Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Οι 4 κορυφαίες εταιρίες για «Εκτύπωση κατά Απαίτηση» (Print on Demand) 2017

 

Η γνωστότερη μέθοδος εκτύπωσης μέσω διαδικτύου είναι αναμφισβήτητα η «Εκτύπωση κατ’ απαίτηση» ή «Εκτύπωση κατά παραγγελία». Στην Αγγλική ορολογία είναι γνωστή ως «Print on Demand» (P.O.D), και, παρότι στα αφτιά ενός σημερινού Έλληνα μπορεί να μην ηχεί γνώριμα ο όρος αυτός, στα αφτιά του «παγκόσμιου καταναλωτή» είναι πασίγνωστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

«Εκτύπωση κατ’ απαίτηση» (Print on Demand – PoDείναι η διαδικασία κατά την οποία, ένας επισκέπτης που έχει κατευθυνθεί στη σελίδα παρουσίασης/πώλησης του βιβλίου μου – στην όποια πλατφόρμα/εταιρία αυτοέκδοσης PoD έχω επιλέξει – μπορεί να παραγγείλει 1 (ένα) και μόνο αντίτυπό του, ή και περισσότερα.
Μετά την αυτοματοποιημένη πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας ή paypal (όχι σε όλες) το βιβλίο που παραγγέλθηκε εκτυπώνεται ψηφιακά σε σύντομο χρόνο και ύστερα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην χώρα και στη διεύθυνση του αγοραστή.

 

Με τον τρόπο/μέθοδο αυτόν, ο συγραφέας/αυτοεκδότης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει – προκαταβολικά ή εκ των υστέρων – ούτε ένα ευρώ για την όλη διαδικασία. Η Εταιρία λαμβάνει την παραγγελία από τον ΕΝΑ πελάτη, πληρώνεται, εκτυπώνει το βιβλίο – βάση των αρχείων που εσύ θα έχεις αρχικά ανεβάσει σε αυτούς -, το συσκευάζει, το ταχυδρομεί, και τέλος σου καταθέτει το ποσοστό κέδρους σου στην τράπεζα που έχεις επιλέξει.

 

Η «Εκτύπωση κατ’ απαίτηση» ενδείκνυται για βιβλία που πρέπει να τυπωθούν μεμονωμένα ή σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, εκτός της «κατά μονάδα» πώλησης του βιβλίου του, ο κάθε εκδότης (εσύ) έχει και την ευκαιρία να παραγγείλει μικρές (ή και μεγάλες) ποσότητες αντιτύπων – με τιμή χονδρική και εξαιρετικά «ανταγωνιστική», σε σχέση με το συνολικό κόστος εκτύπωσης και μεταφοράς από ένα Ελληνικό τυπογραφείο – με σκοπό να τα εμπορευθεί μόνος του στην Ελληνική αγορά.

 

Το συνολικό κόστος (εκτύπωση-συσκευασία-διανομή/μεταφορά) ποικίλει από εταιρία σε εταιρία. Τι ποιο σύνηθες φαινόμενο είναι η χαμηλή κοστολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας και η υψηλή χρέωση στα μεταφορικά ή τα τέλη συσκευασίας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της «ψαλίδας», ακόμα και της εξίσωσης των τελικών συνόλων.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο χρόνο παράδοσης, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 32 ημερών, με ανάλογο κόστος. Υπάρχει βέβαια αυτή η επιλογή, και στον ΕΝΑ αγοραστή, και στο συγγραφέα/εκδότη που θα παραγγείλει ποσότητα αντίτυπων.

 

Ο αριθμός των εταιριών αυτοέκδοσης για PoD είναι αρκετά μεγάλος. Λίγες όμως από αυτές συνδιαλέγονται με τις Ελληνικές τράπεζες, και καμία δεν αποδέχεται την Ελληνική γλώσσα στις περιγραφές και τους τίτλους που εμφανίζουν μέσα στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία τους, πράγμα που μας αναγκάζει να γράφουμε μεταφρασμένα στα Αγγλικά. Στην εκτύπωση βέβαια, καμία σημασία δεν έχουν οι χαρακτήρες και η γλώσσα των κειμένων (των προς εκτύπωση βιβλίων).

 

Ο στόχος της «Διαδικτυακής Αυτοέκδοσης» τα τρία αυτά χρονιά της ύπαρξής της ήταν η έγκυρη και πλήρης (κατά το δυνατόν) ενημέρωση των Ελλήνων λογοτεχνών σχετικά με τις μεθόδους αυτοέκδοσης και τις δυνατότητες της.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το σημερινό βίντεο/άρθρο είναι αφιερωμένο στις 4 εταιρίες/πλατφόρμες αυτοέκδοσης για «Εκτύπωση κατ’ απαίτηση» (Print on Demand – PoDμε τις οποίες μπορείς σήμερα να εκτυπώσεις, να εμπορευθείς και να προωθήσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ βιβλία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!!

 

Δοκίμασε μόνος σου τους παρακάτω υπολογιστές κόστους των 4 εταιριών…

#ingramspark, #createspace, #blurb, #lulu

 


 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

6 Responses to Οι 4 κορυφαίες εταιρίες για «Εκτύπωση κατά Απαίτηση» (Print on Demand) 2017

  • Χρόνια πολλά Δήμο! Ευχαριστώ που και φέτος συνεχίζεις να δίνεις τα φώτα σου, και σε μένα (1 χρόνο τώρα) και σε όσους νέους συγγραφείς ενδιαφέρονται να αυτοεκδώσουν.
    Θέλω να πω, πως εμένα, για ασπρόμαυρο βιβλίο, μου έβγαλε φτηνότερη τιμή η Createspace για το ένα κομμάτι, ενώ για 10 και πάνω έβγαινε φτηνότερη η ingramspark.

    • Επίσης Βάσια, ό,τι ποθούμε…! Αυτό συμβαίνει με όλες, γι’ αυτό πρέπει να τσεκάρουμε και στις 4 τα ποσά που χρεώνουν, πριν κάνουμε την τελική παραγγελία. Πάνω από το βίντεο έχω και του συνδέσμους προς τους υπολογιστές κόστους της καθεμίας.

  • Το πρόσεξα Διομήδη κι εγώ. Μάλιστα με παράπεμψαν στην Ingram, όπου άνοιξα λογ/σμό και περιμένω έγκρισή. Μόλις μάθω θα ενημερώσω. Καλή χρονιά!!!

  • Καλή χρονιά σε όλους. Δήμο, μπήκα στην ingramspark για να ανοίξω λογαριασμό και μου έβγαλε μήνυμα πως δεν συνεργάζονται με τις Ελληνικές τράπεζες.

  • Η Lulu είναι πανάκριβη πάντως. Καλά θυμόσουνα τα 14€ μεταφορικά, 15$ συγκεκριμένα μου κόστισε εμένα πριν 6 μήνες το proof. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά εγώ πήγα στην createspace πια, μεγάλες διαφορές. Θα δοκιμάσω και την ingramspark ίσως. Καλή χρονιά να έχουμε!

    • Καλή χρονιά Ιάκωβε!! Έτσι είναι, και μάλιστα δεν νομίζω πως η ποιότητά της θα είναι καλύτερη από των άλλων. Πάνω-κάτω των ίδιων προδιαγραφών υλικά χρησιμοποιούν. Και μάλιστα, ξέρουν καλά πως να «ανταλλάξουν» τιμολογήσεις (ως καρτέλ που είναι) και να βγαίνουν τα σύνολά τους σχεδόν ίδια, αν όχι πανομοιότυπα, κάποιες φορές…Κι εγώ με την CreateSpace συνεχίζω και θα δοκιμάσω να τυπώσω και με την IngramSpark (εάν τελικά δέχεται τις Ελληνικές τράπεζες).

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube