market

Πως να κάνετε «Στένεμα» την αγορά αιχμής σας

Αυτο-έκδοση: Τι περιλαμβάνει μία «Συγγραφική Πλατφόρμα» ενός σύγχρονου διαδικτυακού αυτοεκδότη!

bookia

Bookia και Biblionet. Προβολή/Προώθηση βιβλίων δωρεάν!

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2 – Λίστες Ελληνικών ιστοσελίδων & βιβλιοπωλείων για Book Promotion

Socialoomph – Αυτοματισμοί & προγραμματισμοί αναρτήσεων (blog, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.)

Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση των Ebooks που θα αυτοεκδόσετε

Polldaddy – Διαδικτυακό »εργαλείο» για έρευνες, ψηφοφορίες, ερωτηματολόγια

Δημιουργώντας την κατάλληλη αγορά για τα ebooks σας

MailChimp

MailChimp – Δωρεάν ομαδική αλληλογραφία!

Goodreads – Ιστοσελίδα κριτικής & προώθησης βιβλίων

Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

siminars

Siminars – Δωρεάν προώθηση των βιβλίων σας & δημιουργία σειρών μαθημάτων

Σύνοψη
Ο σωστός περιορισμός της αγορά αιχμής σας, μπορεί να καθορίσει την άνοδο ή την κάθοδό σας στον δρόμο της αυτοέκδοσης. Όταν προσπαθείτε να «ανοιχτείτε» υπερβολικά, μπορεί να παραβλέψετε κάτι σημαντικό και το μήνυμά σας να χαθεί. Όταν έρθει η ώρα να επιλέξτε με ποια εταιρία θα δημοσιεύστε, θα προωθήστε και θα πουλήστε το βιβλίο σας, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά για ποιο θέμα ακριβώς μιλάει το ebook σας, ποιος θα ενδιαφερθεί να το αποκτήσει, και πως θέλετε εσείς να το πουλήστε. Αυτές οι πληροφορίες είναι επιτακτικής ανάγκης, για να δημιουργήστε έναν επιτυχημένο συγγραφέα και αυτοεκδότη!

Respect yourself enough to walk away from anything that no longer serves you, grows you, or makes you happy.
Robert Tew

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Εκδότης βιβλίων, ψηφιακών και έντυπων, και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Γραφιστική, την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

8 Responses to Πως να κάνετε «Στένεμα» την αγορά αιχμής σας

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube