Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

4 εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία – Print on Demand

 

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

 

“Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) είναι η διαδικασία κατά την οποία, ένας επισκέπτης που έχει κατευθυνθεί στη σελίδα παρουσίασης/πώλησης του βιβλίου μου –στην όποια πλατφόρμα/εταιρία αυτοέκδοσης PoD έχω επιλέξει– μπορεί να παραγγείλει 1 (ένα) και μόνο αντίτυπό του, ή και περισσότερα.
Μετά την αυτοματοποιημένη πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ή paypal (όχι σε όλες) το βιβλίο που παραγγέλθηκε εκτυπώνεται ψηφιακά σε σύντομο χρόνο και ύστερα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην χώρα και στη διεύθυνση του αγοραστή.

 

Με τον τρόπο/μέθοδο αυτό, ο συγραφέας/αυτοεκδότης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει – προκαταβολικά ή εκ των υστέρων – ούτε ένα ευρώ για την όλη διαδικασία. Η Εταιρία λαμβάνει την παραγγελία από τον ΕΝΑ πελάτη, πληρώνεται, εκτυπώνει το βιβλίο –βάση των αρχείων που εσύ θα έχεις αρχικά ανεβάσει σε αυτούς-, το συσκευάζει, το ταχυδρομεί, και τέλος σου καταθέτει το ποσοστό κέδρους σου στην τράπεζα που έχεις επιλέξει.

 

Η “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” ενδείκνυται για βιβλία που πρέπει να τυπωθούν μεμονωμένα ή σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, εκτός της κατά μονάδα πώλησης του βιβλίου του, ο κάθε εκδότης (εσύ) έχει και την ευκαιρία να παραγγείλει μικρές (ή και μεγάλες) ποσότητες αντιτύπων – με τιμή χονδρική και εξαιρετικά ανταγωνιστική, σε σχέση με το συνολικό κόστος εκτύπωσης και μεταφοράς από ένα Ελληνικό τυπογραφείο – με σκοπό να τα εμπορευθεί μόνος του στην Ελληνική αγορά.

 

Το συνολικό κόστος (εκτύπωση-συσκευασία-διανομή/μεταφορά) ποικίλει από εταιρία σε εταιρία. Το ποιο σύνηθες φαινόμενο είναι η χαμηλή κοστολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υψηλή χρέωση στα μεταφορικά ή τα τέλη συσκευασίας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της “ψαλίδας” –ακόμα και της εξίσωσης των τελικών συνόλων- μεταξύ όλων των γνωστών εταιριών του εξωτερικού.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο χρόνο παράδοσης, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 32 ημερών, με ανάλογο κόστος. Υπάρχει βέβαια αυτή η επιλογή, και στον ΕΝΑ αγοραστή, και στο συγγραφέα/εκδότη που θα παραγγείλει ποσότητα αντίτυπων.

 

Ο αριθμός των εταιριών αυτοέκδοσης για PoD είναι αρκετά μεγάλος.

Κάποιες όμως από αυτές δεν συνδιαλέγονται με τις Ελληνικές τράπεζες, κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα στις περιγραφές και τους τίτλους που εμφανίζουν μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία τους και κάποιες δεν αποδέχονται την Ελληνική γλώσσα ούτε στα εσωτερικά κείμενα του βιβλίου, πράγμα που μας αναγκάζει να τα γράφουμε ή να τα μεταφράζουμε στα Αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα, γενικά. 

 

 

Αυτό, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μας λύνουν πλέον οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ!!

 

Έχοντας εισακούσει τα παράπονα των Ελλήνων συγγραφέων για την άρνηση της Ελληνικής γλώσσας από μερικές εταιρίες αυτοέκδοσης του εξωτερικού, όπως και το σχετικά μεγάλο κόστος των μεταφορικών από την έδρα των εταιριών (συνήθως είναι στις ΗΠΑ), οι Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ προχώρησαν σε μια κίνηση…”ματ”.

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενέταξαν στις μεθόδους τους  για την έκδοση βιβλίων ΚΑΙ τη μέθοδο “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD), και είναι διαθέσιμη ως μία εκ των πολλών επιλογών έκδοσης ή αυτοέκδοσης των βιβλίων των Ελλήνων συγγραφέων. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς μεγάλα έξοδα μεταφορικών –τα οποία θα αύξαναν την τελική/λιανική τιμή του βιβλίου-, αλλά και μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης των παραγγελθέντων βιβλίων σε λίγες μέρες –έναντι των 2 ή και 3 εβδομάδων που κάνουν για να παραδοθούν από τις εταιρίες του εξωτερικού, π.χ. στην Ελλάδα, από Amazon Αμερικής (ΗΠΑ)- κ.ά.

 

Ο στόχος της “Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης” όλα τα χρονιά της ύπαρξής της (από το 2014) ήταν η έγκυρη και πλήρης –κατά το δυνατόν- ενημέρωση των Ελλήνων λογοτεχνών σχετικά με τις μεθόδους αυτοέκδοσης και τις δυνατότητες της. Παράλληλα, οι βοήθειες των επαγγελματιών συνεργατών μας προς τους συγγραφείς που αποφάσισαν να εισέλθουν στον στίβο της αυτοέκδοσης, ήταν καθοριστικής σημασίας στην επιτάχυνση και αρτιότητα της όλης διαδικασίας της αυτοέκδοσης του/των βιβλίων τους.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το βίντεο/άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στις 3 εταιρίες/πλατφόρμες αυτοέκδοσης του εξωτερικού για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) -amazon, blurb, lulu- με τις οποίες μπορείς σήμερα να εκτυπώσεις, να εμπορευθείς και να προωθήσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

Η τέταρτη επιλογή σου για “Εκτύπωση κατά Παραγγελία”, δλδ. με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό βίντεο, σύντομα…


Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand – PoD) με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, από ΕΔΩ: https://lefkomelani.gr/print-on-demand-in-greece-ekdoseis-lefko-melani/

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά ΆρθραΣχετικά Άρθρα

 

Δοκίμασε μόνος σου τους παρακάτω υπολογιστές κόστους των 3 εταιριών…

#amazon, #blurb, #lulu

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟIΗΣΗ: Στο παρακάτω βίντεο, αναφέρω και την Ingram Spark, η οποία δεν συνεργάζεται τελικά με την Ελλάδα, γενικώς. Συνεπώς, 3 είναι οι εταιρίες που υπάρχουν σήμερα, το 2021. 

 

Lulu

Lulu – Εκτυπώστε τα βιβλία σας (σκληρό εξώφυλλο) ΔΩΡΕΑΝ με την Lulu – 2017

KDP cover 2

Πως να εκδώσεις ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με την Amazon KDP Select (2015)

Gumroad – Πούλησε τα ψηφιακά βιβλία σου με την Gumroad

“Createspace can publish eBooks as well as hard copies of your eBook”

Οι 2 κορυφαίες ιστοσελίδες για να εκτυπώστε ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο σας – 2020

9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook! copy

Smashwords – 9η ετήσια εβδομάδα ανάγνωσης και προώθησης ebook!

Smashwords – Ο έλεγχος των τιμών είναι τώρα στα χέρια σου! Παγκόσμιες τιμολογήσεις (Global Pricing Control)

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #1 – Προώθηση & Διαφήμιση των βιβλίων σου / Λίστες Αγγλόφωνων ιστοσελίδων για Book Promotion

kobo-top-header

Kobo – Αυτοεκδώστε ΔΩΡΕΑΝ τα ψηφιακά βιβλία σας με την Kobo Writing Life

Amazon

Πως να αυτοεκδώσω δωρεάν το έντυπο βιβλίο μου στην Amazon με τη μέθοδο της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία (Print on Demand) – 2018

blurb 2

Blurb – Εκτύπωση των βιβλίων σου κατά παραγγελία (P.O.D)

Platforms

Επιλέγοντας την πλατφόρμα αυτοέκδοσης που σας ταιριάζει

Kindle Scout – Πως να κερδίσεις πενταετές συμβόλαιο έκδοσης του βιβλίου σου με την Amazon

Google Books – Προώθηση των βιβλίων σας μέσα από το Google Play.

flipsnack

Flip Book – Πως να φτιάξετε ένα Flip Book με την Flipsnack

Αυτοέκδοση βιβλίου – Διαφήμιση & κοινωνικά δίκτυα

Πως να κερδίσεις χρήματα με την Amazon, ακόμα και χωρίς δικό σου βιβλίο? (Marketing Services, Sellers, Assosiates, KDP Select)

ebook

Κριτικές των 4 κορυφαίων Αυτοεκδοτικών Εταιριών

Γράψε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Γράψε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα κείμενα του βιβλίου και το Audiobook σου, χωρίς να πληκτρολογήσεις…ούτε λέξη!

Η δουλειά που έχει να κάνει ένας συγγραφέας, είναι: να γράψει το κείμενο του βιβλίου του σε ένα χαρτί & να το ψηφιοποιήσει (δακτυλογραφήσει) σε ένα αρχείο word.
Αν όμως θέλει να δημιουργήσει και ένα ηχο-βιβλίο (audiobook) θα πρέπει να κάνει και μία ακόμα εργασία, αυτή της ηχογράφησης.
Υπάρχει άραγε τρόπος να κάνεις ταυτόχρονα, και την ηχογράφηση του audiobook μας και την δακτυλογράφηση του κειμένου του βιβλίου σου, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πληκτρολογήσεις ούτε λέξη;

3 comments
recordcast

RecordCast – ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή Οθόνης, Webcam και Ήχου, χωρίς εγκατάσταση!

Το RecordCast είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή εγγραφής οθόνης που βασίζεται στον ιστό (cloud) και βοηθά τον καθένα να δημιουργήσει γρήγορα μια παρουσίαση του/των βιβλίων του, εκπαιδευτικούς οδηγούς, να καταγράψει ένα μάθημα ή ακόμη και να εξηγήσει τη λειτουργία μιας εφαρμογής, χωρίς εγκατάσταση λογισμικού!!!

1 comment
My persona

Make my Persona: Σκιαγράφησε τον ιδανικό πελάτη σου, και πολλά άλλα εργαλεία!

Μαθαίνοντας για τον ιδανικό πελάτη σου -τις προκλήσεις, τους στόχους, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά τους κ.ο.κ.- σε βοηθά να ορίσεις μια στρατηγική που θα προσελκύσει τους πιο αξιόλογους επισκέπτες στις σελίδες πώλησης του/των βιβλίων σου, και, εν τέλη, να καθορίσει τους πελάτες σου.

5 comments
Δημιούργησε δωρεάν το online βιογραφικό με όλα τα link σου

Linktree – Δημιούργησε δωρεάν ένα online βιογραφικό με όλα τα link σου.

Μέσα στη “θάλασσα” των διαδικτυακών συνδέσμων που ο καθένας συγγραφέας έχει πλέον στην κατοχή του, είτε από το/τα blog του, είτε από τη συγγραφική ιστοσελίδα του, μέχρι και το e-Shop του, είτε από τα πολλά και διάφορα κοινωνικά δίκτυα, το να “χαθεί” το όνομά του είναι πολύ εύκολο…

2 comments
BookOis

Bookois: ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικό δίκτυο για συγγραφείς & πλατφόρμα προώθησης βιβλίου και συγγραφέα/αυτοεκδότη.

Το Bookois είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για συγγραφείς. Οι αναγνώστες μπορούν να ακολουθούν συγγραφείς και να βρίσκουν εύκολα βιβλία που δημοσιεύονται από αυτούς, και άλλους. Οι συγγραφείς μπορούν να δημοσιεύουν βιβλία, βίντεο, τρέιλερ βιβλίων, δελτία τύπου, άρθρα και ποιήματα. Οι δημοσιεύσεις των συγγραφέων θα κοινοποιούνται στους αναγνώστες που τους ακολουθούν.

4 comments

Φτιάξε τις δικές σου ελληνικές και ξενόγλωσσες ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

Για εμάς τους αυτοεκδότες, συχνά, μας διαφεύγει της πρέπουσας προσοχής ένα ζήτημα, κυρίως από αισθητικής οπτικής. Και αυτό είναι συνήθως η αγορά μίας γραμματοσειράς, όπως την επιθυμούμε.
Αυτό το γεγονός και μόνο, το ότι έχουμε σήμερα τη δυνατότητα, μέσα από μία τεράστια γκάμα επιλογών ανάμεσα από εκατομμύρια εμπορικές γραμματοσειρές και σε εκατοντάδες γλώσσες…

4 comments
Forum

Δημιουργία κοινότητας (Forum) ΔΩΡΕΑΝ και προώθηση βιβλίων & συγγραφέων.

Σαν αυτοεκδότες, οφείλουμε στον εαυτό μας να χρησιμοποιήσουμε με σοφία και πίστη τα εργαλεία που θα επιλέξουμε για την προώθηση των βιβλίων μας, αλλά, κυρίως, για την προώθηση του ονόματός μας, τη γνωστή διαδικασία του Branding.
Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία, αλλά με αρκετές απαιτήσεις -κυρίως χρονικές- είναι ένα Forum.

2 comments
PayPal 2

PayPal – Πως να δημιουργήσω λογαριασμό στην PayPal

Η PayPal είναι πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω του Διαδικτύου.
Η PayPal χρησιμεύει ως ηλεκτρονική εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους, λόγου χάριν οι επιταγές και οι εντολές πληρωμών…

4 comments
Web Radio3

Web Radio: Απόκτησε εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ τον δικό σου Διαδικτυακό Ραδιοφωνικό Σταθμό.

Μέσα στο οπλοστάσιο του σύγχρονου συγγραφέα-αυτοεκδότη, ένα από τα δυνατότερα, χρησιμότερα και αποτελεσματικότερα όπλα του είναι και το Web Radio/Broadcasting, ή Ελληνιστί Ραδιόφωνο Διαδικτύου.
Με την χρήση του εργαλείου αυτού, το ζήτημα του να γίνει γνωστό -ή γνωστότερο- το συγγραφικό σου έργο γίνεται “παιχνιδάκι”.

2 comments
4 ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά εργαλεία για την ενίσχυση της προώθησης των βιβλίων σου2

4 ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά εργαλεία για την ενίσχυση της εγχώριας & παγκόσμιας προώθησης των βιβλίων σου.

Η χρήση όσο περισσότερων εργαλείων για την ενίσχυση της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας προώθησης των βιβλίων ενός συγγραφέα, αυτοεκδότη ή μη, είναι καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την εμπορική επιτυχία (ή όχι) του συγγράμματός του.

4 comments
google-classroom

Google Classroom: Δημιούργησε τους δικούς σου διαδραστικούς τόπους!!

Με την ίδια πλατφόρμα, οι συγγραφείς, ιδιαίτερα των non-fiction (μη φαντασίας/εκπαιδευτικά) βιβλίων, μπορούν να μεταδώσουν δωρεάν πληροφορίες στο ήδη υπάρχον ή στο δυνητικό αναγνωστικό κοινό τους με σκοπό την προώθηση του/των βιβλίων τους, να παρέχουν εκπαιδευτικές σειρές μαθημάτων, δωρεάν ή με πληρωμή, ή να δημιουργούν διαδραστικές “καταστάσεις” σε σχέση με τη θεματολογία του βιβλίου τους (ακόμα και οι συγγραφείς μυθιστορημάτων), ή ακόμα και ποιητικές διαδράσεις. 

3 comments

Trello: Πως να οργανώσεις τη συγγραφική σου δραστηριότητα, αλλά και τη ζωή σου!!

Το Trello χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους και επιχειρήσεις κάθε μέρα, ως ζωτικό μέρος της ροής εργασίας τους. Ενισχύστε την παραγωγικότητα σας ή της ομάδας σας και αποκτήστε τις διαχειριστικές ικανότητες που χρειάζεστε, χρησιμοποιώντας το organizer Trello.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Trello για κάθε είδος εργασίας που μπορεί να φανταστεί κανείς. Να μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα για το που να χρησιμοποιήσεις το Trello για να παραμείνεις οργανωμένος…

11 comments

Θέλεις να γνωρίσεις την οικονομικότερη & ευκολότερη μέθοδο αυτοέκδοσης έντυπων βιβλίων στην Ελλάδα;;;

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

[…] σας Βιβλίου ή του Εκτυπούμενου Κατά Παραγγελία / Print on Demand (στο γραμματοκιβώτιο του e-mail σας ή σε ιστοσελίδες και […]

[…] από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης βιβλίων στο διαδίκτυο είναι η Lulu. Εκτός του ότι είναι η […]

[…] ανεβάσεις τα βιβλία σου μόνο στην/στις πλατφόρμες αυτοέκδοσης που σε εξυπηρετούν ουσιαστικά. [Παράδειγμα: Να μην […]

[…] ανεβάσεις τα βιβλία σου μόνο στην/στις πλατφόρμες αυτοέκδοσης που σε εξυπηρετούν ουσιαστικά. [Παράδειγμα: Να μην […]

Ιάκωβος (@jack)

Η Lulu είναι πανάκριβη πάντως. Καλά θυμόσουνα τα 14€ μεταφορικά, 15$ συγκεκριμένα μου κόστισε εμένα πριν 6 μήνες το proof. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά εγώ πήγα στην createspace πια, μεγάλες διαφορές. Θα δοκιμάσω και την ingramspark ίσως. Καλή χρονιά να έχουμε!

Βάσια (@vasia)

Χρόνια πολλά Δήμο! Ευχαριστώ που και φέτος συνεχίζεις να δίνεις τα φώτα σου, και σε μένα (1 χρόνο τώρα) και σε όσους νέους συγγραφείς ενδιαφέρονται να αυτοεκδώσουν.
Θέλω να πω, πως εμένα, για ασπρόμαυρο βιβλίο, μου έβγαλε φτηνότερη τιμή η Createspace για το ένα κομμάτι, ενώ για 10 και πάνω έβγαινε φτηνότερη η ingramspark.

Διομήδης (@diomidis)

Καλή χρονιά σε όλους. Δήμο, μπήκα στην ingramspark για να ανοίξω λογαριασμό και μου έβγαλε μήνυμα πως δεν συνεργάζονται με τις Ελληνικές τράπεζες.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι

 

Εγγραφή youtube

 

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση