Το ΠΡΩΤΟ Ελληνικό Ιστολόγιο για την ΔΩΡΕΑΝ Αυτοέκδοση Βιβλίων μέσω Διαδικτύου

Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

 

ΆρθροΣχετικά Άρθρα

reportsΣτο τέλος του 2014 οι επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου έκαναν μία έρευνα στο κοινό τους, ρωτώντας ποιες τάσεις και τεχνολογίες πιστεύουν ότι θα έχουν αντίκτυπο στην βιομηχανία έκδοσης βιβλίων το 2015. Η έρευνα συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με το πού οι εκδότες αναμένουν αύξηση για τις επιχειρήσεις, σε τι εργαλεία σχεδιάζουν να επενδύσουν, και σε ποιους τομείς θα θέλανε περαιτέρω εκπαίδευση.
Πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων εργάζονται στους τομείς του εμπορίου (34%) και της εκπαίδευσης (22%). Το υπόλοιπο είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ των τομέων, θρησκείας, πανεπιστήμιου, επαγγελματιών, και των τμημάτων συνεταιριστικών εκδόσεων. Συμμετείχαν επίσης, κατασκευαστές βιβλίων (8%) και άλλοι προμηθευτές της βιομηχανίας (11%). Και οι περισσότεροι ερωτηθέντες, κατείχαν θέσεις ανωτέρων στελεχών διαχείρισης (38%).

 

Ανάπτυξη της βιομηχανία των ψηφιακών βιβλίων.

 

Survey Graph1Δικαιολογημένα, η εκτίμηση των ερωτηθέντων για το τι επιφυλάσσει το μέλλον ήταν ανάμικτη, αλλά μερικές ενδιαφέρουσες τάσεις ξεχωρίζουν. Ήμασταν περίεργοι, ποια προϊόντα βιβλίου θα τονώσουν την αύξηση των εσόδων το 2015. Το 79% των ερωτηθέντων προβλέπουν ότι τα ebooks θα είναι η πρωταρχική κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη. Η εκτύπωση ήρθε δεύτερη με 60%. Είναι ενδιαφέρον ότι οι εκδότες δεν βλέπουν τις εφαρμογές (apps) των ebook, αλλά και τις εφαρμογές εκτός βιβλίου, ως ζωτικής σημασίας για την αύξηση των εσόδων. Παρά το γεγονός ότι οι εκδότες έχουν συνειδητοποιήσει την αποδοτικότητα και τις δυνατότητες των ebooks, τα μοντέλα των εφαρμογών και η προκύπτουσα R.O.I. (Return of investment) δεν έχουν ακόμη να προσδιορισθεί.

 

Το μέλλον του μάρκετινγκ και των πωλήσεων των βιβλίων.

 

Survey Graph2Επειδή οι περισσότεροι εκδότες πειραματίζονται με νέα εργαλεία μάρκετινγκ και πώλησης βιβλίων, μεταξύ συνδρομητικών ιστοσελίδων και καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, θεωρήθηκε σημαντικό να ερωτηθούν ποιες εκδοτικές πλατφόρμες θα έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες. Η ποικιλία των απαντήσεων ήταν αποκαλυπτική. Ωστόσο, το 68% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα Social Media θα γίνουν ένα κρίσιμο μέρος της εργαλειοθήκης του εμπόρου βιβλίου. Στη δεύτερη θέση, 49% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι απευθείας πωλήσεις είναι ένα σημαντικό μοντέλο πώλησης βιβλίων για το μέλλον. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες  παραμένουν χαμηλά στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των εκδόσεων. Με μόνο 29% των ερωτηθέντων να επιλέγουν τις συνδρομητικές υπηρεσίες, οι εκδότες είναι επιφυλακτικοί για τις πραγματικές ευκαιρίες εσόδων.

 

Επενδυτικά σχέδια εκδοτών για το 2015.

 

Survey Graph4Όταν οι εκδότες ρωτήθηκαν, ποιες υπηρεσίες ή εργαλεία έκδοσης βιβλίων σκοπεύουν να προμηθευτούν το 2015, στην κορυφή της λίστας τους βρέθηκαν οι υπηρεσίες μετατροπής ψηφιακών βιβλίων (eBooks) με 37%, καθώς και οι ψηφιακές εκτυπώσεις και οι εκτυπώσεις κατά παραγγελία (Print οn Demand) με 36%. Η παραδοσιακές εκτυπώσεις βρέθηκαν στην τρίτη θέση με 21%, το οποίο δεν εξηγεί και την κατά 2,4% αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2013, όπως ανακοίνωσε η Nielsen BookScan Report. Φαίνεται πως πολλοί αναγνώστες και εκδότες δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα έντυπα βιβλία, και ότι αυξήθηκε ελαφρώς η διάθεση του κοινού για ανάγνωση.

 

Τα προβλήματα της «ανακαλυψημότητας», δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

 

Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες της έρευνας, ποια εκπαιδευτικά θέματα θα ήθελαν να δουν φέτος από τις επιχειρήσεις του βιβλίου. Τα ενδιαφέροντα κάλυψαν όλη την γκάμα, αλλά το S.E.O. (Search Engine Optimization) και η ανακαλυψημότητα παραγκώνισαν άλλα θέματα κατά 43%. 

 

 

[clear]

Σύνοψη
Καθώς όλο και περισσότερα φυσικά καταστήματα κατεβάζουν ρολά, οι εκδότες θα πρέπει να βρουν τρόπους αναδημιουργίας της απρόσμενης και ευχάριστης εμπειρίας της αναζήτησης βιβλίων ενός φυσικού βιβλιοπωλείου, στις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι ένας χώρος σημαντικής ανάπτυξης στην εκδοτική κοινότητα, και θα συνεχίσει να είναι το 2015. Οι ερωτηθέντες, έδειξαν ενδιαφέρον επίσης για την καταναλωτική αγορά, την ψηφιακή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, και των μεταδεδομένων. Περιέργως, η διαχείριση δεδομένων ήταν η δεύτερη χαμηλότερη περιοχή ενδιαφέροντος. 

ΠΗΓΗ

 

 

“It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness; that is life.
Jean Luc Picard

 

 

 

Written by Δήμος Βελέντζας

Δήμος Βελέντζας

Ο Δήμος είναι Συγγραφέας, Αυτοεκδότης βιβλίων μέσω διαδικτύου και Blogger. Ασχολείται επίσης με την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Internet Marketing σε διάφορους τομείς. Ακόμη, είναι Μουσικός, Συνθέτης, Ηχολήπτης και Μουσικός παραγωγός.

4 Responses to Έρευνα τάσεων της βιομηχανίας έκδοσης βιβλίων – 2015

  • Δυστυχώς οι άνθρωποι σε όλη την ιστορία τους είχαν υπερανεπτυγμένες αντιστάσεις απέναντι στην πρόοδο. Ο φόβος της αλλαγής και του καινούργιου μας καθυστερούσε πάντοτε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και θηριώδεις και άθλιοι θεσμοί, όπως π.χ. η Ιερά Εξέταση και άλλα. Και βέβαια, οι εκάστοτε άρχοντες εκμεταλλευόντουσαν την ανθρώπινη αδυναμία με τον καλύτερο τρόπο που εξυπηρετούσε τα ποταπά σχέδιά τους!

    • Ο φόβος του αγνώστου που κατέχει τους ανθρώπους ήταν πάντοτε φρένο στις προσπάθειες των προοδευτικών και μεταρρυθμιστών όλων των εποχών της ανθρώπινης ιστορίας που ήθελαν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα Κατερίνα μου. Κάτι τέτοιο εκμεταλλεύτηκαν και αυτοί που εφηύραν τις θρησκείες π.χ. και άλλους θεσμούς. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όσοι θέλουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό το ελάττωμα του ανθρώπου, με την καλή έννοια του όρου βέβαια. Μην καταντήσουμε τίποτα Χίτλερ και Στάλιν κι εμείς, έτσι; Απλά να προχωρήσουμε εμπρός και να ξεχωρίσουμε, επωφελούμενοι των συγκυριών, τη στιγμή που οι πολλοί κωλώνουν…

Η ιστοσελίδα παροτρύνει τα σχόλια για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου!

help-twitter copy2 copy

Δεν είσαι συνδρομητής μας?

Γίνε τώρα μέλος
της συντροφιάς μας
για να έχεις πρόσβαση σε όλες
τις αναρτήσεις & άρθρα του blog!

 
Διαδικτυακή αυτοέκδοση

 

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - YouTube

 

ΤΙ είναι & ΠΩΣ γίνεται?

Διαδικτυακή Αυτοέκδοση - Τι είναι και πως γίνεται;