Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

e-Shop – Ηλεκτρονικό Κατάστημα για Συγγραφείς

 

shoppingcartΈνα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) είναι κάτι που αναπόφευκτα θα πρέπει να δημιουργήσει όποιος θέλει να εμπορευθεί κάτι σήμερα στο Internet. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους λογοτέχνες που αποφάσισαν να διακινήσουν εμπορικά τα ανθολόγια τους ή τα μυθιστορήματά τους ή τα παραμύθια τους κλπ. είτε σε ψηφιακή, είτε σε έντυπη μορφή.

Η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) σήμερα, είναι μία απλή υπόθεση, γρήγορη και αναγκαία, και ότι και αν αποφασίσει κάποιος να πουλήσει μέσω διαδικτύου θα τον οδηγήσει σε αυτό το βήμα. Πολλοί συγγραφείς δεν θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση την διαδικτυακή παρουσία τους, είτε γιατί είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι λογοτέχνες, είτε γιατί θεωρούν πως, εάν το έργο τους «αξίζει», θα βρει από μόνο του την ανάλογη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό.

 

 

Και στις δύο περιπτώσεις σφάλλουν!

 

 


k2967663Στην πρώτη περίπτωση, θα ήταν σαν να περίμενε ο Βολτέρος να έχει τις ίδιες πωλήσεις σε πάπυρο, την στιγμή που θα είχε εφευρεθεί η τυπογραφία. Ίσως θεωρηθεί ατυχές το παράδειγμα, αλλά αυτό που υπονοεί είναι το ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ίδια αποτελέσματα με την χρήση παλαιών τεχνολογιών τη στιγμή που έχουν αναπτυχθεί νεότερες. Μία ματιά στην σημερινή αγορά -on line & ofline- είναι αρκετή για να δούμε επιχειρήσεις που δεν εκσυγχρονίζονται να εξαφανίζονται από τον χάρτη, και, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, επιχειρήσεις με μακροχρόνια παρουσία. Αυτό συμβαίνει, και θα συμβαίνει, όσο καιρό το ανθρώπινο ον θα ακολουθεί τροχιές προόδου και ανάπτυξης, αλλά και ανταγωνισμού.

 

 

 


155Στην δεύτερη περίπτωση, το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχει σημασία η αξία ενός έργου οποιασδήποτε τέχνης, ούτε η ποιότητα ενός προϊόντος, εάν δεν γνωρίζει ο κόσμος την ύπαρξή του. Τα παλαιά μέσα προώθησης (έντυπα, τηλεόραση κλπ.), εκτός της αναχρονιστικότητάς τους -ή οποία δεν σημαίνει και μη λειτουργικότητα- είναι ακόμα και σήμερα εξαιρετικά δαπανηρά. Το διαδίκτυο από την άλλη μεριά, αποδεικνύει καθημερινώς τη δημοκρατικότητα του μέσου αυτού, και επιβεβαιώνει την ικανότητά του να κυριαρχεί στα σύγχρονα μέσα προώθησης, διαφήμισης και μάρκετινγκ.

 

 

 

Book marketΧιλιάδες είναι οι παλαιότερης γενιάς πωλητές όλων των ειδών προϊόντων που «ασπάζονται» τη νέα αυτή δυναμική, και σίγουρα ξέρουν καλά τι κάνουν, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν -εάν όχι ανακαλύπτουν- τις μοντέρνες τεχνολογίες. Τεχνολογίες που σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία των κοινωνιών μας, των εμπορικών συναλλαγών μας, της μόρφωσής μας, των υγειονομικών συστημάτων, και γενικά την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας.

 

 

Έτσι, θεωρώ επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας ενός συγγραφέα, συνθέτη, ζωγράφου, φωτογράφου, και κάθε λογής καλλιτέχνη, και όχι μόνο βέβαια. Ο εντοπισμός της σωστής «αγοράς» σε συνδυασμό με τα μέσα που μπορούνε να χρησιμοποιηθούν, είναι ικανά να μεταμορφώσουν έναν απλό συγγραφέα σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία

 

(Η κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) στο βίντεο αυτό γίνεται
με την πλατφόρμα WordPress και το WooCommerce plugin)

 

 

[clear]

 
 

[clear]

Dimos Velenjas

 

 

 

 

Σύνοψη
Σε αυτό το βίντεο-άρθρο θέλω να μοιραστώ με όλους τη γνώση μου πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων, βοηθώντας στην κατανόηση, και της κατασκευής τους, αλλά και της χρησιμότητάς τους στο μοντέρνο ψηφιακό κόσμο που έχουμε την τύχη να ζούμε!

When you have exhausted all possibilities, remember this: you haven’t.
Thomas Edison

 

 

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

2 Responses to e-Shop – Ηλεκτρονικό Κατάστημα για Συγγραφείς

  • Ήθελα να ρωτήσω αν το woocommerce plugin λειτουργεί το ίδιο σε όλα τα θέματα; Άκουσα ότι μερικά θέματα που δεν είναι της ίδιας εταιρίας παρουσιάζουν προβλήματα συμβατότητας. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
    Ευχαριστώ!!

    • Ναι, κι εγώ είχα και μερικά προβλήματα με templates που είχα φτιάξει μόνος μου. Αλλά με τα wordpress templates δεν έχω βρει ποτέ κάποιο πρόβλημα, μέχρι τώρα βέβαια. Πάντως, εάν άρχισες να σκέφτεσαι σοβαρά να κάνεις eshop για τα βιβλία σου και να χρησιμοποιήσεις το woocommerce plugin, για σιγουριά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο template της Woo. Την ίδια διαδικασία του βίντεο κάνεις.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

help-twitter copy2 copy

Δεν είσαι συνδρομητής μας?

Γίνε τώρα μέλος
της συντροφιάς μας
για να έχεις πρόσβαση σε όλες
τις αναρτήσεις & άρθρα του blog!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube

 

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;