Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Facebook – Προσθήκη σελίδας «προτροπής» (landing page)

 

unbounce-blog-cta-bottomΟι «σελίδες προτροπής» ή σελίδες προσγείωσης, πίεσης, επιλογής κ.ά. γνωστές Αγγλιστί και ως landing page, squeeze page, opt in page- είναι σελίδες που σκοπό έχουν την συλλογή στοιχείων (κυρίως των emails) δυνητικών συνδρομητών ή πελατών μας.

Σε ό,τι αφορά τους λογοτέχνες που εμπορεύονται τα πνευματικά τους δημιουργήματα, είναι εξίσου χρήσιμες, όσο και για το μάρκετινγκ των υπολοίπων υλικών ή ψηφιακών προϊόντων της διαδικτυακής αγοράς, καθώς ΚΑΙ της φυσικής αγοράς, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του «μάρκετινγκ άμεσης απόκρισης» (direct responce marketing), το οποίο κυριαρχεί στο εμπόριο από τα τέλη του 19ου αιώνα!

 

 

Η σπουδαιότητα μιας τέτοιας σελίδας, όπου κι αν εγκατασταθεί, είναι τεράστια, αν σκεφτούμε το γνωστό ρητό στον χώρο των marketers «The money is in the LIST», το οποίο μεταφράζεται «Το χρήμα βρίσκεται στη ΛΙΣΤΑ»! Και με μία landing page, οι λίστες μας στις εταιρίες Autoresponders που συνεργαζόμαστε θα αυξάνονται στον «αυτόματο πιλότο».

Ίσως κάποιος -ιδιαίτερα ένας λογοτέχνης- να σκεφτεί πως είναι κάτι το περιττό η δημιουργία λίστας/ων συνδρομητών, υποψήφιων ή εγγεγραμμένων.

Είναι όμως ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ η απαξίωση αυτή…

 

 


 

 

 

funnel-landing-pageΔεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ κανείς το τι χρησιμότητα μπορεί να έχει μία λίστα emails, το κυριότερο «εργαλείο» μίας ολόκληρης κατηγορίας μάρκετινγκ, του Email Marketing. Αρκεί να φανταστεί το πόσο ευκολότερο, γρηγορότερο και δραστικότερο θα είναι το να προωθεί/διαφημίζει τα προϊόντα/βιβλία του σε ένα σύνολο ενδιαφερόμενων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά σε έναν-έναν τους ξεχωριστά (όπως θα κάνει με το φυσικό ταχυδρομείο). Και βέβαια, πόσο ευκολότερα θα τους ταξινομεί σε κατηγορίες, όπως, βάση των ηλικιών, των φύλων, ακόμα και των εθνικοτήτων.

 

 

Στη σημερινή εποχή, όπου οι περισσότεροι είναι διασυνδεδεμένοι με πολύ κόσμο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, είναι πάλι εύκολο να κατανοήσουμε το γιατί είναι επιτακτική ανάγκη για τον μοντέρνο λογοτέχνη να εξαντλεί όλα τα περιθώρια στην προώθηση των βιβλίων του.

Με αυτό το σκεπτικό, και γνωρίζοντας πως το Facebook κατέχει τα πρωτεία στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, η δημιουργία μίας «σελίδας προτροπής» (landing page) θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες συλλογής emails, άρα προώθησης, άρα και πώλησης των συγγραφικών μας έργων.

 

 

Μία «landing page», συνήθως είναι στημένη με συγκεκριμένο τρόπο. Περιέχει έναν έντονο τίτλο, ακολουθεί ένας υπότιτλος, ένα κείμενο παρουσίασης, παράγραφοι με κουκκίδες (bullet points) όπου γράφονται τα πλεονεκτήματα ενός προϊόντος, ακολουθεί ένα βίντεο ή φωτογραφία, και καταλήγει στην φόρμα εγγραφής και συλλογής των στοιχείων.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό μίας «landing page» είναι το ότι υπόσχεται την προσφορά ενός ΔΩΡΕΑΝ ανταλλάγματος για τα στοιχεία του ατόμου που έχει «προσγειωθεί» επάνω σε αυτή τη σελίδα. Αυτά τα ανταλλάγματα, συνήθως, είναι ένα δωρεάν ebook, ένα δωρεάν τηλε-σεμινάριο ή μία σειρά βίντεο. Μπορεί όμως ο καθένας να σκεφτεί οτιδήποτε θα φάνταζε τόσο πολύ χρήσιμο και επιθυμητό στον ενδιαφερόμενο, που θα τον έκανε να μοιραστεί τα προσωπικά του δεδομένα με έναν άγνωστο για να το αποκτήσει!

 

 

 

Word-Doc-icon
Facebook Landing Page Code…

 

 

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

2 Responses to Facebook – Προσθήκη σελίδας «προτροπής» (landing page)

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

help-twitter copy2 copy

Δεν είσαι συνδρομητής μας?

Γίνε τώρα μέλος
της συντροφιάς μας
για να έχεις πρόσβαση σε όλες
τις αναρτήσεις & άρθρα του blog!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube

 

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;