Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

CreateSpace – Άνοιγμα λογαριασμού Αυτοεκδότη/Συγγραφέα – 2016

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα
createspace-account

Μερικοί συγγραφείς, δυνητικοί αυτοεκδότες, παρά τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε σχέση με τη χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου, έχουν μείνει λίγο…πίσω!
Οι αγορές μέσω ίντερνετ έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως, αλλά, και στη χώρα μας, η αύξηση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις έχει φτάσει το 35-40% (από το 2011).

 

Παρά ταύτα, το ποσοστό ανθρώπων που επιθυμούν να αγοράσουν κάτι που είδαν στην περιήγησή τους στον ιστό, είναι πολύ μεγαλύτερο. Πολλοί όμως είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τις προσπάθειες αγοράς, βρίσκοντας το εμπόδιο του «ανοίγματος λογαριασμού», δλδ. της ΜΟΝΗΣ δυνατότητας επίτευξης αγοραπωλησίας.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δεις πως ανοίγουμε έναν προσωπικό λογαριασμό στην CreateSpace, ώστε, και οι δυνητικοί πελάτες σου να μπορούν να προμηθευτούν το κάθε βιβλίο σου που έχεις δημοσιεύσει με την πλατφόρμα αυτή, και η εταιρία να μπορεί να σου μεταφέρει τα κέρδη σου.
Με τον ίδιο περίπου τρόπο, θα δούμε πως, και σε πολλές άλλες διαδικτυακές εταιρίες δημιουργούμε τους προσωπικούς λογαριασμούς μας…

 

Η CreateSpace μπορεί να εκδώσει ebooks, καθώς και αντίτυπα του βιβλίου σας. Είναι το εκδοτικό/εκτυπωτικό σκέλος της Amazon. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε το βιβλίο σας σε φυσική μορφή, είναι να ανεβάσετε ένα μορφοποιημένο αρχείο (Word, PDF…) και ένα εξώφυλλο, και τελειώσατε!

 

CreateSpaceΗ CreateSpace είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες αυτοέκδοσης, και συνεργάζεται σε απ’ ευθείας σύνδεση με online εκδότες, όπως και η Amazon, και προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για όποιους επιθυμούν να δημοσιεύσουν μέσω συνδρομητικών καναλιών.
Σας επιτρέπει ακόμα να ελέγξτε το βιβλίο σας πριν την κυκλοφορία του, και σε ψηφιακή μορφή, αλλά και σε έντυπη μορφή.
Αντίγραφα των έντυπων βιβλίων όλων των μεγεθών (αν και τα μεγέθη που προσφέρουν είναι περιορισμένα στα βιομηχανικά πρότυπα, που είναι όμως υπέρ-αρκετά για να βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει) παρέχονται φθηνά στους συγγραφείς, και η εκτύπωση είναι συνήθως γρήγορη.

line-divider-red-grey-fade

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να προτιμήσουμε να αυτοεκδώσουμε τα συγγράμματά μας με την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διαδικτυακή εταιρία αυτοέκδοσης του εξωτερικού, ψηφιακών ή έντυπων βιβλίων, είναι…

  • η αποφυγή έναρξης επιτηδεύματος (ατομική επιχείρηση, εταιρία…) και,
  • η νομιμοποίηση του εισοδήματός μας από τις πωλήσεις των βιβλίων μας.

Λόγω του ό,τι, οι εταιρίες αυτές παρακρατούν τον ΦΠΑ που νομίζουν, ΜΟΝΟ εάν δηλωθεί συγκεκριμένος ΑΦΜ θα μπορούν να αποστείλουν τον φόρο στη χώρα του αυτοεκδότη.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που ΔΕΝ θα ενδιαφέρει έναν λογοτέχνη που επέλεξε το δρόμο της διαδικτυακής αυτοέκδοσης, ιδιαίτερα στην αρχική περίοδο της καριέρας του.
Παρ’ όλα αυτά, η κάθε εταιρία από αυτές που αναφέραμε -και όχι μόνο αυτές-, στην αρχή κάθε έτους αποστέλλει ένα εκκαθαριστικό έγγραφο των κερδών σας για φορολογική χρήση.

 

Βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας, υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης εισοδήματος που προέρχεται από το εξωτερικό.
Δεν είναι όμως απολύτως βέβαιο (λόγω του «ομιχλώδους» Ελληνικού φορολογικού τοπίου στα διαδικτυακά εμπόρια, βάση επί λέξη απάντησης σε προσωπική μου ερώτηση της Δ/ντριας της ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών το 2015) πως αυτή η «ομιχλώδης» νομοθεσία καλύπτει πλήρως το νομικό και φορολογικό πλαίσιο της διαδικτυακής αυτοέκδοσης (ψηφιακής & POD), και γενικά, του δικτυακού εμπορίου, αυτή τη στιγμή…
(Η συμβουλή φοροτεχνικού επιβάλλεται)

 

 


 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube