Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

 

Επενδύστε σοφά και μην σπαταλήσετε άσκοπα!

 

“Earn more money by self-publishing your ebook”Η δημοσίευση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) χρειάζεται μία αρχική επένδυση. Υπάρχουν πολλά σημεία κατά την διάρκεια της δύσβατης διαδρομής της έκδοσης, όπου θα απαιτηθούν έξοδα, από την γραφιστική έως την μορφοποίηση και το marketing.

 

Ωστόσο δεν είναι όλες αυτές οι διαδικασίες ισοβαρείς. Διάφοροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σε διάφορες τιμές. Θα διαπιστώστε ότι ορισμένα από αυτά αξίζουν πολλά από την οπτική του επενδυτή, ενώ άλλα έχουν σκοπό την απομύζηση των χρημάτων σας. Παίρνεται πάντα ότι πληρώνεται; Βέβαια όχι! Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να είστε συνεπείς στο που ακριβώς να ξοδέψτε τα λεφτά σας κατά την διαδικασία της έκδοσης του βιβλίου σας στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα της αυτοέκδοσης

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα
 

Ξοδέψτε χρήματα για την επιμέλεια.

 

Ένας καλός επιμελητής θα βελτιώσει το ηλεκτρονικό βιβλίο σας από πολλές απόψεις. Είναι ένα από τα καλύτερα «εργαλεία» που μπορείτε να έχετε! Δυστυχώς είναι και ένα από τα «καλύτερα» μέρη για να πετάξτε τα λεφτά σας. Εάν θέλετε η επιμέλεια να γίνει με σωστή στρατηγική, θα πρέπει να φροντίστε να μην γίνει μόνο από ένα άτομο. Και το πρώτο, πρέπει να είστε εσείς ο ίδιος. Παραδόξως, οι περισσότεροι συγγραφείς κάνουν το λάθος να μην ασχοληθούν με τον «καθαρισμό» των κειμένων τους οι ίδιοι, υποθέτοντας ότι ο επιμελητής θα φροντίσει για αυτό. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί όμως ένα πολύ δαπανηρό σφάλμα. Ένας επιμελητής θα χρεώσει πολλά περισσότερα για την διόρθωση ενός χειρόγραφου για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη καθώς διέρχεται μέσα από το κείμενο, παρά απ’ ότι εάν ασχοληθεί μόνο με την επεξεργασία των ζητημάτων ποιότητας του περιεχομένου.

 

Μην ξοδέψτε για την εκτύπωση.

 

Την σημερινή ημέρα, η ποιότητα της εκτύπωσης και έκδοσης των βιβλίων μέσω διαδικτυακών παρόχων τέτοιων υπηρεσιών (print on demand) βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι πριν λίγα χρόνια. Εάν δεν είστε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ποιότητα του χαρτιού ή του τύπου του, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνετε ικανοποιημένοι με τις περισσότερες εταιρίες που παρέχουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Πολλές από αυτές μάλιστα, έχουν εξαιρετικά πακέτα προσφορών. Εξοικονομώντας χρήματα από την εκτύπωση, και έχοντας ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, θα είστε σε θέση να επικεντρώστε την οικονομική σας «πολιτική» στην παραγωγή του περιεχομένου και στην εκδοτική διαδικασία.

 

  Ξοδέψτε για το εξώφυλλο.

 

Το εξώφυλλό σας είναι το πιο σημαντικό μέρος του βιβλίου σας, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Εάν δεν «σκοτώνει», κανείς δεν θα δει το φοβερό σας έργο παραμέσα. Προσλάβετε έναν φοβερό γραφίστα ή καλλιτέχνη, ανάλογα του αποτελέσματος που θέλετε να δείτε από το εξώφυλλό σας, και αφήστε τους να δημιουργήσουν. Μην τους πιέστε πολύ πάνω στο πως θέλετε εσείς να γίνει. Αν ήσασταν ικανοποιημένοι από τα δείγματα της δουλειάς τους που σας δείξανε, θα πρέπει εύλογα να μείνετε ικανοποιημένη και από το αποτέλεσμα στο δικό σας εξώφυλλο, και δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε στενά την εξέλιξη της εργασίας.

 

Μην ξοδέψτε στη μορφοποίηση (formatting).

 

Πολλές επιλογές για online formatting διαθέσιμες στο διαδίκτυο για το βιβλίο σας. Πολλές εκδοτικές πλατφόρμες συμπεριλαμβάνουν τη μορφοποίηση μέσα στα πακέτα υπηρεσιών τους. Όταν συνδέουν αυτή την εργασία μαζί με τις υπόλοιπες, φαίνεται να είναι πολύ καλές συμφωνίες. Ωστόσο, μπορείτε να μάθετε μόνοι σας να κάνετε αυτή τη δουλειά, αφιερώνοντας λίγα λεπτά για έρευνα. Είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς να κάνει μορφοποίηση, και αν σας φαντάζει δύσκολη, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθετε να το κάνετε, αν θέλετε να μειώστε και στα μελλοντικά σας βιβλία το κόστος της όλης διαδικασίας. Όταν το κάνετε μία φορά, θα γνωρίζετε πάντοτε τον τρόπο να το επαναλάβετε, και μάλιστα όπως ακριβώς εσείς επιθυμείτε.

 

Σύνοψη
Όταν μετατρέπετε το ηλεκτρονικό βιβλίο σας σε ένα εμπορεύσιμο προϊόν, θα υπάρξουν πολλά έξοδα. Μερικά μπορείτε να τα αποφύγετε, μερικά όχι. Η επιμέλεια είναι ένα από τα απαραίτητα, ανεξάρτητα από το πόσο καλό θεωρείτε τον εαυτό σας για αυτή. Επίσης, άσχετα με το τι λένε πολλοί, ότι δεν κρίνεται ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, πολλοί από τους πιθανούς αγοραστές του βιβλίου σας σας θα κάνουν ακριβώς αυτό, και θα προσπεράσουν το δημιούργημά σας αν δεν τους ελκύσει η εμφάνισή του. Από την άλλη μεριά, μπορείτε να αποφύγετε έξοδα εκτύπωσης και μορφοποίησης (formatting) με λίγη έρευνα γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Εργασία & Επιχειρηματικότητα από το σπίτι μέσω Διαδικτύου, διαχείριση χρόνου και email Marketing

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Podcast5

Δημιούργησε ΔΩΡΕΑΝ το Podcast του βιβλίου σου!!!

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

-μηνιαίο-ημερολόγιο-κοινωνικών-μέσων

Το μηνιαίο ημερολόγιο μέσων κοινωνικής δικτύωσης

muse 1

5 τρόποι για κάθε συγγραφέα για να ξαναβρεί την “Μούσα του”

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

Η ψυχολογία των χρωμάτων – Εξώφυλλα και Εικονογράφηση

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Επιτυχία

10 κλειδιά για την προσωπική επιτυχία!

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφήμιση βιβλίου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Writer

Ποια είναι η πραγματική Αυτοέκδοση – Self publishing VS. Vanity publishing

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand

Ενημερώσου για την αυτοέκδοση βιβλίου στην Ελλάδα με τη μέθοδο της “Εκτύπωσης κατά Παραγγελία”, από ΕΔΩ…

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Katerina Vossou

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω, ή να παρατηρήσω καλύτερα, ότι θεωρείς πως δεν πρέπει να ξοδέψουμε λεφτά στο formating. Εγώ πάντως προσπαθώ καιρό τώρα να το κάνω μόνη μου, αλλά όταν βλέπω το βιβλίο μου σε preview στην Amazon είναι όλα χάλια!!! Μήπως θα έπρεπε να πληρώσω κάποιον να το κάνει; Θα περιμένω κάποια συμβουλή από όποιον θέλει, πριν δώσω λεφτά.

Αλέξης
Απάντηση σε  Katerina Vossou

Κατερίνα, ψάξε λίγο στη google. Πολλές σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν. Είναι κρίμα να δώσεις το λιγότερο 100€ (όπως έδωσα κι εγώ) για αυτή τη δουλειά, και μετά έψαξα και έμαθα μόνος μου. Ψάξε!

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι