Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Smashwords – Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σου! Παγκόσμιες τιμολογήσεις (Global Pricing Control)

Η Smashwords εισήγαγε σήμερα το Global Pricing Control, ένα νέο χαρακτηριστικό που δίνει στους συγγραφείς και τους εκδότες έλεγχο της τιμολόγησης των ebook τους σε 246 διαφορετικές χώρες και σε 152 τοπικά νομίσματα.

 

Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σας, όπου ανήκει.

Εάν εκτελείτε μια διαφήμιση BookBub όπου χρειάζεστε το βιβλίο σας να πωλείται $ .99 στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ και £ 99 στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 99 Rupees στην Ινδία, μπορείτε τώρα να κλειδώσετε αυτές τις ειδικές τιμές με μερικά κλικ.

 

Αν θέλετε το ebook σας να πωλείται € 5,99 στη Γερμανία και € 2,99 στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία (όπου το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα για καθένα από αυτά τα τρία τελευταία μέρη είναι μικρότερο από το ήμισυ της Γερμανίας), έχετε τώρα την ελευθερία καθορισμού συγκεκριμένης τιμής για μια συγκεκριμένη αγορά.

 

 

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη τώρα από τον πίνακα ελέγχου σας στην Smashwords. Κάντε κλικ στην «Παγκόσμια τιμολόγηση» (global pricing) για να ορίσετε προσαρμοσμένες τιμές για οποιαδήποτε χώρα.

 

Όταν εισάγετε μια προσαρμοσμένη τιμή, στην οθόνη θα εμφανιστεί το ισοδύναμο σε δολάρια ΗΠΑ ως σημείο αναφοράς.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος για να κλειδώσετε την τιμή. Μόλις ενεργοποιηθεί το κλείδωμα, το εικονίδιο κλειδώματος γίνεται πράσινο και η προσαρμοσμένη τιμή μεταδίδεται στους εμπόρους λιανικής πώλησης (retailers).

 

Θα δείτε μια περίληψη των κλειδωμένων τιμών σας στο δεξί πλαίσιο.

 

Smashwords global pricing control

 

Οι προσαρμοσμένες τιμές θα παραμείνουν κλειδωμένες μέχρι να τις ξεκλειδώσετε.

Για τους συγγραφείς που επιλέγουν να μην κλειδώσουν την προσαρμοσμένη παγκόσμια τιμολόγηση, η Smashwords θα συνεχίσει να καθορίζει τις παγκόσμιες τιμές με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

 

Το νέο χαρακτηριστικό είναι επίσης ένα όφελος για τους σύγχρονους λογοτέχνες/αυτοεκδότες που θέλουν να «σκαλίσουν» τις τιμές τους ώστε να φαίνονται πιο ελκυστικές για τους πελάτες σε κάθε τοπική αγορά.

Οι περισσότεροι συγγραφείς θα επιλέξουν πιθανώς να ορίσουν τιμές που τελειώνουν σε  .99 στις μεγαλύτερες αγορές.

 

Σύμφωνα με τη θεωρία της ψυχολογικής τιμολόγησης, μια τιμή που τελειώνει σε .99 είναι πιο ελκυστική για τους καταναλωτές από μια τιμή που υπερβαίνει κατά δύο λεπτά παραπάνω. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως “τιμολόγηση γοητείας” (charm pricing). Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι το 4,99 είναι σημαντικά πιο ελκυστικό από το 5,01 επειδή οι περισσότεροι καταναλωτές θα εξετάσουν ένα 4,99 ebook στο εύρος τιμών των 4,00 δολαρίων και το βιβλίο 5,01 στο εύρος των 5,00 δολαρίων.

 

Για χώρες όπου, οι διαφορετικοί λιανοπωλητές (retailers) της Smashwords ή οι τιμές πωλήσεων βιβλιοθηκών είναι σε διαφορετικά νομίσματα, μπορείτε να κλειδώσετε πολλαπλές τιμές σε πολλά νομίσματα. Για παράδειγμα, οι Kobo και Gardners πωλούν και ηλεκτρονικά βιβλία στην Αυστραλία, αλλά οι τιμές της Kobo είναι σε δολάρια Αυστραλίας (AUD) ενώ οι τιμές της Gardners είναι σε λίρες Αγγλίας (GBP). Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες τιμές και στα δύο νομίσματα για την Αυστραλία.

 

Στο παρακάτω βίντεο θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις την όλη διαδικασία, βήμα-βήμα, για να καθορίσεις κι εσύ τις τιμές πώλησης των βιβλίων σου στη Smashwords με το Global Pricing Control!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μάριος
You need to be logged in to view this content.
ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση