Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

e-Shop – Ηλεκτρονικό Κατάστημα για Συγγραφείς

 

shoppingcartΈνα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) είναι κάτι που αναπόφευκτα θα πρέπει να δημιουργήσει όποιος θέλει να εμπορευθεί κάτι σήμερα στο Internet. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους λογοτέχνες που αποφάσισαν να διακινήσουν εμπορικά τα ανθολόγια τους ή τα μυθιστορήματά τους ή τα παραμύθια τους κλπ. είτε σε ψηφιακή, είτε σε έντυπη μορφή.

 

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) σήμερα, είναι μία απλή υπόθεση, γρήγορη και αναγκαία, και ότι και αν αποφασίσει κάποιος να πουλήσει μέσω διαδικτύου θα τον οδηγήσει σε αυτό το βήμα. Πολλοί συγγραφείς δεν θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση την διαδικτυακή παρουσία τους, είτε γιατί είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι λογοτέχνες, είτε γιατί θεωρούν πως, εάν το έργο τους “αξίζει”, θα βρει από μόνο του την ανάλογη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό.

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

<strong>Άρθρο</strong><strong>Σχετικά</strong><strong> Άρθρα</strong>

Και στις δύο περιπτώσεις σφάλλουν!

k2967663Στην πρώτη περίπτωση, θα ήταν σαν να περίμενε ο Βολτέρος να έχει τις ίδιες πωλήσεις σε πάπυρο, την στιγμή που θα είχε εφευρεθεί η τυπογραφία. Ίσως θεωρηθεί ατυχές το παράδειγμα, αλλά αυτό που υπονοεί είναι το ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ίδια αποτελέσματα με την χρήση παλαιών τεχνολογιών τη στιγμή που έχουν αναπτυχθεί νεότερες. Μία ματιά στην σημερινή αγορά -on line & ofline- είναι αρκετή για να δούμε επιχειρήσεις που δεν εκσυγχρονίζονται να εξαφανίζονται από τον χάρτη, και, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, επιχειρήσεις με μακροχρόνια παρουσία. Αυτό συμβαίνει, και θα συμβαίνει, όσο καιρό το ανθρώπινο ον θα ακολουθεί τροχιές προόδου και ανάπτυξης, αλλά και ανταγωνισμού.

155Στην δεύτερη περίπτωση, το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχει σημασία η αξία ενός έργου οποιασδήποτε τέχνης, ούτε η ποιότητα ενός προϊόντος, εάν δεν γνωρίζει ο κόσμος την ύπαρξή του. Τα παλαιά μέσα προώθησης (έντυπα, τηλεόραση κλπ.), εκτός της αναχρονιστικότητάς τους -ή οποία δεν σημαίνει και μη λειτουργικότητα- είναι ακόμα και σήμερα εξαιρετικά δαπανηρά. Το διαδίκτυο από την άλλη μεριά, αποδεικνύει καθημερινώς τη δημοκρατικότητα του μέσου αυτού, και επιβεβαιώνει την ικανότητά του να κυριαρχεί στα σύγχρονα μέσα προώθησης, διαφήμισης και μάρκετινγκ.

 

 

Χιλιάδες είναι οι παλαιότερης γενιάς πωλητές όλων των ειδών προϊόντων που “ασπάζονται” τη νέα αυτή δυναμική, και σίγουρα ξέρουν καλά τι κάνουν, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν -εάν όχι ανακαλύπτουν- τις μοντέρνες τεχνολογίες. Τεχνολογίες που σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία των κοινωνιών μας, των εμπορικών συναλλαγών μας, της μόρφωσής μας, των υγειονομικών συστημάτων, και γενικά την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας.

 

Έτσι, θεωρώ επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας ενός συγγραφέα, συνθέτη, ζωγράφου, φωτογράφου, και κάθε λογής καλλιτέχνη, και όχι μόνο βέβαια. Ο εντοπισμός της σωστής “αγοράς” σε συνδυασμό με τα μέσα που μπορούνε να χρησιμοποιηθούν, είναι ικανά να μεταμορφώσουν έναν απλό συγγραφέα σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία

 

Σύνοψη
Η κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) γίνεται ΕΥΚΟΛΑ με την πλατφόρμα WordPress και το WooCommerce plugin!

When you have exhausted all possibilities, remember this: you haven’t.
Thomas Edison

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] αυτή την περίπτωση δηλαδή ο Διαφημιζόμενος διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα/e-shop) αλλά η συναλλαγή αυτή μπορεί να αφορά και άλλες […]

Βάσια

Ήθελα να ρωτήσω αν το woocommerce plugin λειτουργεί το ίδιο σε όλα τα θέματα; Άκουσα ότι μερικά θέματα που δεν είναι της ίδιας εταιρίας παρουσιάζουν προβλήματα συμβατότητας. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
Ευχαριστώ!!

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι