Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Τα 5 μυστικά της αυτοέκδοσης παιδικών βιβλίων

Θυμάστε να έχετε διαβάσει τον Dr Seuss όταν ήσασταν παιδιά; Τις υπερμεγέθεις σελίδες, πλούσιες σε χρώματα και στυλιζαρισμένο κείμενο.

Θυμάστε να έχετε διαβάσει τον Dr Seuss…

Το χοντρό κάλυμμα που είναι λυγισμένο στις άκρες, σέρνεται και σφηνώνεται ανοικτό δεκάδες φορές. Τα δακτυλικά αποτυπώματα που μένουν στο γυαλιστερό χαρτί.

Τα παιδικά βιβλία περιέχουν μαγικά που σε άλλα βιβλία δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Είναι δυνατά, εύκολο να συσχετισθούν με χαρακτήρες που ταιριάζουν με έργα τέχνης και παρασέρνουν παιδιά και γονείς στην ιστορία.

 

Πως συλλαμβάνετε αυτή τη μαγεία για να γράψετε το δικό σας παιδικό βιβλίο;

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

1. Ξεκλειδώνοντας την ιστορία

 

Μην ξεχνάτε ότι μια παιδική ιστορία είναι μια ιστορία. Η βασική φόρμα στην οποία δουλεύετε, δεν αλλάζει. Μόνο μερικοί από τους κανόνες και τις προσδοκίες.

 

Έχοντας αυτό στο μυαλό, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρείτε τους κανόνες της αφήγησης. Ένα παιδικό βιβλίο, επίσης, χρειάζεται αρχή, μέση και τέλος. Το να δείχνεις είναι πιο σημαντικό από το να λες. Το να διαλέγετε ένα θέμα και να εμμένετε σε αυτό είναι επίσης μια αναγκαιότητα.

 

Το βασικό σχέδιο της ιστορίας σας δεν θα αλλάζει. Οπότε, ξεκινήστε όπως ένας οποιοσδήποτε παραμυθάς, με κάποιο περίγραμμα και βασικό σχέδιο χαρακτήρων. Χειριστείτε αυτό το παιδικό βιβλίο όπως ένα μυθιστόρημα ή ταινία ή οποιαδήποτε γραπτή δουλειά.

 

Τι είναι μοναδικό όσον αφορά τα παιδικά βιβλία;

 

Χαρακτήρες

 

Αδύναμοι χαρακτήρες θα καταστρέψουν οποιαδήποτε ιστορία, αλλά συγκεκριμένα, για ένα παιδικό βιβλίο, χρειάζεστε χαρακτήρες που εκμαιεύουν δυνατή και άμεση συναισθηματική αντίδραση. Αν το κοινό σας δεν συνδεθεί αμέσως με τον χαρακτήρα, δεν θα ενδιαφερθεί για την ιστορία.

Αφιερώστε ιδιαίτερο χρόνο στο να σκεφθείτε πως θα παρουσιάσετε τους χαρακτήρες σας.

Ενώ όλα τα στοιχεία του βιβλίου σας χρειάζονται προσοχή, αφιερώστε ιδιαίτερο χρόνο στο να σκεφθείτε πως θα παρουσιάσετε τους χαρακτήρες σας. Οι χαρακτήρες είναι αυτοί με τους οποίους οι αναγνώστες σας (τα παιδιά) θα συνδεθούν περισσότερο.

 

Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συνειδητά τη σύνδεση περισσότερο καθαρά απ’ ό,τι  θα μπορούσε ένας μυθιστοριογράφος.

Κι επειδή η ιστορία σας δεν θα έχει το μήκος ή το βάθος ενός μυθιστορήματος, η σύνδεση πρέπει να γίνει γρήγορα.

 

Εκπαίδευση (στόχοι)

 

Ξανά, κάθε βιβλίο πρέπει να έχει έναν καθαρό στόχο. Για ένα μυθιστόρημα, είναι η κορύφωση της πλοκής. Για τα απομνημονεύματα, είναι η αποκάλυψη μιας ζωής.

Για ένα παιδικό βιβλίο, αυτός ο στόχος είναι σχεδόν πάντα κάποιου είδους εκπαίδευση. Ακόμη κι αν το παιδικό σας βιβλίο επικεντρώνεται περισσότερο στην ψυχαγωγία παρά σε εκπαίδευση, η ενσωμάτωση εκπαιδευτικών στοιχείων θα βοηθήσει τα παιδιά να εμπλακούν με το περιεχόμενο. Και προσθέτει αξία, κάτι σημαντικό όσον αφορά την προώθηση των παιδικών σας βιβλίων.

 

Σχέδιο

 

Τα περισσότερα παιδικά βιβλία βασίζονται στις εικονογραφήσεις για να προχωρήσει η ιστορία, με το κείμενο να λειτουργεί ως συνοδευτικό συμπλήρωμα. Να θυμάστε επίσης ότι πάντα υπάρχει επιθυμία για ύπαρξη κάποιων εκπαιδευτικών στοιχείων και το κείμενο είναι ένας σημαντικός τρόπος να προστεθεί αυτό το περιεχόμενο.

Σκεφθείτε πώς θα διαβαστεί το βιβλίο – απευθύνεται σε παιδιά που θα το διαβάσουν μόνα τους; Ή έχετε ως στόχο παιδιά μικρότερης ηλικίας που θα τους το διαβάσουν οι γονείς ή οι δάσκαλοί τους; Και στις δυο περιπτώσεις, θα πρέπει να κάνετε τις εικονογραφήσεις εκπαιδευτικές και καθαρές και να συνοδεύονται από ένα εύκολο κείμενο.

 

2. Οικοδομώντας το βιβλίο

 

Ευτυχώς, αυτό είναι λίγο πιο εύκολο ν’αντιμετωπιστεί. Θα κοιτάζετε ένα ζευγάρι από διαφορετικά μεγέθη, που όλα χρησιμοποιούν το ίδιο σχέδιο.

 

Τα παιδικά βιβλία συνήθως χρησιμοποιούν μορφοποίηση 8.5″ x 11″ ή Α4 για ένα μεγάλο βιβλίο πορτρέτων ή χρησιμοποιούν μια τετράγωνη μορφοποίηση, συνήθως 8.5″ x 8.5″. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε εσωτερική εκτύπωση πλήρων χρωμάτων.

 

Το τελευταίο κρίσιμο κομμάτι του πραγματικού οικοδομήματος είναι η γραμματοσειρά. Δεν θέλω να πω κάτι οριστικό, γιατί ένα παιδικό βιβλίο είναι πολύ πιο ανοικτό από ένα μυθιστόρημα ή ένα βιβλίο με κείμενα υπό τον όρο των αποδεκτών γραμματοσειρών. Θα προτιμήσω καθαρές, sans-serif γραμματοσειρές, που είναι εύκολο να διαβαστούν και φαίνονται καλές σε μεγαλύτερα μεγέθη. Οι Helvetica και Gill Sans  είναι δύο γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται συχνά για το εσωτερικό.

 

Συγκρότηση

 

Γράφετε και εικονογραφείτε; Μόνο γράφετε; Είστε ένας εικονογράφος με ιδέες που θέλει να πάρουν σάρκα και οστά;

Από την αρχή του σχεδίου σας για το παιδικό σας βιβλίο, θα χρειαστείτε μια σταθερή ιδέα πως θα συνδυαστούν τα κομμάτια μεταξύ τους. Αν σχεδιάζετε να γράψετε και να εικονογραφήσετε, έχετε το πλεονέκτημα του να  ελέγχετε την σχεδίαση, αλλά πριν θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά τη δομή του βιβλίου σας.

 

Περισσότερο από ένα τυπικό βιβλίο, η σχεδίαση και ο προγραμματισμός είναι σημαντικοί στη δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου. Από πολλές απόψεις, η δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου είναι μια άσκηση effective content marketing (αποτελεσματική προώθηση περιεχομένου), επειδή οι διαφημιστές περιεχομένου γνωρίζουν, πως, το να προσελκύσεις και να διατηρήσεις την προσοχή κάποιου, χρειάζεται πλήρης σχεδιασμός και σκόπιμη εκτέλεση. Δεν θα έχετε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά να επεξεργαστείτε ή να εξερευνήσετε ιδέες. Συνοχή και διαύγεια είναι υψίστης σημασίας.

 

Γρήγορο σκαρίφημα κάποιων σημαντικών πλευρών ενός σχεδίου για παιδικό βιβλίο:

 

Πλοκή / Διάλογοι – Βάλτε λεπτομέρειες στις σκηνές, το περιβάλλον, τους χαρακτήρες. Προσέξτε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη κατεύθυνση της πλοκής και των διαλόγων.

 

Πίνακας Διάταξης Μόλις έχετε καταστρώσει τα βασικά στοιχεία, βάλτε τα σε πίνακα διάταξης για να οργανώσετε τις σελίδες. Ξεκινήστε σχεδιάζοντας την καλλιτεχνική πλευρά της σελίδας (ακόμη κι αν δεν έχετε εικονογράφηση, αυτή είναι μια καλή ιδέα). Χρειάζεστε μια πολύ καθαρή εικόνα από το πώς θα δείχνει η ιστορία σε αυτό το στάδιο.

 

Εικονογράφηση – η τέχνη στο παιδικό σας βιβλίο είναι ουσιώδης. Οι εικόνες θα προσελκύσουν την προσοχή των παιδιών και θα τα παρακινήσουν προς την ιστορία. Οπότε, δεν μπορείτε να αμελήσετε τις εικονογραφήσεις. Αν τις κάνετε μόνος σας, πάρτε όση περισσότερη εκπαίδευση μπορείτε σχετικά με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Αν προσλάβετε κάποιον, γνωρίστε τους καλλιτέχνες και βεβαιωθείτε πως θα δείτε αρκετά δείγματα δουλειάς τους πριν αποφασίσετε.

 

3. Λύνοντας το παζλ

 

Η δημιουργία ενός οποιουδήποτε βιβλίου είναι μια εξαντλητική διαδικασία. Τα παιδικά βιβλία είναι εξαντλητικά, καθώς ουσιαστικά αποτελούν ένα παζλ. Πρέπει να χειροτεχνήσετε όλο το περιεχόμενο, όπως ακριβώς οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά πρέπει να λύστε και το πρόβλημα: πως  το συναρμολογώ για έναν αναγνώστη, διαφορετικό από εμένα;

 

Διερεύνηση – δηλαδή, βασικά, η ανάγνωση άλλων παιδικών βιβλίων, ιδίως δημοφιλών. Παρέχει πολύτιμη ενόραση στο τι λειτουργεί καλά όσον αφορά τα παιδικά βιβλία. Σκεφθείτε πώς το βιβλίο πετυχαίνει αυτά τα τρία στοιχεία, καθώς το διαβάζετε:

  • Χαρακτήρες
  • Εκπαίδευση
  • Σχέδιο

Πως ο συγγραφέας κάνει τους χαρακτήρες να είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και συναρπαστικοί; Ποιο είναι το μήνυμα που μας μεταφέρει το βιβλίο; Πως λειτουργεί  το σχέδιο ώστε να εξυπηρετήσει και τον ήρωα και το μήνυμα;

 

 

Ανάμεσα σε αυτές τις απαιτήσεις, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το κάνετε διασκεδαστικό. Αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι το πιο δύσκολο. Έχετε ακούσει για κάποιο ζοφερό παιδικό βιβλίο; Μάλλον όχι. Μπορεί να αντιμετωπίζετε περίπλοκα ζητήματα, αλλά ο τόνος θα πρέπει να παραμένει ελαφρύς. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να χάσετε το κοινό σας.

 

4. Αυτοεκδώστε το Παιδικό σας βιβλίο

 

Όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι ωραίες και καλές. Πολλή δουλειά σίγουρα. Αλλά όχι ακατόρθωτη.

Τώρα θα πρέπει να το εκδώσετε!!!

Η αυτοέκδοση είναι μια καλή προοπτική επειδή μπορείτε να ελέγξετε όλες τις πλευρές του εγχειρήματός σας και να χρησιμοποιήσετε την εκτύπωση κατ’ απαίτηση (print on demand) για να κρατήσετε χαμηλά τα γενικά έξοδα της επιχείρησης. Η άλλη πλευρά είναι το κόστος για να ετοιμαστεί επακριβώς  το βιβλίο. Η πρόσληψη ενός εικονογράφου μπορεί να είναι πολύ ακριβή.

 

Παρ’όλα αυτά, μην αφήσετε αυτό να σας σταματήσει. Υπάρχουν αρκετές καταπληκτικές πηγές εκεί έξω. Η Κοινωνία Συγγραφέων & Εικονογράφων Παιδικών Βιβλίων (The Society of Children’s Book Writers and Illustrators US) είναι ένας ωραίος τόπος (αν γνωρίζετε την Αγγλική γλώσσα) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς πραγματικά προετοιμάζουμε παιδικά βιβλία και, ακόμη, προσφέρουν μια Γκαλερί Εικονογράφων για να βρείτε έναν εικονογράφο για το βιβλίο σας.

Το Συμβούλιο Παιδικών Βιβλίων (Children’s Book Council US) προσφέρει περισσότερα στον τομέα της προωθητικής βοήθειας, αλλά έχει επίσης έναν μεγάλο τομέα ‘Συχνών Ερωτήσεων’ για φιλόδοξους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

 

Όπως σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται με αυτενέργεια, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, αλλά αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τη δουλειά, η ανταμοιβή θα είναι τεράστια!

 

5. Πουλώντας το βιβλίο σας

 

Όπως και σε ένα μυθιστόρημα που έχει αυτοεκδοθεί, η πώληση ενός παιδικού βιβλίου θα είναι πιο επιτυχημένη αν μπορείτε να την κάνετε απευθείας μέσα από ένα δίκτυο αναγνωστών που ενδιαφέρονται ήδη.

 

Αυτό, μπορεί να γίνει πρόκληση, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι, ή μπορεί να χρειαστεί να ενισχύσετε τις επαφές με σχολεία ή ομάδες παιδιών, ή χρειάζεστε να αιχμαλωτίσετε ένα τοπικό ακροατήριο (όπως ένα βιβλιοπωλείο) που μπορείτε να μοχλεύσετε. Και οι δυο περιπτώσεις πιθανώς σημαίνουν πολλή δουλειά από μέρους σας.

 

Όμως, οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι του μυθιστοριογράφου όταν πωλούν μόνοι τους τα βιβλία. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια ανάγνωση (πάλι θα πρέπει να εγκαθιδρύσετε σχέσεις που θα μπορείτε να μοχλεύετε) στο τοπικό βιβλιοπωλείο ή τη βιβλιοθήκη και κυριολεκτικά να διαβάζετε το βιβλίο σας καθώς δείχνετε τις εικόνες. Αν είναι καλό, ξαφνικά έχετε μια ομάδα ενθουσιασμένων, με το βιβλίο σας, παιδιών το οποίο μεταφράζεται σε μια ομάδα γονιών ενθουσιασμένων με το βιβλίο σας.

 

Το να οδηγήσετε την κίνηση (traffic) προς ένα website για παραγγελίες μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Ο ακρογωνιαίος λίθος των προσπαθειών προώθησης των παιδικών σας βιβλίων θα είναι πάντα οι συνδέσεις σας – αυτές που έχετε καθιερώσει και αυτές που οικοδομείτε μέσα από τις αναγνώσεις/παρουσιάσεις σας.

 

Και το ευτυχισμένο τέλος….

 

Αν έχετε αφοσιωθεί στην ιστορία σας και είστε έτοιμοι να υποστηρίξετε τη δουλειά που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα παιδικό βιβλίο, η αυτοέκδοση είναι ένας ωραίος τρόπος να οδηγηθεί το βιβλίο στην εκτύπωση. Βάλτε τις ιδέες σας σε κίνηση, ξεκινήστε να βάζετε τις ιστορίες σε σελίδες και μοιραστείτε την ιστορία σας με ανυπόμονα νεαρά μυαλά που έχουν πολλά να μάθουν και λαχταρούν για ιστορίες!

 

Καλά ταξίδια!!!

 

 

Αυτοέκδωσε το δικό σου παραμύθι, με τις Εκδόσεις Λευκό Μελάνι !! 

 

AMAZON Print on Demand: Νέα Κοστολόγια για Αυτοέκδοση Βιβλίου με τη μέθοδο P.O.D.

Το μεγαθήριο της Amazon, πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές στα κοστολόγια των προς εκτύπωση κατά παραγγελία βιβλίων (Print on Demand).
Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις αναλυτικά όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αλλά και το ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες διαστάσεις και τύποι βιβλίων για να αυτοεκδώσεις το αριστούργημά σου.

0 comments

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Ένας “Δεκάλογος” από παγκοσμίως αναγνωρισμένους συγγραφείς, δημοσιογράφους κ.ά…
“Ποικιλομορφία σημαίνει επιβίωση. Αυτό ισχύει στη γεωργία. Ισχύει και στα χαρτοφυλάκια αποθεμάτων. Ισχύει και για τα πιάτα του δείπνου μας. Και ισχύει και για τις εκδόσεις. Επιβίωση ως συγγραφέας σημαίνει αγκάλιασμα της ποικιλίας από την αρχή”…

5 comments
Παραμύθι

Το λαϊκό παραμύθι ως λογοτεχνικό είδος (προφορική λαϊκή λογοτεχνία)

Βασικός στόχος στο παραμύθι είναι η περιγραφή της κοινής εμπειρίας της ανθρώπινης ύπαρξης, στο χώρο και στο χρόνο, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας. Μέσα από το παραμύθι μεταφέρονται στο χρόνο τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε τοποθεσίας (οι αντιλήψεις, οι δεισιδαιμονίες, ο τρόπος έκφρασης), συντηρώντας με αυτόν τον τρόπο τη λαϊκή…

1 comment
Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφήμιση βιβλίου.

Αν δεν μπορείτε πραγματικά να ξοδέψετε πολλά σε μια διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου, αφιερώστε κάποιο χρόνο για να το κάνετε μόνοι σας και εφαρμόστε αυτές τις 15 εντολές. Αν διαβάζετε εφημερίδες ή παρακολουθείτε τηλεόραση, γνωρίζετε ότι η διαφήμιση πουλάει. Αλλά ακόμα και έμπειροι άνθρωποι που κάνουν διαφήμιση…

6 comments
Η Ιατρός και συγγραφέας Χρυσή Ντελάκη, μιλάει για... όλα, με τον Δήμο Βελέντζα (thumb)

Η Ιατρός και συγγραφέας Χρυσή Ντελάκη, μιλάει για… όλα, με τον Δήμο Βελέντζα.

Ήταν την Πέμπτη το απόγευμα, όταν, επιτέλους, έγινε πραγματικότητα η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή συνάντησή μας με την Ιατρό και συγγραφέα Χρυσή Ντελάκη.

0 comments

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Αυτόν τον τρόπο (δλδ. την εργασία μέσω διαδικτύου), οι Αμερικάνοι το λένε Laptop Lifestyle, και είναι το στυλ ζωής και εργασίας που ζουν σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες συγγραφείς, καθώς και οι επιτυχημένοι marketers, και, γενικά, οι περισσότεροι από εκείνους που καταφέρνουν να βιοπορίζονται με οποιονδήποτε τρόπο μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζοντάς τους…

10 comments
epub reader

Lithium: Δωρεάν αναγνώστης Ebook για smartphones & tablets (Android)

Ο Lithium είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός αναγνώστης EPUB. Αν ψάχνετε για έναν απλό και μινιμαλιστικό αναγνώστη χωρίς πρόσθετα στοιχεία, εμπιστευτείτε την εφαρμογή Lithium για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. Όντας μια σχετικά νέα εφαρμογή, έχει λιγότερα χαρακτηριστικά (από τώρα), αλλά αναμένεται να φέρει περισσότερα στο μέλλον. Ο ηλεκτρονικός αναγνώστης Lithium έχει βασικές λειτουργίες όπως…

0 comments
Η Ελεάνα Τσακιροπούλου με τον Δήμο Βελέντζα

Η συγγραφέας Ελεάνα Τσακιροπούλου σε μια συζήτηση με τον Δήμο Βελέντζα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, με την συγγραφέα/φιλόλογο Ελεάνα Τσακιροπούλου, σε μία συνέντευξή της (βίντεο) στον Δήμο Βελέντζα!

0 comments
google-classroom

Google Classroom: Δημιούργησε τους δικούς σου διαδραστικούς τόπους!!

Με την ίδια πλατφόρμα, οι συγγραφείς, ιδιαίτερα των non-fiction (μη φαντασίας/εκπαιδευτικά) βιβλίων, μπορούν να μεταδώσουν δωρεάν πληροφορίες στο ήδη υπάρχον ή στο δυνητικό αναγνωστικό κοινό τους με σκοπό την προώθηση του/των βιβλίων τους, να παρέχουν εκπαιδευτικές σειρές μαθημάτων, δωρεάν ή με πληρωμή, ή να δημιουργούν διαδραστικές “καταστάσεις” σε σχέση με τη θεματολογία του βιβλίου τους (ακόμα και οι συγγραφείς μυθιστορημάτων), ή ακόμα και ποιητικές διαδράσεις. 

3 comments
Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων

Πνευματικά δικαιώματα: Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων.

Πνευματικά δικαιώματα ή Πνευματική ιδιοκτησία ή αλλιώς copyrights ονομάζονται τα αποκλειστικά δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών στο έργο τους. Παραχωρούνται από τον νόμο για ορισμένο χρόνο για να απαγορεύσουν σε τρίτους τη χρήση των έργων χωρίς την άδεια του δημιουργού.

3 comments
Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα παιδικά βιβλία περιέχουν μαγικά που σε άλλα βιβλία δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Είναι δυνατά, εύκολο να συσχετισθούν με χαρακτήρες που ταιριάζουν με έργα τέχνης και παρασέρνουν παιδιά και γονείς στην ιστορία…

5 comments

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018.

Το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου…

0 comments

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

5 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Καλημέρα Δήμο. Με έκανες και άλλαξα όλη τη δομή του παραμυθιού που είχα ήδη έτοιμο. Χάλάλι στον κόπο, γιατί όντος βγήκε καλύτερο αποτέλεσμα, ευχαριστώ!!!!!

Αντρέας

Ωραία tips.

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι