Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Επιλέγοντας την πλατφόρμα αυτοέκδοσης που σας ταιριάζει

 

 

 

 

Πριν αποφασίσετε ποια πλατφόρμα αυτοέκδοσης θα επιλέξετε για να αυτοδημοσιεύσετε, πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας και για το βιβλίο σας. Ο περιορισμός των επιλογών των εργαλείων και των εταιριών αυτοέκδοσης που τελικά θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κάτι δύσκολο, και εάν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε σωστά μπορεί να βρεθείτε απογοητευμένοι. Με μερικά απλά βήματα όμως, μπορείτε να το καταφέρετε σε ελάχιστο χρόνο.

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα
 

Να γνωρίζετε την δουλειά σας.

 

«Να ξέρετε τα πάντα που θέλετε να κάνετε»

 

jobΚατ’ αρχάς, πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η δουλειά σας και τι δεν είναι. Εάν είστε κωμικός, η δουλειά σας προφανώς δεν είναι να σώζετε ανθρώπινες ζωές. Εάν είστε λογιστής, η δουλειά σας πιθανότατα δεν θα κάνει τον κόσμο να γελάει. Μπορούν αυτά τα δυο ποτέ να συμπίπτουν; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι αστείοι λογιστές εκεί έξω, αλλά γνωρίζοντας σε ποιες κατηγορίες ανήκει ή όχι η δουλειά σας, θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις στα ακόλουθα σημεία.

 

Να γνωρίζετε πως θέλετε να κάνετε το βιβλίο σας.

 

interactive bookΕάν θέλετε ένα διαδραστικό βιβλίο που θα δείχνει σε ανθρώπους τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν, π.χ. για να συμπληρώσουν την φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει να βρείτε μία πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών βιβλίων. Εάν θέλετε το βιβλίο σας να περιέχει βίντεο με εσάς να κάνετε κωμικά σκετσάκια, θα πρέπει να βρείτε πλατφόρμα που να προσφέρει την δυνατότητα ένταξης βίντεο μέσα στο βιβλίο σας.

 

Να γνωρίζετε πόση εργασία και χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε στο βιβλίο σας.

 

time for workΕάν δεν μπορείτε να δουλέψετε πολύ πάνω στο βιβλίο σας επειδή είσαστε απασχολημένος με τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, θα θέλατε να πλησιάσετε μία εταιρία αυτοέκδοσης που θα μπορούσε να κάνει εκείνη τη δουλειά που χρειάζεται. Εάν είστε πρόθυμοι και ικανοί να κάνετε εσείς οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος της όλης εργασίας που απαιτείται, θα χρειαστείτε μία πλατφόρμα εύκολη στη χρήση και κατανοητή. Καθορίστε τις δεξιότητες και τον διαθέσιμο χρόνο σας, και εξετάστε προσεκτικά όλες τις επιλογές πλατφόρμας αυτοέκδοσης που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

 

Περιορίστε τη λίστα των αναγκών και των επιθυμιών σας.

 

listsΑν σκεφθείτε το τι χρειάζεστε, σε σχέση με το τι θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους. Κάντε μία λίστα με όλες τις ανάγκες σας που θέλετε να καλύψει μια πλατφόρμα (μια εταιρεία που προσφέρει υποστήριξη, που μπορεί να προωθήσει και να φιλοξενήσει το eBook σας, κλπ.) και μία ξεχωριστή λίστα όλων των επιθυμιών σας (διαδραστικές λειτουργίες, ομάδες συζήτησης, και ούτω καθεξής), και μετά καθορίστε το αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα που ταιριάζει και με τις δύο λίστες σας. Οι πιθανότητες είναι να βρεθούν αρκετές. Ωστόσο, εάν δεν μπορέσετε να βρείτε κάποια, αρχίστε να αφαιρείτε, πρώτα από τα «θέλω» σας, και ύστερα από τα «πρέπει» σας.

 

Πάρτε την απόφασή σας.

 

«Επιλέξτε το καλύτερο λογισμικό αυτοέκδοσης του βιβλίου σας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας»

 

choiseΑφού έχετε απαριθμήσει τις ανάγκες σας και τα θέλω σας, καθορίσατε τις ικανότητές σας και το χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε στην αυτοδημοσίευση του βιβλίου σας, και αποφασίσατε το με τι σχετίζεται η εργασία σας, ψάξτε για τις εταιρίες αυτοέκδοσης που έχουν την καλύτερη φήμη στον κόσμο των ebooks, καθώς και εταιρίες που πιθανόν δεν είχατε ξανακούσει ποτέ. Διαβάστε κριτικές από όλες αυτές τις εταιρίες και δείτε τι μπορεί η κάθε μία να σας προσφέρει. Με βάση την έρευνά σας και γνωρίζοντας το έργο σας, επιλέξτε την εταιρία που ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που χρειάζεστε.

Dimos Velenjas

 

 

Σύνοψη
Η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας αυτοέκδοσης, δεν είναι πάντοτε κάτι εύκολο. Γνωρίζοντας καλά το σε τι αφορά το έργο σας, και ξεκαθαρίζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, αποφασίστε τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να αφιερώσετε στη διαδικασία αυτοέκδοσης του βιβλίου σας. Περιορίζοντας τις επιλογές σας δίνοντας πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες σας, και έχοντας πίστη στην εργασία σας, θα είστε σε θέση να κάνετε την σωστότερη επιλογή πλατφόρμας αυτοέκδοσης, που θα σας βοηθήσει να φέρετε στη ζωή το βιβλίο που πάντα ονειρευόσασταν.

Don’t let perfection become procrastination. Do it now.

Danielle LaPorte

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

3 Responses to Επιλέγοντας την πλατφόρμα αυτοέκδοσης που σας ταιριάζει

  • Το παράδειγμα του λογιστή υποθέτω ότι ήταν τυχαίο. Πάντως δεν είχα σκεφτεί ένα τέτοιο είδος βιβλίου. Τα δικά μου είναι όντος τεχνικά, και για φορολογικές δηλώσεις. Μου έβαλες την ιδέα τώρα, και θα κάνω ένα με infographics που έχω ακούσει ότι είναι πολύ της μόδας και γίνονται και πολύ viral.

    • Είχα δει ότι είχες γραφτεί Logistis. Όσο για τα infographics, είναι πολύ καλή ιδέα! Ειδικά εάν είσαι στ’ αλήθεια λογιστής, μπορείς να κάνεις τόνους βιβλίων μόνο με αυτά.

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

help-twitter copy2 copy

Γίνε τώρα συνδρομητής, για να ενημερώνεσαι για τις νέες αναρτήσεις μας!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube