Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πώς να χειριστείτε την αναβλητικότητα εάν είστε συγγραφέας eBook

 

Χρειάζεται χρόνο για να μπει το “νερό στο αυλάκι”

 

Τprocrastination 2ο να γράφεις βιβλία, μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μοιράζονται πληροφορίες σε έναν κόσμο που συνεχώς “τρέχει”.

 

Πολλοί άνθρωποι, επιλέγουν να διαβάζουν βιβλία από τις κινητές συσκευές τους, παρά να επισκέπτονται βιβλιοπωλεία ή βιβλιοθήκες. Αλλά, μερικές φορές είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε, γιατί η προσοχή μας αποσπάται από τον περίγυρο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε έναν συγγραφέα. Πολλοί συγγραφείς χρονοτριβούν, και αυτό τους προκαλεί περισσότερο άγχος, ιδιαίτερα αν υπάρχει πίεση χρόνου. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της αναβλητικότητας…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

<strong>Άρθρο</strong><strong>Σχετικά</strong><strong> Άρθρα</strong>

Ορίστε έναν ημερήσιο στόχο.

day goalΜόλις θα ξέρετε το αντικείμενο του βιβλίου σας, θα πρέπει να γράψετε τους στόχους σας. Πρώτον, καθορίστε το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να εργάζεστε πάνω στο βιβλίο σας κάθε μέρα, είτε θα είναι μία ώρα, είτε περισσότερες. Το μήκος του βιβλίου, θα υπαγορεύσει πόσο θα πρέπει να εργαστούμε κάθε μέρα. Αποφασίστε τι είναι καλύτερο για το πρόγραμμά σας, και πότε το βιβλίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Καθορίστε ποιες ώρες της ημέρας θα υπάρχει λίγη, ή και καθόλου απόσπαση της προσοχής σας, και χρησιμοποιήστε αυτές τις ώρες για να δουλέψτε πάνω στα κεφάλαιά σας.

 

Ορίστε έναν μηνιαίο στόχο.

«Ο μηνιαίος στόχος, θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την ταχύτητα που χρειάζεται να αναπτύξετε»

 

monthly goalΤο να προσηλωθείτε στον ημερήσιο στόχο είναι σημαντικό, όμως, κάποιες φορές, προκύπτουν απρόσμενες καθυστερήσεις και καταστάσεις. Μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε το χρόνο γραψίματος σε κάποια άλλη ώρα ή και μέρα προσωρινά. Το να ορίσετε έναν μηνιαίο στόχο, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εντός τροχιάς. Η δημιουργία ενός ημερολογίου, θα βοηθήσει στο να διατηρούνται εντός προγράμματος οι μηνιαίοι ή εβδομαδιαίοι στόχοι σας.

 

Ορίστε έναν στόχο για την έκδοση.

«Επιλέξτε τις ώρες εργασίας σας που δεν θα υπάρχουν αποπροσανατολισμοί»

 

publishing goalΤο πιο σημαντικό μέρος του να είσαι ένας επιτυχημένος συγγραφέας, είναι η τήρηση των προθεσμιών για την έκδοση του βιβλίου σας. Θέτοντας χρονικά περιθώρια στον εκδοτικό στόχο σας, θα σας βοηθήσει να καθορίστε και το πρόγραμμά σας, και σημειώνοντάς τον στο ημερολόγιό σας θα σας υπενθυμίζει το πόσο σημαντικό είναι το να ολοκληρώσετε την εργασία σας αυτή έγκαιρα. Εάν έχετε κάποιον εκδότη που περιμένει να του παραδώσετε το έργο σας σε κάποιον συγκεκριμένο χρόνο, θα πρέπει να υπολογίστε την ολοκλήρωσή του αρκετά πριν από την λήξη αυτής της προθεσμίας. Αυτό θα σας δώσει χρονικά περιθώρια για διορθώσεις ή αλλαγές στα χειρόγραφά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει χρόνο για έρευνα και σχέδια που ίσως χρειαστεί να γίνουν εκτάκτως. Δίνοντας στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για να τελειώσει το βιβλίο του, θα βοηθήσει στην μείωση του άγχους και θα περιορίσει σημαντικά την αναβλητικότητα που καταλαμβάνει πολλούς συγγραφείς.

 

Ζητήστε από έναν φίλο σας να σας ορίσει μία προθεσμία.

 deadlineΑκριβώς όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έχοντας κάποιον να σας φέρνει προ των ευθυνών σας, μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για εσάς. Βρείτε έναν φίλο που θα σας κρατήσει σε καλό δρόμο και θα σας ενθαρρύνει, και συμφωνήστε μαζί μία εύλογη προθεσμία για την αποπεράτωση της εργασίας σας. Ορίστε ένα πρόγραμμα τακτικού ελέγχου της προόδου σας σε σχέση με την προθεσμία. Αυτό θα βοηθήσει στο λαμβάνετε ενθάρρυνση και παρότρυνση σε τακτά διαστήματα, ώστε να επανέρχεστε στο χρονοδιάγραμμά σας. Αν έχετε πρόβλημα με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, μιλήστε με τον φίλο σας για το τι σας κρατά πίσω. Ίσως αυτός να σας προτείνει κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν στο να συνεχίσετε. Και να μην ξεχάσετε, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, να το γιορτάσετε παρέα!

 

Excuses are born out of fear. Eliminate your fear and there will be no excuses.

 

Σύνοψη
Η συγγραφή, μπορεί να είναι μία ευχάριστη “απόδραση”, αν δεν επιτρέψετε στον εαυτό σας να “καεί”. Γράφοντας για κάτι που θα απολαμβάνετε και κάνοντας τα σωστά βήματα που θα χρειαστούν, μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε αυτή την ασχολία σε μία μακρά και επιτυχημένη καριέρα. Να θυμάστε, πως ο καθένας μπορεί κάποτε να αποθαρρυνθεί, αλλά, αν περιβάλλεστε από τους κατάλληλους ανθρώπους και αν θέσετε και τηρήσετε τους στόχους σας, μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο. Απολαύστε αυτό που κάνετε, και σίγουρα θα στεφτείτε με επιτυχία. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει αυτά που έχετε να πείτε. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να το βγάλετε εκεί έξω, και σίγουρα θα βρεθεί το ανάλογο κοινό και για εσάς!

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά όταν την έβαλα σε σειρά με τις καθημερινές μου δραστηριότητες, είδα ότι τα “πράγματα που δεν θέλω να κάνω” […]

[…] να το θεραπεύσεις. Πιστεύοντας ότι μπορείς να βρεις το δρόμο της συγγραφής δραπετεύοντας από αυτό το χάλι, ότι μπορείς να σώσεις […]

Ζωή

Θες να γίνεις εσύ ο φίλος που θα βάλουμε προθεσμία; Σε ένα μήνα θα έχω ανεβάσει το βιβλίο μου στην Amazon.

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι