Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

Η απευθείας πώληση στους αναγνώστες του e-Shop σας θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη και το αναγνωστικό σας κοινό. Όπως ένας κτηματομεσίτης που προσπαθεί να προσελκύσει αγοραστές σπιτιών, χρειάζεται να σκεφθείτε την εξωτερική ελκυστικότητα των άμεσων σελίδων πώλησης στους αναγνώστες. Οι προσπάθειές σας θα είναι πολύ πιο εύκολες από το να ξαναφτιάχνατε το μπάνιο σας ή να ξαναβάφατε τους τοίχους σας.

Στην πραγματικότητα, το να οργανώσετε μια σελίδα e-Shop μπορεί να πάρει κάποιες ώρες δουλειάς. Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

 

Ορίστε μερικοί απλοί τρόποι για να εκτοξεύσετε τις ενδεχόμενες πωλήσεις των βιβλίων σας.

 

 

1. Συνδεθείτε με τη σελίδα πωλήσεών σας του e-Shop σας. Κάθε φορά που θα αναφέρετε διαδικτυακά τον τίτλο του ηλεκτρονικού σας Βιβλίου ή του Εκτυπούμενου Κατά Παραγγελία / Print on Demand (στο γραμματοκιβώτιο του e-mail σας ή σε ιστοσελίδες και blog, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.), βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και έναν σύνδεσμο για τη σελίδα πωλήσεων.

“It isn’t just that E-commerce depends on express mail; there’s a sense in which E-commerce is express mail. Right now, billions of dollars are being spent around the country on so-called “last-mile delivery systems.””- Malcolm Gladwell

 

 

2. Πείτε στους αναγνώστες σας ότι θα βγάλετε περισσότερα λεφτά από το e-shop σας και τα δικά σας σημεία πώλησης του βιβλίου σας, εάν το διαθέτετε και σε άλλους διανομείς (Amazon, Kobo ή άλλα ηλεκτρονικά ή και φυσικά καταστήματα). Να είστε ευθείς και να τους λέτε γιατί είναι σημαντικό να αγοράζουν από τις δικές σας σελίδες.
Μην ανησυχείτε: Δεν θα πειράξει τους αναγνώστες σας να το μάθουν. Στην πραγματικότητα, όταν μοιράζεστε τέτοιες λεπτομέρειες, οι αναγνώστες θα δεθούν περισσότερο με τη δουλειά σας. Αν ο κόσμος αγαπάει τη γραφή σας, θα θελήσει να σας βοηθήσει υποστηρίζοντας τις αγορές των βιβλίων σας από οποιοδήποτε σημείο πώλησης σας ωφελεί περισσότερο.

“You can’t just open a website and expect people to flood in. If you really want to succeed you have to create traffic.”-Joel Anderson

 

3. Οι ίδιες τιμές! Για να υποστηρίξετε το παραπάνω σημείο, αξίζει επίσης να αναφέρετε στους οπαδούς σας ότι θα πληρώσουν την ίδια τιμή, είτε αγοράζοντας το βιβλίο σας από ένα κατάστημα τύπου Amazon είτε από το e-Shop σας, οπότε μπορούν να αγοράσουν από το σημείο πώλησης που καλύτερα σας εξυπηρετεί.

“We’ve been very frustrated with the state of open-source eCommerce” we knew it could be done better.”- Roy Rubin

 

 

4. Δώστε στους αναγνώστες σας επιλογές μορφής. Αν είναι δυνατόν, πρέπει να προσφέρετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο σε όσες περισσότερες διαμορφώσεις μπορείτε. Αυτό συμπεριλαμβάνει εκτύπωση, αρχεία ηλεκτρονικών βιβλίων (.mobi για Kindle, ePub για όλους τους άλλους αναγνώστες), ή ένα απλό PDF αρχείο.

“The reason it seems that price is all your customers care about is that you haven’t given them anything else to care about.”-Seth Godin

 

 

5. Συνδεθείτε με άλλα site λιανικής πώλησης. Αν κάποιος έχει ήδη λογαριασμό στην Amazon, ίσως να προτιμάει να αγοράσει το βιβλίο σας από εκεί, αντί να μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει μια καινούρια καταχώρηση. Αν συμβαίνει αυτό, δεν θέλετε το e-shop σας να οδηγεί σε αδιέξοδο.

“If you do build a great experience, customers tell each other about that. Word of mouth is very powerful.”-Jeff Bezos

 

6. Βεβαιωθείτε ότι το εξώφυλλο του βιβλίου σας είναι μαγνήτης πωλήσεων. Το site σας θα πρέπει να παρουσιάζει μια υπερμεγέθη φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου σας. Βέβαια, αν το εξώφυλλό σας πρόκειται να είναι μεγάλο, πρέπει να είναι καταπληκτικό. Διαφορετικά, οι επισκέπτες θα υποθέσουν ότι η γραφή θα ταιριάζει με την κακή ποιότητα του σχεδιασμού εξωφύλλου.

“You should learn from your competitor, but never copy. Copy and you die.”- Jack Ma

 

 

7. Γράψτε μια “πιασάρικη” περιγραφή και σύνοψη. Ορίστε μια ευκαιρία ν’αρπάξετε την προσοχή του αναγνώστη, αλλά εσείς θα πρέπει με μερικές προτάσεις να τον κερδίσετε. Αφιερώστε χρόνο στο να γίνετε πειστικοί ώστε οι αναγνώστες σας να βυθιστούν από τις πρώτες κιόλας λέξεις! Αν έχετε, ελεύθερα στολίστε την περιγραφή του βιβλίου σας με θετικά αποσπάσματα από κριτικές.

“We interrogate things about what is the best experience for the customer.”- Kunal Bahl

 

 

8. Χρησιμοποιείστε τη βιογραφία του συγγραφέα για να ιντριγκάρετε τους αναγνώστες σας. Ήρθε η ώρα να μιλήστε στον κόσμο για εσάς! Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες ζωής, που θα κάνουν το βιβλίο σας ν’αξίζει τον κόπο να διαβαστεί;

“Communications is at the heart of e-commerce and community.”- Meg Whitman

 

9. Χρησιμοποιείστε ακριβή μεταδεδομένα (metadata) για να βοηθήσετε την έρευνα. Τι είναι τα μεταδεδομένα; Οι βασικές πληροφορίες για το βιβλίο σας που χρησιμοποιούνται σε διαδικτυακές έρευνες. Θα περιλαμβάνουν πράγματα όπως είδος, υποείδος, ISBN, ημερομηνία εκτύπωσης, γλώσσα και αριθμό σελίδων. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα στοιχεία είναι ακριβή και μπορεί να εκτοξεύσετε την κίνησή σας από αυτούς που ψάχνουν στο google.

“Thus, in the future, instead of buying bananas in a grocery store, you could go pick them off a tree in a virtual jungle.”- Yasuhiro Fukushima

 

 

10. Ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να χρησιμοποιούν τη λειτουργία κοινωνικού διαμοιρασμού (κοινοποιήσεις). Οι περισσότερες σελίδες πωλήσεων περιλαμβάνουν εικόνες για κοινωνικό μοίρασμα. Αυτό καθιστά εύκολο το να εμφανιστεί η διεύθυνση της σελίδας στο Twitter, Facebook, Linkedln, Printerest και πολλά ακόμη κοινωνικά δίκτυα. Βεβαιωθείτε ότι θα ζητήσετε από τους οπαδούς σας να διαδώσουν την είδηση.

“People were doing business with one another through the Internet already, through bulletin boards. But on the Web, we could make it interactive, we could create an auction, we could create a real marketplace. And that’s really what triggered my imagination, if you will, and that’s what I did.”- Pierre Omidyar

 

Αυτή η ανάρτηση είναι απόσπασμα από το άρθρο: Τα 10 βήματα για μία ολοκληρωμένη Αυτοέκδοση βιβλίου στο Διαδίκτυο.

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

8 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Νίκη

Καλησπέρα σας Κε Δήμο! Αρχικώς ευχαριστουμε για τις πολύτιμες πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση η αμαζον να αναλαμβάνει και την εικονογραφηση η’ αν έστω δέχεται να εντάξει ο συγγραφέας την δική του εικονογρ. μέσω του προγράμματος της. Επίσης αν κάποιος θέλει να εκδόσει το ίδιο βιβλίο και στα ελληνικά μπορεί μέσω της αμαζον και αν όχι μπορεί να παράλληλα να το εκδόσει και αλλού αλλά στα ελληνικά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Antigoni

Καλησπέρα Δήμο. Αυτό που λες για το βιογραφικό, κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτό. Κι εγώ πιστεύω πως είναι πολύ δυνατό σημείο το βιογραφικό. Από το να λες “είμαι ο Γιώργος” κλπ. καλύτερα να συνδιάσεις το βιβλίο με τη ζωή σου, αν γίνεται βέβαια.

Άννα

Γεια σας. Γιατί χρειάζονται περισσότερα ηλεκτρονικά αρχεία; Ένα pdf, ebook δεν είναι; Γιατί να μπλέξω με mobi, epub και τέτοια; Ευχαριστώ.

Διομήδης

Πόσο πολύ με δυσκολεύουν τα eshops. Ας πούμε, τι είναι τα metadata??? Και άλλα. Χρειάζομαι βοήθεια μάλλον.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση