Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

 

 

e-readingΈνα από τα πρώτα ερωτήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να κάνουν αυτοέκδοση ενός eBook είναι πόσα χρήματα μπορούν να βγάλουν. Παρ’ όλα αυτά, το να βγάλεις χρήματα γενικά, δεν είναι το τέλος των πραγμάτων.

 

Θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσα έξοδα αποφεύχθηκαν, για να υπολογίσεις το καθαρό σου κέρδος. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, η αυτοέκδοση μπορεί να σας αποφέρει περισσότερα χρήματα και μπορείτε να γλιτώσετε και περισσότερα χρήματα…

 

Δεν είσαι ακόμα μέλος?  Έλα στη συντροφιά μας >>>

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

Βγάζοντας λεφτά!

 

“Κερδίζετε περισσότερα χρήματα αυτοεκδίδοντας τα βιβλία σας”

 

 

businessman-using-digital-tabletΤα χρήματα που βγάζετε από τις πωλήσεις των βιβλίων σας μπορούν κυριολεκτικά να παρακολουθούνται σε απευθείας σύνδεση. Τα περισσότερα εργαλεία για αυτοέκδοση eBook, σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε πόσα λεφτά βγάζετε κάθε μήνα. Αλλά, πόσα μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε; Αυτό ποικίλλει και εξαρτάται από εσάς. Εάν είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε προσωπικά με την προώθηση των βιβλίων σας, μπορείτε να πουλήσετε χιλιάδες αντίτυπα/αντίγραφα! Εάν όχι, μπορεί να πουλήσετε μόλις ένα.

Η εταιρία που θα διαλέξετε να αυτοεκδώσετε θα καθορίσει επίσης το πόσα θα κερδίσετε, διότι οι περισσότερες από αυτές θα κρατήσουν ένα ποσοστό από τα κέρδη. Γενικά, το ποσοστό που παρακρατούν είναι 20%, αλλά κάποιες πλατφόρμες, όπως η Amazon, μπορεί να σας κρατήσει μέχρι και 50% των κερδών. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι πολύ καλύτερο ποσοστό από αυτά των εκδοτικών οίκων. Πολλοί από αυτούς, απαιτούν από εσάς και τον πράκτορά σας την διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας, όπου δεν θα έχετε εσείς το “πάνω χέρι”, όπως θα έχετε όταν επιλέξετε την δική σας εταιρία αυτό-έκδοσης.

 

Τα χρήματα που δαπανώνται.

 

“Επιλέξτε την πλατφόρμα δημοσίευσης σας σοφά”

 

woman-payingΤο πόσα χρήματα θα ξοδέψετε στην πλατφόρμα αυτοέκδοσης, θα καθορίσει το καθαρό κέρδος σας. Ορισμένες από αυτές, χρεώνουν με “πακέτα”, άλλες με συγκεκριμένο ποσό, και άλλες με ποσοστό. Για παράδειγμα, η Lulu προσφέρει ένα πακέτο που κοστίζει 5000$ και περιλαμβάνει δημοσίευση, διανομή, και προώθηση του βιβλίου σας. Εάν κρίνετε πως δεν αξίζει αυτό το έξοδο προκαταβολικά, ή αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να καλύψετε άμεσα, μπορείτε πάντοτε να επιλέξετε την φθηνότερη επιλογή των 248$, όπου θα σας κάνουν μόνο την έκδοση, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε εσείς τις υπόλοιπες εργασίες που προανέφερα.

 

Τα χρήματα που εξοικονομούνται.

 

“Χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα”

 

cash-jarΤα χρήματα που μπορείτε να γλυτώσετε αυτό-δημοσιεύοντας ένα βιβλίο σας θα συντελέσουν στο καθαρό κέρδος σας, επειδή, χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα. Εάν ένας παραδοσιακός εκδοτικός οίκος θα σας χρεώνει π.χ. 10.000€ αλλά η αυτοέκδοση σας κοστίσει 248€, θα έχετε εξοικονομήσει πάνω από 9.000€. Αυτό σημαίνει πως η αυτοέκδοση θα είναι “μπροστά” από τον εκδοτικό οίκο κατά 9.000€. Επιπλέον, εάν κάνετε όλη την προωθητική εργασία μόνοι σας, θα σώσετε και πάλι ακόμα πιο πολλά χρήματα, που, αν θελήσετε θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς, όπως για επιμέλεια, διαφήμιση κ.ά. Τέλος, επιλέγοντας εσείς την εταιρία αυτοέκδοσης η διαδικασία επιταχύνεται και γλιτώνετε πολύ χρόνο, και ο χρόνος είναι χρήμα, σωστά; Εξοικονομήστε χρόνο ακολουθώντας την διαδρομή της αυτοέκδοσης και βγάζοντας το βιβλίο σας στην αγορά συντομότερα, όπου μπορείτε να το πουλάτε και να κερδίζετε χρήματα.

 

One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you’ve always wanted. Do it now.
Paulo Coelho

 

Σύνοψη
Το να κερδίσετε χρήματα με την αυτοέκδοση δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά το ποσό που εξοικονομείτε και που ξοδεύετε είναι σημαντικά συγκρίσιμο με των εκδοτικών οίκων. Τα κέρδη σας πραγματικά εξαρτώνται από το πόσο θα επενδύσετε στο βιβλίο σας, και σε χρήμα, και σε χρόνο, και από το πόσο δημιουργικοί θα είστε στην προώθηση και στο μάρκετινγκ σας. Χρησιμοποιώντας όλες τις δωρεάν επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, θα συμβάλει στο καθαρό σας κέρδος σημαντικά, επειδή θα αποφύγετε χρηματοοικονομικές επενδύσεις στην διαδικασία του να φέρετε το βιβλίο σας μπροστά στο αγοραστικό σας κοινό. Επίσης, θα αποφύγετε την πιθανή οικονομική ζημία σε περίπτωση μίας παταγώδους αποτυχίας!

Πώς να διαπιστώσετε αν η αυτοέκδοση είναι για εσάς

10 Συμβουλές για συγγραφείς φαντασίας (fiction)

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Κάνοντας την αυτοέκδοση εύκολη υπόθεση για κάθε συγγραφέα

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

Πώς να γίνεις επιτυχημένος ως συγγραφέας eBook

10 τρόποι για να βγάλετε το καλύτερο δυνατό από την e-Shop σελίδα του βιβλίου σας.

Τα 5 μυστικά για να αυτοέκδοσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Τα 5 μυστικά για να αυτοεκδώσεις σωστά τα παιδικά βιβλία σου.

Αυτοέκδοση VS Παραδοσιακή έκδοση έντυπου βιβλίου

-μηνιαίο-ημερολόγιο-κοινωνικών-μέσων

Το μηνιαίο ημερολόγιο μέσων κοινωνικής δικτύωσης

print-on-demand

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την Αυτοέκδοση

Επιτυχία

10 κλειδιά για την προσωπική επιτυχία!

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτοέκδοση ενός eBook

muse 1

5 τρόποι για κάθε συγγραφέα για να ξαναβρεί την “Μούσα του”

ηλεκτρονικό βιβλίο

Ηλεκτρονικό βιβλίο – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν γράψτε ένα ebook

7 Πράγματα που θα καταδικάσουν το μυθιστόρημά σου (& πώς να τα αποφύγεις)

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία ενός βιβλίου

Οι 15 Εντολές για μία επιτυχημένη διαφήμιση βιβλίου.

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

Η σωστή επιμέλεια ενός ebook (Book Editing)

ΠΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ EBOOK

Που να ξοδέψτε χρήματα όταν εκδίδετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Γιατί να κάνω αυτοέκδοση με τις Εκδόσεις «Λευκό Μελάνι»;

Ενημερώσου για την σειρά εκπαιδευτικών βίντεο/σεμιναρίων για την αυτοέκδοση βιβλίου στο διαδίκτυο, εδώ…www.formula-autoekdosis.selfpublishingonline.eu

Η Διαδικτυακή Αυτοέκδοση παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

6 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ειρήνη Νένδου

Καλησπέρα σας! Είναι εύκολη μια ενημέρωση για το κόστος για την έκδοση του ebook,υπάρχει μηνιαία συνδρομή;

Τελευταία επεξεργασία 2 Έτη πριν by Δήμος Βελέντζας

Μια ερώτηση, σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το google play, και το apple store, ίσως λιγότερο και το store της microsoft, πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτό; Το να μπορέσει ένα βιβλίο να μπεί εκεί; Και πόσα επιπλέον θα χρειαστεί;

Διομήδης

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Να υποθέσω πως οι τιμές και οι εταιρίες στα παραδείγματα είναι από αυτές που δεν παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες;

self-publishing online FAQ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή στην παρέα μας
για να έχεις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ πρόσβαση
σε 
όλες τις αναρτήσεις του blog!

εγγραφή μέλους - διαδικτυακή αυτοέκδοση


     

 

 

Εγγραφή youtube

 

Εκδόσεις Λευκό Μελάνι