Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα της κρίσης.

13099

Πάρα πολλοί άνθρωποι, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα ιδιαίτερα συγγραφικά ή ποιητικά ταλέντα, κάποια στιγμή στη ζωή τους γράφουν…κάτι. Είτε είναι ποιηματάκια, είτε μίνι ιστοριούλες, είτε παραμύθια, είτε μυθιστορήματα, είτε διατριβές & επιστημονικές εργασίες, όλα αυτά – και πολλά άλλα – θεωρούνται συγγράμματα.

 

Και, εφόσον τα μετατρέψεις σε ψηφιακή μορφή, σήμερα είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να δημιουργήσεις και να εκδώσεις ένα ψηφιακό βιβλίο (eBook, audiobook), αλλά ακόμα και έντυπα βιβλία, με την “Εκτύπωση κατά Παραγγελία” (Print on Demand ή PοD). Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «αυτοέκδοση», και, πιο σωστά, «διαδικτυακή αυτοέκδοση».

 

Γιατί λοιπόν άραγε – αφού είναι η πλέον συμφέρουσα για τους συγγραφείς μέθοδος – δεν χρησιμοποιείται ευρέως η αυτοέκδοση στην χώρα μας, τι μας φοβίζει, τι μας εμποδίζει, αλλά και πόσο εύκολο είναι το να «αυτοεκδώσεις» τα βιβλία σου σήμερα στην Ελλάδα της “κρίσης”;…

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

 

Έχω με λύπη παρατηρήσει, μετά από πολύ καιρό συναναστροφής με συνδρομητές του blog -καθώς και με τους συγγραφείς/ποιητές που επέλεξαν να αυτοεκδώσουν τα βιβλία τους σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ- πως, όχι μόνο οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν πως να αυτοεκδώσουν και να εμπορευθούν τα χειρόγραφα ή τα ψηφιοποιημένα κείμενά τους, αλλά, δυστυχώς, οι πιο πολλοί από αυτούς τους δυνητικά μελλοντικούς λογοτέχνες τα έχουν και «πεταγμένα» μέσα σε συρτάρια, μη βρίσκοντας τους σωστούς τρόπους αξιοποίησής τους, και που μαζί τους «πεταγμένα» βρίσκονται και τα όποια συγγραφικά όνειρά τους

 

upgoers4-3

Αυτό θα δικαιολογούταν σε παλαιότερους αιώνες, ακόμα και μέχρι τις κοντινές προηγούμενες δεκαετίες, όπου η κυριαρχία των εκδοτικών οίκων ήταν κραταιά και απόλυτη. Ήταν αυτοί, οι οποίοι καθόριζαν το τι και ποια συγγράμματα θα κυκλοφορούσαν στην αγορά, που έκριναν ποια βιβλία πληρούσαν τις υποκειμενικές τους εμπορικές απαιτήσεις και αξίες, που προωθούσαν μόνο τους επώνυμους λογοτέχνες ή όσους νέους έκριναν πως το έργο τους θα έχει -όσο το δυνατόν πιο σίγουρα- πωλήσεις και εμπορικότητα, με σκοπό όλων αυτών την αποκομιδή του μέγιστου κέρδους, όπως άλλωστε έχουν σαν σκοπό τους όλες οι εμπορικές ιδιωτικές εταιρίες και οργανισμοί.

 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΙΑ…

 

binggung_zpsdb725514-300x260Τι μπορούν να κάνουν στη σημερινή εποχή οι παλιοί και νέοι λογοτέχνες ώστε να αυτοεκδώσουν τα βιβλία τους, να τα διακινήσουν, να τα προωθήσουν, και να έχουν δικά τους όλα τα κέρδη (ή το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό) από τις πωλήσεις τους, χωρίς καμία μεσολάβηση άλλων (ατζέντης, πλασιέ, εκδοτικός κλπ.);

 

 

Γενικά, υπάρχουν έξη δυνατά σενάρια:

 

 • Το σύγγραμα παραμένει στο συρτάρι ή μέσα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων- εκτυπώνεται σε κάποιον χαμηλής ποιότητας οικιακό εκτυπωτή, με πρόχειρο δέσιμο ή σύρραψη, για αναμνηστικό ή για διαμοιρασμό σε φίλους και συγγενείς. 

 

 • Το τυπώνεις πρόχειρα σε μερικά αντίτυπα κι έπειτα τα διαμοιράζεις σε όσους περισσότερους εκδοτικούς οίκους μπορείς, ελπίζοντας κάποιος, κάποτε, να εκτιμήσει την ποιότητα του «τέλειου» έργου σου.

 

 • Το εκδίδεις με μικρο-εκδοτικούς οίκους, ως επί το πλείστον αγνώστου ποιότητας και κύρους.

 

 • Το αυτοεκδίδεις -ή, καλύτερα, προσπαθείς- με τυχαίους τρόπους και μεθόδους που πιθανόν άκουσες ή διάβασες συμπτωματικά μέσα σε κάποια ιστοσελίδα στο internet. Αναμφισβήτητα, υπάρχουν διάφορα blogs που μιλούν περιστασιακά για την αυτοέκδοση, όπως επίσης υπάρχουν και κάποια τα οποία παρέχουν σχετικά επαρκή πληροφόρηση γύρω από τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσει ένας επίδοξος διαδικτυακός συγγραφέας/αυτοεκδότης.
  Συνήθως οι πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες δίνονται επί πληρωμή (συχνά υψηλή, και άνευ εγγυήσεων επιστροφής χρημάτων), και η γλώσσα γραφής των πληροφοριών ΔΕΝ είναι η Ελληνική. 
  Ένα όμως blog, εκ των ελαχίστων -αν όχι το μοναδικό- με ΔΩΡΕΑΝ και πλήρη πληροφόρηση, και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα, είναι αυτό που βρίσκεσαι τώρα, η «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ».

  – Κάποιοι λογοτέχνες -κυρίως εκκολαπτόμενοι- αφιέρωσαν τον απαραίτητο χρόνο και βρήκαν την διάθεση να δοκιμάσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους προσφερόταν, και να επωφεληθούν από τις δωρεάν παρεχόμενες πληροφορίες μας, από τους οποίους με μεγάλη μας χαρά είδαμε αρκετές επιτυχίες!!
  – Για μερικούς άλλους, φαινόταν -ή και φαίνεται- κάτι το κοπιαστικό ή δαιδαλώδες ή τουλάχιστον βαρετό, το να μελετήσουν συστηματικά την πληθώρα των δωρεάν πληροφοριών που διατίθενται μέσα στην ιστοσελίδα της «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ» ώστε να κατορθώσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μετατραπούν, από απλοί συγγραφείς, σε επιχειρηματίες αυτοεκδότες!!
  (Για την περίπτωση αυτών, των τελευταίων -και όχι μόνο, βέβαια- ακολουθούν τα δύο επόμενα “δυνατά σενάρια”…)

 

 • Προμηθεύεσαι τη σειρά σεμιναρίων ταχείας εκμάθησης «Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ» www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu
  Μέσα από αυτά τα βίντεο-σεμινάρια μπορείς γρήγορα & εύκολα, με τον βήμα-βήμα τρόπο εκμάθησης από το Α έως το Ω, να αυτοεκδώσεις τα “αριστουργήματά” σου εντελώς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, και χωρίς την ανάγκη ελέγχου ή παρεμβάσεων τρίτων, ή…

 

 • Εμπιστεύεσαι την όλη διαδικασία στην άρτια & άριστη ομάδα συνεργατών της «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ», οι οποίοι, με πολύ χαμηλές χρεώσεις (με γνώμονα τα οικονομικά πλαίσια της εποχής της “κρίσης”), και μέσα από την τεχνογνωσία και την επαγγελματική τους κατάρτιση, αλλά και με την εγγυημένη ποιότητα των εργασιών τους, θα σου προσφέρουν ένα τελικό «προϊόν» που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνο ενός οποιουδήποτε έγκριτου “παραδοσιακού” εκδοτικού οίκου. Επίσης, δεν θα δεσμευτούν κατ’ ελάχιστο, ούτε τα πνευματικά, ούτε τα εμπορικά δικαιώματά σου, και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις θα καθορίζονται, θα λαμβάνονται και θα διαχειρίζονται αποκλειστικά από εσένα, τον συγγραφέα!!!

 

 

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το πως μπορείς να ωφεληθείς από τις δύο τελευταίες επιλογές, δηλαδή, τα σεμινάρια «Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ», και «Τις Υπηρεσίες» της Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης.

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Σεμινάρια

 

Παρόλο που στο εξωτερικό η ιδέα της αυτοέκδοσης είναι πολύ δημοφιλής εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ελλάδα τα πράγματα έμειναν για άλλη μια φορά λίγο…πίσω!

 

Bonuses

 

Το blog “ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ” έχει την χαρά να είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ εκπαιδευτικό/ενημερωτικό ιστολόγιο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την “αυτοέκδοση μέσω διαδικτύου”. Μετά από εκτεταμένη έρευνα γύρω από το αντικείμενο της αυτοέκδοσης στο εξωτερικό, καθώς και με πολύμηνη αρθρογραφία (από το Γενάρη του 2015), αλλά και την εμπειρία από την μέχρι τώρα παροχή των υπηρεσιών της σε συγγραφείς -εντός και εκτός συνόρων- η ομάδα της ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ κατόρθωσε να δημιουργήσει την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη μέθοδο ταχείας εκμάθησης της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ.

 

Όμως, τι ακριβώς εννοώ με τον όρο “πραγματική αυτοέκδοση”;

 

Τα πολύ λίγα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, έχουν εμφανιστεί μερικοί μικροί εκδοτικοί οίκοι -περίπου 10 έχω εντοπίσει έως τώρα- οι οποίοι αναφέρουν την μέθοδο έκδοσης που προσφέρουν ως «αυτοέκδοση». Βέβαια, εάν προσέξετε λεπτομερώς το πώς ακριβώς τοποθετούνται, αυτό που τελικά κάνουν δεν μπορεί να ονομάζεται  ΑΥΤΟέκδοση, παρά, ίσως, μία μορφή συνεργατικής έκδοσης (ΣΥΝ-έκδοση), εφόσον ο έλεγχος δεν βρίσκεται απόλυτα στα χέρια του συγγραφέα/ΑΥΤΟεκδότη. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ονομασία αυτής της μεθόδου είναι Subsidy Publishing (Επιδοτούμενη ή Επιχορηγούμενη έκδοση) ή, γνωστότερα, Vanity publishing (έκδοση «ματαιοδοξίας»).


Η σημαντικότατη διαφορά της σε σχέση με την αυτοέκδοση που ονόμασα ως «πραγματική», είναι το ότι, με την μέθοδο των εν λόγω εταιριών ο λογοτέχνης θα υποχρεούται να καλύψει εκ των προτέρων το κόστος, και για όλες τις υπηρεσίες που θα επιλέξει ο συγγραφέας να του παρέχει ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος -και, συνήθως, χωρίς ΚΑΜΙΑ δυνατότητα ελέγχου ή επιλογών από τον ίδιο τον συγγραφέα-, αλλά και το κόστος της επίσης προαπαιτούμενης αγοράς αρκετών αντίτυπων (ποσότητες που, συνήθως, κυμαίνονται από 100-300 αντίτυπα).
Το γεγονός αυτό, κυρίως αναιρεί και ακυρώνει, ή, το λιγότερο, διαστρεβλώνει τον όρο P.O.D (PrintOn Demand – Εκτύπωση κατά Παραγγελία), όρο που επίσης χρησιμοποιούν μερικοί εκδότες –προφανώς παραπλανητικά-, ο οποίος είναι ένας κατεξοχήν αυτοεκδοτικός όρος, και βέβαια είναι και ο βασικός στόχος για την έντυπη έκδοση του/των βιβλίων μας.
Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, ζητείται ένα μικρό πάγιο τέλος, ο εκδοτικός προχωρά σε όλες τις διαδικασίες, αλλά, στο τέλος, είναι εύκολο να έχει κατοχυρωθεί -φανερά ή κρυφά- μέρος ή και το σύνολο εμπορικών ή πνευματικών δικαιωμάτων, οπότε απαιτείται προσοχή και ευστροφία για να αποφευχθούν τέτοιες ΠΙΘΑΝΕΣ παγίδες…

 

Εδώ, θα παραθέσω μέρος του πρόσφατου άρθρου μου…

Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS Vanity publishing:

Βασικά, πληρώνετε κάποιον για να γίνει εκδότης σας (εξ ου και ο όρος ‘‘επιδοτούμενη έκδοση“). Το “δόλωμα” και η μεταστροφή του, γίνεται φανερό, όταν το βιβλίο σας γίνεται μέρος του καταλόγου του «εκδότη». Οι επιδοτούμενοι εκδότες, εκχωρούν στο βιβλίο σας έναν αριθμό ISBN (International Standard Book Number) ο οποίος τους ανήκει. Γίνονται ο “καταχωρημένος” εκδότης, που τους δίνει το δικαίωμα να λαμβάνουν ένα επιπλέον εκδοτικό ποσοστό κάθε φορά που ένα βιβλίο πουλιέται.
Το να χρεώνεις για την επεξεργασία, τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τις υπηρεσίες είναι απολύτως αποδεκτό, αλλά το να χρεώνεις επιπλέον ποσοστό εκδοτικών δικαιωμάτων, είναι ανήθικο, εκτός και αν πραγματικά αναλαμβάνεις ένα κάποιο ρίσκο. Επίσης, ο εκδότης καθορίζει την λιανική τιμή του βιβλίου, έτσι μην εκπλαγείτε αν το βιβλίο σας πωλείται σε υψηλότερες τιμές από αυτές που εσείς θα θέλατε να πωλείται.

 

Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως η όλη διαδικασία ΔΕΝ μπορεί να φέρει την ονομασία αυτοέκδοση” .

 

 • Η διαφορά λοιπόν, αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα της «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗΣ» και της σειράς σεμιναρίων/μαθημάτων της, είναι το ότι, ανεξαρτήτως της τεχνικής κατάρτισής σου, μπορείς άμεσα να ακολουθήσεις αυτή την εύκολη και γρήγορη βήμα-βήμα φόρμουλα.
  Φόρμουλα, η οποία, εκτός των βέβαιων αποτελεσμάτων που θα σου επιφέρει η σωστή εφαρμογή της, μετά την εμπέδωση της -της μεθόδου αυτής- θα μπορείς ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος να την ξαναεφαρμόσεις όσες φορές και αν θελήσεις, για οποιονδήποτε αριθμό βιβλίων ή επανεκδόσεων θα επιθυμήσεις στο μέλλον.

 

 • Απ’ την άλλη μεριά, με την επιλογή σου για χρήση των υπηρεσίων της (όλης της γκάμας -για ολοκληρωμένη και πλήρη αυτοέκδοση- ή μέρους της), η «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ», με σχετικά μικρό και εφάπαξ κόστος -κατανοώντας τους δύσκολους “καιρούς”- μπορεί να κάνει για λογαριασμό σου ΟΛΕΣ εκείνες τις εργασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ψηφιακού βιβλίου (καθώς και για το αρχείο που θα προορίζεται για την έντυπη έκδοση – PοD), παρέχοντας σου τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ της ροής τους,
  χωρίς «κάθετες» απόψεις,
  χωρίς υποχρεωτική ή και αυθαίρετη «αναπροσαρμογή/ες» των κειμένων σου,
  χωρίς καμία απολύτως παρακράτηση πνευματικών ή εμπορικών δικαιωμάτων, και βέβαια,
  χωρίς “κρυφές” χρεώσεις…

  Υπογραμμίζω, πως, οι υπηρεσίες αυτές εκτείνονται και πέρα των τεχνικών θεμάτων που αφορούν την αυτοέκδοση, όπως την παρουσίαση και προώθηση των βιβλίων σου (κατασκευή ιστοσελίδας, eShop κ.ά.), την διαφήμισή τους σε χώρους διαδικτυακούς (Facebook Ads, AdWords κλπ.) ή και σε φυσικούς (έντυπα, τηλεοράσεις κ.ά.), αλλά και κινήσεις που σχετίζονται με τον περιοδικό τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.ά.), καθώς και την γνωστοποίησή τους σε καταστήματα πώλησης/βιβλιοπωλεία (π.χ. σύνταξη και διανομή δελτίων τύπου).

info products 1
Ζήτησε σήμερα να μάθεις τις ΝΕΕΣ και οικονομικότερες τιμολογήσεις των υπηρεσιών της
“Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης”


Επικοινώνησε μαζί μας πατώντας ΕΔΩ…

 

 

 

Συμπέρασμα
Επιλέγοντας λοιπόν το χρησιμότερο για σένα από τα δύο τελευταία “σενάρια” για την αυτοέκδοση των συγγραφικών σου έργων, θα μπορείς, και να έχεις τον περισσότερο – έως και τον απόλυτο – έλεγχο της έκδοσης (και όλων των επιμέρους εργασιών και σταδίων της), να αποκομίζεις το μέγιστο των κερδών από τις πωλήσεις των βιβλίων σου, και να μπορείς χωρίς καμία παρέμβαση/έγκριση τρίτων να αναθεωρείς, να αλλάζεις, να επανεκδίδεις, ακόμα και να διακόπτεις την δημοσίευση των βιβλίων σου κατά το δοκούν.

 

Το μέλλον του βιβλίου, ως ύπαρξη, θεωρώ πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον όρο “διαδικτυακή αυτοέκδοση”, αναλογιζόμενος το πώς επηρέασαν και μετάλλαξαν τις χιλιάδες των απαρχαιωμένων ιδεών και μεθόδων οι εμφανίσεις και εξελίξεις των εκάστοτε νέων τεχνολογιών του ανθρώπου, σε όλους τους τομείς, ανά τους αιώνες…

Δήμος Βελέντζας

Audiobooks  – Πλεονεκτήματα των «ηχογραφημένων βιβλίων»

Πόσο κοστίζει μια θέση στη βιτρίνα για ένα βιβλίο;

Από την συγγραφή στην έκδοση – Παραδοσιακή έκδοση, Αυτοέκδοση ή Συνέκδοση;

Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης! best-seller

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις για τα best-seller βιβλία: Αύξηση πωλήσεων με τη βοήθεια της επιστήμης!

Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων

Πνευματικά δικαιώματα: Κατοχύρωση δικαιωμάτων βιβλίων και κειμένων.

Οι Έλληνες εκδότες στην εποχή της κρίσης και των capital controls

Δέκα οφέλη του διαβάσματος

selfpublish

Υπόθεση Αυτοέκδοση: Εκδημοκρατισμός ή υπονόμευση της συγγραφής και της ανάγνωσης;

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

Γιατί αγοράζουμε διαρκώς νέα βιβλία…ενώ έχουμε αδιάβαστα;

ΙΔΕΕΣ για σχολική…βιβλιο-κουβέντα! Συγγραφικές συμβουλές για μαθητές, δημιουργική γραφή, και άλλα…

OSDEL

ΟΣΔΕΛ – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων και Λόγου

Εργασία μέσω διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

report 1

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

Πώς η αυτοέκδοση των Ebooks άλλαξε τον κόσμο της συγγραφής

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου.

8 Responses to Αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα της κρίσης.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

self-publishing online FAQ


     

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;

Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Εγγραφή youtube