Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Δημιουργώντας την κατάλληλη αγορά για τα ebooks σας

 

Κάντε το βιβλίο σας να ξεχωρίσει

 

book standoutΟι αναγνώστες σας θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε εσάς εάν τους έχετε μετατρέψει σε οπαδούς σας! Δημιουργήστε μία ξεχωριστή αγορά για τα βιβλία σας, πάρα να προσπαθείτε να τα ενσωματώσετε στην ήδη υπάρχουσα και στην τρέχουσα ζήτηση της αγοράς βιβλίων, γενικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος, και να αποκτήστε βέβαια και περισσότερους αγοραστές. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ΠΩΣ να δημιουργήστε αυτή την αγορά. Γνωρίζοντας καλά το ύφος σας και το είδος των βιβλίων σας, θα μπορείτε να φανταστείτε και το υποψήφιο κοινό σας, ώστε να δημιουργήσετε μία ενεργή πελατειακή βάση. Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί, χωρίς το μάρκετινγκ, την διαφήμιση και την προώθηση...

Σύνοψη
Η δημιουργία αγοράς για το βιβλίο σας, είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν θέλετε να εμπλακείτε σε κορεσμένες αγορές, γιατί εκεί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μεγάλο ανταγωνισμό. Εντοπίστε που βρίσκεται μία ανάγκη και εκπληρώστε την. Στη συνέχεια, ενημερώστε τους ανθρώπους γι’ αυτό μέσω της διαφήμισης, της προώθησης, του μάρκετινγκ και της συμμετοχής. Όσο ισχυρότερη είναι η αγορά που δημιουργείτε, τόσο μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό θα αποκτήσει το αυτοδημοσιευμένο βιβλίο σας.

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Γνωρίζετε το «είδος σας»

 

book kindΤο να γνωρίζετε το είδος, ή αλλιώς την κατηγορία που κατατάσσονται τα βιβλία σας, θα σας βοηθήσει στο να δημιουργήσετε και να γνωρίζετε και την αγορά σας. Για παράδειγμα, εάν γράψετε ένα βιβλίο για την Ολιστική Ιατρική, μπορείτε να σκεφθείτε ότι το είδος σας είναι τα «φυσικά φάρμακα», αλλά αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και πολλά άλλα προϊόντα ή υποκατηγορίες προϊόντων. Αντί να εμπλέξετε τον εαυτό σας σε μία τεράστια αγορά, μπορείτε να την περιορίσετε εστιάζοντας στην «καρδιά» των βιβλίων σας. Για παράδειγμα, εάν είστε ένας εμπειρογνώμονας στα αυτοάνοσα νοσήματα, το είδος σας θα μπορούσε πραγματικά να είναι «φυσικές θεραπείες για αυτοάνοσα νοσήματα». Τότε θα είστε σε θέση να γνωρίζετε ότι το κοινό σας θα αποτελείται από τους πάσχοντες και από τα μέλη των οικογενειών των ατόμων με αυτοάνοσες ασθένειες. Αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε το μάρκετίνγκ σας σε αυτούς.

 

Προώθηση, Μάρκετινγκ και Διαφήμιση

 

«Εμπορευθείτε το βιβλίο σας στους πιθανούς πελάτες σας»

 

promotion 2Προώθηση, μάρκετινγκ και διαφήμιση δεν είναι το ίδιο πράγμα και δεν πρέπει να συγχέονται. Προώθηση, είναι ο διαμοιρασμός ενός ήδη καταξιωμένου προϊόντος, μέσω της οποίας κάνουμε τους ανθρώπους να εξαπλώσουν το όνομά του. Ένα έχετε ήδη δημοσιεύσει ένα βιβλίο σας με κάποια εκδοτική πλατφόρμα, μπορείτε να το προωθήσετε μέσω των φίλων σας, των συγγενών σας, και στόμα με στόμα. Διαφήμιση, από την άλλη μεριά, είναι η μέθοδος του να δείξτε το προϊόν σας στις μάζες, και να ελπίζετε ότι κάποιοι θα το χρειάζονται. Για να επιτύχετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να αγοράσετε διαφημιστικούς χώρους, και, συγκεκριμένα για το παράδειγμα των ολιστικών φαρμάκων, να τα διαφημίσετε σε ιατρεία και φαρμακεία, αφού το βιβλίο σας απευθύνεται σε ανθρώπους με ιατρικές ανάγκες. Τέλος, το μάρκετινγκ, είναι η ενασχόλησή σας με το κοινό, παρουσιάζοντάς του τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα έχει κάποιος αγοράζοντας το προϊόν σας. Χρειάζεστε, τα άτομα της συγκεκριμένης αγοράς των αυτοάνοσων ασθενειών να γνωρίζουν ότι μπορούν να σας εμπιστεύονται, και ότι η μέθοδός σας μπορεί να τους βοηθήσει. Αυτό θα το καταφέρετε δεσμεύοντας τους μέσω της συμμετοχής.

 

Συμμετέχοντας με το κοινό σας

 

συμμετοχήΜπορείτε να συμμετέχετε με το κοινό σας με διάφορους τρόπους. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, και να στείλετε tweets ή να «ποστάρετε» σε ανθρώπους ή κοινότητες, όπως -στο παράδειγμά μας για τα αυτοάνοσα- ατόμων και κοινοτήτων για πάσχοντες από «ινομυαλγία» ή  «συστηματικό ερυθηματώδη λύκο». Αυτές είναι σελίδες που έχουν συσταθεί από άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, για να λαμβάνουν υποστήριξη, βοήθεια, και πληροφορίες. Υπάρχουν πολλές ομάδες σαν κι αυτές. Μπορείτε να συζητήσετε για το βιβλίο σας μέσα σε αυτά τα forums, αλλά και να λάβετε κριτικές και ιδέες για πράγματα που θα μπορείτε να προσθέσετε στο βιβλίο σας. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν ή και επί πληρωμή μαθήματα στο Siminars.com, που να περιγράφουν το για ΤΙ μιλάει το βιβλίο σας και πως μπορεί να βοηθήσει κάποιον που υποφέρει από αυτά τα νοσήματα. Αυτό θα τους δείξει ότι δεν είναι μόνοι τους, και θα κάνετε ανθρώπους να ενδιαφερθούν για το τι μπορεί να τους προσφέρει το βιβλίο σας.

 

Πάρτε Κριτικές

 

«Πάρτε κριτικές και ιδέες, και ενσωματώστε αυτές τις πληροφορίες στο βιβλίο σας»

 

reviews 2Όταν συμμετέχετε με το κοινό, πάρτε τις κριτικές και ιδέες σχετικά με πράγματα που γράφετε στο βιβλίο σας και χρησιμοποιήστε τες. Αυτή είναι η αγορά σας, και θα πρέπει να γνωρίζετε τι σκέφτονται. Αν σας διέφυγε κάτι, η αγορά σας θα σας βοηθήσει να το αναπτύξετε και να το προσθέσετε στο βιβλίο σας. Αν κάπου έχετε κάνει κάποιο λάθος, η αγορά σας μπορεί να σας βοηθήσει να το διορθώσετε. Μην αδιαφορήσετε για τις πολύτιμες συμβουλές της! Μπορεί να κάνει μόνο καλό στην δουλειά σας και να την ισχυροποιήσει. Και αυτό θα κάνει τους αναγνώστες σας να συνεχίσουν να έρχονται πίσω σε εσάς, ή και να αυξάνονται. Έτσι, θα κάνετε την διαδικασία της αυτοέκδοσης του βιβλίου σας μία εύκολη υπόθεση. 

Αυτοέκδοση & Διαφήμιση – Ραδιόφωνο/ΤV/Website Banner Ads

Bonsai Stories: ΔΩΡΕΑΝ προώθηση βιβλίων, κριτικές, προτάσεις, διαγωνισμοί και κληρώσεις.

info-products

Information Products / Πως να δημιουργήσετε Πληροφοριακά Προϊόντα

Polldaddy – Διαδικτυακό »εργαλείο» για έρευνες, ψηφοφορίες, ερωτηματολόγια

siminars

Siminars – Δωρεάν προώθηση των βιβλίων σας & δημιουργία σειρών μαθημάτων

Bublish – Δωρεάν online κατασκευή προωθητικών σελίδων για συγγραφείς

Facebook – Προσθήκη σελίδας «προτροπής» (landing page)

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

WritersCafe.org – Online κοινότητα γραφής & κριτικής για προώθηση των συγγραμμάτων σου.

Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Προώθηση των Ebooks που θα αυτοεκδόσετε

MailChimp

MailChimp – Δωρεάν ομαδική αλληλογραφία!

Goodreads – Ιστοσελίδα κριτικής & προώθησης βιβλίων

Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

Τα 10 βήματα για μία ολοκληρωμένη Αυτοέκδοση βιβλίου στο Διαδίκτυο.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #2 – Λίστες Ελληνικών ιστοσελίδων & βιβλιοπωλείων για Book Promotion

Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - WEBINAR 2019

Έκδοση και Αυτοέκδοση βιβλίου – Webinar 2019 | Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ & Διαδικτυακή Αυτοέκδοση

bookia

Bookia και Biblionet. Προβολή/Προώθηση βιβλίων δωρεάν!

Σύνοψη
Η δημιουργία αγοράς για το βιβλίο σας, είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν θέλετε να εμπλακείτε σε κορεσμένες αγορές, γιατί εκεί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μεγάλο ανταγωνισμό. Εντοπίστε που βρίσκεται μία ανάγκη και εκπληρώστε την. Στη συνέχεια, ενημερώστε τους ανθρώπους γι’ αυτό μέσω της διαφήμισης, της προώθησης, του μάρκετινγκ και της συμμετοχής. Όσο ισχυρότερη είναι η αγορά που δημιουργείτε, τόσο μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό θα αποκτήσει το αυτοδημοσιευμένο βιβλίο σας.
 

The future depends on what we do in the present.
Mahatma Gandhi

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Εκδότης βιβλίων, ψηφιακών και έντυπων, και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Γραφιστική, την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

13 Responses to Δημιουργώντας την κατάλληλη αγορά για τα ebooks σας

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube