Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

CreateSpace – Επιβεβαίωση αρχείου βιβλίου προς «Εκτύπωση κατά Παραγγελία» – 2017

 

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Η μέθοδος του «Print on Demand» (εννοώντας την Εκτύπωση κατ’ απαίτηση ή κατά παραγγελία ή κατά μονάδα) έχει πολλά χρόνια που υφίσταται στο εξωτερικό.
Οι απαιτήσεις του κατάλληλου βιομηχανικού εξοπλισμού που αναπόφευκτα υπάρχουν για τους εκδότες και τα τυπογραφία στην Ελλάδα, προφανώς είναι κατά πολύ υψηλότερες -σε σχέση με την εγχώρια ζήτηση βιβλίων, γενικά, και ειδικά για την κατά μονάδα παραγωγή- από αυτές που «αντέχουν» οι σημερινοί Έλληνες εκδότες, εφόσον δεν βλέπουμε ακόμα ΚΑΝΕΝΑΝ «αρμόδιο» επαγγελματία να προχωρά στην προμήθεια τέτοιου εξοπλισμού και μηχανημάτων, αλλά και συστημάτων και μηχανισμών, που απαιτούνται επίσης.
Μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρισμένες πλατφόρμες αυτοέκδοσης εκτύπωσης «κατά παραγγελία» (Print onDemand) είναι η γνωστή CreateSpace.

 

Στο βίντεο/άρθρο που ακολουθεί, θα μπορέσεις να δεις άλλη μία «τεχνική» διαδικασία, την αλλαγή/διόρθωση του αρχείου που έχεις ανεβάσει προς εκτύπωση στην πλατφόρμα αυτοέκδοσης CreateSpace.

 


 

 

Το σίγουρο είναι, πως, στην Ελλάδα έχει παρακμάσει η «βιβλιομανία» των πολλών προηγούμενων δεκαετιών (προ κρίσης, βεβαίως). Συνεχώς βλέπουμε βιβλιοπωλεία, αλλά και παραδοσιακές φίρμες εκδοτικών οίκων να «κατεβάζουν ρολά», αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις παραγωγικές απαιτήσεις της σύγχρονης τυπογραφίας & έκδοσης βιβλίων.

 

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, το ότι βιώνουμε την «αρχή του τέλους» του παλαιού μοντέλου έκδοσης. Και κάθε τέλος είναι «οδυνηρό», όπως άλλωστε και κάθε «γέννηση».

Αναμένουμε λοιπόν, τα επόμενα λίγα χρόνια, έναν  «θάνατο» αλλά και έναν «τοκετό» στον κόσμο των τυπογραφικών αρχέτυπων, σε σχέση με την εμπορικότητα, την ζήτηση και την παραγωγή των έντυπων «προϊόντων ανάγνωσης» τον 21ο αιώνα.

 

 

Το μόνο σίγουρο, είναι πως, η τεχνολογία καλπάζει, και, όπως και παλαιότερα, αντικαθιστά επάξια τις απαρχαιομένες ή τουλάχιστον «παρακμασμένες» μεθόδους, σε όλους τους τομείς της. Γιατί ΟΧΙ και στον χώρο των εκδόσεων;;;

Το ζητούμενο σήμερα λοιπόν, είναι, κατά πρώτον, η αύξηση της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων (ειδικά σε εποχές οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που διανύουμε), και κατά δεύτερον -και συναρτούμενο-, η μείωση του παραγωγικού κόστους, τόσο, όσο να συμφέρει τον όποιο εκδοτικό οίκο να παράγει οικονομικά ένα βιβλίο και μόνο.

 

Οι καιροί αλλάζουν, και μαζί τα μοντέλα, τα πρότυπα και οι άνθρωποι. Ακολουθώντας τα «ρεύματα» και τα «σημάδια των καιρών», η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση, επεξεργάζεται το ζήτημα της «Εκτύπωσης κατ’ απαίτηση/παραγγελία» στη χώρα μας, θέλοντας να πρωτοτυπήσει -ακόμα και να πρωτοπορήσει- στο αντικείμενο αυτό. Εδώ και μήνες, όλοι οι συνεργάτες της Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης, δουλεύουν πάνω στη στοιχειοθέτηση ενός τέτοιου νέου μοντέλου. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα… 

 

Στην σημερινή κατάσταση πάντως, όπως αυτή έχει, καλώς ή κακώς, η ομάδα των συνεργατών μας, προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους λογοτέχνες -νέους & παλιούς, καταξιωμένους & αφανείς- να φέρουν μπρος στα μάτια του αναγνωστικού κοινού το/τα βιβλία τους, ώστε, και να κριθούν, αλλά και να καταφέρουν καλύτερες πωλήσεις των έργων τους, καλύτερη παρουσία τους στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) και, γενικά, μια επιτυχημένη αυτοεκδοτική πορεία!
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στην Διαδικτυακή Αυτοέκδοση, ΒΑΣΙΚΟ σκοπό και κίνητρο έχουμε, και την εύκολη δημοσίευση στο ευρύ κοινό των συγγραφικών έργων του καθενός λογοτέχνη, και την οικονομικότερη μέθοδο για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, αλλά και τις περισσότερες απολαβές  και την ελευθερία του να εμπορεύεστε – χωρίς κριτικές, παρεμβάσεις και απορρίψεις – μόνος σας τα βιβλία σας, που με τόσο κόπο, αγάπη και στοργή «φέρατε» στον κόσμο των γραμμάτων, της εκπαίδευσης ή της ψυχαγωγίας των ανθρώπων.

 

Τα συρτάρια και οι σκουπιδοτενεκέδες των οίκων ΠΡΕΠΕΙ κάποτε να εξαλειφθούν οριστικά από το εκδοτικό «παρασκήνιο». Το να δημοσιεύεται και να διακινείται το οποιοδήποτε σύγγραμα ελεύθερα από τον συγγραφέα/δημιουργό του, είναι επιτακτική «πολιτισμική» ανάγκη και ανθρώπινο δικαίωμα, και το «κοινό» θα κρίνει την αξία, και του έργου, και του δημιουργού του. Κανένας άλλος κριτής δεν χρειάζεται, και την ελευθερία του λόγου -που τόσο αίμα έχει χυθεί για αυτή, και για όλες τις ανθρώπινες ελευθερίες/δικαιώματα-, αλλά και το δικαίωμα στην επιδίωξη της ευτυχίας & επιτυχίας του καθενός μας, οφείλει η ανθρωπότητα να τα διαφυλάττει «ως κόρην οφθαλμού», έστω και ως κληροδότημα στα παιδιά της, εάν θέλουμε να θεωρούμαστε «πολιτισμένη» και δίκαιη κοινωνία, με ισότιμα «μέλη»… 

ΟΛΟΙ ΜΑΣ δικαιούμαστε μία τέτοια ευκαιρία!!!!

 

 

Ενημερώσου για τις «Υπηρεσίες» της Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης, που μπορούν να σε βοηθήσουν στην Αυτοεκδοτική σου πορεία αποτελεσματικά και ολοκληρωτικά, ΕΔΩ…

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube