Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πως να εκδώσεις δωρεάν ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (2019)

 

whatsAnISBNΚάθε πνευματική εργασία, από τη στιγμή που ο δημιουργός της αποφασίσει να την εμπορευθεί, επιβάλλεται να αποκτήσει έναν ξεχωριστό αριθμό του κάθε έργου, των γνωστών ISBN, ISMN και ISSN. Στην Ελλάδα, η διαδικασία είναι απλή και ΔΩΡΕΑΝ, για όλους τους τύπους εκδόσεων, είτε ψηφιακών, είτε φυσικών.

 

Ο Διεθνής Πρότυπος Αριθμός Βιβλίου (αγγλικά: ISBN – International Standard Book Number) είναι ένας μηχαναγνώσιμος ραβδοκώδικας ή αλλιώς ένας μηχαναγνώσιμος αριθμός. Ο ραβδοκώδικας (barcode) απαρτίζεται από ψηφία, συγκεκριμένα από αριθμούς και από τον ρωμαϊκό αριθμό Χ. Σύμφωνα με το πρότυπο ISO-2108 το ISBN είναι ένας 10-ψήφιος αριθμός ο οποίος αποτελείται από τέσσερα τμήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με ενωτική παύλα ή διάστημα. Τα ψηφία των τριών πρώτων τμημάτων του μπορούν να είναι ένας αριθμός από το 0 έως το 9, ενώ το τέταρτο τμήμα του  μπορεί να πάρει τιμές από 0 έως 9 καθώς και την τιμή Χ (Χ=10). Το ISBN χρησιμοποιείται από εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, εμπόρους, βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κ.ά.

Wikipedia

 

Στο παρακάτω βίντεο θα μάθεις πως να αποκτάς τους δικούς σου αριθμούς ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος…

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Πως να αποκτήσεις δωρεάν ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

 

2019

ISBN 2019

2015

 

 

 

 

isbn-back-cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo (2)

 

 

 

BrandYourself

BrandYourself – Εργαλείο διαχείρισης «φήμης» & Διαδικτυακής παρουσίας

Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων

Πνευματικά δικαιώματα: Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων.

Crello

Crello – Δωρεάν online πρόγραμμα δημιουργίας όμορφων γραφικών για την προώθηση των βιβλίων μας.

PlayBuzz

PlayBuzz – Διαδραστική αφήγηση! Δωρεάν διαδραστικές εφαρμογές για προώθηση των βιβλίων σου.

Πως να δημιουργήσω ένα Sway – Δωρεάν εφαρμογή για blogging

Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

ergaleia

Πρόσθετα χρήσιμα εργαλεία για την αυτοέκδοση ψηφιακών βιβλίων (Ebooks)

Πως να πραγματοποιήσω μία αγορά μέσω διαδικτύου (online).

Issuu – ΔΩΡΕΑΝ δημιουργία διαδραστικού βιβλίου με την πλατφόρμα Issuu!!

Neurolingo – ΔΩΡΕΑΝ Online Εφαρμογές Γλωσσικής Τεχνολογίας & Γλωσσικά βοηθήματα.

Ποίηση & Poem Hunter: ΔΩΡΕΑΝ αυτοέκδοση και προώθηση ποιημάτων, κριτικές βιβλίων και προβολή τους.

Socialoomph – Αυτοματισμοί & προγραμματισμοί αναρτήσεων (blog, κοινωνικά δίκτυα, κλπ.)

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

ProWritingAid – Δωρεάν «έξυπνος» online επεξεργαστής ψηφιακών κειμένων.

Polldaddy – Διαδικτυακό »εργαλείο» για έρευνες, ψηφοφορίες, ερωτηματολόγια

Bonsai Stories: ΔΩΡΕΑΝ προώθηση βιβλίων, κριτικές, προτάσεις, διαγωνισμοί και κληρώσεις.

interactive books

Κάνοντας το ebook σας διαδραστικό!

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Εκδότης βιβλίων, ψηφιακών και έντυπων, και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Γραφιστική, την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

29 Responses to Πως να εκδώσεις δωρεάν ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (2019)

 • Καλημέρα, είμαι Έλληνας υπήκοος αλλά με δηλωμένο επάγγελμα εκδότη στην Ισπανία (όπου και μένω και φορολογούμαι) και εκδίδω βιβλία στα αγγλικά μέσω Amazon (μπέρδεμα!) – μέχρι στιγμής με δικά τους (δωρεάν) ISBNs.

  Βλέπω ότι κατά την εγγραφή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ζητάνε σύνδεση με το TaxisNet. Για ποιό λόγο? Εννοώ… από τη στιγμή που εγώ είμαι επαγγελματιάς και φορολογούμενος Ισπανίας, θα μπορούσε αυτό να μού δημιουργήσει θέματα με την ελληνικά εφορία (να θεωρηθεί, ας πούμε, ότι ασκώ επάγγελμα στην Ελλάδα – πράγμα το οποίο δεν ισχύει).

  Θα ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε γνώμη…

  • Καλησπέρα και σ’ εσάς. Αφού είστε Ισπανός φορολογούμενος για ποιο λόγο να ζητάτε από την Ελληνική και όχι από την Ισπανική βιβλιοθήκη το ISBN?

   Το από ποια χώρα θα εκδοθεί το νούμερο δεν σημαίνει πως κατοχυρώνεται ως τέτοιο το βιβλίο σας (Ελληνικό ή Ισπανικό, στη συγκεκριμένη ερώτηση). Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως μεταφράζεται ο όρος ISBN (International Standard Book Number), δλδ. ΔΙΕΘΝΗΣ πρότυπος αριθμός βιβλίου. Αυτός είναι ο «αριθμός ταυτότητας» του βιβλίου, που μετατρέπεται σε barcode (από τον εκδότη ή αυτοεκδότη ή εταιρία αυτοέκδοσης) και χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του προϊόντος (όπως και όλων των φυσικών προϊόντων) από ταμειακές μηχανές από τα καταστήματα που τα πουλάνε. Συνεπώς θα πρέπει να πωλείται κάπου νόμιμα, αλλιώς δεν χρειάζεται καθόλου, εάν τα πουλάτε χέρι με χέρι. Τα ψηφιακά προϊόντα, δλδ. eBooks, audiobooks (όχι τα CDs & DVDs) δεν χρειάζονται ISBN, γιατί δεν είναι φυσικά προϊόντα, οπότε τότε θα πωλούνταν από καταστήματα με ταμειακή μηχανή, αλλά αγοράζονται με την μέθοδο του κατεβάσματος (download).

   Επειδή τόσα χρόνια ζητούσε ο καθένας συγγραφέας ISBN γιατί ήθελε να «φαίνεται» επίσημη η έκδοση του βιβλίο του (ή δεν γνώριζαν καν τι ακριβώς είναι και γιατί χρειάζεται), αλλά δεν πουλιόταν ποτέ σε κανένα κατάστημα φυσικό, γέμισε ο κόσμος άκυρα νούμερα, και η Βιβλιοθήκη εφάρμοσε το μέσω taxis για να μπορούν να το αιτούνται ΜΟΝΟ επαγγελματίες.
   Εάν δηλώνετε στην αίτηση πως θα διακινείται μέσω τρίτης εταιρίας αυτοέκδοσης – υπάρχει πεδίο για να το συμπληρώσεις – δεν χρειάζεται να ανεβάσεις ούτε σφραγίδα, αφού θα θεωρείται αυτή (η εταιρία) ως εκδότης του βιβλίου.
   Αν θέλετε να εκδίδετε βιβλία στη Ισπανία, και αφού έχετε ήδη επάγγελμα εκδότη, μόνο από εκεί μπορείτε να το εκδώσετε.
   Μία άλλη λύση είναι να συνεργάζεστε με εκδότη από την Ελλάδα, για να παίρνει αυτός τα νούμερα, ή αλλιώς να παίρνετε τα δωρεάν που παρέχουν οι εταιρίες – όπως η Amazon -, που δεν είναι καθόλου «μπέρδεμα» όπως λέτε, απλά, εκδότης σας θεωρείται πλέον η κάθε Amazon και δεν μπορείτε να το εμπορεύεστε από οπουδήποτε αλλού, πλην της εταιρίας αυτής, όπως θα μπορείτε να το εμπορεύεστε από όπου θα θέλετε εάν είναι στο όνομα το δικό σας. Επίσης, εάν το ανεβάσετε/εμπορεύεστε και από πολλές εταιρίες, θα πρέπει να παίρνετε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ νούμερο για την καθεμία – ή ΑΠΟ την καθεμία.

   Μην μπερδεύετε την εφορία, δεν έχει να κάνει με αυτή, αλλά με τις Εθνικές Βιβλιοθήκες. Η εφορία θα ελέγξει (αν ελέγξει) τις πωλήσεις του βιβλίου μέσω άλλων ελεγκτικών μηχανισμών της και όχι από τα ISBNs που έχουν καταχωρηθεί σε αυτές (βιβλιοθήκες). Ο νόμος που θα σας «τιμωρήσει» δεν είναι φορολογικός αλλά του παράνομου εμπορίου. Προσέξτε λοιπόν να εκδίδετε isbn, ΜΟΝΟ για βιβλία που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα πωλούνται κάπου νόμιμα, και όχι στις απλές αυτοεκδόσεις που κάνουν οι ΜΗ επαγγελματίες συγγραφείς, και αν δεν είστε επαγγελματίας ΠΡΕΠΕΙ να παίρνετε τα δωρεάν ISBNs που παρέχουν οι εταιρίες αυτοέκδοσης, όπως η Amazon, και όλες οι άλλες που θα βρείτε και μέσα στο blog αυτό.

 • Καλησπέρα Δήμο. Προς το παρόν γράφω στα αγγλικά και εκδίδω τη δουλειά μου μέσω Amazon και Draft2Digital διεθνώς, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή. Τώρα θέλω να εκδόσω ένα βιβλίο στα αγγλικά πάλι, αλλά και σε έντυπη μορφή μέσω την υπηρεσιών του Amazon, itunes, B&N κτλ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ISBN που εκδόθηκε από Ελλάδα για πωλήσεις που μπορεί να γίνουν από όλα τα υποκαταστήματα του Amazon ανά τον κόσμο (amazon.com, amazon.co.uk, itunes.com, kobo.com κτλ);

  Επίσης, μιας και θα χρειαστούν 3 ISBN κάθε διαφορετική μορφή του βιβλίου μου (1 ηλεκτρονική και μάλλον 2 έντυπες), υπάρχει περίπτωση να μου εγκρίνουν λιγότερα ISBN από όσα ζητήσω;

  Ευχαριστώ!

  • Καλησπέρα Χρίστο. Θα σου εγκρίνουν όλα τα βιβλία, αρκεί να δηλώσεις στην αίτηση πως θα πωλούνται από αυτή την εταιρία, αλλιώς πρέπει να είσαι επαγγελματίας συγγραφέας. Εάν τους πας ύστερα και τα αντίγραφα που ζητάνε, δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα ποτέ.

 • Επί μακρόν γράφω ποιήματα Εθνικά Λαϊκά Λυρισμός και κοιτάω να τα εκδόσει κάποιος στην Ελλάδα, για να πάρεις τοISBN από την εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα πρέπει να καταβάλει κάνεις φυσικό αντίγραφο πρίν τυπωθεί, και στην περίπτωση αν περιέχει εικόνες στα φύλλα του τι γίνεται? είναι το ίδιο isbn.

  • Ναι, χρειάζεται να καταβάλεις φυσικό αντίγραφο υποχρεωτικά. Για τα ψηφιακά βιβλία θέλουν 3 cd, που να περιέχουν, το ψηφιακό αρχείο, μία μικρή φωτο του εξώφυλλου (τυπωμένη) όπου να αναγράφεται ο τίτλος, ο συγγραφέας και το isbn που θα έχεις ήδη πάρει.
   ……………
   α) τα CD,DVD κλπ θα κατατίθενται σε σκληρή θήκη με τυπωμένο εξώφυλλο, όπου θα φαίνεται το ISBN, ο τίτλος, ο εκδότης, ο τόπος έκδοσης και η χρονολογία.
   β) Τα ίδια τα CD/DVD θα φέρουν τυποποιημένη εκτύπωση, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία.
   …………
   Για τα φωτο-βιβλία παίρνεις πάλι ISBN, όχι κάτι άλλο.

 • Καλησπερα,ισως ειναι λιγο ανοητη η ερωτηση…μπορω να στειλω τα αντιγραφα η το cd με τα εργα μου με το ταχυδρομειο; πρεπει να τα στειλω ξεχωριστα για να τα καταχωρισουν η μπορω και ολα μαζι;

  • Μπορείς να τα στείλεις και ταχυδρομικά, εάν δεν φοβάσαι μην χαθούν. Μπορείς να το τσεκάρεις τηλεφωνικά, ύστερα:
   Ελληνικό Κέντρο ISBN
   EBE – Γραφείο ISBN, Υπεύθυνη: κα Σταυρούλα Βερβενιώτου, Λεωφ.Αθηνών 31-33 & Σπ.Πάτση 12, Αθήνα Τ.Κ. 10447
   τηλ. 210 3470117, 210 3470335, 210 3470551, 210 3470767, 210 3470330 fax 2103608141
   e-mail: isbn@nlg.gr & verveniotou@nlg.gr

   Για τα ψηφιακά βιβλία, γράφουν:
   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
   Η ΕΒΕ θα δέχεται το ηλεκτρονικό υλικό (CD, DVD κλπ) μόνο σε μορφή όμοια με εκείνη του εμπορίου, δηλαδή:
   α) τα CD,DVD κλπ θα κατατίθενται σε σκληρή θήκη με τυπωμένο εξώφυλλο, όπου θα φαίνεται το ISBN, ο τίτλος, ο εκδότης, ο τόπος έκδοσης και η χρονολογία.
   β) Τα ίδια τα CD/DVD θα φέρουν τυποποιημένη εκτύπωση, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία.

 • Καλημέρα Δήμο! Στο βίντεο για την αίτηση δε γίνεται κάποιο σχόλιο για το θεμα της ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ, που απο οτι βλέπω είναι υποχρεωτικό για να ανοίξεις λογαριασμό. Μπορείς να μας πεις αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμμένο φορμά που πρέπει να ακολουθήσουμε και τι πρέπει να γράψουμε (εφόσον πρόκειται για αυτοεκδοση);

  • Καλησπέρα! Η σφραγίδα είναι υποχρεωτική εάν είσαι συγγραφέας κατ’ επάγγελμα. Αν δεν είσαι, να γράφεις στο ανάλογο πεδίο ΠΟΥ θα το πουλάς, εάν το ανεβάσεις σε εταιρία αυτοέκδοσης. Πάρε καλύτερα τα δωρεάν που δίνουν οι εταιρίες.

   • Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση και εμπεριστατομενη απαντηση! Μια υποερωτηση αν δεν γινομαι κουραστικος ομως, τι εννοουμε με το ‘συγγραφεας απο επαγγελμα’; Πώς οριζεται αυτο; Εγω το ρωταω γιατι για δικα μου εργα προκειται να ζητησω ISBN.

    • Εννοώ το να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος ως συγγραφέας, οπότε να έχεις «παροχής υπηρεσιών» άρα και σφραγίδα, για να τους την στείλεις σε ψηφιακό αρχείο. Μπορείς να το δηλώσεις στο ανάλογο πεδίο της αίτησης ότι θα διακινείται από την εταιρία αυτοέκδοσης που θα το ανεβάσεις, οπότε θεωρείται αυτή ο εκδότης.
     Εγώ ΔΕΝ έχω έναρξη ως συγγραφέας, ακόμα…δηλώνω τα εισοδήματα από τις πωλήσεις ως «εισόδημα από το εξωτερικό», αφού πουλάω ΜΟΝΟ μέσω ξένων εταιριών, όπως οι Amazon, Createspace, Blurb, Kobo κ.α. και παίρνω τα δωρεάν νούμερα που δίνουν αυτές.

    • Ευχαριστώ και πάλι! Δέχτηκε το σύστημα την αίτηση…αλλά (λογω άλλου πρακτικου προβληματος που προεκυψε) εχω θέμα με το πώς και ποτε θα βγει το βιβλιο. Σκέφτηκα να το βγάλω πρωτα ως ebook. Ως εκτυπωμενο παιρνει αλλο ISBN? Και κατι τελευταιο…ισχυει το οτι αν ΔΕΝ κανω αιτηση ISBN σε δυο μερες απο την εγγραφα θα μου σβησουν το λογαριασμο;

     • Το κάθε βιβλίο, σε κάθε μορφή ξεχωριστά, παίρνει άλλο αριθμό, καθώς και σε κάθε έκδοσή του. Δεν μπορώ να σου προτείνω τη μορφή που πρέπει να επιλέξεις, γιατί είναι καθαρά θέμα δικό σου το αν θες πρώτα το έντυπο ή το ψηφιακό. Θα σου πω μόνο πως εγώ ξεκίνησα από τα ψηφιακά, πιο πολύ για να δω το τι ενδιαφέρον και ανταπόκριση θα υπήρχε και για να εξοικειωθώ με τις διαδικασίες.
      Για το 2 ημέρες δεν το έχω τσεκάρει. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις τη διαγραφή σου. Ανέβασε μία αίτηση για ένα βιβλίο, κι ας μην το’ χεις έτοιμο ακόμα, για να κατοχυρώσεις τον λογαριασμό σου, αν τον έχεις ανοίξει ήδη…Πρόσεξε μόνο να είσαι επαγγελματίας συγγραφέας.

   • Γεια σου Δήμο. Ονομάζομαι Γιώργος. Θα ήθελα πολύ να μου πεις γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς σφραγίδα. Δεν έχω βάλει σφραγίδα γιατί απλά δεν έχω και μου λέει πως πρέπει να βάλω σφραγίδα αναγκαστικά, διαφορετικά δεν μπορώ να συνεχίσω. Ευχαριστώ πολύ.

    • Γεια σου Γιώργο!
     Εάν πατήσεις το «ΟΚ», συνεχίζεις κανονικά. Θα πρέπει όμως να ξέρεις πως θα θεωρηθείς παράνομος εάν δεν είσαι επαγγελματίας συγγραφέας ή αν δεν δηλώνεις στην αίτηση σε ποια εταιρία θα το αυτοεκδώσεις.

 • Αν ενα βιβλίο που προορίζεται για δωρεάν διανομή και εχει iSBN είναι απαραίτητο να εχει και barcode (μετατροπή του isbn σε barcode)???

  • Αν μιλάς για διανομή μέσω ίντερνετ, τα ψηφιακά βιβλία δεν χρειάζονται υποχρεωτικά, έτσι κι αλλιώς, ISBN. Τα έντυπα, θέλουν. Τώρα, αν με ρωτάς για την περίπτωση που θα το διακινείς (το έντυπο) μόνη σου χέρι με χέρι, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα. Αν το διανέμουν τρίτοι, τότε θα τυπώνουν αυτοί το νούμερο, σε μορφή barcode.

 • Καλησπέρα Δήμο! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις σημαντικές πληροφορίες που μας δίνεις. Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το τι γίνεται στην περίπτωση που εκδώσουμε ένα e-book το οποίο θα είναι συλλογική προσπάθεια και όχι αποτέλεσμα ενός συγγραφέα. Στην εγγραφή του εκδότη για να πάρουμε δωρεάν isbn, ποιανού τα στοιχεία θα συμπληρωθούν; Επίσης αν το e-book πρόκειται να διανεμηθεί δωρεάν στο διαδίκτυο, είναι απαραίτητο να πάρει isbn;

  • Καλησπέρα Σάββα. Χαίρομαι που είναι χρήσιμες οι πληροφορίες του blog! Σε ότι αφορά στον εκδότη, κάθε βιβλίο μπορεί να έχει μόνο έναν εκδότη. Οι συγγραφείς όμως μπορούν να είναι περισσότεροι, συμπληρώνοντας την ιδιότητα και το όνομα του καθενός ξεχωριστά στα πλαίσια που αναγράφουμε τους συντελεστές, προσθέτοντας νέο συντελεστή πατώντας το τετράγωνο με το [+], σε περίπτωση που είναι τα ονόματά τους καταχωρημένα. Αν κάποιοι δεν έχουν καταχωρηθεί ποτέ υπό την ιδιότητα του συγγραφέα δεν θα εμφανίζονται αυτόματα το όνομά τους, οπότε τους προσθέτεις στο από κάτω πλαίσιο που γράφει «Άλλοι συντελεστές/φορείς». Τέλος, το ISBN δεν είναι υποχρεωτικό για έκδοση e-book. Στην Amazon π.χ., αλλά και σε άλλα ηλ/κα βιβλιοπωλεία του εξωτερικού δεν είναι απαραίτητο. Αν όμως πάρεις τον αριθμό από την δική μας βιβλιοθήκη θα πρέπει να δηλώνεις στην αίτηση σε ποια εταιρία θα πωλείται (ζητάνε το url).

 • Καλησπέρα. Αναφέρεις ότι υπάρχει ένας όρος για κατάθεση αντιγράφων στην εθνική βιβλιοθήκη. Στο βίντεο φαίνεται ότι ζητάν αντίγραφα μόνο στην περίπτωση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Λες όμως και για έντυπα κάτι. Μπορείς να διευκρινήσεις το σε ποια είδη είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταθέσουμε;
  Ευχαριστώ!

  • Ναι Κατερίνα, δε το εξήγησα επαρκώς, συγνώμη. Πρέπει να στέλνουμε από όλα τα είδη τα αντίτυπα/αντίγραφα που ζητάνε.

 • Καλημέρα Δήμο. Πρόσεξα πως στην createspace προσφέρουν κι εκεί δωρεάν ISBN. Δεν θα είναι καλύτερα να το πάρουμε από αυτούς αντί για την βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ειδικά εάν πουλάμε παγκοσμίως; Χαιρετώ!

  • Καλά το πρόσεξες, μόνο να θυμάσαι πως αν πάρεις το δικό τους ISBN δε θα μπορέσεις να εκδώσεις σε άλλη εταιρία με το ίδιο νούμερο, είτε διαδικτυακή, είτε σε φυσικό εκδοτικό οίκο, χωρίς να εκδώσεις νέο αριθμό.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

ebay store

Λευκό Μελάνι - ebay

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube