Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

 

Book editor 3Μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε στο ebook που δημιουργείτε είναι να το επεξεργαστείτε σωστά.

 

Εάν κάνετε αυτοέκδοση του ebook σας, η επιμέλεια του (Book Editing) είναι απαραίτητη. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να δημιουργήστε «όνομα» σαν αυτοεκδότης συγγραφέας! Τα λάθη στη δουλειά σας μπορεί να σας δυσφημήσουν γρήγορα…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

<strong>Άρθρο</strong><strong>Σχετικά</strong><strong> Άρθρα</strong>

 

Κάνετε ο ίδιος μία αρχική ανάγνωση

 

«Επιμεληθείτε το έργο σας μόνος»

 

Book editor 2Πριν να αναθέσετε σε κάποιον άλλο να διαβάσει το ebook σας, είναι σημαντικό να το διαβάστε πρώτα ο ίδιος καλά. Βεβαιωθείτε πως δώσατε την απαραίτητη προσοχή στη συνοχή και την ακολουθία, την γραμματική, το συντακτικό και το περιεχόμενο. Εσείς είστε ο συγγραφέας, και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμά σας που θέλετε να μεταφέρετε είναι σαφές και κατανοητό.  Είναι εύκολο να υποθέσετε πως το προσχέδιό σας είναι μία χαρά, ιδιαίτερα εάν πιστεύετε ότι γνωρίζατε καλά αυτά που χρειάζεται να ξέρετε πριν γράψτε ένα ebook, αλλά αυτό σπάνια είναι η πραγματικότητα. Θα υπάρξουν σίγουρα κάποια μέρη που χρειάζονται αναθεώρηση.

 

 

Χρησιμοποιήστε τα OnLine εργαλεία επεξεργασίας

 

“Κάνετε χρήση των διαθέσιμων OnLine εργαλείων επεξεργασίας για να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολη”

 

office-online-updates-chrome-04Υπάρχουν πολλοί πόροι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Υπάρχουν σε απευθείας σύνδεση εργαλεία αυτοεκδόσης (OnLine editing tools) που βοηθούν στη διαδικασία της επιμέλειας. Σιγουρευτείτε πως εντοπίσατε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά αυτή, και χρησιμοποιήστε τα προς όφελός σας. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείστε μπορούν να μετατρέψουν το βιβλίο σας σε ένα καλογραμμένο λογοτεχνικό έργο. Μην ξεχάσετε ποτέ αυτό τον απλό και χρήσιμο πόρο.

 

 

Δώστε το σε ένα φίλο σας να το διαβάσει

 

Αφού διαβάσετε το eBook σας και είσαστε ευχαριστημένοι με το τελικό προϊόν, δώστε το σε έναν έμπιστο φίλο σας να το διαβάσει και εκείνος. Ο φίλος σας μπορεί να σας κάνει εποικοδομητική κριτική που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιτυχία του eBook σας. Ζητήστε του να κρατήσει σημειώσεις, να σας κάνει ερωτήσεις, και να το εξετάσει προσεκτικά. Κρατήστε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο! Ζητήσατε βοήθεια, και μπορεί να χρειαστούν κάποιες αναθεωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν, αφού ο φίλος σας διαβάσει το βιβλίο σας. Ο φίλος σας θα ενεργεί ως ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια, και θα σας δώσει ειλικρινείς απαντήσεις.

 

 

Κάνετε διασταύρωση απόψεων

 

«Δώστε σε πολλούς  να δουλέψουν το έργο σας»
editing 4Μόλις εσείς και ένας φίλος σας έχετε διαβάσει και επιμεληθεί το βιβλίο σας, προχωρήστε την διαδικασία στο επόμενο επίπεδο. Αν έχετε κάποιους συμμαθητές ή άλλους συγγραφείς που θα θέλανε να διαβάσουν και να επεξεργαστούν και αυτοί το προσχέδιό σας, κάνετέ το χωρίς δισταγμό. Αυτό θα μεταφέρει σε ένα ανώτερο επίπεδο και τον επαγγελματισμό σας.  Άλλοι συγγραφείς και φίλοι, θα παρατηρήσουν ίσως πράγματα που ξέφυγαν της προσοχής σας. Αυτό θα βελτιώσει το τελικό προϊόν σας, και θα βοηθήσει στην επιτυχία του. Οι αναγνώστες δεν θέλουν να βρίσκουν λάθη, και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι με την επεξεργασία της εργασία σας αρκετές φορές. Σε αυτό το σημείο της επιμέλειας, θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστο 5 άτομα που θα επεξεργαστούν το έργο σας, εκτός από εσάς, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την πιθανότητα λαθών.

 

 

Μισθώστε έναν επαγγελματία

 

Book editor 1Στο τέλος, σκεφθείτε και την πρόσληψη ενός επαγγελματία. Ναι, είχατε και άλλους συγγραφείς, φίλους, και τον εαυτό σας που διάβασαν και επεξεργάστηκαν το έργο σας, αλλά δεν ήταν επαγγελματίες επιμελητές βιβλίων. Εάν βλέπετε στα σοβαρά το ebook σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να επενδύστε για αυτό. Ένας επαγγελματίας θα κοστίσει χρήματα, αλλά ένα eBook είναι μια επένδυση, και ένας επαγγελματίας επιμελητής είναι το καλύτερο πρόσωπο για να βεβαιωθείτε ότι έγινε σωστά η επεξεργασία. Μπορεί να αλλάξει κάποια στοιχεία ή μέρη του έργου σας, αλλά αυτό θα πρέπει να το δεχθείτε, εάν θέλετε να είστε βέβαιοι πως το τελικό προϊόν θα είναι κατάλληλο για δημοσίευση. Και σίγουρα αυτός θα διαθέτει περισσότερη γνώση και εμπειρία από ότι ένας ή περισσότεροι φίλοι και ερασιτέχνες.

 

Σύνοψη
Αν και η επεξεργασία ενός eBook είναι το τελευταίο βήμα πριν από τη δημοσίευση, είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Θέλετε οι αναγνώστες σας να σας βλέπουν ως επαγγελματία συγγραφέα. Διασφαλίζοντας το ότι δεν υπάρχουν λάθη στο έργο σας, θα σας επιτρέψει να φαίνεστε στα μάτια των αναγνωστών σας ως επαγγελματίας. Ένα ebook χωρίς λάθη, επιτρέπει στον αναγνώστη να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του, αντί να αποσπάται η προσοχή του από σφάλματα. Αυτό θα σας επιτρέψει να χτίσετε ένα αναγνωστικό κοινό, που δεν θα σκεφτεί πολύ το να αγοράσει το επόμενο βιβλίο σας.

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

9 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] Διαθέτει πακέτα υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν στην επιμέλεια, την σελιδοποίηση, τη μορφοποίηση, τη δημιουργία […]

[…] για το τι σας κρατά πίσω. Ίσως αυτός να σας προτείνει κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν στο να συνεχίσετε. Και να μην ξεχάσετε, όταν η […]

[…] του βιβλίου σας, προωθήστε τον εαυτό σας, κάντε την σωστή επιμέλεια, και πάρτε κριτικές. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεστε για […]

[…] έκδοσης προσφέρουν υπηρεσίες παραγωγής, όπως επιμέλεια και σχεδιασμό εξώφυλλων, που τις καθιστούν ελκυστικές […]

[…] αλγόριθμος του προγράμματος επιτρέπει την αναγνώριση χαρακτήρων-λέξεων-προτάσεων κλπ. βάση της δομής τους, γενικώς, κι όχι βάση […]

[…] αλγόριθμος του προγράμματος επιτρέπει την αναγνώριση χαρακτήρων-λέξεων-προτάσεων κλπ. βάση της δομής τους, γενικώς, κι όχι βάση […]

[…] έκδοσης προσφέρουν υπηρεσίες παραγωγής, όπως επιμέλεια και σχεδιασμό εξώφυλλων, που τις καθιστούν ελκυστικές […]

Haris G.

Ξέρει κανείς κανέναν καλό επιμελητή βιβλίων; Λέω να πληρώσω και κάτι κάπου, γιατί δε λέει να τα κάνω όλα μόνος μου. By the way, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσω μe την Amazon ένα βιβλίο μου. Ελπίζω να μην πειράζει τον διαχειριστή να το διαφημίσω και εδώ. Εκτός αν θεωρηθεί spam.

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι