Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Οι 4 κορυφαίες εταιρίες για “Εκτύπωση κατά Απαίτηση” (Print on Demand) 2017

 

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ή “Εκτύπωση κατά παραγγελία”. Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως “Print on Demand” (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του “παγκόσμιου καταναλωτή” είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

 

“Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” (Print on Demand – PoD) είναι η διαδικασία κατά την οποία, ένας επισκέπτης που έχει κατευθυνθεί στη σελίδα παρουσίασης/πώλησης του βιβλίου μου – στην όποια πλατφόρμα/εταιρία αυτοέκδοσης PoD έχω επιλέξει – μπορεί να παραγγείλει 1 (ένα) και μόνο αντίτυπό του, ή και περισσότερα.
Μετά την αυτοματοποιημένη πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ή paypal (όχι σε όλες) το βιβλίο που παραγγέλθηκε εκτυπώνεται ψηφιακά σε σύντομο χρόνο και ύστερα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην χώρα και στη διεύθυνση του αγοραστή.

 

Με τον τρόπο/μέθοδο αυτόν, ο συγραφέας/αυτοεκδότης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει – προκαταβολικά ή εκ των υστέρων – ούτε ένα ευρώ για την όλη διαδικασία. Η Εταιρία λαμβάνει την παραγγελία από τον ΕΝΑ πελάτη, πληρώνεται, εκτυπώνει το βιβλίο – βάση των αρχείων που εσύ θα έχεις αρχικά ανεβάσει σε αυτούς -, το συσκευάζει, το ταχυδρομεί, και τέλος σου καταθέτει το ποσοστό κέδρους σου στην τράπεζα που έχεις επιλέξει.

 

Η “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” ενδείκνυται για βιβλία που πρέπει να τυπωθούν μεμονωμένα ή σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, εκτός της “κατά μονάδα” πώλησης του βιβλίου του, ο κάθε εκδότης (εσύ) έχει και την ευκαιρία να παραγγείλει μικρές (ή και μεγάλες) ποσότητες αντιτύπων – με τιμή χονδρική και εξαιρετικά “ανταγωνιστική”, σε σχέση με το συνολικό κόστος εκτύπωσης και μεταφοράς από ένα Ελληνικό τυπογραφείο – με σκοπό να τα εμπορευθεί μόνος του στην Ελληνική αγορά.

 

Το συνολικό κόστος (εκτύπωση-συσκευασία-διανομή/μεταφορά) ποικίλει από εταιρία σε εταιρία. Τι ποιο σύνηθες φαινόμενο είναι η χαμηλή κοστολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υψηλή χρέωση στα μεταφορικά ή τα τέλη συσκευασίας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της “ψαλίδας”, ακόμα και της εξίσωσης των τελικών συνόλων.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο χρόνο παράδοσης, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 32 ημερών, με ανάλογο κόστος. Υπάρχει βέβαια αυτή η επιλογή, και στον ΕΝΑ αγοραστή, και στο συγγραφέα/εκδότη που θα παραγγείλει ποσότητα αντίτυπων.

 

Ο αριθμός των εταιριών αυτοέκδοσης για PoD είναι αρκετά μεγάλος. Λίγες όμως από αυτές συνδιαλέγονται με τις Ελληνικές τράπεζες, και καμία δεν αποδέχεται την Ελληνική γλώσσα στις περιγραφές και τους τίτλους που εμφανίζουν μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία τους, πράγμα που μας αναγκάζει να γράφουμε μεταφρασμένα στα Αγγλικά. Στην εκτύπωση βέβαια, καμία σημασία δεν έχουν οι χαρακτήρες και η γλώσσα των κειμένων (των προς εκτύπωση βιβλίων).

 

Ο στόχος της “Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης” τα τρία αυτά χρονιά της ύπαρξής της ήταν η έγκυρη και πλήρης (κατά το δυνατόν) ενημέρωση των Ελλήνων λογοτεχνών σχετικά με τις μεθόδους αυτοέκδοσης και τις δυνατότητες της. Παράλληλα, οι βοήθειες των επαγγελματιών συνεργατών μας προς τους συγγραφείς που αποφάσισαν να εισέλθουν στον στίβο της αυτοέκδοσης, ήταν καθοριστικής σημασίας στην επιτάχυνση και αρτιότητα της όλης διαδικασίας της αυτοέκδοσης του/των βιβλίων τους.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το σημερινό βίντεο/άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στις 4 εταιρίες/πλατφόρμες αυτοέκδοσης για “Εκτύπωση κατ’ απαίτηση” (Print on Demand – PoD) με τις οποίες μπορείς σήμερα να εκτυπώσεις, να εμπορευθείς και να προωθήσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

 

[Θα πρέπει να συνδεθείς για να δεις το υπόλοιπο του περιεχομένου. Παρακαλώ κάνε σύνδεση και μετά επέστρεψε στο άρθρο. Δεν είσαι ακόμα μέλος? Έλα στην συντροφιά μας…]

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us

10 Responses to Οι 4 κορυφαίες εταιρίες για “Εκτύπωση κατά Απαίτηση” (Print on Demand) 2017

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube