Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτο-έκδοση ενός e-Book

 

 

 

 

e-readingΈνα από τα πρώτα ερωτήματα που έχουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να κάνουν αυτο-έκδοση ενός e-Book είναι πόσα χρήματα μπορούν να βγάλουν. Παρ’ όλα αυτά, το να βγάλεις χρήματα γενικά, δεν είναι το τέλος των πραγμάτων. Θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και πόσα έξοδα αποφεύχθηκαν, για να υπολογίσεις το καθαρό σου κέρδος. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, η αυτο-έκδοση μπορεί να σας αποφέρει περισσότερα χρήματα και μπορείτε να γλιτώσετε και περισσότερα χρήματα.

 

Βγάζοντας λεφτά!

 

«Κερδίζετε περισσότερα χρήματα αυτό-εκδίδοντας τα βιβλία σας»

 

 

businessman-using-digital-tabletΤα χρήματα που βγάζετε από τις πωλήσεις των βιβλίων σας μπορούν κυριολεκτικά να παρακολουθούνται σε απευθείας σύνδεση. Τα περισσότερα εργαλεία για αυτο-έκδοση e-Book, σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε πόσα λεφτά βγάζετε κάθε μήνα. Αλλά, πόσα μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε; Αυτό ποικίλλει και εξαρτάται από εσάς. Εάν είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε προσωπικά με την προώθηση των βιβλίων σας, μπορείτε να πουλήσετε χιλιάδες αντίτυπα/αντίγραφα! Εάν όχι, μπορεί να πουλήσετε μόλις ένα. Η εταιρία που θα διαλέξετε να αυτό-εκδώσετε θα καθορίσει επίσης το πόσα θα κερδίσετε, διότι οι περισσότερες από αυτές θα κρατήσουν ένα ποσοστό από τα κέρδη. Γενικά, το ποσοστό που παρακρατούν είναι 20%, αλλά κάποιες πλατφόρμες, όπως η Amazon, μπορεί να σας κρατήσει μέχρι και 50% των κερδών. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι πολύ καλύτερο ποσοστό από αυτά των εκδοτικών οίκων. Πολλοί από αυτούς, απαιτούν από εσάς και τον πράκτορά σας την διαπραγμάτευση μίας συμφωνίας, όπου δεν θα έχετε εσείς το «πάνω χέρι», όπως θα έχετε όταν επιλέξετε την δική σας εταιρία αυτό-έκδοσης.

 

Τα χρήματα που δαπανώνται.

 

«Επιλέξτε την πλατφόρμα δημοσίευσης σας σοφά»

 

woman-payingΤο πόσα χρήματα θα ξοδέψετε στην πλατφόρμα αυτο-έκδοσης, θα καθορίσει το καθαρό κέρδος σας. Ορισμένες από αυτές, χρεώνουν με «πακέτα», άλλες με συγκεκριμένο ποσό, και άλλες με ποσοστό. Για παράδειγμα, η Lulu προσφέρει ένα πακέτο που κοστίζει 5000$ και περιλαμβάνει δημοσίευση, διανομή, και προώθηση του βιβλίου σας. Εάν κρίνετε πως δεν αξίζει αυτό το έξοδο προκαταβολικά, ή αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να καλύψετε άμεσα, μπορείτε πάντοτε να επιλέξετε την φθηνότερη επιλογή των 248$, όπου θα σας κάνουν μόνο την έκδοση, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε εσείς τις υπόλοιπες εργασίες που προανέφερα.

 

Τα χρήματα που εξοικονομούνται.

 

«Χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα»

 

cash-jarΤα χρήματα που μπορείτε να γλυτώσετε αυτό-δημοσιεύοντας ένα βιβλίο σας θα συντελέσουν στο καθαρό κέρδος σας, επειδή, χρήματα που εξοικονομούνται είναι χρήματα κερδισμένα. Εάν ένας παραδοσιακός εκδοτικός οίκος θα σας χρεώνει π.χ. 10.000€ αλλά η αυτο-έκδοση σας κοστίσει 248€, θα έχετε εξοικονομήσει πάνω από 9.000€. Αυτό σημαίνει πως η αυτό-έκδοση θα είναι «μπροστά» από τον εκδοτικό οίκο κατά 9.000€. Επιπλέον, εάν κάνετε όλη την προωθητική εργασία μόνοι σας, θα σώσετε και πάλι ακόμα πιο πολλά χρήματα, που, αν θελήσετε θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς, όπως για επιμέλεια, διαφήμιση κ.ά. Τέλος, επιλέγοντας εσείς την εταιρία αυτο-έκδοσης η διαδικασία επιταχύνεται και γλιτώνετε πολύ χρόνο, και ο χρόνος είναι χρήμα, σωστά; Εξοικονομήστε χρόνο ακολουθώντας την διαδρομή της αυτο-έκδοσης και βγάζοντας το βιβλίο σας στην αγορά συντομότερα, όπου μπορείτε να το πουλάτε και να κερδίζετε χρήματα.

 

 Dimos Velenjas

 

 

Σύνοψη
Το να κερδίσετε χρήματα με την αυτο-έκδοση δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά το ποσό που εξοικονομείτε και που ξοδεύετε είναι σημαντικά συγκρίσιμο με των εκδοτικών οίκων. Τα κέρδη σας πραγματικά εξαρτώνται από το πόσο θα επενδύσετε στο βιβλίο σας, και σε χρήμα, και σε χρόνο, και από το πόσο δημιουργικοί θα είστε στην προώθηση και στο μάρκετινγκ σας. Χρησιμοποιώντας όλες τις δωρεάν επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, θα συμβάλει στο καθαρό σας κέρδος σημαντικά, επειδή θα αποφύγετε χρηματοοικονομικές επενδύσεις στην διαδικασία του να φέρετε το βιβλίο σας μπροστά στο αγοραστικό σας κοινό. Επίσης, θα αποφύγετε την πιθανή οικονομική ζημία σε περίπτωση μίας παταγώδους αποτυχίας!

One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you’ve always wanted. Do it now.
Paulo Coelho

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

2 Responses to Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από την αυτο-έκδοση ενός e-Book

  • Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Να υποθέσω πως οι τιμές και οι εταιρίες στα παραδείγματα είναι από αυτές που δεν παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες;

    • Χρόνια πολλά και σε σένα Διομίδη. Υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές στις περισσότερες πλατφόρμες, έτσι κι αλλιώς. Στο άρθρο εξηγείται καλύτερα το θέμα. Π.χ. η Lulu έχει, από δωρεάν μέχρι 5000$ πακέτα επιλογών, που έχουν και άλλες παροχές βέβαια. Το συνιστώμενο από εμένα είναι το να μάθει ο κάθε ένας συγγραφέας τα στάδια των διαδικασιών που απαιτούνται στην αυτο-έκδοση ψηφιακών προϊόντων, ούτως ώστε να μπορεί να έχει μέχρι και ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος. Αν κάποιος μπορεί και έχει να ξοδέψει χρήματα, με σκοπό το να κερδίσει από χρόνο που θα αφιερώσει σε άλλες, πιο κερδοφόρες ή εποικοδομητικές εργασίες, είναι απολύτως αποδεκτό και ίσως και συμφέρον. Είναι θέμα κρίσης του καθενός ατόμου ξεχωριστά.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube