Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την Αυτοέκδοση

 

Η αυself publishingτοέκδοση ενός ψηφιακού ή φυσικού βιβλίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε τα μηνύματα και τις ιδέες σας στον έξω κόσμο, χωρίς να χρειαστείτε να περάσετε από την ταλαιπωρία του να εγκριθεί από ένα παραδοσιακό εκδότη.

 

Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι, για να μην χρειαστεί να μοιραστείτε τα κέρδη με πράκτορες και εκδότες, είστε υποχρεωμένος να καλύψετε πολλά από τα έξοδα μόνος σας. Θα πρέπει να πληρώσετε για τη γραφή (με την προϋπόθεση ότι δεν την κάνετε μόνοι σας), το μοντάζ, το σχεδιασμό, τη μορφοποίηση, εκτύπωση και τη διαφήμιση.

 

Όλα αυτά, μπορούν να προσθέσουν στο τέλος ένα τεράστιο ποσό στα έξοδα, προτού ακόμα να έχετε δει ούτε μία δεκάρα στην τσέπη σας! Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα από την αυτοέκδοσή σας. Εδώ είναι μερικοί από τους προτιμώμενους…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα
 

Κάνε αυτο-επιμέλεια, και στη συνέχεια βρες κριτική.

 

«Κάνε μόνος σου την επιμέλεια για να εξοικονομήσεις χρήματα»

 

editingΚάθε συντάκτης, θέλει να συνεργαστεί με έναν συγγραφέα eBook που να ξέρει πόσο θα τον χρεώσει. Για τους περισσότερους καλούς συντάκτες, να περιμένετε μία τιμή από 0.50€ έως 2€ την σελίδα. Η τιμή μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το εάν το βιβλίο σας είναι μυθιστόρημα ή πεζός λόγος. Για ένα χειρόγραφο 200 σελίδων, αυτό μπορεί να απογειώσει το κοστολόγιό σας! Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήμα σε έναν επιμελητή κειμένου.

 

Πρώτον, αυτο-επεξεργαστείτε το βιβλίο σας. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το και πάλι. Στείλτε το σε μερικούς ανθρώπους που γνωρίζετε, είτε φίλους ή την οικογένειά σας (ή, αν είστε τυχεροί, και τα δύο), που γνωρίζουν καλά την γραφή και που μπορούν να κάνουν διόρθωση. Η εργασία σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από μηχανικά λάθη πριν τη στείλετε σε έναν επιμελητή-συντάκτη. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν στέλνετε σε έναν επιμελητή ένα κείμενο γεμάτο σφάλματα; Σας χρεώσουν περισσότερα για να σας τα διορθώσουν, και δεν θα μπορούν να επικεντρωθούν στα ουσιαστικά θέματα που αφορούν στην δομή, το περιεχόμενο και τη ροή του βιβλίου σας.

 

Κάνοντας μόνος σας επιμέλεια, και βάζοντας και άλλους να το εξετάσουν, δωρεάν ή ως ανταλλαγή, κατόπιν αναζητήστε μία πιο σημαντική και έγκυρη κριτική από αυτή του πρώτου επιμελητή. Αυτή, θα είναι ίσως και δωρεάν, και θα είναι απλά μία πιο ενδελεχής επεξεργασία αντί της απλής επιμέλειας. Αν σας ικανοποιεί ο τρόπος που δουλεύουν οι συντάκτες σας, δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε άλλο χρόνο και χρήμα στο να αναζητάτε καινούριους.

 

Απόφυγε Σχέδια.

 

«Αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες για λογισμικά αυτοέκδοσης»

 

checkΠολλές ιστοσελίδες αυτοδημοσίευσης, όπως  η Amazon και η Lulu, προσφέρουν προγράμματα για να βοηθήσουν τους επίδοξους συγγραφείς να αυτοδημοσιεύουν. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την επεξεργασία, το εξώφυλλο, τη γραφιστική και τη δημοσιότητα, όλα για μια “χαμηλή” τιμή.

 

Ωστόσο, αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με το σχεδιασμό και την εμπορία, αυτά είναι άχρηστα εργαλεία για εσάς! Θα πρέπει να διακινήσετε το βιβλίο σας με τον δικό σας τρόπο. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το βιβλίο σας παρουσιάζεται με τον σωστό τρόπο για εσάς. Ένα δεκάλεπτο OnLine σεμινάριο μπορεί να σας δείξει πώς να διαμορφώσετε το βιβλίο σας σωστά.

 

Έλεγχος λογισμικών.

 

«Σύγκρινε όλες τις πλατφόρμες αυτοέκδοσης, πριν τη συμφωνία»

 

platformsΤο ότι μπορεί να είναι η πρώτη ιστοσελίδα που πετύχατε, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη. Εξετάστε προσεκτικά τα πλάνα τους, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία εταιριών αυτό-έκδοσης, προτού πάρετε την οριστική απόφαση.

 

Πολλά από τα “μικρότερα σπίτια”, μπορεί να προσφέρουν καλύτερες συμφωνίες απ’ ότι τα “μεγάλα σπίτια”, αλλά, συνήθως, παρέχουν μόνο προεπισκόπηση των υπηρεσιών τους. Μην τεμπελιάσετε! Μπορείτε να γλυτώσετε ένα σεβαστό ποσό μακροπρόθεσμα, εάν κάνετε τον κόπο να μιλήσετε και με κάποιον για το τι ακριβώς υπηρεσίες θα σας χρειαστούν.

 

You are confined only by the walls you build yourself…

 

Σύνοψη
Η αυτοδημοσίευση ενός παραδοσιακού βιβλίου ή ebook, μπορεί να είναι μια δαπανηρή επιχείρηση. Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με διάφορους τρόπους. Ελέγξτε τις επιλογές λογισμικού που προσφέρονται και συγκρίνετε τιμές. Μάθετε να κάνετε μόνος σας το “στήσιμο” του βιβλίου σας, και διαβάστε σχετικά με το μάρκετινγκ, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα πλάνα των εταιριών που δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας. Κάνετε πολλαπλές επιμέλειες ο ίδιος, πριν το δώστε επίσης σε φίλους και συγγενείς, για να σας βοηθήσουν πριν δώστε το έργο σας σε κάποιον επαγγελματία επιμελητή να το ελέγξει. Όλα αυτά, μπορούν να κρατήσουν χαμηλά τις απαιτούμενες δαπάνες.

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

seo-

SEO: Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

muse 1

5 τρόποι για κάθε συγγραφέα για να ξαναβρεί την “Μούσα του”

ηλεκτρονικό βιβλίο

Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

Επιτυχία

10 κλειδιά για την προσωπική επιτυχία!

ΠΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ EBOOK

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

print-on-demand

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την Αυτοέκδοση

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

5 τρόποι για να πάρετε κριτικές & σχόλια για το βιβλίο σας!

Podcast5

Δημιούργησε ΔΩΡΕΑΝ το Podcast του βιβλίου σου!!!

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενημερώσου για την αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα με τη μέθοδο της “Εκτύπωσης κατά Παραγγελία”, από ΕΔΩ…

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

12 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] χρειαστεί να ξοδέψτε λεφτά για να βγάλετε λεφτά. Εκτός της δωρεάν διαφήμισης, […]

[…] των υπηρεσιών δημοσίευσης και εκτύπωσης, που τις προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ, η Lulu παρέχει […]

[…] σας να διαφημίζεται. Αν δεν μπορείτε πραγματικά να ξοδέψετε πολλά σε μια διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου, αφιερώστε κάποιο χρόνο για να το κάνετε […]

[…] υπολογίσεις πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσα έξοδα αποφεύχθηκαν, για να υπολογίσεις το καθαρό σου κέρδος. Σε σύγκριση […]

[…] των υπηρεσιών δημοσίευσης και εκτύπωσης, που τις προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ, η Lulu παρέχει […]

[…] ως βασική -ακόμα και μοναδική- πηγή εισοδήματος την εμπορία των βιβλίων του, δεν είναι προσωπική μου […]

[…] την διάρκεια της δύσβατης διαδρομής της έκδοσης, όπου θα απαιτηθούν έξοδα, από την γραφιστική έως την μορφοποίηση και το […]

[…] υπολογίσεις πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσα έξοδα αποφεύχθηκαν, για να υπολογίσεις το καθαρό σου κέρδος. Σε σύγκριση […]

[…] Αλλά τι είναι στην ουσία η αυτοέκδοση; Ο συγγραφέας γίνεται ο εκδότης του βιβλίου του. Γράφει, διορθώνει, επιμελείται, κυκλοφορεί, διανέμει, προωθεί, διαφημίζει, πουλά. Αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία είτε μόνος του, είτε με εξωτερικούς συνεργάτες ή εταιρείες αυτοέκδοσης που ουσιαστικά αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες που κάνει ένας παραδοσιακός εκδότης: διόρθωση, επιμέλεια, εξώφυλλο, σελιδοποίηση, μετατροπή του συγγραφικού έργο σε έντυπο ή σε ηλεκτρονικό βιβλίο, επιλογή καναλιού διανομής και πώληση (π.χ. φυσικά ή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία) και τέλος επιλογή των πρακτικών προώθησης. Στην περίπτωση αυτή ο συγγραφέας διατηρεί την κυριότητα του έργου του και το μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις έχοντας όμως καταβάλει τα έξοδα εκτύπωσης και των επιμέρους εκδοτικών διαδικασιών. […]

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι