Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

 

Οι σύγχρονοι συγγραφείς, ειδικά όσοι έχουν ή θέλουν να εμπλακούν με το διαδίκτυο για την προώθηση των βιβλίων τους, χρειάζονται να έχουν στη διάθεσή τους μία ιδιαίτερα «γεμάτη», σωστά ταξινομημένη, και πολυποίκιλη εργαλειοθήκη.

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

flashissueΤα εργαλεία, όπως σε όλους τους επαγγελματίες, έτσι και στον διαδικτυακό αυτοεκδότη/λογοτέχνη είναι το Α και το Ω της επιτυχίας του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προβολή και την προώθηση των έργων του -αλλά και του εαυτού του-, την κοινωνική δικτύωση, αλλά και την γενικότερη εμπορική «επιβίωσή» του στον ψηφιακό κόσμο.

 


Κάποια εργαλεία διατίθενται δωρεάν -τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο-, κάποια επί πληρωμή, και κάποια άλλα σε δοκιμαστικές μορφές μερικών ημερών. Στην κατηγορία των δοκιμαστικών (Trial) προγραμμάτων βρίσκουμε συχνά πολύ χρήσιμα -και πιθανόν μοναδικά- εργαλεία, που μέσα από τις ημέρες που μας παρέχονται δωρεάν έχουμε την ευχέρεια να διαπιστώσουμε από «πρώτο χέρι» την πραγματική και ουσιαστική αξία τους.
Αυτή -η δοκιμαστική- θεωρώ πως είναι και η καλύτερη (συνήθως) εκ των τριών επιλογών μας, λόγω του ότι, τα εντελώς δωρεάν προγράμματα επί το πλείστον ΔΕΝ καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις μας -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα- και τα επί πληρωμή εμπεριέχουν τον κίνδυνο της εξαπάτησης, ρίσκο που μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως βλαβερό και κοστοβόρο, ειδικά όταν η τιμή τους είναι αρκετά ή και πολύ υψηλή…

 

 

Πολλοί λογοτέχνες θεωρούν πως όροι και έννοιες όπως Email Marketing, Email list, Autoresponders, Social media marketing κ.ά., δεν τους αφορούν, και έτσι δεν αφιερώνουν τον πρέποντα -ή και καθόλου- χρόνο και προσπάθεια να εισχωρήσουν σε τέτοιες μεθόδους διαδικτυακής πώλησης, προώθησης και διαφήμισης των έργων τους. Συχνότατα, αυτό καταλήγει σε πανωλεθρία, όταν ο αυτοεκδότης συγγραφέας δεν κατορθώνει να καλύψει ούτε καν το κόστος των εργασιών της αυτοέκδοσης (και βέβαια ανύπαρκτο κέρδος), με αποτέλεσμα, η αποτυχία του αυτή να τον αναγκάζει να στρέφεται στη λύση των εκδοτικών οίκων, οι οποίοι, λογικά και επόμενα, θα αποκομίσουν το μέγιστο των κερδών από τις πωλήσεις των βιβλίων τους, καθώς και μέρος -ή, καθόλου σπάνια, και το σύνολο- των δικαιωμάτων τους.
Έτσι, για όσους αποφασίζουν να αυτοεκδώσουν τα λογοτεχνικά τους έργα μέσα από το διαδίκτυο είναι επιτακτική ανάγκη η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εκπαίδευση τους γύρω από τις μεθόδους εμπορίας -φυσικής και ψηφιακής- μέσα από μέντορες, σεμινάρια, σειρές μαθημάτων, και οποιονδήποτε μεθόδων που θα του εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εκμάθηση των τρόπων της διαδικτυακής αυτοέκδοσης.

 

 

flashissueΈνα από τα καλύτερα, λειτουργικότερα, αλλά και πολύ εύκολα στην χρήση τους εργαλεία στο χώρο του email marketing είναι και το Flashissue, μία πλατφόρμα δημιουργίας και αποστολής Email για το Gmail.
(Λειτουργεί και ανεξάρτητα, ως εφαρμογή για τον Google Chrome, μέθοδο που θα αναλύσουμε στον παρακάτω βίντεο/οδηγό)

 

Ας δούμε λοιπόν σε βάθος την χρήση και την χρησιμότητά του Flashissue…

 

 


 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

2 Responses to Flashissue – Εργαλείο email μάρκετινγκ για συγγραφείς!

  • Δεν είναι δωρεάν απ’ οτι βλέπω, άρα για ποιο λόγο να το προτιμήσουμε; Το Gmail δεν κάνει την ίδια δουλειά;

    • Δεν είναι δωρεάν Αντριάνα, το λέω και στο βίντεο και στο άρθρο γράφω πως έχει «δοκιμαστική περίοδο». Και βέβαια με το gmail μπορείς να κάνεις κάποια αντίστοιχα πράματα. Με αυτό όμως, αν το προσέξεις, θα δεις πως ο βαθμός ευκολίας είναι αξιοσημείωτος.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube